Nu spun ca sistemul privat de sanatate este „the only way” insa pot afirma cu convingere ca este cel mai civilizat „way”.

Preturi sunt cam pentru toate buzunarele, iar conditiile oferite de clinicile private existente pe piata romaneasca nu difera foarte mult intre ele, insa sunt net superioare conditiilor din spitalele de stat.

Denumirea clinicii                                                 Nastere naturala   Cezariana   Nastere in apa

Clinica Eva – Brasov                                                  2.700,00             3.000,00               2.700,00

Clinica Medlife Genesys – Arad                             3.239,00              3.239,00

Centrul medical Isis – Constanta                          3.690,00              3.690,00               3.690,00

Centrului Medical Laser Systems – Arad          4.100,00               4.100,00

Euromaterna – Constanta                                        4.500,00               5.000,00               5.000,00

Clinica President – Timisoara                                 4.510,00                 4.920,00

Gynia – Cluj Napoca                                                    4.800,00                 6.110,00

Regina Maria – Brasov                                               5.250,00                  6.090,00

Arcadia Hospital – Iasi                                              6.160,00                   6.710,00

Sanador – Bucuresti                                                   6.365,00                    9.000,00

Medlife – Bucuresti                                                     7.000,00                   7.000,00

Regina Maria – Bucuresti                                          7.500,00                   9.700,00               9.700,00

Desi nu stiu decat din povestile altora cum sta treaba cu nasterile in sistemul de stat, sunt convinsa ca se naste mai ieftin intr-o clinica privata de provincie dacat intr-un spital de stat din Bucuresti; asta pentru ca pe langa spagile pe care le dai in stanga si in dreapta, se mai adauga si costurile cu hainele pentru mama si copil necesare pe perioada  spitalizarii, costurile cu produsele pentru toaleta nou-nascutului (creme, sapunuri, uleiuri, scutece de unici foslosinta, si, la nevoie, chiar si laptele praf). In plus, la sat mama trebuie hranita de acasa, pe cand in clinicile private masa este asigurata in sistem catering, in conformitate cu dietele recomandate  medic si avizate de nutritionist, pentru fiecare caz in parte.  Adica, la privat te duci cu buletinul in buzunar, periuta si pasta de dinti, un pieptan, absorbante intime (dar nu musai – de ex. Clinica Eva pune la dispozitia lauzelor vata), schimburi – numai lenjerie intima… si eventual, o pereche de papuci daca nu vrei de la ei; restul iti pun ei la dispozitie, iar cazarea (spitalizarea) se face in conditii echivalente celor hoteliere de +3 stele.

Din punctul meu de vedere, nici nu ma gandesc ca cea de-a doua nastere sa nu se desfasoare tot la Clinica Eva. Sper din suflet ca evolutia sarcinii sa nu imi joace feste si sa nasc mai devreme! Nu de alta, dar nu ma vad nascand altfel decat impreuna cu Sorin, asa cum s-a intamplat si prima data, nu ma vad cu pliculetele oranduite prin buzunare asteptand sa prind momentul sa impig cat trebuie, cui trebuie… nu ma vad plimbandu-ma singura in asteptarea nasterii pe holurile mizere ale unui spital, in timp ce vre-o infirmiera imi urla cu dispret ca nu am ce cauta acolo, nu ma vad  cersind inca un minut impreuna cu micutul meu, la fel cum nu imi doresc sa-l vad nic pe Sorin, impingand bani prin diverse buzunare pentru privilegiul de a isi tine copilul in brate…  si nu mai vorbesc despre felurile in care arata grupurile sanitare si saloanele in spitalele de stat…

Unul dintre argumentele contra clinici private este faptul ca nu unt autorizate pentru ingrijirea prematurilor. Aceste cazuri sunt obligati sa le transfere spitalelor de stat… dar sunt si multe spitale de stat care nu au dotarile necesare pentru ingrijirea micutilor nascuti inainte de termen… In partea mea de tara, cea mai buna sectie de prematuri se spune ca este cea de la Polizu…. inainte era si cea de la Giulesti, dar dupa incident, lumea si-a cam pierdut increderea. Am inteles ca vine tare din urma si Filantropia… insa sper sa nu ajung sa am nevoie de asa ceva…

Inainte de a alege Clinica Eva, nu am analizat deloc ofertele celorlalte clinici private din tara, dar am vizitat Regina Maria si Medlife-ul si pot spune cu mana pe inima ca la Brasov (la Eva) sunt conditii  de cazare  un picut mai bune, si dupa cum se vede din preturile de mai sus, Eva este inca cea mai ieftina clinica privata, chiar daca a marit tarifele de doua ori in decurs de un an – anul trecut in Martie cezariana era 2500 de lei.

