Si a trecut si primul an…

… totul s-a desfasurat cu o viteza ametitoare… Nu stiu cand a zburat timpul.

Gagalicea de 2940g. si 50 de cm s-a transformat in domnisoara – Gulliver ce masoara 84 de cm si cantareste 11,3 kg… A fost un an minunat – primul an in care am fost parinti. Am crescut o data cu ea, si am invatat impreuna ce presupun rolurile pe care ni le-am asumat. O experienta minunata si infloritoare, pe care o vom continua pana la sfarsitul vietilor noastre.

Am facut greseli, mai mult sau mai putin stupide, am ras de noile situatii ce ne invadau viata, am cunoscut disperarea si neputinta, nesomnul si am redescoperit impreuna micile placeri ale vietii. Fericirea chiar e in lucrurile marunte! ๐Ÿ™‚ De un an, traim o noua viata – mai asumati, mai precauti dar si mult mai fericiti si mai uniti.

Au fost zile in care atat eu cat si Sorin eram cu nervii intinsi la maxim, obositi si nedormiti; saptamani in care incercam cu disperare sa gasesc jumatate de ora sa ajung la coafor pentru lucruri marunte cum ar fi un pensat sau o manichiura; saptamani la rand in care Sorin incerca sa gaseasca 30 de minute libere pentru un barbierit… Au fost momente in care am adormit in fund, cu Maria in brate… sau in care am plans exasperata si depasita de situatie.

Sunt incoerenta, gandurile-mi zboara care incotro si nu reusesc sa le mai prind firul… Sun atat de multe de spus, dar nu sunt in stare sa le astern pe toate. Emotia inca isi pune amprenta pe simtirile mele si nu imi da voie sa ma concentrez – mintea mea e un amalgam de ganduri ce zboara pe ritmuri de limba marioreasca. ๐Ÿ™‚ ย … acum se converseaza cu Mircea Badea – il cearta, il aproba… ea stie ce tot spune televizorului. ๐Ÿ™‚

A trecut primul nostru an in calitate de parinti. Un an plin ce ne-a adus si mai apoape unul de celalalt, in care am invatat sa ne bucuram impreuna de fiecare secunda libera, in care am invatat sa ne intelegem si sa ne ajutam, in care am invatat sa ne iubim mai profund!

Recunosc ca acest prim an ne-a fost indulcit de familie, care ne-a fost alaturi si ne-a ajutat enorm. Maria a fost si este rasfatata si iubita de intreaga familie. ๐Ÿ˜‰

Articole pe aceeasi tema

65 de comentarii

  1. Pentru ca nu mai reusesc sa ma organizez deloc si intru foarte rar pe net ,urez din tot sufletul un sincer la multi ani domnisoarei Gulliver ,sa fie sanatoasa,senina,plina de viata si iubita.La multi ani si voua ,dragi parinti.Sa ramaneti mereu o familie la fel de frumoasa,mai ales ca o veti mari in curand!Antonia ii trimite multi pupici tizei Maria!

  2. (Am pierdut mesajul in timp ce scriam… deci reiau…)

    Dragele noastre,

    Noi am absentat din online si nu ne-a dus capul sa va scriem urarile noastre in avans… Asa ca:

    Maria, iti uram o viata plina de momente frumoase, plina de iubire si de intelegere, o viata traita alaturi de oameni de calitate… La multi ani! Sa fii sanatoasa mereu, sa fii puternica si sa te bucuri de tot ce-ti va oferi Dumnezeu!

    Mami si tati de Maria, sa va creasca fata sanatoasa, frumoasa, desteapta si norocoasa, iar voua va dorim mutla putere si intelepciune s-o cresteti ca pe un OM de valoare!

    Va pupam cu drag si va apreciem mult!

    1. @Carla, multumim din suflet pentru cuvintele minunate, care, recunosc, m-au facut sa lacrimez…. mi-e greu sa ma ridic la inaltimea lor. Multumesc!
      Intoarcem pupicii cu mare drag, mai ales ca astazi sarbatorite sunt Mazarichile! ๐Ÿ˜‰ La multi ani, din inima!

