26 de saptamani cu „Ghita”

26 de saptamani trecute ca 28. ๐Ÿ™‚ … sau cel putin asta zice ecograful.

La prima sarcina eram putin speriata de dimensiunile mai mari decat media pe care le avea Maria. Acum sunt relaxata. Avem un bebe sanatos, ce se incadreaza ca dimensiuni la 28 de saptamani si care cantareste 1064g. ย ๐Ÿ™‚ Si e tot baiat…. nu i-a disparut nimic dintre picioare. ๐Ÿ˜€

Maria scotea limba la ecograf, Ghita ne face cu mana. Maria statea turceste, Ghita pastreaza ca pozitie preferata „echerul” care il face sa isi aduca talpile deasupra capului. Maria isi sugea degetul, Ghita se joaca cu cordonul ombilical.

… imi este greu sa nu compar; Maria este singurul meu reper si, desi trec prin cea de a doua sarcina, sunt multe noutati cu care ne confruntam….

Am cautat in dosarul Mariei si am vazut ca la aceeasi varsta gestationala si ea tot cu 2 saptamani era mai mare decat media… ๐Ÿ˜€ … deja ma pregatesc cu hainute minuscule pentru primele zile acasa. ๐Ÿ˜€ ย Gigatinca din burta, a avut la 38 de saptamani doar 2940g si 50de cm (cu multa indulgenta) … toate hainutele NB ii erau mari. Acum mi-am propus sa iau si 2-3 body-uri pentru <50 de cm. Doua salopete deja am luat. Mai bine sa raman cu ele decat sa ii stea picioarele numai in turul pantalonilor asa cum ii stateau Mariei.

Legat de hainute, am o dilema: Ghita se naste in miez de vara… eu cu ce haine il scot din maternitate… ca totusi va merge 3 ore intr-o masina in care vom mai porni din cand in cand aerul conditionat… ii iau un body tip maiou, cu maneca scurta sau unul subtirel cu maneca lunga? … ii mai pun si pantaloni sau e suficient body-ul si eventual un cearceaf din finet cu care sa il acopar daca e prea racoare in masina? … psihicul meu cedeaza in fata ideei de fragilitate si neajutorare… imi este putin teama sa nu raceasca de la AC insa nici nu prea putem rezista in masina fara el.. de geam deschis in timpul mersului nici nu se pune problema…

Scriind titlul aceste postari mi-am dat seama ca totusi suntem prea relaxati la aceasta a doua sarcina… 26 de saptamani si saracul Ghita inca nu are un nume! Trebuie musai sa dezbatem subiectul!

Cam atat despre Ghita; deocamata…. ย Eu sunt fericita ca am amanat iar reteta de Aspenter – rezistentele mi-au iesit bune, insa m-am ales cu o reteta pentru Gynipral… ย ๐Ÿ™

Am greturi; din nou. Si in plus, am o cumplita durere de cap, care nu prea vrea sa cedeze la nimic… arsuri – din cand in cand si insomnii – la greu.

Cel mai probabil, la urmatoarea consultatie vom afla si data la care vom face cunostinta cu Ghita ๐Ÿ˜€ … acum se preconiza a fi undeva in jur de 11 Iulie.

… si daca tot am plecat la munte fara Maria, ne-am facut de cap si ne-am incarcat bateriile. ๐Ÿ˜€

Ne-am plimbat, am dormit, am cutreierat putin pe munte, am cutreierat orasul in miez de noapte, am incercat sa facem un off-road cu masina de oras (iar azi am comandat un amortizor ๐Ÿ˜€ ) … ne-am relaxat total!

Pitica a fost tare cuminte si nu a parut sa ne simta lipsa… insa revederea a fost minunata: saracuta nu mai stia la care dintre noi sa vina prima data. ๐Ÿ˜€ Ne-a uns pe suflet! … si ca nu care cumva sa credeti ca doar noi am fost plimbareti, ei bine aflati ca si domnisoara noastra a fost plecata intr-o excursie de o zi la Breaza. ๐Ÿ˜€ … Daca a fost frumos afara, doar nu era sa lase bunica-su scaunul de masina (pe care a avut grija sa ne roage sa i-l lasam „pentru orice eventualitate”) nefolosit. ๐Ÿ˜‰

