Petitie si protest impotriva stabilirii indemnizatiei pentru cresterea copilului la 600 ron

Probabil ca si daca am fi avut alt presedinte, masurile luate ar fi fost aceleasi. Nu vom stii niciodata.

Pensionarii vor muri pentru ca nu vor mai avea bani sa isi cumpere medicamentele, pe care ar fi trebuit sa le primeasca pe retete compensate, dar CAS nu mai are bani. Sau daca nu, vor muri de foame sau, la iarna, de frig in casele lor. Probabil ca asta si urmaresc guvernantii – reducerea pensiilor.

Bugetarii (de rand), vor muri de foame si nu vor mai avea bani sa isi intretina familiile.

Noi, vom muri in lipsa ingrijirilor medicale, deoarece marile spitale sunt la un pas de faliment ( Spitalul Universitar si Spitalul Fundeni).

Copiii??  Pai ei sunt loviti din doua parti: alocatie redusa si indemnizatia mamelor limitata la 600 de ron.

Viitor de aur, tara noastra are….

Maria e mica, dar asa mica cum e „inghite” singura mai mult de 600 de ron/luna. Ca ea sunt multi copii (cei alaptati natural scad stacheta cu cca. 250 ron/luna). Daca doar cei 600 de ron ar fi unica mea sursa de venit, eu cu ce ar trebui sa mai traiesc??

In timpul sarcinii, am platit consultatii, medicamente, analize, spagi (multe spagi); pana si nasterea te costa de la 2000 de ron in sus. Toate astea pentru ca nu exista bani la buget ca sa beneficiem de dreptul nostru pentru care ni se retin lunar x% din salariu.

Impozite si cotizatii platim direct proportional cu venitul pe care il realizam. Cheltuim, aducand astfel bani la buget, direct proportional cu venitul pe care il realizam. Dar asta nu e suficient pentru guvernanti. Ei vor sa isi bata joc de noi.

Cum era de asteptat, mamele nu stau cu mainile in san:


Indemnizatia pentru cresterea copilului sa ramana 85% din salariu


Da click pe link pentru a semna petitia. Fa-o pentru tine, pentru sotia ta, pentru copilul tau, pentru sora ta, pentru cei dragi!
Mamicile de pe forumul Miresici.ro, incearca sa organizeze un protest. Pana acum s-au inscris atat mamici cat si tatici:

Participati alaturi de noi la protest! Inscrie`te aici si vino alaturi de noi sa le aratam ca nu isi pot bate joc de drepturile copiilor nostri! Detalii aici
Semneaza petitia, mergi la protest sau da mai departe informatia. Sau poate le faci pe toate!

Articole pe aceeasi tema

67 de comentarii

  1. Traficul este mic, fii sigura de asta…ma refer fata de altele…ma referam la traficul de comments. Sunt chestiuni care ne dor si oamenii slicita informatii sau vor sa participe… este normal…

  2. Absolut normal… eu doar comentam asa… umoritic. Ma amuza ca blogul meu a avut cel mai mare trafic in perioada cand s-a implicat in Legea mamelor (ma refer la atitudine.bogdanra.ro), iar acum vad la voi acelasi debit de comentarii…niiiice!

    1. nu neg traficul… sper doar sa nu fie multa agitatie pentru nimic.
      Nu am scris pentru trafic. Intotdeauna am scris numai ce mi-a trecut prin cap… uneori a mai placut si altora, alteori nu. Din pacate traficul intens nu dovedeste decat disperarea; disperarea oamenilor de rand, ca noi, care isi striga durerea prin intermediul unor articole sau comentarii, sau care se multumesc doar sa caute prin intermediul internetului noutati privind starea de fapt a problemelor ce le ameninta existenta.

