Cine a zis ca e usor?

E adevarat! Nimeni nu zice ca este usor sa cresti un copil… dar satisfactiile pe care le ai in noua calitatate, cea de parinte, merita orice!

De cateva zile sunt epuizata. Psihic. Am ajuns sa ma bucur ca doarme…. Culmea e ca nu mai pot sa dorm nici noaptea de obosita ce sunt.

Maraieli, tipete, balute…. nervi, durere, lipsa poftei de mancare… febra… cred ca asta e tot tacamul. Sper sa nu mai fie nimic in plus. Stam numai in brate, altfel urlam de ne stiu toti vecinii. Toate astea pana pe la 19-20, dupa care se linisteste subit si vrea sa se joace.

Maine sau poimaine primim Camilia! Poate ne va ajuta….

Imi vine sa imi iau campii. Am ajuns sa tanjesc la cateva minute de liniste…. si totusi, atunci cand imi zambeste, sau cand se lipeste de mine, suspinand, imi trece toata nebunia. Imi da putere sa ii fiu alaturi. Nu pot sa fac nimic sa ii alin suferinta si asta ma doare.

Tati este mai mult decat epuizat. La job are parte de stres si de nervi… ca doar e criza…. iar acasa de noi…. Si saracul, chiar are de tras si cu noi: pe mine incearca si reuseste, sa ma menajeze atunci cand ajunge acasa, iar pe Maria o alina incercand sa ii faca suferinta mai dulce…. Si totusi nici in momentele acelea nu ma pot relaxa.

In momentele acestea, mi-as dori macar pentru un w/e sa am un sot egoist. Sa evadeze undeva, departe de stresul zilnic, din care am ajuns sa facem parte si noi din cauza dintisorilor… Dar tati nostru nu-i asa… pe de o parte as vrea sa fie, macar putin. Merita din plin macar un w/e de relaxare.

Colac peste pupaza, bunica mea, resimte schimbarile atmosferice din plin… are zile in care nici nu o poate tine pe Maria in brate… ca o dor oasele prea tare, tensiunea oscileaza intre 10 si 17 …. si totusi o vad cum incearca sa isi ascunda suferinta…. pentru a nu ne impovara. Doctorii ridica neputinciosi din umeri…. spunand ca e de vina varsta, iar ea refuza sa mearga la spital pentru a nu ne face noua viata grea. Suntem doar noi si ea, restul sunt plecati, si nu reusesc sub nici  o forma sa o fac sa inteleaga ca TREBUIE sa mearga la doctor.

Un greu sublim….

PS: cunoaste cineva un remediu pentru o iritatie aparuta pe barbie de la valurile de balute? Multumesc. 🙂

Articole pe aceeasi tema

23 de comentarii

  1. Deci, ti-am zis si ma repet: dentinox. Stii cum e cu oamenii care au o idee fixa? :)) Acum, la modul serios, sa-mi zici, te rog, cum e camilia. Macar sa stiu si eu daca ma mai intreaba cineva.
    Tzuc.

  2. eu le-am incercat pe mine, si singurul care amorteste un pic e baby orajel. calgel nimic….homeopate am incercat osanit si supozitoare cu viburcol

    1. uite ca nu mi-a dat prin cap sa testez gelurile pe mine, Maria. 🙂 Deja numar orele pana la sosirea curierului purtator de Camilia. Sper sa nu imi fi pus degeaba toate sperantele in acest produs. 😉

  3. Am sosit și eu la spartul târgului…
    Văd că fetele ți-au dat multe sfaturi utile. Și uite că mai învăț și eu câte ceva. Camile? 🙂
    O să mă informez!
    Îmi permit totuși un sfat: faceți-vă un orar în măsura în care se poate. Soțul tău e minunat comportându-se așa. Profită de momentele în care stă cu Maria și mergi în altă cameră, la culcare. Împărțiți-vă și noaptea. N-are rost să vă epuizați amândoi, simultan.

    1. Camilia, Melania – http://www.ehealthland.com/Camilia.asp, oricum dupa folosire, revenim si noi cu impresii. Cat despre programul de stat cu Maria, noaptea, in 80% din cazuri eu sunt on-duty. … si asa e terminat, nu as vrea sa il vad la 6.30 cand ii suna ceasul, cu ochii si mai carpiti de somn decat acum. 😉

  4. Iubita mea sant o prietena foarte buna a AMIREI ,si citesc aproape zilnic pe blogul tau, ai o fetita superba sa-ti traiasca sa fie sanatoasa.Te cred si te compatimesc prin momementele prin care treci dar asta e o sa treaca toate ,in legatura cu iritatiile de la barbita incearca cu NIDOFLOR CREMA este foarte bun .
    Eu am un baietel de 11 luni si am trecut si eu isteriile astea cu dintisorii ,abia la 10 luni i-a dat primul dintisor,ii dadeam seara CALMA BABY de la ERBA VITA si GENGIGEL,au mers de minune …….incearca si tu.
    Te pup si sa dea D-zeu sa numai aveti nici o problema de acest gen.