Curioasa este oferta celor de la Regina Maria din Brasov, care in lipsa de clienti, au scos o super oferta cu orice tip de nastere la 2940 de lei, valabila pentru luna Mai… Pentru 60 de lei diferenta nu m-as fi dus la ei… ca aveam si posibiliatea aceasta, din moment ce doctorita mea activeaza si la ei… E curios cum la Regina Maria in Brasov nasti cu 2940 de lei la oferta sau 6090 la pret de lista iar in Bucuresti trebuie sa scoti din buzunar pentru a naste in aceeasi clinica, 9700 de lei!!! In Bucuresti nu scoate nimeni oferte d’astea??? :)

E adevarat ca am cantarit putin mai mult optiunea de a naste si a doua oara tot la Brasov, tocmai pentru ca avem un copil mic acasa si e un pic mai greu cu deplasarile, insa mersul la consultatii s-a transformat fie in escapade in doi, fie in iesiri in familie, sau, mai rar, intr-o fuga de cateva ore pana la Brasov si inapoi.  E aproape la fel ca si cum as traversa Bucurestiul la ora de varf, doar ca  drumul este mult mai reconfortant si nici nu ma umple de nervi. 😉

Voi cat ati fi dispuse sa platiti pentru o nastere? … sau cat ati platit? …. daca se poate, rog preturi atat pentru spitalizare, spagi si mesele voastre cat si pretul pentru „bagajul de spital”, cel care la clinicile private este inclus. Chiar sunt curioasa la cat se ridica o nastere in sistemul de stat, in conditii similare celui privat…