  3. Ne alaturam si noi corului de fani ๐Ÿ™‚ si va dorim cat mai multi ani frumosi impreuna. Sa va creasca mare si sanatoasa printesa, o sa fie o surioara mai mare bestiala… Iar voi, daca acum credeti ca le stiti pe toate si ca deja va laudati cu un an de experienta, sa stiti ca tot nu sunteti pregatiti pentru ce va urma ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ Copiii sunt atat de diferiti, chiar frati fiind, asa ca veti mai avea surprize destule! Si sigur vor fi niste surprize minunate!
    (acum imi dau seama ca suntem amice de blogareala de peste un an… ce-a mai trecut vremea…)

    1. @Mฤƒdฤƒlina, multumim din suflet. ๐Ÿ™‚ … sincer acum sunt mai constienta de nestiinta noastra, iar experienta voastra m-a ajutat sa realizez inca de la bun inceput diferentele dintre frati. ๐Ÿ™‚ Ma gandesc ca daca pornesc de la acceptarea realitatii, socul nu va mai fi atat de mare ca prima data, cand ne-am trezit pocniti denestiinta si aruncati intr-o lume coplet noua in care a trebuit sa invatam sa supravietuim in 3… ๐Ÿ™‚
      dap… a trecut mai bine de un an ๐Ÿ™‚ .. ma deprimi! ๐Ÿ˜› … glumesc, dar pe bune daca simt ca imbatranesc, ci din contra… ๐Ÿ˜‰

  4. Cu intarziere si eu, LA MULTI ANI, Maria! Sa ai parte numai de bucurii, sa fii sanatoasa si fericita!

  5. La multi ani! Felicitari pentru educatia pe care i-o dati Mariei! Bravo Mariei care a crescut intr-un an cat altii in doi, fiica mea face imediat 2 ani si are doar 10 kg si 82 de cm! Numai bucurii va doresc, iar tie o sarcina si nastere usoara!

    1. @lili, multumim. Toate gandurile bune vi le intoarcem si va tinem pumnii sa aveti parte de o nastere usoara. Cat mai ai?? … daca nu ma insel totul se reduce la ordinul zilelor acum, nu? … sau ai nascut si nu ai spus nimic? ๐Ÿ˜›
      … imi confirmi inca o data ca nu degeaba ii spun Mariei domnisoara Gulliver. ๐Ÿ™‚ Imi pare gigantica pe langa cei de varsta ei.

      1. @g.cojocaru, N-am nascut inca. De Paste ar trebui.Sper si eu sa fie mai usor ca prima data. Asa se spune ca a doua e mai usoara.
        P.S/. La mine e invers, ceilalti copii mi se par foarte mari. Dar daca va semana cu mine, mignona va fi! Cine stie…

  6. Oooo, La Multi Ani, Maria! Sa cresti mare, fericita si sanatoasa si sa ai parte numai de bucurii!

  7. Se mai pune? Ca va uram multi ani abia acum, cu intarziere? Sper! Sunt cam defazata un pic de cand lucrez…….

  8. Oooo, cu intarziere citesc si eu postul tau! La Multi Ani Maria, de acum inainte nu mai esti bebe, devii copil :). Sa cresti sanatoasa, frumoasa, inteligenta si sa nu uiti niciodata cat de mult te iubesc parintii tai :). Iar tu mami, pregateste-te pentru o perioada si mai frumoasa. Si fascinanta. Pentru ca de acum incolo, Maria te va surprinde cu toate lucrurile pe care le va invata, intr-un ritm galopant ๐Ÿ™‚

  9. eeei, maria nu mai e bebe!:)
    La multi ani! multa fericire va doresc si rabdare si intelepciune si tot ce vreti voi!
    chiar, unde-i poza cu maria de un an?:)

    1. @Oana, multumim! ๐Ÿ™‚ Postam si poze, dar azi n-am facut si cele de ieri au fost facute cu aparatul altcuiva. Astept sa se primesc. ๐Ÿ™‚

  10. Iaca am venit si eu la spartul targului.Meseria de parinte nu se invata la nici o scoala,dar e cea mai minunata meserie.LA MULTI ANI scumpei tale,sa fie sanatoasa si voi impreuna cu ea,sa va bucurati unii de altii.Pupici multi.

  11. La multi ani si multe bucurii! Imi place cum ai descris sentimentul de a fi parinte, care cateodata nu poate fi descris!

  12. Multi, multi ani frumosi si fericiti va uram! Iar Mariei sa aiba parte de tot ce-i mai frumos in viata si de multa iubire!

  13. WOW! Ce copil mare aveti. Sa va traiasca si sa va bucurati in continuare de el! Daaaar si de bebele ce urmeaza sa vina… pentru ambele cazuri meritati felicitari!!

  14. La multi ani puiului vostru, Gabi!asa cum v am mai urat ii doresc Mariei voastre tot ce ii dorim noi Dariei noastre: sanatate, noroc, bucurie si liniste.va pupam cu mult mult drag!
    p.s. tu ii”certi ” pe altii de poze , dar e posibil ca de ziua ei sa nu i pui o poza ๐Ÿ™ ? una singura ma , una atat….

