Dr. Sorina Dumitrescu – medicul de familie al Mariei

Uite-ne scapati si de grija alegerii pediatrului!

Am gasit raspuns la toate dorintele noastre legate de medicul de familie al Mariei; raspunsul este Dr. Sorina Dumitrescu – medic de familie specializat in pediatrie! 😀

O femeie minunata, cu asistente extrem de blande si cu foarte mult bun simt!

In lipsa de alte mijloace de informare privind medicii de familie cu specializare in pediatrie din cartier, am trimis-o pe mama la gradinita de peste drum (unde am fost inscrisa si eu cand eram mica, si unde o vom inscrie si pe Maria cand va creste) si a discutat cu asistenta si cu una dintre educatoare ( aceleasi de pe vremea mea). Cunoscandu-le, aveam incredere in opiniile lor… mai ales ca si ele locuiesc in cartier si acum, sunt si ele bunici, deci nu sunt straine de subiect nici in plan personal nici profesional.

… uite asa am ajuns sa sun la cabinetul doamnei doctor Dumitrescu!  … acelasi cabinet despre care vorbeam intr-o postare anterioara, insa alta tura – tura cea buna! 🙂 La primul contact pe care l-am avut cu acel cabinet, am avut ghinionul sa nimeresc pe tura cea mai putin buna (opinie personala) si deoarece am dat de 2 asistente la fisier, am presupus gresit ca fiecare doctorita are cate o singura asistenta si le-am bagat in necunostinta de cauza pe amandoua in aceeasi oala! Dar, cum a gresi este omeneste, mi-am zis sa dau mai dau o sansa cabinetului de care nu vroiam sa aud.

Intr-una din zile am lasat-o pe Maria cu mama si am dat o fuga impreuna cu sotul meu pana la cabinet, pentru a ne interesa de programul doctoritei ce ne-a fost recomandata. Logic, am nimerit pe tura cealalta (tura doamnei doctor Stela Cuzino- Vale) si am dat cu ochii de aceleasi acrituri de asistente care mi-au recomandat „calduros” sa revin dupa amiaza; asta dupa ce au tinut mortis sa precizeze ca nu are rost sa incerc sa o contactez telefonic pe dna. doctor Dumitrescu, deoarece fetele nu prea raspund la telefon. Cu greu mi-am tinut nervii in frau, si mi-a scapat printre dinti un „Multumesc, o sa imi asum riscul si voi incerca totusi sa sun!” … si dusa am fost!

Regret sa fac anti-reclama unui om pe care nu am apucat nici macar sa il cunosc. Profesional nu stiu nimic despre doamna doctor Cuzino-Vale, insa atitudinea pe care o au asistentele dumneaei, m-au fact sa nu imi doresc sa intru niciodata in contact cu dansa. Poate ca medic este buna… cine stie?!? … Pacat!

In jurul orei 13:00 am sunat la cabinet (si mi-au raspuns din prima), si am discutat cu una dintre asistentele domnei doctor Sorina Dumitrescu, si am stabilit impreuna sa mearga S. sa discute cu doamna doctor. In scurt timp, proaspatul tatic era la cabinet: vazut, placut, programat vizita acasa in cursul aceleiasi zile! 😀

La prima vizita, dna. doctor a venit insotita de una dintre asistentele dansei, Adelina: o tanti tanara, amabila, calda si iubitoare de copii. Pentru Maria a fost dragoste la prima vedere; atat in ceea ce o priveste pe domnisoara Adelina, cat si in ceea ce o priveste pe doamna doctor.  A stat cumintica la consultatie si mai ales la imbracat si dezbracat. … cred ca aici a contat mult faptul ca pentru imbracat si dezbracat am beneficiat de ajutorul Adelinei. 🙂 Nu de alta, dar noi inca suntem putin stagaci in ceea ce priveste manevratul Mariei. 😛

Dupa consultatie, Maria a adormit imediat si noi ne-am mutat in micul nostru living unde am avut parte de primul training in materie de ingrijit copilul acasa. Doamna doctor ne-a explicat pe larg si pe limba noastra ce e bine si ce nu e bine, si mai ales DE CE.
Inca sunt rari in Romania medicii care dau explicatii in termeni populari, folosind exemple si contra-exemple pentru a se face mai bine intelesi.

In timp ce discutam, Adelina a notat tot ceea ce trebuia sa retinem, ne-a scris si listuta cu remediile pe care trebuie sa le avem in casa, programul doamnei doctor si numerele de telefon (inclusiv cel mobil) la care o putem contacta.

Apreciez la doamna doctor Dumitrescu faptul ca nu este genul de om care se arunca sa prescrie medicamente, ci prefera remediile naturiste, atata timp cat starea pacientului permite; este adepta produselor bio pentru ingrijire … si nu in ultimul rand, apreciez franchetea de care a dat dovada.