Despre g.cojo

Mama imperfecta, sotie iubitoare si gospodina nepriceputa. Cresc alaturi de copiii mei. Pot fi orice dar nu un model pentru altii. Nu caut adulatie, ci schimb de informatii. Imi doresc sa gresesc cat mai putin si sa invat cat mai multe.
This entry was posted in d'ale cojocarilor, Servicii medicale - opinii and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.
Guest
Camelia
14 noiembrie 2013
Eu am nascut la Dr. I. Cantacuzino Bucuresti.si din pacate nu pot spune ca a fost asa cum imi imaginam ca o sa fie, a fost cea mai cumplita si dureroasa experinta pe care o poate indura o femeie, o viitoare mama. De aceea vreau sa va avertiza cu privire la medicul care mi-a urmarit sarcina, DR GUSSI ILINCA.
Cu speranta ca o sa aveti rabdare sa cititi povestea mea, va prezint mai jos asa cum au decurs lucrurile.
De la începutul sarcinii am fost pacienta doamnei doctor Gussi Ilinca, fiind în evidenţa medicală a acesteia, prezentându-mă la toate examenele medicale stabilite, efectuând examenele de investigaţie-ecografie, analize medicale, stabilite de aceasta
Pe tot parcursul sarcinii, am fost asigurată, cu ocazia fiecărui control efectuat de doamna doctor, că sarcina este în evoluţie normală, că fătul se dezvoltă normal, că nu există probleme care să indice vreo anomalie de dezvoltare a acestuia. Singurele recomandări medicale primite pe parcursul sarcinii au fost cele referitoare la efectuarea unor analize medicale. De fiecare dată când mergeam la control, la întrebarea mea dacă este necesar să fac şi alte investigaţii sau analize, mi s-a răspuns că nu este cazul pentru că sarcina decurge în mod normal. Dimpotriva, avand in vedere varsta mea (28 ani) si evolutia sarcinii fara nici un fel de probleme, mi-a recomandat metoda nasterii naturale.
Astfel ca, in ultima luna inaintea nasterii m-am prezentat saptamanal pentru ecografii si urmarirea evolutiei fiziologice a fatului. La momentul in care sarcina a ajuns la 40 de saptamani, doamna doctor Gussi Ilinca mi-a comunicat ca trebuie sa mai asteptam implinirea termenului pana la debutul travaliului. Acelasi raspuns l-am primit si in saptamana 41 de sarcina, in plus mentionand ca daca nu va debuta travaliul se va proceda la provocarea nasterii in cea de-a 42-a saptamana
Ultima ecografie facuta de doamna doctor a fost in data de 23.04.2013 spunandu-mi ca daca nu va incepe oricand altcandva travaliul, sa ma prezint la data de 25.04.2013 la spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino Bucuresti pentru a-mi face procedurile pentru provocarea nasterii.
Conform instructiunilor primite si intrucat travaliul nu a debutat, m-am prezentat la spital la data de 25.04.2013 la Camera de Garda a spitalului Clinic Dr. I. Cantacuzino Bucuresti.
Nu a mai fost facuta vreo alta ecografie la data internarii. In vederea declasansarii travaliului mi-a fost administrata medicamentatie de cale perfuzabila. Travaliul a durat aproximativ 9 ore, iar dilatatia maxima si expulzia inceput in jurul orei 21:30. I-am repetat de nenumarate ori d-nei doctor Gussi Ilinca ca nu simt contractiile si ca nu stiu cand ar trebui sa trebui sa ma fortez pentru expulzarea fatului (inertie uterina), cu toate acestea nu am fost luata in considerare. Am fost controlata doar fizic de d-na doctor si de moasele de 2 schimburi si toata lumea mi-a zis ca este in regula totul atat cu mine cat si cu fatul. Expulzia fatului in sine a durat aproximativ 30 minute. In final, pentru a determina nasterea copilului am fost apasata pe abdomen de catre una dintre moase.
Copilul meu s-a nascut intr-o stare generala extrem de grava, cauzata de axfisie perinatala, circulara foarte stransa de CO pericervical, S-a procedat la manevre intesive de reanimare neonatala. Indicele Appgar primit la nastere a fost de 3 la 1 minut si de 5 la 5 minute.
Cosmarul nu s-a incheiat aici, copilul a fost tratat timp de 1 luna in cadrul sectiei de neonatologie din cadrul spitalului Clinic Dr. I. Cantacuzino Bucuresti, avand convulsii spontane si la manevrare, reflexe de supt si deglutitie absente, mai mult decat atat in primele 2 saptamani de viata fiind dependent de oxigen.
La intrebarea mea adresata d-nei doctor Gussi Ilinca despre ce care a fost cauza pentru care copilul meu se afla in acesta stare, am primit raspunsul ca nu-si explica ce s-a intamplat, probabil fiind vreo malformatie intrauterina ce nu a putut fi depistata prin metodele normale de urmarire a sarcinii, intrucat au mai fost cazuri de copii nascuti cu axfisie perinatala si nu au existat probleme.
Teoretic, stiu si eu cazuri de copii nascuti cu cordonul ombilical in jurul gatului prin nastere naturala, care nu au avut probleme dupa data nasterii si mai stiu, de la cursurile de prim ajutor , ca daca cordonul ombilical este infasurat prea strans in jurul gatului copilului, acesta trebuie taiat acum pentru a preveni sufocarea copilului si ca aceasta situatie este relativ rara, TOCMAI DE ACEEA raspunsul doamnei doctor Gussi Ilinca nu mi se pare deloc profesional.
Din punctul meu de vedere mi-am incredintat viata mea si a copilului meu in mainele D-nei Dr. Gussi si a echipei medicale pe care o avea in subordine la momentul producerii nasterii si am crezut ca are pregatirea medicala necesara pentru a face diferenta intre o sarcina si o nastere normala si una cu probleme. De asemenea, am crezut ca are experienta necesara pentru a actiona in caz de urgente si de alua masurile care se cuvin. Este complet neprofesional sa afirmi ca de fapt nu stii ce s-a intamplat si sa invinovatesti tot victima.
Teoria dnei Dr. Gussi a fost demontata odata cu internarea la Clinica de Neurologie Pediatrica I din cadrul Spitalului clinic de psihiatire Prof. Dr. Alexandru Obregia unde in paragraful final al biletului de externare se mentioaneza: „s-a pus problema etiologiei tulburarii severe de dezvoltare si daca suferinta hipoxica explica in totalitate severitatea epilepsiei la debut, insa screeningul metabolic normal a exclus in mare parte etiologia metabolica…”
PE CALE DE CONSECINTA, axfisia perinatala este cauza pentru care copilul meu are, asa cum rezulta din biletul de externare de la Spitalului clinic de psihiatire Prof. Dr. Alexandru Obregia:
– Tulburare globala a dezvoltarii, severa
– Epilepsie cu debut neonatal – crize focale motorii
– Tulburari de vedere
– Hepatopatie
– Encefalomacie extinsa, severa
SAU mai pe scurt, asa cum mi s-a comunicat pe intelesul meu, sa nu va asteptati ca acest copil sa fie un copil normal.
In prezent, copilul meu este in continuare in urmarirea Clinica de Neurologie Pediatrica I a Spitalului Clinic de Psihiatrie Prof Dr. Alexandru Obregia, avand control saptamanal pentru urmarirea evolutiei epilepsiei, schimbarea periodica a tratamentului in functie de rezultatele la analizele de sange, EEG (electroencefalograma) si efectuarea de sedinte kinetoterapie, hranirea se face prin gavaj (sonda nazogastrica), nu vede, nu aude, nu isi poate misca membrele controlat si nu-si poate ridica capul,
In urma analizarii cazului de catre comisia pentru dizabilitati s-a eliberat un certificat medical privind incadrarea in gradul GRAV de handicap
CONSIDER CA D-NA DR GUSSI ILINCA I-A LUAT COPILUL DREPTUL LA O VIATA NORMALA SI O DATA CU EL SI NOUA, PARINTILOR.[/B][/B]
Guest
[…] –  Cat ne costa nasterea? […]
Guest
micu teodora
5 august 2011
vreau sa va spun ca eu am nascut la isis in constanta un baietel, prematur la 35 de saptamani.micutul a avut probleme respiratorii daorita imaturitatii plamanilor, insa nu am fost transferati intr-un spital de stat.medicii de la isis au facut absolut tot ce le-a stat in putinta pt ca bebe sa fie bine si asa a fost(a fost asistat pt a putea respira_plaman artificial 5 zile plus tratament de imunizare si intarire a plamanilor)am fost externati dupa 11 zile si de atunci suntem foarte bine.mai mult decat atat medicul meu ginecolog,dr zaher nu a parasit clinica timp de 4 zile,efectiv s-a mutat la isis pana cand dr neonatolog nu i-a spus ca puiul este salvat.in concluzie recomand tuturor celor care pot sa opteze pt isis constanta
Guest
Ilinca
1 iunie 2011
Eu am nascut la Regina Maria in Bucuresti insa am prietene care au nascut la Euroclinic si la R.M. din Brasov. Un lucru este cert, ceea ce au in comun aceste maternitati din reteaua privata: conditiile sunt extraordinare! Fara dar si poate, nu am intalnit nicaieri in tara (atat la stat sau la privat) astfel de conditii. Incepand de la faptul ca asistentele au stat numai pe langa mine, am avut moase, dr. au fost foarte buni, ulterior, in rezerva erau numai pe langa mine sa nu imi lipseasca ceva… aparatura este foarte moderna si se vede asta. Au experienta de peste 5.000 de nasteri si medici ginecologi, ATI si neonatologi si cel mai important: au invatat sa aiba grija de pacientii lor cu rabdare.