  3. Vad ca ati sters ce a scris Dya… Parerea ei era foarte pertinenta intr-o tara comunista de mare anvagarda asiatica in care se lupta contra natalitatii. dar altfel scrisese si ea sa se afle in treaba si sa fie sigura ca moare si capra vecinului…

    1. da, am sters. a fost o serie de 3 comentarii, din care primul (cel pe care l-am aprobat si sters ulterior) a fost singurul ce continea un limbaj acceptabil, de bun simt. Aceasta serie de comentarii, impreuna cu cele ale lui dadatroll m-au determinat si sa introduc pagina cu regulamentul.
      Nu oblig pe nimeni sa ma citeasca, dar nici nu accept sa fiu jignita!

  4. Din pacate implicarea unor personalitati politice imi lasa un gust amar. Situatia actuiala este data nu de Base sau de Boc singuri…nici de PDL…ci de intreaga sleahta policitica. Eu nu am vazut niciun parlamentar pana acum care sa isi doneze venitul de parlamentar, macar in cota parte, fata de nimic…. Situatia actuala este data de capusele natiunii numite oameni politici. Jocul de-a politica, de-a hai s ale dam acum ca s aiesim, hai sa le luam ca ne dau jos este un joc periculkos. Ma mir ca nu au renuntat la laptele si cornu… acolo iar au fost mizerii mari cu firme partenere politic…

    Cam asta am avut de spus.

    In Ploiesti se face ceva luni? Exista o mare probabilitate sa fiu in Ploiesti toata dimineata…

    1. Lavinia Sandru este nasa legii prin care se acorda cei 85%. Este normal sa isi apere „puiul”.
      mai multe detalii gasesti aici

      Cristina Pocora a mosit si ea, la randul ei acordarea indemnizatiei pentru mamele studente si eleve si pe cea pentru nasterile multiple.

      Eu zic ca gestul lor de a se alatura protestatarilor este unul firesc. Orice mama isi apara puiul, nu?

      Cat despre Ploiesti, nu stiu nimic. poate totusi rezolvi cumva si reusesti sa ajungi luni la MM. Oricum, te admir mult pentru felul in care ai inteles sa te implici in aceasta actiune. Mai rar asa tatici! 😉 Tati lu ‘ Maria, chiar daca imi sprijina damblaua cu blogareala, si mai are si cont de co-autor, a scris numai de 2 ori… zice ca prefera de zeci de ori, sa faca fizic ceva pentru Maria decat sa scrie. 😉 Se multumeste cu cititu’…

    1. da! chiar ma gandeam ca ar fi frumos sa strigam si noi catalogul. 🙂 Impuscam trei iepuri dintr-o lovitura: protestam, aratam ca si mamele bloggerite sunt unite si ne cunoastem 🙂

      Ce zici, te intereseza sa iti cunosti comentatorii?? Ma gandeam ca putem alege un loc de intalnire in zona in care se va tine protestul. Poate reusim si ne strangem mai multe. Pardon! Multi, ca am vazut pe listele de participare ca BogdanRa, taticul lui IoanMatei, va veni si el la protest.

  5. S-a hotarat! Se va protesta luni, 17 mai 2010, ora 12:00 in fata Ministeului Muncii, astfel:

    – ideal ar fi sa aducem si copii cu noi

    – protestatarii vor purta fie top negru fie o banderola neagra

    – in locul portavocii, s-a ales varianta jucariilor zornaitoare

    – Chioru’ va primi cadou din partea mamicilor scutece absorbante folosite.

    – mamicile de pe forumul DespreCopii, vor aduce bannere cu lozinicile agreate pe forum; in aceasta actiune mamicile vor fi sustinute de catre cei de la DC, care vor plati bannerele
    – miresicile vor aduce si ele bannere (nu stiu insa cine le plateste)
    – mamicile sunt sprijinite si de diverse organizatii, oameni politici si chiar de biserica romano-catolica.

