Zi de shopping

Ieri am reusit si am ajuns in Cora, unde am gasit produsele Rom Baby, si ne-am aprovizionat cu imbracaminte de casa, speram noi, pentru toata iarna. Am luat body-uri, maieuri si caciulite… sincer acestea din urma imi par cam odioase, insa trebuie sa avem si asa ceva la indemana, mai ales daca vor navalii peste noi geruri precum cele din iarna trecuta.  🙁

Totusi vreau sa mai dau o raita si pe la Carrefour, poate ii mai iau cateva body-uri si de la Tex, ca niciodata nu sunt prea multe… mai ales in ritmul in care reusim sa le patam atunci cand mancam.

Legat de masa, imi imaginez clipa cand o sa o las in scaun, in fata bolului cu mancare, imbracata (de fapt dezbracata) numai cu pampersul… deocamdata cred ca este prea mica pentru asta… dar nu renunt la idee – cat de curand o las sa se mozoleasca in voie. Poate asa va inceta sa se lupte cu mine ca sa isi bage mana in bolul cu mancare.

Mai trebuie sa ne mai aprovizionam si cu incaltari si vom fi pregatite sa facem cunostinta cu Iarna. 😀

In alta ordine de idei, astazi facem vaccinul „de 6 luni”… iarasi doua intepaturi. 🙁 Speram sa nu faca febra sau cine mai stie ce altceva.

Articole pe aceeasi tema

28 de comentarii

  1. Si noi suntem fani hainute de la Tex.Chiar zilele trecute i am cump Dariei niste raiati foarte frumosi de la ei.Despre caciulite : nici noi nu folosim , decat cand vine frigul ala mare , dupa baita nu i am pus niciodata caciulita , o usuc cu foenul de la o luna, iar de imbracat o imbrac ca pe mine.Dar ai primit deja sfaturi bune mai sus ;).Pupam fetita vaccinata.Apropo….a fost formula fizica de data trecuta 🙂 ?

    1. nu. 🙁 din pacate nu am mai luat si bunica cu noi … dar cred ca am descoperit cauza: dna doctor are 2 asistente. Pana acum, singura data cand nu a plans a fost cand a vaccinat-o asistenta mai tanara… cred ca la an imi iau inima in dinti si o sa o rog pe dansa sa ii faca… sper sa nu se supere „titulara” de manuit injectii. Daca plange si atunci, macar demontez „mitul”, daca nu, atunci nu mai stam decat la ea sa ne intepam.

  2. iar cu body-uri, la mine a iesit destul de bine mancarea la spalat. au ramas cateva patate, dar destul de putin. eu le schimb des pt ca ii raman mici foarte repede.

  3. pai dupa baie oricum o usuci, la ce ii mai foloseste caciula? si de iesit pe casa scarii, ce faci, 3 secunde cat sta acolo ii pui, 3 secunde cat sta in casa o scoti? in fine, eu sunt anti-caciuli rau de tot.
    zoozie, merci de repere, deocamdata nu mi-e clar ce si cum la iarna. eu de exemplu sunt friguroasa si imi ingheata urechile in 2 secunde. dar as prefera sa n-o invat ca pe mine, nu stiu cum o sa fac 🙂

    1. ok.. exagerez iarasi, se pare. Norocul meu cu voi, ca ma mai temperati 😉 E logic argumentul tau. Promit sa nu abuzez de caciulite.

    2. Maria, eu i-am pus Andreei toamna trecuta, de pe la mijlocul lui octombrie cand era deja rece afara, o bentita colorata pe urechi. Era lata, de bumbac, super haioasa. Caciula doar cand a coborat sub 5-10 grade. Si era d-aia cu urechi si legata bine sub barba ca altfel o arunca:d

      1. apropos de aruncat caciulita, noi ii mai puneam prin aprilie (avea cca 1 luna) caciulita in cap, dupa baita… pe atunci avea si pleata si nici nu foloseam foenul, si dupa 5 minute, incerca sa si-o smulga din cap de ziceai ca mai are putin si se spanzura cu ea.