Preturile sunt putin mai ridicate decat la celelalte maternitati insa si conditiile sunt altele. Puteti sa consultati galeria foto de pe site, macar informativ si de curiozitate: reginamaria.ro/maternitate

Nastere usoara va doresc si numai bine!

Guest
17 mai 2011
Buna Gabi. Interesandu-ma si eu de subiect, am gasit multe opinii pe siteul copilul.ro- e o sursa buna de informare, la categorie „Utile”, – despre fiecare maternitate. Mamicile lasa impresii, atat despre maternitate, cat si despre medici- e si o lista de medici unde se pot verifica
„acreditarile”, tarife mai mult sau mai putin oficiale. Ce mi s-a parut interesant e ca sunt opinii pornind de acum cativa ani si pana in prezent- deci se poate vedea unde e o evolutie sau o involutie. Sanatate multa tie si Mariei!
Guest
14 mai 2011
Eu am nascut la Arad, la stat. Medicul respectiv desi lucreaza si la privat, ne-a sfatuit sa alegem varianta asta.. pentru ca e diferenta doar de confort. Au si la Matern saloane renovate, probabil ca primesti unul in functie de doctorul cu care nasti (cu frigider sau cu aer conditionat). Asistentele foarte amabile, veneau zambitoare sa-mi ia temperatura sau sa intrebe daca am nevoie de calmante. Bebe a stat cu mine in salon dupa 2 zile. Am avut si ajutor la alaptat si ma bucur ca nu i-au dat biberon, cum se intampla la privat. Am stat singura in salon si ma bucur ca a fost asa.. pentru ca alaturi era un salon de vreo 5-6 paturi si auzeam cum sforaia o doamna.. si nu stiu cum se puteau odihni colegele de salon.
Lenjeria se schimba o data pe zi, curatenie in fiecare dimineata.. Mancarea cam aiurea, dar mancabila :) Vizitatorii doar in programul de vizita, sotul putea veni oricand, fara spaga. Medicul venea zilnic la vizita. Nu am ce sa reprosez, dar nici nu am cu ce compara. Nu prea am fost prin spitale la viata mea si sper nici sa n-ajung. Si totul m-a costat 1500 lei (1200 la medic, 200 anestezie si 100 la neonatolog), fara bani prin buzunarele asistentelor. Cand am iesit din spital am lasat o cutie de cioco si o cafea pentru asistente.. influentata de altii 😀
Guest
12 mai 2011
giulesti 2011. am dat in total 3500 de lei, la patru persoane. nu spun care, dar am dat ca am vrut eu. doua din ele nu au vrut in ruptul capului, dar am reusit pana la urma. in rest, in spital, la asistente, femei de serviciu nici un ban. la final, le-am dat la femeile de servici niste cafea si ciocolata. si toate au fost super de treaba.
Guest
11 mai 2011
Eu am nascut la Giulesti, si cu toate ca lumea si-a pierdut increderea dupa nefericitul eveniment (fereasca Dumnezeu, nici nu vreau sa ma gandesc ce a fost in sufletul parintilor)…. deci spuneam, tot acolo as mai naste. Am cheltuit cam 2500 Ron cu tot cu imunoglobulina fetii (800 ron) pentru ca din pacate eu am hepatita b (luata din spitalul din Pitesti cand eram insarcinata apropo). Eu am fost foarte multumita, si asistentele si doctorul au fost super ok (am nascut prin cezariana).
Guest
11 mai 2011
N-am citit toate comentariile, este posibil ca vreuna dintre mamici sa fi mentionat ca la Euromaterna Cta sunt pregatiti/dotati pt prematuri. Spun asta nu pentru ca am nascut prematur, ci pentru ca am citit si rascitit site-ul lor. Am nascut normal la Euromaterna, pentru o eventuala a treia nastere insa nu cred ca vom mai putea financiar, desi am mare incredere in medicul meu. Ramane varianta Cernavoda, daca Dl Dr.Chazli de care am auzit numai de bine.
Guest
11 mai 2011
Cat a fost insarcinata cu Teodor de sotie s-a ocupat un ginecolog care lucra numai la Eva si de la el stim ca acolo nu se fac cezariene.

Atunci cand la ecografia 4D s-a constatat ca e o problema ne-a abandonat la propriu. Aveam nevoie de o scrisoare medicala semnata de directorul Eva (pentru ca ei au urmarit evolutia sarcinii nu altcineva) si au refuzat pur si simplu de teama sa nu fie buni de plata.

A trebuit sa alergam la Targu Mures, la Bucuresti si daca calatoria cu avionul nu ar fi fost o problema pentru prunc aveam programare sa nastem la Lyon (Franta) dar cei de-acolo ne-au sfatuit sa incercam sa alegem raul cel mai mic.

A nascut la Polizu si a doua zi au fost transferati la Budimex unde am stat vreo luna pe la TNI.

N-am nimic cu Eva, stiu insa prin ce experiente traumatizante am trecut – experiente in care numai cel de sus ne-a mai ramas alaturi…

Guest
11 mai 2011
Cezariana la Eva in Brasov? Dar de cand? Eu stiam ca practica doar nasteri naturale, daca e nevoie de cezariana te expediaza la maternitate.

Si Regina Maria Brasov… ce-i cu ea… sa nu-mi spui ca e la fel ca Eva?