  6. eu as vrea k sa ia si fiisa lui Basescu si toate cucuoanele din parlament 600 ron pe luna si sa creasca un copil,nu cu 3000-4000 ron pe luna cum iau ele….dc credeti k astea din parlament nu au facut copii si au votat k sa se dea 85% din salariu,pt k lor le convine k la un salariu de 10000-120000 ron sa ia 85%…poti sa cresti 10 copii cu banii astia

    1. victorita, plafonul maxim este de 4000 d ron pe luna, iar domnele de care vorbesti tu, cu siguranta nu stau doar in salariu. toti au firme care lucreaza pentru stat pe sume fabuloase!
      Oricum, este laudabila activitatea Laviniei Sandru care militeaza pentru drepturile mamelor; la fel si Cristina Pocora. Amandoua se vor alatura protestului mamelor.

  7. conferinta lui Base de astazi – apa de ploaie. Ne explica de ce am ajuns aici. Pai el unde era cand s-au intamplat toate astea??? aaaaa, la Cotroceni!!!
    I-e frica de mase si spera sa le inchida gura fraierilor care l-au votat!

  8. Deci sa sti ca mia taiat din comentariu ca era mai de inteles si mai lung. Ca ce vroiam eu sa spun e ca bugetu statului nu e ceva pusculita din care fiecare scoate toata lumea cat a pus. Aia mai bogati scot mai putin si aia mai saraci mai mult si aia nu din cauza ca eu sunt Robin Hud ca doar nu eu am facut regulile astea. Eu atatam avut de spus ca dupa regulile astea care lea facut alti si deci nu eu tu nu meriti sa scoti mai mult de la stat decat altcineva carea bagat mai putini bani la stat. Casa e treaba. Cu pensile e altceva, da de exemplu cu spitalele toti suntem egali, nu? Sau cu drumurile. Ca toti mergem pe acelasi drum indiferent de daca am platit mult sau putin.

    Da gandestete si altfel. Ca daca tie carei lucrat si ai castigat tie asa de greu cu 600 de ron, si va da la toti la fel in medie. Daca tie tiar da mai mult de 600 de ron la altu carei inca si mai sarac ar trebui sa ii dea mai putin. Ala cum o sa se descurce cu 300 de ron? Ha?

    1. Auzi dadatroll ( sa inteleg ca esti tatal troll sau troll-ul dadaist?). Ce ai zice tu s arespecti si regulile de gramatica… Nu ca as fi eu Pruteanu, dar astea sunt regulile… Daca tot vorbim de reguli.
      Pe de alta parte se vede ca esti cu IQ-ul destul de negativ sau lipsa de informare isi spune cuvantul (fac abstractie de faptul ca nu ai fost informat despre gramatica limbii romane): Legea spunea clar si pana acum ca primesti minim 600 de lei. Saracia provine din mai multe surse:
      – nu ai facut scoala; pai cum poti face un copil daca il lipsesti de minima educatie?
      – esti beat mai tot timpul. Probabil este si motivul pentru care barbatul se suie pe femeie (scuze mamicilor) gandindu-se numai la cum sa se simta mai bine… Asemenea parinti ce educatie ii vor da?
      – locuiesti intr-o zona mai putin agreata economic a Romaniei. Aici ai dreptate si cred ca este o problema in sensul in care TOT GUVERNARILE sunt d evina pentru ca nu investesc in acel colt de tara… De ce sa platesc eu greselile lor?

      Multumesc

  9. INCERC DE 8ANI SA AM UN COPIL ,BANI CHELTUITI ,TRATAMENTE ,DRUMURI PRIN SPITALE SI CAND IN SFARSIT AM VISUL IMPLINIT ,CE SE INTAMPLA.. .SA -MI CRESC COPILUL CU 6MILIOANE IN CONDITIILE IN CARE CASA ESTE LUATA PRIN CREDIT IPOTECAR CU RATA DE 450RON SI SOTUL NU LUCREAZA DIN LIPSA LOCURILOR DE MUNCA ,NU VAD CUM VOI VEDEA VIITORUL MEU….