Articole pe aceeasi tema

40 de comentarii

  1. Ce faine sunt pozele si ce ciudat sa vad zapada la sfarsitul lui aprilie:).
    Arati foarte bine si ma bucur ca Ghita e cuminte si sanatos. SUnt super curioasa ce nume o sa alegeti:d.
    Mai e un pic:)
    Pupici

    1. @roxana, dap… tare plina de surprize vremea din ultima perioada… dar pentru mine mai ciudat decat vremea, a fost sa ma simt un „pantofar” pe marginea partiei. ๐Ÿ™ Era atat de imbietoare zapada, iar eu ma uitam cu jind la cei ce isi carau skiurile in spinare, spre partie… m-am avantat putin, pe marginea partiei, sa ii privesc, si nu ma gandeam decat la echipamentul ce sta cuminte in pod. ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

  2. N-am avut timp sa citesc toate comentariile, dar daca in iulie va fi la fel de cald ca in augustul in care am nascut-o pe Degetzica, adica in jur de 32-34 de grade, nu-i vei putea pune nimic cu maneca sau cu pantaloni lungi. Il vei imbraca asa cum te vei imbraca si pe tine, cu maneca scurta si cu pantalonasi scurti, cu sosete si palariuta. Si un scutec, daca ti se pare ca se face racoare in masina. La vremea la care am adus-o acasa pe Degetzica nu aveam masina cu AC, asa ca stateam cu ambele geamuri din fata deschise la maxim, ea fiind in spate, in car seat.

    Si in prima luna, august si parca si prin septembrie, nu am folosit nici o salopeta, iar body cu maneca lunga doar vreo 2. Mie sa nasti vara mi se parea simplu referitor la cum sa-l imbraci pe bebelus, mi se parea (si mi se pare) mult mai complicat sa-l imbraci in miezul iernii.

    1. @mariamirabela, uite ca la ceva de pus pe cap nu mai gandisem. ๐Ÿ˜€ … Vremea asta e tampa rau… parca anul trecut in iulie (inceput) inca mai aveam parte de ploi si vreme nu tocmai caniculara… Cred ca cel ma bine ar fi sa mai astept putin sa vad ce ganduri are vremea… dar la capitolul body cu maneca scurta si sosetute, banuiesc ca pot sa incep cautarile…. daca iau pt 50 de cm, ori nu apuca sa il poarte deloc, ori il poarta de doua-trei ori si gata.. ๐Ÿ˜€
      Crad ca cel mai bine ar fi sa iau un body de 48-50 si inca unul de 52-55, sosetele si cu salopeta mai vad eu atunci…
      Legat de geamurile deschise, nu cred ca ar fi ok sa facem un drum Brasov – Bucuresti cu geamurile deschise… banuiesc ca voi ati mers numai prin oras …?

  3. Dragฤƒ mami, mฤƒ bucur cฤƒ te-ai relaxat (se vede din poze cรขt de bine ลฃi-a prins ieลŸirea asta), cฤƒ juniorul e bine ลŸi cฤƒ, รฎn continuare se ลฃine de yoga, mฤƒ bucur cฤƒ picea v-a fฤƒcut o primire aลŸa cum meritaลฃi ลŸi, mai ales, mฤƒ bucur pentru amortizorul cel nou… Vฤƒ pup cu MARE drag!

    1. @Cristina + Alexia, auzi, tu te bucuri ca ne-am rupt masina in doua pe coclauri??? ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€
      Eu nu! … dar pentru toate celelalte aprecieri, iti multumim din suflet si asteptam sa vedem mine si mai relaxate si la voi! … ca nu mai e mult pana plecati.. cu pitica e adevarat, dar macar veti avea doua w/e de distractie. ๐Ÿ˜‰
      Pupacim si noi!

  4. Gabi ce bine arati! Esti o gravida frumoasa! Si cu Ghita e draguta treaba…asa am facut si noi…nu ne-am decis la nume decat cu catve ore inainte de a se naste mamarutza desi liste cu nume aveam pregatite de la 4 luni. Oricum timp mai este…succes la gasit nume. Pupici!