    1. Buna Crina, si bine ai venit. Multumim pentru interesul cu care ne citesti, Sunt magulita. Sunt sigura ca toata aceasta etapa cu dintisorii nu mai are multe zile de chin pentru noi. 😉 La barbita am inceput sa ii dau cu sudocrem si vad ca deja s-a mai redus din acea iritatie. Ramanem in continuare pe asa ceva ca nu as vrea sa o zapacesc cu prea multe creme.
      Sa iti traiasca baietelul, sa fie sanatos si cuminte in continuare. 🙂
      Multumim pentru vizite si va asteptam cu drag oricand.

      PS: prietena a unui cunoscut virtual, sau straina complet ai fi fost la fel intampinata. 😉 Hai curaj si ai mai multa incredere in fortele proprii. 😉

  5. Acum am vazut ca ai zis de nurofen..scuze…gel de dinti am mai folosit si dentinox si calgel…calgelul mi s-a parut mai ok.

    1. Calgel si Dologel, folosim noi… dologelul e degeaba, iar calgelul tine 10-15 minute… asteptam cu nerabdare sa soseasca, Camilia. 🙂
      Pupam si noi, si bine ati revenit din concediu! 😉

      1. Ti-am mai zis eu si de Gengigel,l-ai incercat?
        Sincer va compatimesc.Eu nu am stiut cand i-au iesit dintii(bine,nu-i are pe toti :D).Doar la masea a facut mai urat.Dar asta in ultimele zile.I-a iesit jumate si nu am stiut cand,insa camo saptamana pana a spart de tot sa iasa toata suprafata,a fost un copil suparat.Suparat si atat din fericire.

        1. nu, Adina. am zis ca o voi face insa atunci s-a linistit de la sine, iar acum deja vad ca gelurile nu au nici un efect.
          ….. Eh las’ ca ne facem noi mari si nu o sa mai reactionam asa. 😀 😉

  6. Offf….asa nu inteleg de ce trebuie sa sufere mititeii asa tare pentru dintisorii astia…cica durerea e destul de mare dar la varsta lor nu se simte asa groaznic cum ar percepe un adult…oare nu exista si alta cale de dinti fara dureri?Antoniei i-au iesit tarziu dintii,primul cu o saptamana inainte de aniversarea de 1 an,acum are 4 ,si ea e destul de agitata .Sper sa mearga cu chamomilla.Ai incercat sa ii dai o doza de nurofen cand crezi ca durerile sunt prea mari?binenteles,nu poti sa-i dai mereu nurofen,incearca o data seara,la culcare,poate va dormi mai bine.e agitata poate si pt ca nu e odihnita suficient.Sau o jucarie de dentitie bagata un pic la frigider si apoi sa i-o dai sa o „roada”.si Antonia se irita destul de tare pe barbie,baga si toate jucariile in gura ce-i drept ,eu ii dau cu lipobase repair dar doar seara la culcare sa nu mai baleasca peste ea si sa o bage in gura.Va pup si rabdare multa,multa ,multa…va inteleg asa bine.Si sanatate multa bunicii.

  7. Of…parca zici povestea noastra cu Maria voastra…La noi luna si dintele si 2 luni si maseaua, cam asa…cumplit. Adica de la 6 luni a inceput povestea (la 7 luni jumate i-a iesit primul dintisor) si continua cu episoade din ce in ce mai nasoale. Am mai avut si cateo noapte pauza pe luna, cam asa, in rest, imi ajung cearcanele in gat in curand. Asta este si motivul pentru care o sa ajungem la un homeopat cat de curand in speranta ca poate sa-i dea ceva care s-o mai linisteasca, macar noaptea. Ce a functionat la noi destul de bine a fost o doza de nurofen seara la culcare (dar nah, asta nu poti sa-i dai la nesfarsit – i-am dat 3 seri si a fost chiar ok, adica fara urlete din senin si parca mai mult somn). Si iesitul afara e bun cand incep crizele, ii distrage atentia si e mult mai bine ca in casa. In rest, nimeni nu are o solutie universala nici pentru durerile de dinti nici pentru oboseala mamei. Cred ca te obisnuiesti cu timpul, organismul se obisnuieste cu nesomnul si tot asa…si cand o fi mai rau o sa zici ca ce bine era la inceput. Sunt copii si copii. Unii mai sensibili (cum ar fi ale noastre) altii mai putin sensibili la durerile de dinti. Iti doresc rabdare si bucura-te ca ai un om asa minunat langa tine 🙂 Si eternul sfat: dormi si tu cand doarme copilul 🙂