    1. da, Loredana, este trist. Perspectiva celor 600 de ron pe luna este sumbra, deaceea trebuie sa luptam pentru drepturile noastre. In strada nu ies doar mamele, ci si tatii si viitoarele mame. Nu sta in casa, vino la protest pentru a iti castiga dreptul de a avea o familie, de a duce o viata decenta!

  10. „Maria e mica, dar asa mica cum e “inghite” singura mai mult de 600 de ron/luna”.

    Deci statu ar trebui sa iti dea cel putin 600 de ron/luna casa te scoti cu cheltuiala asta, nu? Siapoi cand creste mai mare, mai multi care fata nevoie de haine caiete de scoala si masina. Ma intreb carei contributia ta la nota de plata pentru copilu tau? Sau teai gandit ca o sa fie gratis?

    1. nu MAM gandit ca o sa fie gratis??? lucrez din 2000 si numai cu carte de munca (ca sa fiu mai explicita pentru tine, cu dari platite). Nu vreau nimic de la stat in afara de ceea ce mi se cuvine!!! De ce sa iau tot cat ia o mamica care a muncit un an si care nu si-a tocit coatele si neuronii ca mine pe bancile universitatii??
      Nu ma ‘scot’ cu nimic. Este venitul ce mi se cuvine, in baza taxelor ce mi-au fost retinute din salariu. Si btw, din banii astia mai trebuie sa traiesc si eu, nu doar copilul! Incearca tu sa traiesti singur cu 600 de ron pe luna. Nu vei putea sa traiesti decent… dar daca ar trebui sa traiti 2 din banii astia??
      Informativ: fii-mea o sa iti plateasca tie pensia, asta daca nu lucrezi la negru… sau daca lucrezi! din taxele pe care le va varsa ea la buget se vor plati pensii, nu doar pentru doi ani!

      1. Hai sa vad dacam inteles. Deci tu castigi sa zicem X si statu iti ia t*X in taxe. Tanti Lelea castiga yy si ea castiga y<X. Ca i le da cand are copil sau la pensie asteas detali. Da rolu la taxe e casa redistribuie venitu de la bogati la saraci. Teai prins?

        De aia se ia dela toti bani de taxe si toti are dreptu la acelasi lucru, la acelasi spital, la acelasi scoala, la acelasi drumuri casa fim cu toti egali. Aia bogati cu aia saraci. Aia carea platit cu aia care na platit. Ca altfel cum sa redistribui venitu?

        1. Draga Robin Hood,
          consider ca la primul comment m-am chinuit suficient sa imi exprim punctul de vedere. la fel si tu, si chiar acest comentariu al tau, imi intareste convingerea ca am dreptate. EU nu muncesc, pentru ca tu, Robin Hood, sa fi asistat social pentru a iti termina 8 clase la 35 de ani (presupunand ca 1975-ul din adresa ta de e-mail este anul in care te-ai nascut). Alta explicate nu am gasit modului tau de exprimare.
          Taxele nu sunt luate in mod egal si nici ajutoarele sociale, alocate in mod egal, precum nici pensiile nu sunt egale. Nu este normal sa fie asa: unul sta ore intregi pestre program iar altul pe islaz mancand seminte si totusi sa fie recompensati la fel??
          🙂 Vise placute.
          Asta este tot ce am avut de spus, iar daca vor mai fi reactii din partea ta, atata timp cat vor avea un limbaj decent, le voi aproba fara a le comenta.

          Multumesc.