    1. @Cecilia, mi-o iau in cap cu atatea laude! ๐Ÿ˜› Multumesc! … si multumim si pentru incurajarea legata de nume.. o sa ne apuce fibrilatiile atunci, nu?? ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

  5. Relaxare, 2 zile doar pentru voi, oau…ce amintiri indepartate!
    Mda, cu scutecul, cu body-ul si cu aerul conditionat nu stiu, si eu in locul tau tot la asta mi-ar sta mintea, poate aveti noroc de o vreme ploioasa si nu mai porniti aerul cond, sau, poate te externeaza dimineta la prima ora, sau poate pe seara si scapi de caldura. Mai e putin si apare Ghita, deci sa nu uiti ca o sa ai lapte pentru el si ca o sa te recuperezi repede:D. Ok, vreau si eu bebe 2…cand te vad pe tine. Recunoasterea e un inceput la mine, urmeaza greul sa-l concep:))

    1. @sofia, bine zici cu vremea aia ploioasa… macar o zi – cea in care ne externam. ๐Ÿ˜€
      Desi ne-a fost dor de ea, ne-am simtit extraordinar de bine si ne-a priit din plin aceasta mica evadare! ๐Ÿ˜‰ Daca esti decisa pt bb2, eu va tin pumnii cu toata inima!! ๐Ÿ™‚

      Pupam!

  6. Draga mea…in primul rand vreau sa-ti spun ca arati superb…ador energia si lumina care radiaza pe fata unei femei insarcinate…si la tine se vad din plin.Ma bucur ca Ghita e ok(si chiar ca ar trebui sa-i gasiti un nume,se va amuza teribil cand va creste si va citi postarile despre el).Cat despre hainute….eu as merge in iulie pe maneca scurta si o pereche de pantalonasi subtiri si da,un scutecel usor la indemana …acum,cum simti si tu,mie oricum mereu mi s-a spus ca sunt cam „truli” si tin copilul dezbracat.Va pupacim.

    1. @Mirela, multumesc din suflet! ๐Ÿ™‚ Incep sa ma si simt la fel! ๐Ÿ˜‰ … iar asta imi lipsea cel mai mult. ๐Ÿ˜‰ Sunt sigura ca o sa ne luam ceva reprosuri pe tema apelativului folosit! .. bine ca mai avem ceva timp pana atunci. ๐Ÿ˜›
      Acum inclin spre salopeta ff subtire, dar cu totul… in functie de vremea de atunci ma voi adapta din mers!
      Pupam si noi!

  7. Ma bucur ca v-ati relaxat! Si de vestile bune legate de Ghita!
    Cat despre haine, cunoastem partea cu picioarele in turul pantalonilor:)))
    Si bebele meu a avut 3,200 si 51 cm, dar tot inotau hainele pe el, apoi am trimis una bucata bunica sa i le ia pe cele mai mici. Cred ca salopetica subtire as alege si eu, nu ca m-as pricepe:)

  8. Gabi, superbe pozele! Si felicitari pentru 26 de saptamani!

    Cred ca tu esti stresata ca in general lumea spunea ca o imbraci prea tare pe Maria :D. Dar si eu zic ca imediat din maternitate, in masina, ar trebui sa fie acoperita, deci o salopetica din aceea intreaga, si pe maini si pe picioare, ar fi ideala. Apoi treptat treptat acasa o sa-l calesti tu. Pupici!

    1. @Raluca, multumim din suflet pentru aprecieri. ๐Ÿ™‚
      legat de imbracatul la iesirea din maternitate, eu zic ca nu e din cauza extremelor la care ma situam cu Maria… ea totusi era mare atunci… Acum imi este teama de faptul ca o sa il tinem cateva ore intr-un mediu cu AC. Stiu ca in primele zile, inca sunt in plina adaptare la mediul extern si imi este teama de mor sa nu cumva sa raceasca.
      Dupa ce am analizat mai bine sfaturile primite, tot spre salopeta subtire inclin si eu… sper sa nu fie prea mult. ๐Ÿ˜€
      Pupacim si noi!