    1. mi-e frica sa dorm, Dana. Sunt atat de obosit incat mi-e frica ca nu ma mai trezesc cand incepe sa planga. Oricum reprizele ei de somn sunt foarte neregulate, intre 20 de min si 3 ore… 🙁
      Cat despre iesit, iesim cat cuprinde, dar numai dimineata si seara… in timpul zilei nu ne lasa caldurile….
      Noi pentru dureri am luat nurofen si calpol, insa, exact cum ai spus si tu, nu o putem tine asa la nesfarsit…. si da, e foarte adevarat ca atunci cand ii dam, doarme mai bine… Dar avem aproape o luna de cand il luam la cateva zile… acu m „expira” sticlutele si parca mi-e teama sa ii mai iau altele. Toate sperantele mele sunt in remediul homeopat – Camilia, care trebuie sa ne soseasca maine.
      Iar iubitul meu sot rezista cu stoicism… eu macar ma plang… voua… el nici macar aceasta sansa nu o are….
      Ai dreptate cu binele de la inceput… privind in urma, regret colicii 🙂

  8. Buna
    bebelina mea are 8 luni si o sapt lui multumesc lui Dumnezeu nu am patit asa ceva la dinti. Azi noapte a fost prima noapte agitata in ultimele cateva luni, nu pot sa dau vina pe dinti pt ca ea e mereu cuminte, ci pe faptul ca a dormit prea mult ziua. Referitor la iritatie am patit si noi saptamana trecuta cand am venit de la mare. I-am dat cu sudocrem si in 2 zile nu mai avea nimic si nici nu i-a revenit iritatia. Eu ii dau pt orice iritatie, inclusiv la fundulet cu sudocrem, este foarte bun.
    Bafta multa si liniste va doresc.

    1. Buna Cristina, si bine v-am gasit. Sudocrem folosim si noi pentru fundulet, insa nu stiam cat de ok este sa ii dau pe fata, atata timp cat isi roade mainile non-stop. Sa va traiasca bebelina si sa fie sanatoasa… si sa nu aveti parte de asa ceva. Si Maria este un copil extrem de cuminte insa etapa asta cu dintisorii e crunta.:(
      Multumim pentru urari, asemenea va dorim si voua.

      1. mie doctorita mi-a zis sa-i dau si pe fata cu sudocrem cand s-a iritat de la caldura. si noi ne roadem mainile, dar o intind pana intra bine in piele si e ok. a avut rezultate foarte bune. la fel de buna e si crema de galbenele, insa cu sudocrem trece mai repede.

  9. Merci, Adina. de astazi ospal mai des… pana acum o faceam doar 2-3 ori pe/zi, in rest folosesc o carputa din bumbac pentru a o sterge… cat despre bunica… as vrea eu sa fie atat de simplu… daca insist ajunge chiar sa nu mai spuna cand ii e rau…
    Poate saptamana viitoare cand se intoatrce mama, o sa isi schimbe parerea…
    Multumim pentru tot. Pupam back.

  10. Ptr iritatie : apa.Des.Adica spalata,nu sa bea 🙂
    Lu’ buni explica-i tu asa un scenariu.Cum ca nu se duce azi la doctor,nu se duce maine la doctor.INtr-o zi ii va fi foarte rau.Salvare.Sau poate nici chiar asa,dar sigur mers la spital.Internare.Ca se cere.Apoi voi,oamenii pe care incearca sa ii menajeze,invartindu-se intre copil dintzos in curand si spital.Daca merge la doctor va menajeaza.Doar incearca sa o faci sa te vizualizeze pe tine,rupta de somn,venind la spital,apoi intorcandu-te acasa la copil,care te ia de buna.Sau,daca e neaparat nevoie sa-i duci ceva cand sunteti singure acasa,cum te cari cu copilul printre microbii din spital.
    La mama asta a functionat.Acum ia tratament si ASA ne protejeaza si ajuta pe noi.
    Oricum,ii doresc multa sanatate.Ca si voua de altfel.