Gigantica

Stiam inca dianainte de a o avea pe Maria ca dezvoltarea fiecarui bebelus depinde de foarte multi factori, insa nu ma asteptam ca Maria sa depaseasca cu atat de mult mediile calculate pentru varsta ei.

Acum are 5 luni si jumatate si cantareste 7,4kg si masoara 70 de cm…. Β Ca proportie, masaratorile sunt bune, insa depasesc masuratorile specifice grupei ei de varsta.

Nu cu mult timp in urma, imi zicea mamica Mazarichilor intr-un comentariu pe blogul lor, ca se feresc de frig deoarece Toamna le-a luat prin surprindere si nu au hainute adecvate. Nici noi nu aveam… decat o pereche de blugi, doua jachete tricotate si dublate si un pardesiu….. blugii cam subtiri, jachetele una prea groasa, cealalta prea subtire iar pardesiul … un trenci destul de racoros.

Inventarul fiind facut, am pornit la cumparaturi, si nu mica mi-a fost mirarea cand m-am vazut in cosulet cu bluzite destinate copilasilor de 9 luni si cu pantalonasi pentru cei de 12 luni (asta pentru ca e destul de cracoasa). πŸ™‚ Toate pentru Gigantica mea de numai 5 luni si jumatate!

Si in alta ordine de idei, vreau sa ma laud ca ni s-a mai inchis putin fontanela! πŸ™‚ Incepem sa ne apropiem si noi de „normalitate”. πŸ˜‰

Articole pe aceeasi tema

24 de comentarii

  1. Fiecare copil are ritmul sau de dezvoltare. In plus, mai e o problema si a producatorilor de hainute- nu toti folosesc aceleasi masuri. Cand avea D sase luni il imbracam cu hainute pentru varsta lui, dar si pentru 12 luni. Acum, la 10 luni ii dau si hainute pe care scrie 3 luni (desi sunt mari) si hainute pentru copii de peste un an.

    1. In primul rand, bine ai venit, Ioana! πŸ™‚
      .. stiu ca fiecare copil are ritmul lui… nu-mi fac griji (prea mari) din cauza asta πŸ˜›
      wow… discrepante asa mari intre producatori!! chiar nu am mai auzit de diferente atat de mari. daca tot ai experienta, poti, te rog, sa imi spui care sunt marcile ce difera fata de „tiparul” clasic? … acolo unde ai descoperit cele mai mari discrepante..
      merci.

  2. tabacita nu o sa fii niciodata, din pacate. nu iti mai pune nici un semn de intrebare. atata timp cat mananca, umple pampersul, are digestie si tranzit corecte, doarme un numar rezonabil de ore, e voioasa si alerta in perioadele de veghe, la ce iti mai faci griji?

    gura lumii e sloboda, toti sunt experti, toti „stiu ei mai bine”… lasa-i sa stie, si fa ca tine.

  3. david pana la sase luni a luat cate un kilogram pe luna. dupa care s-a mai calmat, luand cam 700 de grame. In ianuarie a atins 10 kilograme. Acum, in septembrie are 11,700.

    eu nu mi-am facut griji ca lua atat de mult in greutate, pentru ca asta m-a scutit de multe griji si sfaturi neavenite, cum am primit la fii-mea, cand nu lua in greutate conform dorintelor mamei mele sau cand voma in jeturi.

    asa cat copilul a pus pe el la greu, nimeni n-a comentat ca mai are nevoie si de suplimentare la tzatza

    1. Sincer, eu imi atrag tot felul de comentarii privind statura Mariei… unii imi zic ca e sanatoasa, altii ca e ceva in neregula cu ea… Toate acestea vin, in general, de la mamici ce au copilasi de varsta apropiata, si care atunci cand vad live diferentele incep sa isi dea cu presupusul… Probabil ca daca nu as fi primit atatea remarci de genul asta, nu as fi ajuns sa imi pun nici un semn de intrebare. Mie chiar imi pare pitica mea un copil dezvoltat armonios. dar totusi cand mai multe persoan iti zic ca esti nebun…. te duci sa te cauti? πŸ™‚
      Probabil reactionez asa pentru ca e primul copil… la al doi-lea poate voi avea sansa ta, de a fi ajutata de natura si de a fi deja tabacita si imuna la sfaturile neavenite. πŸ˜‰

  4. Si eu sunt placut surprinsa de evolutia bebicei: la 3 luni jumatate avea 6 kg si 64 de cm. Maine facem 4 luni si trebuie sa ne masuram din nou sa vedem cum am evoluat.
    Si eu i-am cumparat cateva hainute de toamna, cand ne-a surpins valul asta de vreme rece, si i-am luat de 6 luni si ii vin (unele chiar la marele fix)

    1. ce domnisoara frumoasa foc aveti voi acolo! Sa va traiasca. πŸ™‚ .. eu cred ca sunt hainele defecte. … calculate dupa niste medii total aiurea. Ai nostri copii sunt mai mult decat sanatosi, chiar daca sunt mai maricuti sau mai mici. E normal sa fie asa, din moment ce au ritmuri de cresetere diferite. Cred ca cel mai bine ar fi sa nu mai existe varsta pe hainute, ci doar inaltimea copilasului.

