Doliu pentru alti bebei (via i o a n m a t e i . w o r d p r e s s . c o m)

Sa ne rugam impreuna pentru sufletele celor ce au pierit si pentru vietile celor ce lupta in fiecare secunda pentru viata lor!

Tata este plecat din Bucuresti, dar ma ajuta telepatic sa va scriu. Sunt… nu am cuvinte in micutul meu dictionar pentru ceea ce s-a intamplat. Acest site este unul distractiv, dar pentru trei zile am suspendat orice activitate cu plecaciune pentru cele 11 victime ale evenimentului de ieri seara de la locul unde am facut si eu ochisori: Maternitatea Giulesti. Pana acum 4 bebei care urmau sa ramana si ei pe Pamant au trebuit sa plece inapoi, iar … Read More

via i o a n m a t e i . w o r d p r e s s . c o m

Articole pe aceeasi tema

12 comentarii

  1. Si faza cu usa inchisa la salonul de terapie mi se pare o aberatie.La un asa salon nu ar trebui sa fie asa o usa.Se poate intampla orice care sa impiedice deschiderea usii si in timpul asta un copil sa aiba nevoie de ajutor.In maternitatea Pantelimon nu exista sa nu fie cineva acolo.Saloanele terapie,post-terapie si copii sanatosi sunt usa in usa.Pe hol,intre ele,biroul medicilor si asistentelor,unde isi fac treaba toate.Perete in perete cu unul din saloanele de terapie intensiva(ca sunt doua)este o camera in care dorm asistentele pe tura de noapte.Usile NU SE INCHID nici noaptea.Nici la saloane,nici la acel „dormitoras” al asistentelor.Cat am stat eu,o luna,nici noaptea nu am vazut sa nu fie macar o asistenta acolo.NICIODATA!!!Cand,dupa 3 saptamani jumate au introdus laptele la Cristina,in caz ca nu ajungeam eu sa ii dau bibi,ma suna PE MOBIL una din asistente sa ma intrebe daca sunt ok,daca vin,de ce nu vin,cand vin.Si e spital de stat bre.Dar interesul majoritatii cadrelor medicale nu se compara.Cel putin cele de la ATI neonato,ca eu cu alea am avut treaba.Am auzit si vazut povesti de la copii „sanatosi”,cu asistente neimplicate.Sunt altele alea.Nu se intersecteaza turele,implicarea,caracterul si in nici un caz pregatirea cu a celor de la ATI.
    Am fost martora la doua faze cu asistente de la copiii sanatosi.La o masa am coborat odata cu o colega de salon.Cris era inca intubata,insa am dus mamica cu caruciorul,ca sa nu „fure” o asistenta de pe sectia de gineco,ca era si ora de tratamente si erau doar doua.Si am profitat sa-mi vad fata.Am ajuns la fi-mea tarziu,ca a trebuit sa ma balacaresc cu o asistenta.Mamica pe care o ajutasem a dat de papa la bebe.Apoi,ajutata DE MINE,ca asistenta nu si-a aratat fata acolo,a pus copilul in patut.Care copil a varsat.O varsatura de gaze,a regurgitat doar.Din pacate,si pe nasuc(lucru normal la copiii asa mici de altfel).Mamica s-a speriat.Am inteles ca nu ma va crede pe mine daca i-as spune ca-i ok,asa ca am luat eu fata in brate(ca ea era cu cezariana si deja incepuse sa o doara dupa efortul de a se aseza si ridica de pe scaunul de alaptat)si am trimis-o pana la usa sa strige asistenta.Intre timp am si sters fata si i-am curatat cat am putut nasucul cu un servetel.A venit asistenta,intreaba ce e si i-am explicat ca a regurgitat si pe nas,mamica s-a panicat,sa ii explice ce si cum,ca asta se va intampla si acasa,cand vor fi singure.Vaca imputita nu a stiut decat sa urle la ea „Te sperii ca proasta!!!O sa-ti omori copilul cand ajungi acasa,ca te sperii si parca vad ca il si scapi pe jos!!Mai informeaza-te si tu.”.Frate,nici in clin nici in maneca,total pe langa subiect.Si atunci am lasat fata si am inceput sa ma rastesc la ea.Nu sa tip,pentru ca,spre deosebire de ea,eram constienta ca pot speria bebelusii.”Vai mamica Andrei,te-ai facut avocat cat ai stat pe langa plod in spital?”.Am iesit din salon,am inchis usa dupa mine,am chemat pe dr Cristinei si am inceput sa o iau pe aia la toate alea,de fata cu dr.De ce ma apucasera dracii asa?Pentru ca,aceeasi baba ordinara,in urma cu doua zile,ma facuse sa plang de nervi.S-a gasit ea,care nu era asistenta ATI,sa ma ia la rost ca vin in salonul ATI cu papucii cu care ies in curte.Si nu am putut reactiona.Pentru ca ea nu avea dreptate.Fetele ma stiau de atata timp incat stiau ce papuci am ptr spital,ce papuci am ptr ATI si ce papuci am ptr curte.Si se gasi ea sa-mi spuna „Esti o tampita,stii ca poti sa omori copiii astia?”
    Si sunt multe povesti cu gagicile care asista copiii sanatosi la Pantelimon.Da frate,sa le fereasca Dumnezeul lor sa nasc ACOLO un copil sanatos si sa dau de ele,ca in 3 zile isi depun demisia.
    Pffffffuiiii,na ce m-am enervat numai cand mi-am adus aminte.Sorry ptr commentul lung 😀