Guest
11 mai 2011
Eu am nascut la Medlife acum 9 luni si m-a costat 8000 lei, rezerva single plus teste auz si vaz si niste analize suplimentare pe care le-am cerut eu pt mine si bebe. O data (sau de doua ori) in viata eu cred ca merit asta… Oricum, a facut toti banii, a doua oara tot acolo as naste. Si da, era plina clinica
Guest
Cecilia
10 mai 2011
Gabi draga ma bucur ca esti impacata cu decizia luata. Sunt convinsa ca ai cantarit bine avantajele nasterii la clinica din Brasov.
Eu am nascut la stat. Si daca ar fi sa nasc a doua oara tot acolo m-as duce. Fara regrete si nu din zgarcenie. Mi-as fi permis fara probleme sa aleg si clinica privata din Cluj dar am ales Gine I din cauza dr meu si apoi a sectiei de neonantologie. Si bine am facut. Isabela s-a nascut prematura si a primit cele mai bune ingrijiri acolo. Din pacate sume nu iti pot da pentru ca facand parte din sistem toata lumea s-a purtat super bine si nomal ca am fost refuzata in momentul in care am vrut sa mai dau un plic -doua (asistentelor de pe sectie sau celor de la neonat).
Sarcina usoara in continuare!
Guest
Gabriella
10 mai 2011
Prima fetita am nascut-o la un spital de stat in 2007,Timisoara dupa 16 ore de travaliu tot la cezariana am ajuns.Dupa 4 zile a inceput calvarul infectia plagii,antibiotic prescris de medic fara a face vreun test daca sunt alergica….si eram….soc anafilactic…era sa mor acolo cu fetita langa mine.Dar totusi D-zeu m-a vrut in viata!Medicul atat a stiut sa spuna…ai inviat?raspunsul a fost pe masura…nici nu am murit!!si acum dupa 4 ani ma gandesc cu groaza la acele momente!!
2011 ianuarie Athena Hospital Timisoara 6400 ron cezariana am plecat cu buletinul si cu peria de dinti cu bebe in burta….am avut o experienta frumoasa acolo cel mai mult m-a impresionat cu cata delicatete sunt ingrijiti bebei!daca as mai naste vreodata sigur in spital privat as merge!
Guest
10 mai 2011
Eu am nascut la Cantacuzino in Bucuresti. Nu pot spune ca din punct de vedere al conditiilor m-am simtit foarte bine. In schimb, m-am simtit foarte in siguranta, multumita dr mele – Ilinca Gussi. M-as fi simtit oriunde in siguranta cu ea. Deci probabil ca doctorul pe care ti-l alegi conteaza in primul rand.
Despre clinicile din Romania am auzit destul de multe si stiu din surse foarte sigure ca nu toti sunt pregatiti pentru situatii de urgenta. Daca ar fi sa aleg din nou, mai degraba as merge in afara decat intr-o clinica privata din Romania.
Guest
camelia
14 noiembrie 2013
De la începutul sarcinii am fost pacienta doamnei doctor Gussi Ilinca, fiind în evidenţa medicală a acesteia, prezentându-mă la toate examenele medicale stabilite, efectuând examenele de investigaţie-ecografie, analize medicale, stabilite de aceasta Pe tot parcursul sarcinii, am fost asigurată, cu ocazia fiecărui control efectuat de doamna doctor, că sarcina este în evoluţie normală, că fătul se dezvoltă normal, că nu există probleme care să indice vreo anomalie de dezvoltare a acestuia. Singurele recomandări medicale primite pe parcursul sarcinii au fost cele referitoare la efectuarea unor analize medicaleDe fiecare dată când mergeam la control, la întrebarea mea dacă este necesar să fac şi alte investigaţii sau analize, mi s-a răspuns că nu este cazul pentru că sarcina decurge în mod normal. Dimpotriva, avand in vedere varsta mea (28 ani) si evolutia sarcinii fara nici un fel de probleme, mi-a recomandat metoda nasterii naturale. (atasat documentele medicale)
Astfel ca, in ultima luna inaintea nasterii m-am prezentat saptamanal pentru ecografii si urmarirea evolutiei fiziologice a fatului. La momentul in care sarcina a ajuns la 40 de saptamani, doamna doctor Gussi Ilinca mi-a comunicat ca trebuie sa mai asteptam implinirea termenului pana la debutul travaliului. Acelasi raspuns l-am primit si in saptamana 41 de sarcina, in plus mentionand ca daca nu va debuta travaliul se va proceda la provocarea nasterii in cea de-a 42-a saptamana. (atasat documentele medicale)
Ultima ecografie facuta de doamna doctor a fost in data de 23.04.2013 spunandu-mi ca daca nu va incepe oricand altcandva travaliul, sa ma prezint la data de 25.04.2013 la spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino Bucuresti pentru a-mi face procedurile pentru provocarea nasterii.
Conform instructiunilor primite si intrucat travaliul nu a debutat, m-am prezentat la spital la data de 25.04.2013 la Camera de Garda a spitalului Clinic Dr. I. Cantacuzino Bucuresti.