  5. noi avem 8 luni jumatate, 71 cm si cam 7,5 kg. suntem in grafic fix pe medie. dar la noi a fost asa de la inceput si mereu mi-am dorit sa fie mai grasana, insa nu, ea are ritmul ei, oricat de mult sau putin ar manca. si ea chiar mananca, dar probabil asa e ea. e adevarat ca vitamine nu i-am dat, decat ce ia din legume si fructe. o fi si asta o cauza.

    1. vitamine nu i-am dat nici noi, Cristina… si tot a crescut multicel … Poate acum, cand vine iarna, o mai pune si ea putin… Nu stiu daca este adevarat sau nu, dar am auzit-o din mai multe parti: copii cresc in lunile calduroase pe inaltime iar in cele friguroase, cresc in greutate. πŸ™‚

  6. noi avem 5 luni, cam 8kg Θ™i doar 61 cm. ÎnsΔƒ suntem aΘ™a de la b complex πŸ˜€
    În ultima lunΔƒ nu i-am mai dat Θ™i nu prea mai mΔƒnΓ’ncΔƒ la fel.

    1. Oare detine cineva „raspunsurile” corecte?? Prea mult nu e bine, prea putin asemenea….
      …si totusi cine defineste „prea-ul”?? Nu stiu ce sa spun….

  7. Gabito , stai linistita in privinta dezvoltarii Mariei.Este un copil foarte normal si SANATOS in final , care e cel mai important lucru.Nu exista risc de obezitate , spre exemplu , la copiii pana in 5 ani, nu gandi atat de departe (dezechilbre in viitor) .De fapt , scriu aici , sa ramana dovada: cand Maria va incepe sa mearga singurica stii cum se va transforma?Se duce toata grasimea acumulata , o sa se lungeasca mai mult , iar tu o sa razi cand o sa ti amintesti ce „dileme” aveai ;).Cat despre vitamine , minerale si altele o sa i le asiguri din alimentatie si doar atunci cand medicul ei va decide ca e cazul sa intervii spre ex cu o cura de fier , calciu , o vei face.Pana atunci , stai linistita caci pitica e un copil cu ritmul ei de dezvoltare, unul normal , sanatos.Pupam dulce !

  8. Piticot a avut la un moment dat un puseu de crestere, in lungime si m-am speriat putin. Tin minte ca doctorita mi-a spus atunci sa stau linistita, ca mai tarziu va stagna, ajungand astfel „la egal” cu cei de-o varsta cu el (ceea ce a si facut) si ca sunt firesti aceste cresteri in salturi, mai ales daca e vorba de lungime. Asta e ce stiu eu, important e insa ce iti spune doctorul tau.

    1. stiu ca exista astfel de pusee… dar nah…mintea mea nebuna tre sa stea sa despice firul in n-spe ca altfel nu se simte bine. πŸ™‚

      Multumesc pentru incurajari

  9. :))) Trebuie sa-i cautam un Guliver… Am intalnit noi unul, zilele trecute, baietelul unei cunostinte – care are peste 8 kg si peste 70 cm, la nici 4 luni implinite… Acolo gigant, nu Mariuta voastra…

    Parte buna este ca, daca deja ii cumperi pantalonasi pentru 12 luni, probabil ii va putea purta si sezonul urmator, ca spre 1 an cresterea e mult incetinita…

    1. πŸ˜€ dap.. ai dreptate, dar mie tot mi se pare mare. Cand citesc postarile tale si ale Madalinei (minunatageorgia.wordpress.com) in care mentionati dimensiunile micutelor, ma sperii un pic… Mi-e teama de eventuale dezechilibre mai tarziu. Stiu ca aceste hopuri de crestere rapida nu sunt intotdeauna un lucru bun…. Sper sa reusesc sa ii ofer toate vitaminele si mineralele de care are nevoie, pentru a nu ne lovi de carente pe viitor.

      1. Pai noi suntem in extrema cealalata… πŸ™‚
        La mai bine de 5 luni implinite, inca ne vin bine si hainute de 0-3 luni, si newborn mai pastram cateva la purtare, iar cele de 3-6 luni abia-abia incepem sa le purtam, sunt toate lungi si largi… πŸ™‚

        Speram sa atingem si noi 6 kg curand…

        Cat despre vitamine si minerale, ai primit deja raspunsul potrivit, mai jos. πŸ˜‰