SSC Baby Carrier

Din cauza displaziei de sold cu care a fost diagnosticata Maria, iata-ne nevoiti sa urgentam achizitionarea unui mijloc de purtare.

Este impetuos necesar sa avem unul cat mai repede cu putinta, deoarece multiplele restrictii pe care suntem nevoiti sa i le impunem piticei, o fac sa fie foarte nervoasa si plangacioasa. In afara de restrictiile pe care le-am enumerat in postul anterior, saracuta nu are voie nici sa se mai joace cu propriile-i picioruse. Acum nici nu mai zambeste daca nu este tinuta in brate… 🙁  Si cum si tinutul in brate este restrictionat tot la pozitia broscuta, iata de unde izvoraste nevoia noastra stringenta de un mijloc de purtare.

E o situatie foarte ciudata… nici nu pot descrie exact cum simt… Orice parinte este fericit atunci cand isi vede copilul facand progrese motrice, dar noi deja ne panicam. 🙁 Nu are voie sa faca mai nimic in afara de a sta in pozitia broscuta, iar pentru zgatia noastra de fetita, sa ii restrictionam miscarile este o mare problema. E jale, sunt nervi, e irascibilitate multa… sincer, nici nu vreau sa stiu ce gandeste despre noi. 🙁

Dar sa revenim la ssc-urile noastre… Ajutata de informatiile gasite pe blogul Ralucai, al Rekai si al Cristinei, am restrans optiunile de achizitionare a unui SSC la doua: Ergo si Manduca, cu toate ca ma bate gandul sa cumpar si o copie de Ergo, chinezeasca of course, dar fara a renunta si la una dintre cele doua variante originale mentionate anterior. Nu de alta dar din poze imi pare o copie cat de cat fidela, iar pretul este unul tare chinezesc: ~17 lire sterline, nou, pe e-bay-ul uk-esc.

Cele doua optiuni nu imi par foarte diferite ca pret (439 lei – Manduca si 105$ + transport (tot cam pe acolo ajungem) – Ergo, asa ca acesta este din discutie ca argument in luarea unei decizii.

Sunt noua in lumea purtatoarelor de bebelusi, asa ca nu ma prea pricep sa compar avantajele si dezavantajele celor doua optiuni asupra carora ne-am oprit. Instinctul, insa imi spune sa aleg Ergo, insa varianta Manduca este mai accesibila prin prisma timpului redus de livrare – Ergo ajunge in cca 2-3 saptamani, iar Manduca cred ca vine in numai cateva zile.

Ma poate ajuta cineva cu mai multe informatii despre cele doua produse? … daca se poate si cu o comparatie ar fi ideal. … daca aveti si alte recomandari, suntem deschisi si acelora, lista nefiind inchisa.

In alta ordine de idei, regret ca nu avem si noi o „biblioteca” de ustensile de purtare, cum am gasit aici si mai gasisem una si prin Olanda, dar nu mai gasesc linkul. 😛 Tare mi-ar fi fost utila o astfel de biblioteca, putand sa testam in voie produsele, inainte de a le achizitiona. … Dar poate intr-o zi…. 🙂

Articole pe aceeasi tema

26 de comentarii

  1. hipotonie, scuze. Era din cauza ca s-a nascut cu cateva zile inainte de termen, dar acolo veneau foarte multi copii cu displazie de sold.

    1. Am inceput fizio de vineri. Asteptam contrul de luna viitoare sa vedem roadele 🙂 … si Maria s-a nascut inainte de termen – la 38 de saptamani, dar am inteles ca problemele ortopedice se trag de la pozitia pelviana in care a stat din a treia luna de sarcina…. si am mai inteles ca sunt predispuse la displazie fetitele prim-nascute.

  2. Incearca sa faci kinetoterapie cu ea, vei vedea ce bine ii a fi. Noi am facut cu micuta noastra pentru o hiponie axiala si torticolis usor si acum e super ok.