  15. La multi ani frumosi, sanatosi si luminosi. Sa ii fie viata plina de iubire, primita si daruita si sa fie permanent insotita de noroc in tot ceea ce face. Sa va traiasca si sa va bucurati de ea

  16. La multi ani draga Maria! roag-o pe mami ba chiar ceart-o ca nu pune mai multe poze cu tine si burtica…

    Va imbratisez!>:D<

    1. @Luthelo, multumim frumos pentru urari! … cat despre poze, recunosc ca m-am cam lasat pe tanjala, dar ma mobilizez si remediez situatia, iar poze cu burta… nu am decat vre-o 2 – in general sta bine camuflata in haine mai largute….

  17. Ce emotionant. Uite asa trec anii. care mai de care mai special. Si cresteti mari cu totii.. si aia mici, si aia mari… ๐Ÿ™‚
    La multi ani traiti la maxim!! Cu sanatate si dragoste.

  18. La multi ani!!! Ai transmis perfect emotiile, iarasi m-ai facut sa lacrimez! Sa fiti sanatosi si fericiti toti 4 impreuna cu toata familia! Va pup!

    1. @Raluca, culmea e ca nu am reusit sa cuprind nici 10 % (fara exagerare) din tot ce simt…. parca imi sunt potrivnice cuvintele si nu vor sa se insiruiasca si sa exprime tot ce s-a adunat in sufletele noastre in decursul acestui prim an…
      Multumim pentru urari. Va pupam inapoi, cu drag.

  19. La multi ani, Maria!! Sa va bucurati in continuare de minunea voastra! De minunile voastre, de Ghita si Maria!!

  20. Ce frumos, mi-au dat lacrimile, pentru ca si eu traiesc sentimente si ganduri asemanatoare, desi mai avem pana la aniversarea de an! Multi-multi ani fericiti ca parinti si sa fiti o familie la fel de unita mereu!

    1. @Cristina, la inceput, cand ne-au napadit astfel de sentimente, nu ne-am imaginat ca vom avea parte de ele in fiecare secunda pentru tot restul zilelor – ele infloresc si ne coplesesc, ceea ce va doresc si voua. ๐Ÿ˜‰
      Multumim frumos pentru urari.

  21. La multi ani, Mariei, sฤƒnฤƒtoลŸi ลŸi fericiลฃi! La mulลฃi ani ลŸi vouฤƒ, alฤƒturi de ea ลŸi de viitorul membru al รฎmpฤƒrฤƒลฃiei voastre! ๐Ÿ™‚

    1. @Adela Onete, multumim din suflet si te rog, scuza-ma dar nu am reusit sa raspund ieri la telefon… despre infernala zi de ieri, povestesc sa dezvolt cand imi revin…
      Pupam cu drag.

  22. Ce frumos ai scris! La multi multi ani la fel de pretiosi cu Maria si cu bb ce vine. Sa fiti sanatosi si plini de viata ca si pana acum. Pupam cu drag, La multi ani Maria!

    1. @salmi, multumim si pentru urari dar si pentru aprecieri. ๐Ÿ™‚
      Inainte sa nasc, atunci cand citeam despre domnisoarele tale, imi parea ca mai avem o vesnicie pana acolo… acum imi dau seama ca timpul zboara pe nesimtite si ca nu mai e mult pana vom ajunge sa va calcam pe urme…

  23. Parca mai ieri te pregateai intens sa mergi sa nasti…imi amintesc si acum ca citeam cum te plimbai cu sotul tau in asteptarea lui bebe …ce repede a trecut! ๐Ÿ˜€ Primul an iti ramane in minte intr-un fel aparte, sunt atat de multe sentimente intense. La cat mai multi inainte, frumosi si sanatosi! Va pupam si La Multi Ani

  24. Ce sentimente minunate! Incercati acum sa faceti o comparatie cu viata voastra si trairile de dinaintea erei voastre de parinti, ca sa vedeti cat de mult si ireversibil s-a schimbat aceasta! Si mai interesant este ca nu poti intelege ce inseamna copiii decat dupa ce ii ai, oricat ar scrie si descrie oamenii aceste trairi.

    1. @ivanovele, ai mare dreptate – nimic din ce am citit sau ni s-a spus nu ne-a pregatit in totalitate pentru ce a urmat. ๐Ÿ™‚ Acum traim o viata complet noua. Frumoasa, dar total diferita de cea de dinainte.