Nu a mai fost facuta vreo alta ecografie la data internarii. In vederea declasansarii travaliului mi-a fost administrata medicamentatie de cale perfuzabila. Travaliul a durat aproximativ 9 ore, iar dilatatia maxima si expulzia inceput in jurul orei 21:30. I-am repetat de nenumarate ori d-nei doctor Gussi Ilinca ca nu simt contractiile si ca nu stiu cand ar trebui sa trebui sa ma fortez pentru expulzarea fatului (inertie uterina), cu toate acestea nu am fost luata in considerare. Am fost controlata doar fizic de d-na doctor si de moasele de 2 schimburi si toata lumea mi-a zis ca este in regula totul atat cu mine cat si cu fatul. Expulzia faptului in sine a durat aproximativ 30 minute. In final, pentru a determina nasterea copilului am fost apasata pe abdomen de catre una dintre moase.
Copilul meu s-a nascut intr-o stare generala extrem de grava, cauzata de axfisie perinatala, circulara foarte stransa de CO pericervical, S-a procedat la manevre intesive de reanimare neonatala. Indicele Appgar primit la nastere a fost de 3 la 1 minut si de 5 la 5 minute.
Cosmarul nu s-a incheiat aici, copilul a fost tratat timp de 1 luna in cadrul sectiei de neonatologie din cadrul spitalului Clinic Dr. I. Cantacuzino Bucuresti, avand convulsii spontane si la manevrare, reflexe de supt si deglutitie absente, mai mult decat atat in primele 2 saptamani de viata fiind dependent de oxigen.
La intrebarea mea adresata d-nei doctor Gussi Ilinca despre ce care a fost cauza pentru care copilul meu se afla in acesta stare, am primit raspunsul ca nu-si explica ce s-a intamplat, probabil fiind vreo malformatie intrauterina ce nu a putut fi depistata prin metodele normale de urmarire a sarcinii, intrucat au mai fost cazuri de copii nascuti cu axfisie perinatala si nu au existat probleme.
Teoretic, stiu si eu cazuri de copii nascuti cu cordonul ombilical in jurul gatului prin nastere naturala, care nu au avut probleme dupa data nasterii si mai stiu, de la cursurile de prim ajutor , ca daca cordonul ombilical este infasurat prea strans in jurul gatului copilului, acesta trebuie taiat acum pentru a preveni sufocarea copilului si ca aceasta situatie este relativ rara, TOCMAI DE ACEEA raspunsul doamnei doctor Gussi Ilinca nu mi se pare deloc profesional.
Din punctul meu de vedere mi-am incredintat viata mea si a copilului meu in mainele D-nei Dr. Gussi si a echipei medicale pe care o avea in subordine la momentul producerii nasterii si am crezut ca are pregatirea medicala necesara pentru a face diferenta intre o sarcina si o nastere normala si una cu probleme. De asemenea, am crezut ca are experienta necesara pentru a actiona in caz de urgente si de alua masurile care se cuvin. Este complet neprofesional sa afirmi ca de fapt nu stii ce s-a intamplat si sa invinovatesti tot victima.
Teoria dnei Dr. Gussi a fost demontata odata cu internarea la Clinica de Neurologie Pediatrica I din cadrul Spitalului clinic de psihiatire Prof. Dr. Alexandru Obregia unde in paragraful final se mentioaneza: „s-a pus problema etiologiei tulburarii severe de dezvoltare si daca suferinta hipoxica explica in totalitate severitatea epilepsiei la debut, insa screeningul metabolic normal a exclus in mare parte etiologia metabolica…”
PE CALE DE CONSECINTA, axfisia perinatala este cauza pentru care victima copilul meu are, asa cum rezulta din biletul de externare de la Spitalului clinic de psihiatire Prof. Dr. Alexandru Obregia:
– Tulburare globala a dezvoltarii, severa
– Epilepsie cu debut neonatal – crize focale motorii
– Tulburari de vedere
– Hepatopatie
– Encefalomacie extinsa, severa
SAU mai pe scurt, asa cum mi s-a comunicat pe intelesul meu, sa nu va asteptati ca acest copil sa fie un copil normal.
In prezent, copilul meu este in continuare in urmarirea Clinica de Neurologie Pediatrica I a Spitalului Clinic de Psihiatrie Prof Dr. Alexandru Obregia, avand control saptamanal pentru urmarirea evolutiei epilepsiei, schimbarea periodica a tratamentului in functie de rezultatele la analizele de sange, EEG si efectuarea de sedinte kinetoterapie, hranirea se face prin gavaj, nu vede, nu aude, nu isi poate misca membrele controlat si nu-si poate ridica capul,
In urma analizarii cazului de catre comisia pentru dizabilitati s-a eliberat un certificat medical privind incadrarea in gradul GRAV de handicap
CONSIDER CA D-NA DR GUSSI ILINCA I-A LUAT COPILUL DREPTUL LA O VIATA NORMALA SI O DATA CU EL SI NOUA, PARINTILOR.
Guest
10 mai 2011