  9. Multe lunite in continuare…
    comparare: da, n-ai ce-i face, maria ta ca si a mea sunt reperele cele mai cunoscute la care sa ne raportam…n-ai ce-i face, asta e… importanta e ne-compararea de mai tarziu vis-a-vis de ce face si ce nu face celalalt, de lucruri care ies din temperamentul si tipul lor de personalitate…ca te apuci si compari niste ecografii nu omoara pe nimeni… am vazut ca ne citesti blogul, deci s-ar putea sa nu iti fi scapat posturile in care puneam poze ale fetelor si le comparam…pentru noi chestia asta a fost ca o mana cereasca pentru ca mariuta a devenit, prin nu stiu ce macanisme psihologice complicate, incantata ca seamana cu ea si a inceput sa o accepte …
    hainute: toi de vara?! nu stiu ce sa zic la cum decurg lucrurile :)…o idee: pune-i un body cu manecuta scurta (maieu e cam prea putin zic eu ca va fi cu AC) si ceva pe deasupra o bluzita usor de dat jos in caz ca pare ca-i e cald…dar ei ies din burtica de la 37-40 de grade…deci sunt „caliti” …eventual sa ai si o paturica foarte subtire si ceva mai grosut…pana la uram bebelache o sa iti dicteze (instinctual) ce sa ii faci…de ex, rares imi inspira sa il tin cat mai despuiat desi era septembrie racoros…anastasia mi-a inspirat sa o infofolesc un pic, parca mereu ar fi avut nevoia asta…nu stiu sa iti zic constient de ce, dar asa mi-a venit…
    PS: nu te mai stresa ….:)))

    1. @catrinutza, multumim, multumim! ๐Ÿ™‚
      Sper sa reusesc sa ma tin departe de comparatiile legate de dezvoltarea lor motorie si emotionala… desi ma pregatesc psihic de ceva vreme, am inteles ca va fi destul de greu de realizat. Chiar daca nu comentez mereu, sa fii sigura ca nu imi scapa nici o noua postare… decat daca are google reader vre-o eroare. ๐Ÿ˜‰ … Maria ta e mare fata de Maria mea, cu ea te poti intelege… ea intelege ce sunt acelea diferente si asemanari … noi trebuie sa gandim bine de tot felul in care vom gestiona situatia, ca la un an si 3 luni nu ma astept sa inteleaga mare lucru…
      Foarte tari senzatiile pe care ti le-au inspirta cei mici! ๐Ÿ™‚ .. Chiar sunt curioasa daca voi avea si eu parte de asa ceva…
      Multumesc frumos pentru cuvintele calde!
      Pupam!

      1. @g.cojocaru, E foarte adevarat ca e micuta…va intelege si ea cate ceva din ce se intampla…dar s-ar putea sa scapati mai usor la partea de gelozie tocami pentru ca emai micuta…oricum asteapta-te ca maria ta sa devian un fel de umbra a ta, un scai in permanneta prins de tine mai ales cand esti cu domnisoru’ in brate…si o foarte mare bafta ai cu ajutorul bunicilor…asta face cat milioane de explicatii si cuvinte…iti va da timp sa te ocupi de amandoi impreuna dar si separat cu fiecare astfel incat, mai ales Maria, sa nu simta chiar din plin schimbarea…nu de alta, dar fratria nu e intotdeuna idilica (off-topic, cred ca incep sa postez si despre ciufulelile dintre frati care in ultima vreme mi-au facut ficatii ciur)…
        Si chiar asa…ghita, ghita da’ totusi e timpul sa primeasca si el un nume, nu? ๐Ÿ™‚

  10. Mare noroc cu bunicii asa aproape. Eu azi lucrez pana spre seara si sotul la fel (uneori nu putem evita sa nu ni se suprapuna orele de program) si e gaza pe mana celor doi bunic.ro si ….de. Am emotii cu carul.

    Chiar asa pana cand ii tot spuneti bebelusului Ghita? Desi langa Maria si Gheorghe suna minunat, nu?

    1. @ceska777, Gheo!! ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ Nici chiar asa! … George nu e rau, dar nu e in topul preferintelor mele. ๐Ÿ˜› Mai negociem… ๐Ÿ˜‰
      Legat de bunici, dap… ai mare dreptate – e tare bine sa ii avem alaturi! … plus ca nu prea am nici mari emotii atunci cand ramane pe mana lor – ca, deah, stiu deja tot ce e de stiut despre tabieturile ei.

  11. Sa va fie de bine plimbarica.Arati bine,esti frumoasa ,sunteti sanatosi si asa va doresc sa fiti mereu.
    Cred ca un body intreg ar fi potrivit,chiar daca este cald.
    Pupam „grupa”.