  11. Se poate!!!
    Mamicile s-au mobilizat si s-au unit:
    „ne bucuram ca vreti sa ni va alaturati .. noi deja ne-am organizat si va rugam, in ideea in care vreti sa protestati alaturi de noi, sa va insusiti ceea ce am stabilit pana acum, impreuna cu mamicile de pe forumul DC ..
    prin urmare, am stabilit ca noi vom da un comunicat de presa maine in jurul pranzului .. am inteles ca si voi intentionati sa dati un comunicat, insa vrem sa ne intelegem ca un singur comunicat este mult mai ok, pentru a nu ne strica imaginea ca grup unit.. ar da foarte urat sa aparem cu „tz” comunicate pe aceeasi tema ..

    la protest vom merge cu bannere (se ocupa de ele fetele de pe DC, dar puteti aduce si voi, nu e problema – sloganurile sa fie pe tema protestului, nu gen „jos, Basescu”)

    vom purta ceva negru (tricouri / bandrole / esarfe) in semn de doliu pentru ce ni se pregateste

    vom depune cateva scutece folosite pentru mr president si alte multe curate pt miss eba, ca sa-i foloseasca cand o avea ea copil ..

    ne „inarmam” cu ceva zornaitoare de copii, in loc de portavoci .. nu trebuie sa facem nici larma prea mare, intrucat multe mamici vor veni cu copii si sa nu se sperie saracii ..

    si inca ceva, fara suparare, nu am dori ca acest protest sa fie „adjudecat” de vreo asociatie/organizatie/partid politic, ci sa ramana actiunea noastra, a mamicilor de pe cele doua forumuri, la care se alatura cine mai doreste, in semn de solidaritate, ca pana la urma luptam pentru aceeasi cauza.

    oricum mai discutam maine pe larg .. de asemenea, avem rugamintea sa ne anuntati si pe noi inainte sa intreprindeti ceva pe cont propriu .. ideea este sa fim unite si sa realizam ceva unitar, pentru a avea rezultatul scontat. ”

    http://www.miresici.ro/showthread.php?t=28471&page=63

  12. protest mamici, protest mame, petitie mame, petitia mamelor, petitie indemnizatie crestere copil, petitia mamicilor, indemnizatie crestere copil 2010, petitie indemnizatie mame, protest indemnizatie – acestea sunt cautarile pe care le-a redirectionat goagalul spre blogul nostru, astazi.
    Disperare, nesiguranta asta ne caracterizeaza pe noi, romanii in aceste zile. Trist

  13. Daca baba avea roate, se numea tramvai…e un banc vechi si rasuflat de pe vremea comunistilor, aceiasi comunisti de care au dorit sa ne protejeze pe noi, cei ramasi acasa, cei plecati de acasa la mai bine. Acum, daca tot nu avem decit ce au votat ei, vrem sa vina aicea, la tzarishoara lor iubita, protejata de comunism, sa punem umarul si sa ne crestem copiii cum stabileste marinarul – asta cu un click la petitia voastra si noi ne vedem de ale noastre e echivalentul votului, deci mersi frumos…

    1. multumesc pentru link, ana.

      acum ramane de vazut daca se vor uni cele doua grupuri de mame care au depus cereri pentru organizarea protestelor.
      Sper din tot sufletul sa o faca! Macar acum sa aratam ca suntem uniti!

  14. Nu am, inca, copii dar am semnat petitia. E o mare nedreptate ce se intampla in tara noastra.

  15. se pare ca se va protesta luni, dar inca nu se stie locatia (vineri se va anunta)
    din cate am citit pe net, s-au depus doua cereri pentru organizarea protestului: una de catre utilizatoarele forumului miresici.ro si alta de catre cele ale forumului desprecopii

    sper sa se uneasca cele doua grupuri. in fond interesul este comun!
    linkul miresicilor il aveti in postare. iata-l si pe cel al celor de pe DC: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152145&whichpage=20&SearchTerms=protest%2Cluni

  16. Am să trimit şi eu mail pe grupul facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială, cât despre oamenii care v-au acuzat că întindeţi mâna, nu m-ar mira să creadă că ai scris asta pentru click-uri, ori nu au copii, ori n-au fost niciodata crescuti în spiritul unei familii.

    Doamne ajută!