  4. Pupici micutei intepate, sa nu faca febra.
    Si noi avem probleme mari cu petele. La un moment dat, in loc de barbita, luam un scutec de ala mare de finet, ramas din primele ei zile si i-l legam asa la gat, de-i acoperea si maini aproape, si piept si picioare, ca barbitele nu aveau nici o sansa. Si la masa o pacaleam cu alta farfurie si o lingurita in mana ei, in timp ce eu o indopam de zor…

    1. Multumim, Ana. Am incercat si cu scutec, insa nu-i place deloc sa nu aiba mainile libere si se enerveaza tare. Asta e… acum avem ce pata! Ea sa fie fericita.

    1. care-i „marele vaccin”, Mihai??
      Acum i-a facut pentaxim si hb vax, exact ca la doua luni.

      Voi ce ati facut azi la doctor?
      .. si off orice topic: cum ma abonez la comentarii pe blogul tau?

      1. Acolo la comentarii există: „Abonare prin email” sau „Abonati-va prin RSS”.

        Ca de obicei: am stat la coadă destul ne-am ușurat buzunarele pentru o trimitere la eco la șold: suspect displazie șold drept la Timișoara. Cică avea mai multe pliuri la dreptul. Ori nu văd bine ori nu știu să număr, că mie-mi dă un nr. egal.

        Mâine sper să rezolvăm și noi cu vaccinurile. Nu i-am mai făcut de la 2 luni 🙁 mi-e cam teamă de poliomielită.

        1. si noi trebuie sa mergem la ortoped saptamana aceasta… tot pentru sold, insa pe pitica nu a durut-o niciodata, pe noi ne trimit preventiv, pentru ca e dispusa sa o faca.
          Bafta multa. Sa nu fie nimic grav!
          Legat de vaccinare, e alegerea voastra ca parinti. Mai stiu parinti ce nu si-au vaccinat deloc copii si nu au avut probleme cu ei… noi totusi am ales sa i le facem…. Bravo voua ca ati reusit sa ramaneti neclintiti in decizie si nu ati cedat insistentelor doctorului sau ale celor din jur… sau n-ati avut parte de insistente??

    1. fericitilor! 🙂 Cu o singura exceptie, noi avem un „istoric” cu jelituri cat cuprinde…. Mi-e teama numai cand ma gandesc. 🙁

  5. eu nu reusesc nici pe alea de casa sa le iau odioase :)) zau ca alea de la tex sunt si dragute. adica sunt ok si pt afara. iar caciuli de casa eu nu i-am pus nici iarna trecuta, cu atit mai putin cred ca va fi cazul iarna asta. si nici nu vreau sa se invete asa infofolita.

    1. … ma gandesc ca poate vor fi necesare, putin, dupa baie, sau poate cat aerisim in casa… si daca va ajunge sa o ia din loc pana atunci, le vom utiliza si daca va vrea sa iasa pe casa scarii, care nu este incalzita. Nu e frigider, dar nici ca in casa nu este…
      La capitolul infofolit, am recunoscut ca am o problema, si ma lupt sa „ma tratez” 😛

      1. fii serioasa, si daca iese pe scara 2 minute chiar crezi ca pateste ceva?

        sa nu-mi spui co sa-i dai un body/masa ca ma omori, chiar si patate tot haine sunt cand mananca. Daca poti, a incerci sa tratezi petele cat mai repede fata de momentul producerii, exista tot felul de retete ale bunicii – de fapt pentru multe e suficient sa clatesti locul cu apa rece.

        Acu ceva vreme cand nasteam eu erau chiar simpatice hainel din Cora. Iar tex da, sunt ok si entru afara, cum scrie maria. Chiar foarte ok. Mai ales ca vin sub o geaca.

        Apropos de infofolit, doar pe -6-7 grade iid dadeam andei ceva peste body ML (gen pulover sau bluza de polar) in afara de geaca. La grade cu plus, geaca groasa-groasa si body; la 0 grade-1 grad o bluza de bumbac subtire peste body. Si caciula fara urechi. Exceptie viscol. Eu mai inghetam, ea niciodata n-a avut decat nasul rece. Insa n-o lasam sa stea in carut ieseam cu wrap, sling sau pe jos.