Pai sa spun si eu ca am nascut la Giulesti acum 4 luni si nu iesit cum m-am asteptat! Eu am vrut sa nasc natural da deh nu s-a putut am stat vreo 12 ore in travaliu cu perfuzii cu oxitocina si nu am reusit sa ma dilat asa ca am ajuns la cezariana! De pliculete s-a ocupat sotul care saracu era terminat de oboseala, avand in vedere ca a stat cu mama in holul de asteptare 21 de ore, a impins doctoritei 400 de dolari, moasei 100 de dolari (aici el a crezut ca moasa respectiva a stat cu mine de la inceputul travaliului, mai ales ca venise singura si se prezentase ca moasa, probabil sa nu uite cineva de ea :)), la care se adauga ecografiile pe care dadeam 100 de ron in fiecare luna (exceptand luna august cand a avut loc nefericitul incident si cand am fost chemata de doctorita la o clinica privata unde o eco costa 300 de ron!!!, de fapt asta s-a intamplat de 2 ori) si plus alte atentii indesate in buzunarul aceleasi doctorite spre sfarsitul sarcinii (vreo 200 de ron) ….pai daca fac un calcul cred ca ma puteam duce la o clinica privata :) ! In rest ce sa spun, mancare se dadea dar acu depinde si de gusturile fiecaruia, ce m-a mirat pe mine era ca ne dadeau oua,paste, branza si in fiecare zi veneau si ne intrebau daca avem scaun, pai cum branza nu constipa! ? Oricum am avut pachete aduse de al meu sot deci alti bani, se pune oare si benzina pe care o consuma de la Giurgiu, ca au fost multe drumuri, de fapt in fiecare zi a venit la mine (in total 6 zile) deci inca vreo 300 ron ! Plus cate 5 ron la fiecare injectie si fiecare spalatura (si aveam program de 2 ori pe zi la spalat si inca de vreo 2 ori de injectii, nici nu mai stiu ce imi faceau, oricum am iesit ciur! :( . Mie una nu mi-a placut faptul ca nu lasau sotul sa vina sa stea cu tine (cand aveam foarte mare nevoie de el) dar acolo in sala de travaliu se perindau tot felul de asistenti, invatacei care stateau ca la teatru si se uitau la diverse operatiuni , si sincer in momentele alea nu aveam chef sa vad atatea fete necunoscute, ma inhibau rau! Iar ca sa fie totul si mai roz am avut parte si de o „super” moasa (au fost 2 ca s-a schimbat tura spre noapte, prima a fost ok) care mai avea un pic si cred ca ma batea :)) pentru ca nu executam ce spunea ea, daca eu simteam nevoia sa stau in picioare ea ma obliga sa stau intinsa in pat, daca ma duceam la wc prea des ea se enerva ca de ce ma duc si chiar a incercat sa ma opreasca sa merg de cateva ori, pana n-am mai suportat si am cam ridicat tonul la ea cand mi-a cerut pentru a mia oara sa ma intind in pat (de fapt cred ca in viziunea ei travaliu ar fi trebuit sa se desfasoare in pat ca si cum te-ai fi uitat la un film) si de atunci nici nu m-a mai bagat in seama de fapt mi-a luat in scarba geanta cand a trebuit sa cobor la sala de operatie + cateva remarci rautacioase spuse in gura mare sa auda toata lumea din sala de travaliu ce monstru sunt eu! Sa mai adaug ca doctorita nu am vazut-o la fata decat de vreo 3-4 ori timp de 10 minute! La asistentele de la neonatologie nu am impins nimic pentru ca nu am simtit nevoia, mai ales ca incercam sa ma rog de ele sa nu ii mai dea lui bebe lapte praf ca am eu lapte si pana la urma ajunsesem la concluzia ca mai bine vorbeam cu peretii, bineinteles ca pt bebe trebuia sa lasi pampersi, servetele umede, si ulei …iar ca sa ajungem la neonatologie la orele de alaptat trebuia sa urcam un etaj (asta in conditiile in care eram toate cu cezariana) ! In ultima zi de stat in maternitate am reusit sa ma aleg si cu o super raceala :))… in concluzie ma bucur ca bebe e sanatos iar cand am sa nasc a doua oara sigur nu o sa mai intre Giulestiul in discutie:)
Guest
Gabi, eu am nascut la Filantropia, anul trecut. Chiar arata bine spitalul. Inainte de Filantropia, aveam un medic la Caritas, dar, dupa 2 zile de ambulatoriu pentru vitamine intravenos, am renuhtat si am cautat medic la Filantropia. Chiar e ff curat, si au si ei regin de plata, rezerve unde stau doar mamicie si bebeii – la cerere. Saloanele fara plata au doar 2 paturi, iar bebeii nu stau peste noapte cu mamele, ci doar ziua in afara orelor de vizita. Cat despre „contributie”, eu am dat ce-am avut, desi am auzit dupa aceea de cazuri cu 50% mai putin. Eu am dat vreo 1500 lei iar la asistene (pentru spalaturi si calmante) in cele 4 zile de cazare am dat vreo 200 de lei. In rest nu mai tin minte. Mi s-a parut ca chiar s-au purtat ok cu mine, se putea si mai bine, dar am fost multumita, nu am urlat de durere, nu am fost ignorata. Nici colega mea de camera, care era o fata simpla, de la tara, fara bani, nu a fost ignorata.
Guest
@Cristina + Alexia, cei 1500 au fost pt toata echipa care a adus-o pe Alexia pe lume- 2 medici, anestezist, moasa
Guest
10 mai 2011
Eu am anascut la Filantropia, aproximativ 3000 lei, fara sa iau in calcul mancarea pe care mi-a adus-o sotul in cele 5 zile si altele trebuincioase…deci suma e mai mare de atat.
Eu am ales spital de stat pentru ca, paranoica cum sunt, nu am vrut sa-mi pun in pericol bebelul daca ar fi fost o urgenta, tinand cont de faptul ca cei de la privat nu prea sunt in masura sa trateze bebelusii cu probleme. Am avut si o sarcina cu risc de nastere prematura inca de la 28 de saptamani…bine, cand am ales dr si spitalul nu stiam ca asa va fi, dar…
