Ziua Copilului in Bucuresti

sursa: www.timp-liber.acasa.ro

Magazinul de papusi la Opera Romana

Opera Nationala Bucuresti ofera o surpriza pentru micii spectatori, de Ziua Copilului. Sambata, 29 mai, de la ora 11.00, un spectacol extraordinar de balet pentru copii, Magazinul de papusi,  care ii va avea ca protagonisti pe cursantii Studio M Ballet. Ca in fiecare an, la finalul anului scolar, acestia vor prezenta fragmente din cele mai cunoscute titluri ale repertoriului de balet: Coppelia, Spargatorul de nuci, Frumoasa din padurea adormita, Don Quijote, Lacul lebedelor, Esmeralda, precum si numere de dans modern.

Ziua Portilor Deschise la Opera Romana

„Visul unei nopti de vara”, dupa William Shakespeare, este un spectacol oferit gratuit de Ziua Copilului. Cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, Opera Nationala Bucuresti isi deschide portile pentru a-si primi spectatorii, cu mic cu mare, in lumea feerica a baletului „Visul unei nopti de vara”. In pasi de dans, pe muzica lui Felix Mendelssohn Bartholdy, tineri artisti vor oferi publicului aventurile incitante, pline de vraja, ale mai multor cupluri de indragostiti care, cu siguranta, vor face deliciul publicului de toate varstele. Spectacolul este programat pe 1 iunie, de la ora 11.00.

Ziua Copilului la Muzeul Taranului Roman

De 1 Iunie vino la Muzeul Taranului Roman, intre orele 10.00 si 18.00 cu jucariile de care te-ai plictisit ca sa faci schimb cu alti copii. Sau, poate vrei sa faci baloane de sapun cat tine de mari, ori sa participi la unul din atelierele de ceramica, hartie manuala si pictura pe panza. Se mai pun la cale si o piesa de teatru, vata pe bat, turta dulce si prajiturele. De Ziua Copilului vor avea loc targuri pentru mici, ateleiere turta dulce si vata de zahar, piese de teatru so expozitii pentru cei mici. La MTR, Ziua Copilului incepe de la 10.00 pana la ora 18.00, iar intrarea este de 2 lei.

Patru zile de distractie continua in Tabara Sun Plaza

Incepand de sambata, 29 mai, Sun Plaza deschide maratonul de patru zile de rasfat pentru copii. Tabara de vara vine mai devreme si se instaleaza de Ziua Copilului. Cei mici vor urca in caruselul distractiei care ii va purta prin continentele lumii pentru a se opri doar la intalnirea cu eroii zilei de la Cartoon Network si pentru a primi premii. Tabara de vara incepe sambata, de la orele 13.00 cu o intalnire de gradul I cu personajele Cartoon Network. Copiii curajosi vor fi inrolati pirati alaturi de Flapjack, vor pescui premii alaturi de Bloo si vor invata sa se apere de Fortele Raului impreuna XLR8.

Tot de sambata copiii se imbarca intr-o calatorie imaginara in jurul lumii si vor vizita pe rand Europa, America de Sud, Africa si apoi restul continentelor. Vor cunoaste fiecare cultura prin desene, povesti, legende si prin spectacole de scena si vor fi implicati in ateliere de jocuri creative si de dans. De asemenea, pe durata celor patru zile, Tabara Sun Plaza activeaza coltul energiei cu tobogan gonflabil, piscina cu bile si bouncer, unde  cei mici sa isi potoleasca in voie pofta de miscare.

Oraselul vesel in Parcul Herastrau

Duminica, 30 mai, de la ora 9.00, copiii si parintii sunt asteptati in Parcul Herastrau, la Roata Mare sa se distreze in Oraselul Vesel. Copiii vor fi intampinati de personaje de poveste si se vor putea imbarca pe vaporasul vesle, care in va conduce pe taramul povestilor. Aici cei mici se vor distra cu numere de acrobatie, reprezentatii de dans, karaoke, face painting, teatru si multe alte surprize.

La joaca in aer liber

Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, se va deschide un nou spatiu de jaoca pentru cei mici, in aer liber. Cu aceasta ocazie, Happy Planet a pregatit pentru cei mici cadouri surpriza, vata de zahar, popcorn, inghetata si alte bunatati. Atmosfera va fi animata de personaje indragite din desene animate cu care cei mici vor picta, vor face baloanele in forme diverse si se vor juca pana seara. Cele trei tobogane gonflabile, trampolina, peretii de catarat, leaganele, casutele, circuitul de masinute electrice si multe jucarii i iaceasta pe cei mici de ziua lor. Happy Planet se afla pe Soseaua Vergului, la numarul 59.