        1. e scara de casa, zoozico… nu de bloc, si nefiind incalzita, e destul de rece iarna (cand sunt geruri afara)

          Imbracamintea „de masa” incerc sa i-o spal cat de repede pot dupa, insa nu prea imi iese figura intotdeauna. 😉 Din cauza asta ma aleg cu multe pete (mai ales de morcov) care nu ies prea bine la spalat. … hainutele i le dau pana incep sa nu le mai suport eu de patate ce sunt… acum sincer, nu-mi place nici sa o port jerpelita … am ales varianta de hainute romanesti si ieftine pentru a nu plange dupa bani. … Nu tratez body-urile ca fiind de unica folosinta, dar nici prea multi purici nu fac prin sertare. Vreau sa i le scot in calupuri de 6-7 si pe masura ce se pateaza prea tare sa i le inlocuiesc rand pe rand. In ritmul asta cred ca un body ne va tine o luna.
          Legat de infofolit, merci de repere (chiar ajuta cate grade vs cum imbracat). Clar am o problema cu hainutele si trebuie sa incerc sa ma abtin! Primul pas a fost facut, am admis ca am o problema. Acum trebuie numai sa o combat si gata! … ce simplu suna! 😀

  6. Sunt odioase, insa la 5-9 lei pe bucata nu ma mai uit la cum arata (important e ca au bumbac bun in ele)… acum poate sa isi puna si in cap ca nu mai imi pare rau de haine! Le-am luat strict pentru in casa, deoarece orice ii servim cu lingurita, ajunge inevitabil, pe fata si pe hainele ei, asta deoarece are o placere nebuna de a baga mana in mancare. Chit ca in cea din bol sau in cea din lingurita, cert este ca nu a fost masa pana acum la care sa nu se faca precum un mic purcelus. 😛
    Hainute „de curat” ii vom lua in Octombrie, cand ajungem la Roma. Sigur gasim ceva oferte pe acolo.

    1. :)) Nu te cert, promit. Mai ales ca nu o infofolesti cu intentie. Uneori e greu sa nimeresti mijlocul, intre prea multe si prea putine haine. Dar eu ca regula o imbrac pe a mea cu acelasi numar de straturi ca si mine. Astazi de exemplu a avut pe ea un body cu maneca lunga si un hanorac dimineata, iar seara a avut inca o bluza cu maneca scurta in plus. Caciula i-am pus anul trecut cand coborase temperatura spre inghet:d. De pe la mijlocul lui octombrie insa ii acopeream urechile cu o bentita. Ca sa nu ma lungesc, sunt cam pe aceeasi felie cu Zoozie:).
      In casa, eu nu am pus niciodata caciulita si nici n-am uscat-o pe par. O sterg bine bine dupa baie si atat. Dar e adevarat ca a mea e ceva mai chelioasa si nu am o claie de uscat:d

      1. Bentite i-am cumparat si eu, si am de gand sa bag si o „comanda” la bunica Mariei. 🙂
        Voi incerca sa aplic si eu regula ta. E logic ce spui… dar totusi greu de pus in practica, mie .. cel putin din cate am vazut pana acum. 😛

  7. Am fost si eu la cora in weekend, dar hainutele de acolo mi se par hidoase fata de cele de la carrefour (nu e reclama mascata, chiar asa cred:d). Eu am ajuns la etapa la care Andreea mananca doar in pampers:d pentru ca dupa ce a umplut 3 body-uri de zacusca am renuntat la haine. Acu ca se face racoare, ma gandesc sa aloc 2-3 bodyuri pentru masa de pranz si sa le poarte pe alea pana nu se mai distinge culoarea originala, ci doar meniurile matzei.
    PS: ma bucur ca am reusit sa ne cunoastem si fata in fata:). Chiar si asa pe fuga

    1. aaaaa…
      hai ca sunt zuza! Si eu ma bucur tare, ca ne-am cunoscut si abia astept sa va cunosc si pitica.
      … si, te rog, nu ma „certa”… mi-am dat seama prea tarziu ca o imbracasem destul de grosut, dar era prea tarziu… iar la noi nu aveam decat haine si mai goase. 😛 Lucrez intens la acest capitol si promit sa imi revin cu infofolitul.