9 Martie – Ziua Barbatilor??

Revin asupra subiectului 9 Martie pentru a incerca sa-mi clarific daca astazi serbam sau nu Ziua Barbatilor?

Nu, astazi nu sarbatorim Ziua Barbatilor! Chiar daca prin prisma traditiei bautului celor 40 sau 44 de pahare de vin, aceasta sarbatoare este destinata barbatilor, ea nu sarbatoreste barbatii!

Atotstiutorul Google mi-a spus ca Ziua Internationala a Barbatului este pe data de 19 Noiembrie si a fost sarbatorita pentru prima oara in 1999, in Trinidad Tobago 😀  cu sprijinul Organizatei Natiunilor Unite.

In prezent, 20 de state celebreaza Ziua Internationala a Barbatului: Trinidad Tobago, Jamaica, Australia, India, Italia, Statele Unite ale Americii, Noua Zeelanda,  Moldova, Haiti, Singapore, Malta, Africa de Sud, Ghana, Ungaria, Canada, China, Marea Britanie, Irlanda, Olanda si Georgia.  Da dom’le!! Pana si Moldova o serbeaza!

Nu stiu daca oficial exista in Romania o Zi a Barbatilor, insa stiu ca in 2008 cei de la Bergenbeer au avut o campanie prin care promovau ziua de 5 Mai ca Zi a Barbatilor… parca initiativa se concretizase chiar intr-un proiect legislativ… dar mai multe nu mai stiu. Daca sunteti mai updatati la acest capitol, va rog sa interveniti!

Articole pe aceeasi tema

4 comentarii

  1. Recunosc ca am facut si eu confuzia cu sarbatoarea mucenicilor. Auzisem ca s-a dat legea dar nu era specificata data asa am ajuns sa cred ca e vorba de 09 Martie cand e vorba de fapt de 9 Mai care cade intr-o duminica.

  2. he, he 😀 le-au setat precum Pastele .. in functie de ziua din saptamana! Pica mereu in cea de-a doua duminica a lunii Mai.
    … asta ca nu care cumva sa se ridicie si cu pretentii ca ar vrea ziua libera…

    Multumim pentru informatii.

  3. Ziua tatălui se va sărbători în România începând din anul 2010 după următorul calendar:

    * 9 mai 2010
    * 8 mai 2011
    * 13 mai 2012
    * 12 mai 2013
    * 11 mai 2014

  4. Ziua Tatălui şi Ziua Mamei au fost legiferate ca sărbători în România începand cu anul 2010. Legea cu privire la aceste două sărbători a fost aprobată de Senatul României în luna iunie 2009 la o iniţiativă a Alianţei Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (TATA) şi a unui grup de parlamentari români, printre care Ludovic Orban, Mircia Giurgiu şi Liana Dumitrescu. Pe 29 septembrie 2009, legea a fost dezbătută şi aprobată în Camera Deputaţilor iar astfel începând din mai 2010 va fi sărbătorită oficial pentru prima dată în România.