Cismigiul Copiilor – un parc de poveste

Duminica, intre orele 11.00 si 20.00, in parcul Cismigiu se sarbatoreste Ziua Copilului. Pentru o zi, Gradina Cismigiu se transforma intr-un parc de distractii, in care isi dau intalnire povestile, teatrul, muzica, dansul si jocul. Cei mici sunt invitati la scenele amplasate in vecinatatea Chioscului si langa Platan, pentru a canta si dansa pe melodiile unor trupe indragite, dintre care amintim: Corurile de copii Bim Bam, Allegretto, Meloritm, Doremi, Ansamblul artistic de copii Andantino, solista vocala Sanziana, Studioul coregrafic Reverance, Scolile de dans Mondodance si Sobis. O noutate a acestei editii este Ferma Animalelor. Spre incantarea celor mici, iepurasi, ieduti si porcusori de Guineea pot fi admirati si hraniti intr-o zona special amenajata in vecinatatea Chioscului.

Spectacolele de teatru pentru copii sunt nelipsite din program. In zona debarcaderului, cei mici se vor intalni cu Hodoronktronk’s world si spectacolul Capra si iezii si cu trupa Zurli. La intrarea din Bulevardul Elisabeta coloreaza atmosfera cei de la Adetino si Marionetele Rolling Strings. Aleea Trandafirilor gazduieste Compania de arta Studio 24 cu spectacolul D’ale lui Pacala precum si experimentele amuzante ale profesorilor trazniti de la Fun Science. Pe Aleea Desenului puteti admira expozitia de desene, iar pe Podul Artelor artistii plastici picteaza spre incantarea trecatorilor. Parada majoretelor si a fanfarei promit o atmosfera de sarbatoare. De asemenea cei mici sunt asteptati sa participe la ateliere de pictura, origami, modelaj si confectionat papusi.

Copilarie fara varsta la Muzeul de Geologie

Muzeul de Geologie ii invita pe cei mici in acest weekend sa isi sarbatoreasca ziua. Cei mici sunt asteptati sambata, 29 mai, de la 11.00, la atelierul de creatie „Un desen de 30 de metri”. Timp de aproape o ora, prichindeii cu varste cuprinse intre 4 si 6 ani isi vor pune la incercare creativitatea si indemanarea pentru a asterne pe hartie „Lumea copilariei”. De la 12.00 incepe o „Aventura la Muzeu”, program educativ pentru copiii cu varste cuprinse intre 5 si 10 ani. Cei mici sunt invitati sa faca o incursiune in lumea minunata a geologiei. Li se vor dezvalui tainele evolutiei vietii pe pamant, de la formarea planetelor, a mineralelor si a rocilor, pana la aparitia omului.

Un element de atractie il va constitui „Tara dinozaurilor”. Aici, copiii vor face cunostinta cu dinozaurii descoperiti pe teritoriul Romaniei, se vor putea fotografia cu ei si vor primi fise educative de lucrat acasa. Duminica, 30 mai, sunte asteptati, de la ora 11.00, la spectacolul de echilibristica, acrobatie si jonglerie oferit de trupa de circ a Fundatiei Parada. Dupa spectacol, intre orele 12.30 si 13.00, urmeaza „GeoGhicitoarea”, un concurs cu premii dedicat copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani. Vizitarea muzeului si participarea la activitatile organizate in acest weekend sunt gratuite pentru copii. Pentru adulti, pretul unui bilet este de 8 lei.

Barbie & Lego Expo in Bucuresti

Pana pe 6 iunie, in Bucuresti este deschisa o expozite cu papusi Barbie si jucarii Lego. Cea mai mare expozitie itineranta cu papusile Barbie si piesele Lego, este prezenta si in capitala. Copiii si parintii lor prezenti la expozitie vor putea admira peste 1000 de exponate grupate in mai bine de 100 de ipostaze de viata. Exemplarele Barbie celebre in intreaga lume si constructiile din piese Lego care au incantat copiii inca din 1959.

Mai mult de 1000 de exponate orginale, cinema, loc de joaca, concursuri si tombole ii vor incanta pe copiii de toate varstele in cadrul expozitiei de la Bucuresti.In cadrul expozitiei „50 Ani de Barbie si Lego” organizatorii vor pune la dispozitia vizitatorilor un spatiu de joaca dotat cu papusi Barbie si piese Lego, dar si un cinematograf si o cafetarie. Pretul unui bilet de intrare la expozitie este de 15 lei de luni pana vineri si 20 lei, in zilele de sambata si duminica. Programul de vizitare a evenimentului este intre orele 11:00 si 20:30.

Articole pe aceeasi tema

3 comentarii

    1. pai daca noi suntem prea mici sa ne bucuram de tot ce se organizeaza, macar sa ne bucuram de zambetele (fotografiate de parinti si postate pe bloguri) piticilor mai mari, care stiu sa guste joaca, spectacolele sau personajele de basm. 🙂