    1. grapefruits, multumim!

      daca acele clik-uri imi aduc o indemnizatie pe masura contributiei la asigurari pe care am platit-o timp de 10 ani, DA am scris-o pentru clickuri.

  17. Am semnat petita, insa nu ma incred in aplicabilitatea ei; in tara asta cei mai si puternici conduc, din pacate…

  18. 10 ani m-am straduit sa am un copil. Analize, tratamente, fertilizari. Toate le-am platit din buzunarul meu. Daca nu am avut succes, am adoptat un copil. Am sperat sa pot in sfarsit sa ma bucur sa cresc un copil si statul sa fie alaturi de mine platindu-mi o parte din ceea ce imi luase de-a lungul a peste 20 de ani de munca pentru a ajuta alte mame. Era randul meu sa primesc cei 85% din suma veniturilor realizate. Scuteam in acelasi timp statul sa plateasca asistentul maternal si alte cheltuieli care apar cand exista copii in plasament…Dar ca de obicei..cineva, care si-a vazut copii mari si care nu traieste din salariu a spus: pas…..

  19. astazi, sunt un spammer veritabil. am lasat pe toate blogurile pe care le citesc commenturi cu linkul. poate asa se strang mai multe semnaturi. Pe la 12 noaptea trecuta erau cca 3300 de semnaturi; acum sunt aproape 12800!!! Hai dati linkul mai departe, ca io cred ca mai am putin si mi se banneaza ip-ul pe multe dintre bloguri! 🙂

  20. iata o alta varianta: Indemnizatia pentru cresterea copilului scade cu 15% – proiect de Ordonanta de Urgenta, mai multe detalii, pe blogul lui Adrian Neacsu – judecator: http://www.adrianneacsu.jurindex.ro/wp-content/uploads/2010/05/OUG-criza.pdf

    O alternativa gri, fata de negrul celor 600 de ron/luna.

    Am citit ordonanta, insa nu imi este clar din continutul ei ca este vorba despre indemnizatia CIC; mai degraba imi pare ca se face referire la indemnizatia pe care o primesc mamele care se intorc la job inaintea exprirarii perioadei de 2 ani.

  21. Chel fanariot.

    Basescule !!!!!
    Sa-ti hranesti tu nepotii(sper sa nu ai vreodata) cu bordurile lu’ Videanu si in loc de pampers sa-i pui in geanta Vuitton a lu’ Udrea. Retardatilor. La pensie sa mananci “PUNCTE”. Poate te transformi in molie, ca alea au nevoie cica “de gauri” si sunt mai ieftine. Bata-te-ar focul de chel fanariot.
    Imi pare rau ca se prabusesc avioane prezidentiale “DOAR CU CINE SI UNDE NU TREBUIE”. Voi trebuia sa cadeti de mult.

  22. mie mi-e frica sa mai deschid televizorul. sincer. ori dau peste oameni prosti, ori peste tot felul de taxe.

    Multumesc pentru ping.

  23. Am semnat si eu petitia si imi doresc din tot sufletul ca macar 15% din actiunile noastre de protest sa ajunga la urechile cui trebuie!

  24. Am semnat petitia,am trimis-o mai departe catre alti parinti.Dar la protest nu pot veni 🙁 Oricum,sunt foarte dezamagita.Poate asa e,cu alt presedinte ar fi fost aceleasi masuri luate.Insa eu personal am avut incredere…si acum sunt extrem de dezamagita.ce e si mai frustrant este ca motivul acestor masuri este bun,sa se faca economii,etc etc,insa ASA?!?!?Pai da,daca moare 50% din populatie,da,facem economii……..

  25. Am semnat petitia şi am participat şi la protest.
    Doamne, aş strânge toţi nemernicii ăştia care ne conduc şi care ne-au îngenuncheat de tot şi i-aş lăsa în Bărăgan să-şi sape bordeie cu mâinile goale, cum au fost chinuiţi intelectualii acestei ţări pe vremea comuniştilor!!!