  2. @bogdanra: Oricât s-ar comenta pe marginea subiectului Giuleşti un lucru este evident: a fost vorba de un accident. Nimeni nu a avut intenţia să îi omoare pe acei copii. Problema cu avorturile am adus-o în discuţie vizavi de dorinţa de a avea copii şi iubirea maternă, a celor care deplâng moartea copiilor respectivi.

    1. Din pacate este un accident care putea fi evitat cu eforturi minime. Minime la nivel macroeconomic si social managerial.
      Asta doare… doare rau de tot…

      1. dap… mare dreptate ai Bogdan. cea mai la indemana solutie era ca cei mici sa nu ramana nesupravegheati atata timp… apoi, ctr de mentenanta pentru instalatia de climatizare se putea atribui pe merit, nu pe spaga… …. si de aici putem urca pana la maretul nostru presedinte care ne indeamna sa plecam!!! Tot lantul acesta doare… iar efectele dominoului ce a inceput sa se darame, sunt devastatoare.

  3. In cazul avorturilor la cerere….e alta problema.Nu se compara.Sub nici o forma.Nu sunt de acord cu avorturile.Nu atata timp cat exista mijloace contraceptive.Sau,la naiba,nu te mai……..freci,daca nu-ti permiti un amarat de prezervativ.Dar pe de alta parte,asta e,fiecare isi asterne singur in viata si nu avem dreptul de a judeca o femeie care alege asa.
    Aici insa e cu totul si cu totul altceva,deci commentul tau Dan,nu se bordeste cu subectul.

  4. Toată lumea îi plânge pe bebeii care au murit în incendiul de la Maternitatea Giuleşti. Dar pe de miile de copii avortaţi anual în România nu îi plânge nimeni?

    1. personal, nu sunt de acord cu avortul, insa este un drept al fiecaruia… probabil ca daca ar fi interzis din nou, am plange mamele ce mor incercand sa scape de o sarcina nedorita sau miile de copii abandonati….
      Cazul Giulesti imi pare strigator la cer! Nu este adims sa se intample asa ceva… nu sub supravegherea celor ce ar fi trebuit sa ii ajute sa lupte pentru viata lor. Lipsa supravegherii intr-un salon de terapie intensiva neonatologica este inadmisibila!!!

    2. In principiu avortul legal inseamna – dar este doar teorie si nimeni nu poate spune daca este asa – cand fatul ar avea sub 3 luni, sub varsta la care s-ar defini ca si o fiinta viitoare dpdv constiinta, etc…
      In general (de)plang orice situatie in care o fiinta vie, si mai ales umana, isi are viata curmata…
      Copiii aceia erau insa nascuti de-a binelea… Traiau, respirau, simteau!!! si erau fara aparare. Dar constiinta lor exista… si fiecare parte care a ars este un cutit in inima lor si asa destuol de micuta…

      Nu vreau sa fiu sarcastic, dar comentariul consider ca nu isi avea locul. am putea s aplangem si pentru spermatozoizii care inca nu ajung sa fecundeze pentru ca purtam prezervative in anumite momente…

      Cazul Giulesti este un caz concret, cu victime concrete, nu cu generalitati. De asta am tendinta de sarcasm…si incerc sa ma abtin. Putem face un subiect pe care sa il discutam in lung si lat… dar pun pariu ca ajungem inclusiv la probleme filosofice si religioase.

      Cei 4 copii morti si cei 7 care se lupta cu moartea si tin de viata este ceva comncret, insa, palpabil… Sa tinem topicul aprooape..

  5. Multumesc frumos pentru preluare. Inseamna mult pentru mine in sensul in care simt empatia din voi. Si oarecum cred ca foarte multi romani sunt empatici cu suferinta celor care sufera.
    Aseara am vazut cum vorbea pompierul care i-a salvat… cu lacrimi in ochi

  6. Nu exista cuvinte sa descrie ce simt eu.Nu exista cuvinte sa descrie ce simte un parinte care si-a pierdut copilul.Dumnezeu sa le faca calea lina,stiu ca e alaturi de sufletele lor,chiar daca nu erau botezati.Si ma rog sa fie aproape Doamne Doamne si de parintii lor,atat de greu incercati.
    Si sa nu ii uit nici pe ingerasii care sufera acum la Alexandrescu,mi-as da cate 10 ani din viata pentru fiecare din ei,sa se faca bine.