  3. Oricum, vestea bună e că după perioada asta dificilă, recuperarea e completă.
    În plus, am o bănuială așa, iscată din experiență, că diagnostocul ăsta e cam supraevaluat, adică se pune cam repede și nu întotdeauna justificat. Să sperăm că nu e cazul la voi. 🙂

    1. Tare as vrea sa fie o gresala, Melania. 🙂 … tocmai din aceasta cauza vom mai cere o parere. … dar daca tot am inceput kineto, macar o luna mai asteptam…
      Cu ochiul meu neavizat, am reusit sa imi dau seama si pana sa imi explice doctorita de diferentele care se vad le pe radiografii.
      Merci de veste. Stiam ca nu e nimic foarte grav atata timp cat se trateaza, insa cuvintele tale sunt de-a dreptul imbucuratoare. 🙂
      … si daca, poti, te rog ajuta-ne sa elucidam misterul ecografiei de sold: pana la cate luni se poate face eco??
      Multumim mult de tot. 🙂

  4. Exact ce a spus Cristina voiam sa-i spun si eu: scutecele textile sunt mai groase si ii tin piciorusele mai departate. Si intr-adevar, sunt medici ce recomanda 2 scutece (de hartie) puse unul peste celalalt pentru a accentua pozitia de broscuta.

    Si eu te-as sfatui sa nu iei o copie, desi pretul poate fi tentant. Diferenta se va vedea la detalii: calitatea materialului, a cusaturilor, daca transpira sau nu, etc. Si apoi, daca oricum esti hotarata pentru un original din cele doua, de ce ai mai lua si o copie?

    1. de scutece am intrebat si mi s-a spus ca nu mai e cazul. Fii-mea are 6 luni dar e dezvoltata de 9+ 🙁
      Copia as lua-o numai ca sa vad cum e. La banii aia chiar sunt curioasa ce au putut scoate chinezii. Daca era mai sumpa, probabil ca as fi renuntat la astfel de curiozitati. 😉

  5. Sunt intru totul de acord cu ce spune Adelle despre scutecele textile, ca sunt recomandate pentru displazie. Am citit un studiu despre asta pe un site de cloth diapering. Daca vrei il caut.

    1. Alina, am cochetat cu ideea scutecelor textile si pe vremea cand eram insarcinata, dar am renuntat… dupa ce vom otine o a doua opinie, vom vedea daca ezista indicatie pentru purtarea lor, si daca da, ne vom conforma. 🙂

  6. Hello, imi pare rau sa aflu ca aveti probleme. Cu rabdare o sa treaca si totul va fi ok.
    Si eu ti-as recomanda sa iei ceva serios, nu o copie made in Chaina pt ca ai garantia calitatii, mai ales ca Maria tb purtata ceva si nici nu mai e asa usurica.
    Uite discutii Ergo vs Manduca
    http://www.naturalmamas.co.uk/forum/showthread.php?t=19622
    http://www.ohbaby.co.nz/forum/forum_posts.asp?TID=32025&PN=1

    Mie mi se intoarce luni-marti o Manduca data in teste si pot sa va dau pentru 1 saptamana. Mai pot sa va dau in teste un Connecta.
    Si wrap daca vrei, dar intai trebuie sa iti arat legaturi si sa te decizi daca vrei sa te „inhami” la asta. Totusi pt voi e mai safe un SSC sau mei tai.

    V-ar fi utile si scutecele refolosibile, astea sunt mai „bulky” si tin picioarele departate, exact ce tb pt displazie. Sunt medici care chiar recomanda purtarea a 2 pampersi pentru a avea „pachetul” mai mare.

    1. Multumesc din suflet, Cristina pentru toate informatiile pe care ni le-ai pus la dispozitie. Nu vrem teste. Ne-am hotarat! Venim azi la intalnire si daca pitica sta bine in ea, o si luam! 🙂 … probabil ca rosie daca neagra nu mai aveti.. 🙁 .. Oricum, sanatatea Mariei nu are culoare. 😉

      Multumim inca o data pentru tot ajutorul.