Din punct de vedere al conditiilor e ok, spitalul a fost renovat de curand, curatenie peste tot, am avut baie in camera, a fost bine, in mare. Personalul de la nasteri, moasele, foarte de treaba, nu am ce sa le reprosez.
In afara de faptul ca se nastea pe banda rulanta si ele erau doar 2 pe tura…iar eu am avut nenorocul sa lesin cand m-am ridicat sa merg la baie. Si adio mutat in salon, am ramas la reanimare fara sa ma mai verifice nimeni, de la 2 noaptea pana a doua zi la 8, 9…normal fara sa inchid un ochi, gandindu-ma disperata la bebe al meu care e singur…
La neonato…hmm, politica spitalului e rooming-in…doar si asta a fost un criteriu cand l-am ales. Aiurea…in afara de beneficiile rooming-in-ului afisate pe usa fiecarui salon :)), nu prea vedeai bebele cu tine in camera…Decat dupa ce te rugai de dr, si doar pt cateva ore.
Poate ar fi trebui sa ma informez mai bine inainte…oricm, e un mare regret de al meu…Acum as alege o clinica privata fara sa clipesc (Asta daca nu m-ar apuca iar paranoia cu problemele la nastere si faptul ca bebe e trimis tot la stat…).
Nu mai zic ca la fiecare schimbat de tura ma duceam cu 10, 20 de lei in buzunar pt asistente, ca ma rugam de ele sa ma cheme cand plange bebe sa-l alaptez (cand eu aveam furia laptelui), ele ziceau da…bebe dormea satul de lapte praf cand ajungeam la el. De ajunsesem toate sa pandim pe la usa la neonato „Oare nu plange al meu?”…Pacat, cu un minim de efort si de informare a medicilor spitalelor, lucrurile ar sta altfel…
Guest
catrinutza
10 mai 2011
Mai, imi pare rau pentru experienta ta cu CF-ul…eu pe toti trei acolo i-am nascut… probabil ceva masochism la mijloc :)… probabil ca tu ai fost internata pe sectia de gineco…dincolo, cum e in „limbajul secret” al sectiei…in maternitate totusi era curat si tanticile asistente destul de ok la cap si la buzunar…iar doamna doctor care mi-a tot desfacut fermoarul ca sa mai scoata cate un cupil a fost tare ok (asta a fost si motivul pentru care am persistat in dorinta de a naste si a treia oara acolo, desi fusese scandalul cu imbolnavirea celor doua femei)….clar, nu am ajuns la scorurile la care se ajunge la particular dar nici conditiile nu sunt ca acolo…la ultima nastere a trebuit sa imi aduc de acasa manusile chirurgicale si seringile si calmantele…dar asta se intampla intr-un sistem medical bolnav, nu e ceva care tine de acest spital in sine… cunosc mamici care au nascut prima oara la stat, apoi la particular…clar au votat 10 cu felicitari pentru particular…deci daca poti si iti permiti, go for it…
Guest
Pai, Gabi…eu am nascut la Pantelimon, un jeg de spital , dar cu medici care pt mine au fost grozavi , inspirati , responsabili, data fiind situatia prin care am trecut, respectiv risc de moarte in utero al bebelusului Daria :(.Costurile au fost destule , asta pt ca am ales sa stau intr o rezerva, in aripa complet renovata a spitalului, si nu de fite , insa din 6 femei in saloane, 5 erau de alta etnie, intelegi tu ..rezerva costa dc imi amintesc 150 sau 200 de ron pe noapte, incluzand si noaptea in care stai la ATI, deci o cam platesti degeaba, dar e musai cica.bun-600 -800 de ron cazarea mea pe parcusrsul celor 4 zile.MEdicului meu , i a revenit suma de 500 de euro, anestezistului suma de 400 de ron , neonatologului 300 de ron, asistenteleor din sala de operatie nu mai stiu excat, insa cel putin 50 de ron , erau doua.in rest nu am platit nimic, fiind la rezerva, chiar nu era cazul, am primit chitanta pe absolut tot.In total am paltit undeva intre 4000 si 4300 de ron, exceptand 500 de ron pt aventura cu ridicarea masinii in care se afla bagajul Dariei si kit ul de stem :).Sunt multi bani , insa nu mi pare rau de nici un leu.Am avut o nastere super, cu medici care mi au vorbit tot timpul , cu asistente si medic anestezist care m au mangaiat toata operatia, m au destins si a contat mult pt mine.E drept , ca e pacat ca trebuie sa dai bani , ca sa fii tratata asa….dar astea sunt spitalele noastre.tot acolo voi naste si a doua oara, sunt convinsa!ca si minusuri ….nu am avut copilul cu mine in rezerva, asistentele de la neonatologie, sunt praf , niste jigodii oridinare care nu te ajuta nici cu un buna ziua, nici macar „unse” bine , asa ca te descurci pe cont propriu, sus la bebe.In rest, am fost ca la o clinica privata, Alin a stat cu mine in rezerva, manacarea e mancare si nu laturi de porci etc, e adecvata situatiei fiecarei mamici si avizata de medic etc.asta e exp mea , una placuta per total….desi cu prea multe emotii la un moment dat :).