Prima vizita a durat aproape o ora si jumatate.

Am stabilit cu dna. doctor sa ne revedem la cabinet atunci cand Maria va implini o luna, iar cam pe la o luna si jumatate ne va da trimitere la un ortoped la Budimex. … si maine trebuie sa o sun sa ii comunic cat a luat in greutate Maria. 🙂

La prima impresie, eu ma declar o mamica multumita stiind ca sanatatea puiului meu este in mainile unui astfel de medic! Sa speram ca nu ne-am inselat! 😉

Daca locuiti in zona Bucurestii Noi si  sunteti in cautarea unui medic de familie specializat in pediatrie, nu ocoliti cabinetul doamnei doctor Sorina Dumitrescu!

Articole pe aceeasi tema

18 comentarii

  1. Eu de 10 ani nu mai vreau am de-a face nici cu Dr. Dumitrescu. Are un obicei prost de a face experimente pe pacienti, intrucat cunostintele ei medicale sunt limitate. Oricum, un medic de familie nu este unul exceptional, ci de obicei se ocupa cu trimiterile si scrisul de retete. Cam atat. Cat priveste asistentele dnei Cuzino, o stiu pe una care este de-a dreptul cumplita. Profesional am aceeasi parere despre toti medicii de familie.

    1. @Dan, poate a functionat proverbul „omul cat traieste invata”…. Ca medic d efamilie nu am ce ii reprosa dneiDumitrescu, plus ca acele experimente, pe mine chiar ma incanta, deoarece sunt menite de a nu lua in brate antibiotice de la primul semn de stranut. Prefer un medic care sa fie deschis tratamentelor alternative si care sa nu sara imediat in antibiotice… plus ca toate acele trimiteri pe care le-am primit de la dansa le-am primit acolo unde trebuia – adica la cei mai cei specialisti… si asta este ce ma intereseaza. Acum, apreciez enorm faptul ca isi urmareste pacientii, chiar si daca sunt in grija unui specialist….
      Imi pare rau ca ai avut o experienta neplacuta cu dansa… sau poate nu a fost „chimie” personala, care conteaza enorm in orice gen de relatii interumane…
      cat despre cunostintele medicale limitate – eu una le consider normale si nici nu cred ca exista un medic polispecializat in toate ramurile medicinei. Medicina de familie are si ea rolul ei…. zici eu…

  2. Acum, n-o fi doar lapte şi miere mereu că… vorba francezului: Il y a des nerfs! Dar la prima vizită s-a comportat peste aşteptări. Eu stau cam o oră, după care le dau numărul meu de celular şi-i îndemn să mă sune oricând, pentru că e mai bine să-şi spună că m-au întrebat o prostie decât să se întrebe de ce n-au făcut-o.

    1. multumim! … acu’ sper doar sa ai gura aurita si sa fie cum zici tu … si sa nu ma fi luat gura pe dinainte cu laudele la adresa dnei doctor.

  3. Scuze, scuze. Cum am citit intai postarea despre dr Mariei, recomandarea de ortoped etc si apoi am deschis blogul amintit mai sus si am citit primele doua paragrafe, m-am gandit imediat la o „minune” si pentru Maria daca aflasem ca persoana e mult laudata. Nu stiu daca sa spun ca sper ca voi sa aveti mai mult noroc in cazul in care o veti contacta sau sa ma mai scuz inca o data pentru „recomandare”…. Shame on me ca nu am citit pana la capat articolul respectiv!

  4. Eu sper sa ajungeti sa vizitati cabinetul doamnei dr numai la controale de rutina. Sanatate!

    1. multumim Ceska! si pentru urare (sa ne ajute Dumnezeu sa fie asa!) si pentru intentii.

      Multa sanatate, atat voua cat si Gazei

  5. pot sa te intreb si cat a costat consultatia la domiciliu?
    de ce v-a dat trimitere la ortoped?Maria are probleme?

    1. nu ni s-a comunicat nici un tarif si nici nu ni s-a cerut nimic de la obraz. am dat 50 ron doctoritei si 20 ron asistentei…. atat ne-au sfatuit si pe noi altii … stii doar cum e … inainte sa dai, intrebam si noi in stg si dr.
      in plus tati a asigurat transportul de la cabinet la noi si, la plecare a dus-o pe dna doctor acasa; distante mici, fara trafic… deranj zero!
      Oricum au stat totusi o ora si jumatate dupa terminarea programului de consultatii; au plecat de la noi pe la 9 seara!

      Maria s-a nascut cu labutele strambe din cauza pozitiei din uter. Un piciorus si-a revenit inca din maternitate… la celalat facem masaj de zor… si un pic si-a mai revenit si acesta… dar inca este vizibila pozitia incorecta a labutei. Chiar daca isi va reveni complet, pana ne va trimite la ortoped, eu tot o duc. Una e sa o vada un specialist si alta sa o vad eu…