    1. @Beatrice, multumim din inima pentru apreciri si pentru urarile calde. ๐Ÿ™‚
      … dar si pentru sfat… cred ca voi astepta sa vad exact cum va fi vremea atunci…. poate am noroc si prindem o perioada mai racoroasa. ๐Ÿ˜€
      Pupacim si noi!

  12. Cred ca un body subtirel cu maneca lunga ar fi bine in masina. Zic si eu ๐Ÿ™‚ ca ma gandesc ca este totusi micut. Dar aveti voi timp pana atunci sa hotarati. Cu numele in schimb nu-i de gluma. Noi am dezbatut problema pana aproape de nastere, asa ca…

    1. @Deea, daca ar fi dupa Sorin m-ar lasa sa il aleg eu… insa vreau sa fie un nume cu care sa fie si el impacat total – singura lui propunere, nu mi-a placut, iar el a imbratisat toate propunerile mele… Ii mai dau timp sa decanteze si sa aleaga ceva sau sa vina cu o alta propunere … chiar vreau sa ii placa si lui, nu doar sa ma lase pe mine sa imi fac damblaua – e al amndurora, doar… ๐Ÿ˜‰

  13. Pai…..ma bucur ca sunteti bine amandoi.apoi …iti spun cum am fct eu cu Daria care a fost nascuta pe 3 iulie , adusa aks pe 6 iulie, deci sunteti cam pe aici.Am dat drumul la aer , insa nu f mult , cat sa nu curga apele pe noi, iar ea a fost imbracata cu o salopetica si am pus o paturica subtire peste ea si cea mai subtire caciulita posibila.Atata tot.Si crede ma ca nu a racit.eu oricum sunt f relaxata la faza cu hainele, uneori poate prea relaxata :))).cat de putin mai ai!!!bravo, ma bucur ca ati adus vesti bune si un tonus ….mi se pare mie mai ok, nu? ;).asa te vad din poze.Pup!

    1. @povesteadarieinicole, hai ca deja scriu a treia oara la comentariul asta… Maria nu ma lasa si pace. ๐Ÿ˜‰
      Legat de hainute, cu Maria m-am mai relaxat si eu… dar ideea unui drum de 3-4 ore cu un bebe mic intr-o masina in care nu prea vom rezista fara un pic de AC, ma face sa uit tot. ๐Ÿ˜€
      Legat de putinul care a mai ramas, eu nu il simt…. imediat cum incepe luna Mai, ne apucam de zugravit, la sfarsitul lui mai e nunta sora-mii si intru in febra pregatirilor… mai ales a gasitului unei rochii care sa imi cuprinda burta ce parca se expandeaza pe zi ce trece, prin iunie intentionam sa plecam putin pe la mare (si tre sa ma misc sa ii fac Mariei pasaportul), iar de nascut nasc abia in Iulie… Cum sa fie putin?? … Mai am atatea de facut!! ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€
      Merci pentru aprecieri – ma simt mult mai bine, iar acest week-end mi-a priit pana in maduva oaselor. ๐Ÿ˜‰

  14. da, la asta ma refer. eu ma gandesc ca nou nascutii sunt inca obisnuiti cu temperatura din burta. iar in masina nu tii mai mult de 22-23-24 de grade.

  15. Felicitari pentru Ghita,mamico!Ati dat lovitura cu asa pereche!Pozele sunt tare faine,mi-ati facut dor de duca,desi zapada nu ma pasioneaza foarte tare.Esti o gravida frumoasa.Parol!Te pup cu drag!

    1. @Oana Dumitriu, multumim! ๐Ÿ™‚ .. pentru toate aprecierile. ๐Ÿ˜›
      Sa stii ca zapada a fost o experienta tare frumoasa – la baza muntelui eram in tricou, iar sus am dat de 1-2 grade. ๐Ÿ˜€
      Pupacim si noi!

