Cand si pentru ce mergem la doctor?

Poate ca ma incadrez in categoria mamelor panicoase, insa astazi intentionez sa o sun pe doctorita Mariei pentru a o duce la un control. Nu mai suport sa o vad chinuita. I-am dat cu gel gingival, i-am dat nurofen, dar nimic nu pare sa ii aline durerile de dintisori…. sau poate nu sunt dintisorii?
Nu mai suport sa imi privesc copilul apatic din cauza durerilor. Astazi o sunam pe dna. doctor!

Exagerez?

Si daca tot veni vorba de doctor, ma indrept spre voi cu o intrebare mai veche… poate am noroc si obtin informatii noi: unde gasim un medic de familie BUN in zona Bucurestii Noi, sau macar in sectorul 1 care sa accepte bebelusi?
De data aceasta nu inteb pentru noi, deoarece suntem mai mult decat multumiti de doamna doctor Dumitrescu, insa, din pacate, dansa nu mai accepta pacienti noi si am fost rugata si eu la randul meu sa recomand un doctor.
Vineri (23 Iulie) a nascut sotia unui fost prieten din copilarie (si vecin in acelasi timp); de Duminica sunt acasa, dar nu au reusit sa gaseasca inca un medic pentru fetita lor… πŸ™ As vrea sa fac ceva sa ii pot ajuta. Elena, mama micutei Ana-Maria nu este intr-o forma extraordinara in urma nasterii naturale si ii este greu sa caute medici. In disperare de cauza, si-au luat copilul in brate, si au fost cu ea la o consultatie la un cabinet privat, insa aceasta nu este o solutie pe termen lung… πŸ™

La celalalt medic de la cabinetul de cartier, chiar nu le recomand sa mearga, mai ales dupa ce am primit inca o confirmare a „grijii” cu care isi trateaza pacientii: unui bebe de 4 luni, i-a facut vaccinul normal fara sa informeze mamica, ca se poate face BCG-ul si fara sa ii dea biletul de trimitere necesar…. Iar cum intre vaccinuri trebuie sa treaca minim o luna, saraca femeie sta cu sufletrul la gura rugandu-se sa nu se termine iarasi dozele.

Ii puteti ajuta cu o recomandare?

Articole pe aceeasi tema

8 comentarii

  1. Ai incercat Gengigel cumva?Am auzit ca e bun,asa mi-a zis pediatra mea,ca ar fi cel mai eficient.Noi nu am apucat sa-l incercam.Desi ii ies cate 3 dinti si o masea in acelasi timp si nu are nici o pauza,nu face urat,spre fericirea mea.Dar sunt curioasa cu Gengigelul asta.

    1. de gingigel nu auzisem pana acum, Adina…. deocamdata vad ca reactioneaza bine la cocktailul de siropuri si geluri pe care il primeste…. πŸ™‚ Daca n-o sa mai reactioneze bine la ce ii dau, il incercam si pe ala. πŸ˜‰

  2. Cu panicarea e reactie normala a unei mame grijulii, care, momentan, nu se simte stapana pe ceea ce face sau trebuie sa faca. Eu zic asa: mergi pe primul instinct.
    Cat despre doctor: stii deja, tot sectorul 1. Altceva nu stiu sa recomand caci nu este nimic mai bun.

    1. intr-un final am ajuns astazi la doctor! πŸ™‚ Sunt dintisori sigur! πŸ™ alternam calmante si geluri si roadem jucarii. πŸ™

  3. Pai draga mea,tu mamici sanatoase,normale la cap,ai vazut?Ca eu nu.TOATE sunt paranoice,panicoase,prapastioase si au o imaginatie cand vine vorba de copilul lor……WOW.
    Asa ca,chiar de te simti nebuna,stai calma,e o stare normalo-permanenta a mamei in general πŸ˜€

  4. Cu recomandare pentru mamica proaspata Elena,nu te pot ajuta din pacate πŸ™
    Despre planul tau…da,mergi,de ce sa nu mergi?Durerile de dinti la bebe sunt fff naspa si da,poate sa aibe scaune apoase si febra(dar maxim un 38 cu 1).Mie mi-a iesit maseaua de minte la 24 de ani si ma zvarcoleam,darmite ei saracii.Ca asa am inteles,ca durerile sunt cam la fel cu cele pe care le experimentam cand ne ies maselele de minte.Dar poti merge,poate are solutii care tie ti-au scapat,sfaturi care sa va ajute mai mult,cine stie.
    Pup fetita mica si chinuita si va doresc sa iasa mai repede dintzocii aia durerosi :*

    1. … in ceea ce o priveste pe Maria, am deseori impresia ca sunt o mama paranoica… ufff, e tare greu sa nu stii niciodata daca decizia luata e corecta, mai ales cand consecintele – fie ele cat de mici – iti pot afecta copilul… πŸ™

      Multumesc, Adina, ca nu ma faci sa ma simt mai nebuna decat sunt. πŸ˜€