Chinezoaica veritabila!

๐Ÿ™‚ Asta a afirmat medicul Andreea Ciubotaru dupa ce a consultat-o pe Maria.

Ieri am fost la clinica Infosan unde am stat aproape 4 ore pentru consultatie. Nu, nu am asteptat mult. Am intrat relativ repede – cca 30 de minute, dar masuratorile, consultatiile (a fost vazuta de doi medici), picaturile si asteptarea pentru dilatarea pupilei au durat atat.

Distanta focala, dioptrii, fund de ochi. Au intros-o pe toate partile si au verificat tot ce se putea verifica.

Nu stiu cum e aparatura intr-o clinica de stat, insa aparatura clinicii Infosan m-a impresionat. Toate aparatele erau mobile si computerizate, astfel incat puteau „vana” cu usurinta fetisoarele mici si zvapaiate. Clasicele tabele cu litere erau inlocuite cu imagni tridimensionale de animalute pe care copii trebuiau sa le „prinda” – pentru a duce la indeplinire aceasta sarcina primeau si o pereche de ochelari tridimensionali.

Concluzia: strabismul este un fals – strabism; o iluzie optica datorata faptului ca baza nasului este destul de lata si ca ochisorii ii sunt usor migdalati si mai au si un pliu la pleoapa inferioara. Se „rezolva” pe masura ce ii va creste capsorul. Fundul de ochi este perfect. Dioptrii – 1,50 la un ochisor, insa este posibil ca acest lucru sa se regreze de la sine. Revenim la control peste 8 luni.

Articole pe aceeasi tema

16 comentarii

  1. Ce bine ca micuta chinezoaica e bine! Sa primiti numai vesti bune legate de starea ei de sanatate.

  2. eram sigura, eu am si zis, ca e alarma falsa, acelasi lucru i s-a spus si colegei mele care a fost cu baietelul la control. e din cauza nasucului. a crescut si e ok acum.

    1. ๐Ÿ˜€ stiu, Cris… totusi, sunt mai usurata acum ca am fost la control. Ne-am indepartat toate temerile…. in plus, nu cred ca mi-as fi iertat indiferenta, daca prin absurd, ar fi avut ceva si as fi aflat mai tarziu. ๐Ÿ™‚

    1. Oana, din punctul meu de vedere e foarte ok. Am vazut ca sunt foarte solicitati, ceea ce ma face sa cred ca nu sunt singura care gandeste asa. Veneau copilasi si din afara Bucurestiului. Noi am intalnit acolo o fetita din Giurgiu si un baietel din Rm. Valcea, veniti acolo special pentru control.
      Am mai spus ca nu am experienta unui cabinet de stat, dar recomand cu incredere clinica Infosan. Consultatia a fost 130 de ron, dar la cat a durat si cat au bibilit-o, isi merita banii. Daca te intereseaza sistemul de stat, am auzit ca si la fostul Emilia Irza au medici oftalmologi pediatrii buni. Daca vrei, ma pot interesa sa iti dau un nume – am o prietena care a fost acolo cu baietelul ei si a fost si ea multumita.