  16. eu cred ca body-urile alea intregi, pijama, ar fi bune. eu pe smaranda am culcat-o o lunga parte din vara trecuta cu alea noaptea, cand nu era foarte cald. nu ii mai puneam patura ca se dezvelea, iar alea mi s-au parut ideale. si mi se par si acum

    1. @maria coman, la astea te referi? http://www.articolecopii.ro/salopeta_bebelusi_rombaby-72498.p.html

      … daca da, inseamna ca eu sunt departe rau…. ma gandeam la cel mult un body subtirel plus niste sosete… Pe Maria am adus-o acasa la sfarsit de Martie si atunci am adus-o intr-un costumas ca acesta plus un body cu maneca lunga…. E ciudat tare cu vremea – ma astept ca in miez de Iulie sa fie tare cald, insa nu imi dau seama mai deloc cum percepe caldura/AC un bebelus de 3-4 zile…
      In alta ordine de idei si noi suntem fani ai acestui tip de pijamaluta – pitica se simte tare bine in ele…

  17. Brava frumos ati petrecut!Si noi planuim o zi la munte cu tot cu Edi ca vrem sa ii facem „botezul”.Ne bucuram sa auzim ca Ghita e bine si ca tu esti in parametrii :)).Mie mi-au trecut arsurile cu Renie.PEntru mine arsurile au fost o surpriza ca eu nu avusesem niciodata arsuri inainte de sarcina :)).Va dorim multa sanatate si sarcina usoara in continuare si mai furati o escapada pana nasti ca merita sa profitati!Pupam si pe voi si fata frumoasa plimbata la Breaza

    1. @Ioana, o iesire atat de scurta, ar fi fost dificila cu Maria …. mai ales ca era destul de frig… Daca va fi cald, data viitoare o luam si pe ea. ๐Ÿ˜‰
      La prima sarcina nu am avut parte de arsuri… daca tot nu reusesc sa scap de ele, o sa apelez si eu la Rennie; deocamdata inca mai pot fara. Am o dambla – sa nu scap prea mult in medicamente; pana acum mi-a iesit. Incerc sa iau ceea ce trebuie, strict in caz de maxima necesitate.
      Multumim pentru urari. ๐Ÿ™‚ Pupacim cu drag.

    2. Buna ziua,
      citesc de ceva vreme blogul si cand am ajuns la acest post am vazut ca pot sa imi impartasesc parerea: eu am nascut pe 13 iulie, deci tot in miz de vara: fata am scos-o din maternitate doar intr-un body cu maneca scurta, erau niste calduri de curgeau apele. Trebuie sa spun ca a fost un copil cu probleme la nastere, apgar 6 si terapie intensiva…deci tratat cu muuullllttttaaa teama si grija. Cand am iesit din maternitate am primmit urmatoarea recomandare de la neonatolog(intarita si de dr care a vazut-o a doua zi acasa si de atunci mereu pana acum): avem voie ac, este chiar recomandat, dar nu direct in capul copilului, sosetutze in picioare cand e ac pornit, si de preferat nu mai mult de 5 grade diferenta fata de afara. Sper ca am fost de foloss…

      1. @stefy, bine ai venit! ๐Ÿ™‚ ma bucur sa „cunosc” noi cititori ai micului nostru blog. Multumesc frumos pentru informatii. Nu stiam de „marja” de 5 grade intre temperatura exterioara si cea interioara. Voi aplica atat in casa cat si in masina… plus ca in masina, mi-am propus sa il trimit pe Sorin sa creeze aceasi temperatura ca si in clinica si abia atunci sa scoatem pitica afara…
        In casa am folosit la greu AC pe cand era Maria mica, si in masina, dar numai cat ma invarteam prin oras…. Teama mea este ca fiind totusi o masina, nu prea pot sa feresc copilul de jetul de aer rece… nu asa cum mi-as dori… si asta o sa dureze in jur de 3-4 ore… In cazul vostru, cat a durat drumul spre casa cand ati scos pitica din maternitate?

        1. @g.cojocaru,

          Haha, drumul….e lunga poveste….Noi stam in Bucuresti si tot acolo am si nascut, dar un drum de 20 de minute in mod obisnuit cu masina l-a facut tati in aproape 1 h, a mers ca si cum avea oul pe bord :D. Dar cand eva a facut 10 zileam mers 200 de km cu ea pana la tara, cu ac pornit, fara nicio problema…Nu a racit deloc, nici atunci, nici cand in casa am folosit tot timpul ac-ul peste vara nici altfel, pana sapt trecuta, la aproape 2 ani. Asa ca….ideea este ca si copilul simte la fel ca adultul, asa ca daca tu esti in maieu nu cred ca e ok sa fie inhaiburat copilul….Daca mai vrei detalii si comentarii, poti sa ma adaugi pe ym daca il folosesti, asa voi raspunde mai prompt.