  7. Eu am probat o Manduca si mi-a placut mult. E comoda, se prinde usor. N-am incercat in fata, pentru ca David e deja mare si mi-e greu sa-l port asa. Dar a acceptat usor sa stea in spate (la mei tai face nazuri, ca-i mai greu de legat bretelele). Ii placea ca era destul de sus incat sa vada peste umarul meu. Pozitia ii era comoda, nu aluneca in jos asa cum se mai intampla in mei tai.
    de Ergo nu stiu nimic. Din poze imi pare asemanator cu Manduca

    1. Multumesc Madi. 🙂 Toate sfaturile voastre, plus disutiile din linkurile Cristinei, si nu in ultimul rand, disponibilitatea imediata, ne-au facut sa ne hotaram: mergem azi sa o cunoastem si noi pe Manduca. 🙂 … poate si venim cu ea acasa. 😀

  8. Imi pare tare rau sa aud asemenea vesti. Eu am un mei tai pe care l am cumparat din Austria si acum nu l mai folosim. Daca vrei sa l incerci ti l pot trimite cu cea mai mare placere.Mi se pare o alternativa foarte buna.Sanatate micutei!

    1. Alina, multumesc din suflet pentru gestul tau. 🙂 Apreciez enorm dorinta ta de a ne ajuta si sunt recunoscatoare. Astazi o vom cunoaste pe Manduca si daca nu ne vom placea reciproc, as apela la ajutorul tau, pana ajunge ergo… M-ai emotionat cu gestul tau. Multumesc!

  9. Eu am manduca si imi place mult.Baietelul meu de aproape 4 luni calatoreste foarte bine in manduca.De asemenea wrapul e ok de folosit si bebe sta foarte bine.Acum am primit un sling cu inele si ma impac foarte bine si cu slingul.Ergo nu am testa deloc dar am citit cronici bune.Manduca e foarte usor de folosit.E un fel de mei tai upgradat

  10. Noi avem un ergo si dupa cum spuneam si pe blogul Ralucai ne descurcam foarte bine cu el. Andreea sta si in fata si in spate si e foarte comod. Eu l-am luat direct de la ei de pe site, dar din pacate nu mai stiu cat a durat pana a ajuns :(. Manduca nu am probat. De fapt nici nu mi-e clar care e diferenta dintre ele, cu exceptia producatorului. In poze imi par la fel.
    Este foarte usor de pus, ca un rucsac practic, ai de prins doar 2 catarame. Materialul e foarte moale si nu transpira deloc in el. Are si un buzunar, in care ii puneam asta vara de exemplu suzeta si biberonul cu apa…
    Eu zic sa iei de la inceput unul din cele doua variante originale, nu chinezisme, ca oricum o sa-l folositi si dupa ce se rezolva cu soldul. MErge si la copilasi de 3-4 ani, am vazut eu la munte:)

    1. Originalul e un must, chinezaria doar o curiozitate. 🙂 Inecercam azi Manduca si poate o luam…. daca nu, unica optiune, ramane Ergo. 🙂
      Merci frumos, Roxana.

  11. N-am folosit niciodata un ssc. Drept sa-ti spun, eu as pune-o in wrap. Strans, frumos, confortabil si pentru ea si pentru spatele purtatorului. Anda pana la 9-10 kilograme, de fapt pana a mers singura, in wrap a fost dusa. Eu mi-am facut singura esarfele, ma rog, u fel de-a spune, mi le-a cusut o croitoseasa din zona. Cred ca si un mei-tai ar fi o alternativa convenabila. Duminica mi-am propus si eu sa ajung la clubul ala.

    1. Mei-tai nu vreau… e un pic mai dificil si in general sunt singura cu ea. Prefer ceva mai usor de pus.
      Daca ajungi la intalnire, ne vedem?? … dar tre’ sa ma tragi tu de maneca… sigur ne vei recunoaste din poze. 🙂

      pupam