DYS – Jeleu anti-furnici

Nu stiu altii cum stau la capitolul acesta, insa pe noi ne-au napadit furnicile. Rau. Nu avem in casa insa curtea este plina de furnici de toate dimensiunile, care misuna neincetat prin toata „batatura”. In nici un alt an nu am mai avut furnici in halul asta. … asa ca m-am vazut nevoita sa fac cercetari in cautarea unor solutii anti-furnici care sa intruneasca urmatoarele conditii:

– sa nu fie toxica, deoarece stapanele curtii (Maria & Cindy) trebuie protejate

– sa…

… dar nu mai are rost sa mai continui. Cu acel „sa nu fie toxica” am eliminat toate spray-urile, prafurile sau solutiile lichide existente pe piata… si uite-ma ca m-am apucat de cautat „leacuri babesti” anti-furnici; cum internetul este darnic nici nu a trebuit sa caut mult. 😀

Am incercat cu sare, cu zat de cafea, cu bicarbonat, cu lamaie… NIMIC. La sare au reactionat un pic, in sensul ca si-au schimbat musuroiul. Orice am facut, toate eforturile mele au fost zadarnice, ba din contra, furnicile se inmultesc intr-un ritm ametitor. Cum stationez mai mult de 5 minute in curte le simt catarandu-se pe mine si ma scarpin de parca as avea raie. Maria nu scapa nici ea  de vizitele furnicilor, insa nu pare sa o deranjeze… ca nu schiteaza nici un gest, dar eu sunt paznic si indepartez orice vietate atenteaza la pielicica ei.

Ieri am incercat o noua „reteta” anti-furnici: JELEU DE BORAX 😀  … se presupune ca furnicile ar trebui sa il manance si apoi sa moara, dar nu inainte de a imprastia din calitatile ‘desertului’ si celorlalte surate. … wow, gandesc precum un killer! 😀

E chiar simplu de preparat:

Ingrediente: o cana de borax, 500g zahar, 2 plicuri de gelatina si 1,5 litri de apa

Mod de preparare: se prepara un sirop din zahar si din apa iar apoi se adauga boraxul si se amesteca pana se dizolva de tot. In amestec se adauga gelatina (conform instructiunilor de pe plic) si se amesteca pana la omogenizare. Amestecul astfel obtinut se toarna in formele in care va fi asezat in proximitatea furnicarului. Se lasa la rece peste noapte, iar a doua zi se plaseaza in vecinatatea furnicarului.

Noi, pentru a evita ca Cindy sau Maria sa intre in contact cu „jeleul”, am folosit doua cutii de lapte (dintr-ala blamat si amenintat cu interzicerea prin lege) care au fost gaurite de catre Sorin, dupa finalizarea procesului de racire.  Gaurile sunt suficiente pentru furnici dar insuficiente pentru ca Cindy sau Maria sa intre in contact cu produsul.

Si furnicile si-au inceput „ospatul”, iar noi le uram pofta buna in continuare!

… suna odios, stiu… insa ne-au invadat tare si sunt peste tot. Trebuie sa le eradicam cumva… cel putin pana ajung si ele in cantitati acceptabile.

Abia astept sa vad rezultatele!

… Voi ce alte remedii anti-furnici, child&pet frendly, folositi?

Articole pe aceeasi tema

8 comentarii

  1. oau deci eu stau la etajul 8 si nu mai scap de furnici!!!!!!!! nu mai stiu ce sa fac. nu prea pot sa dau cu spray ca Anca misuna peste tot. ne-au invadat, nu pot sa inteleg cum naiba de ajung pana la noi. am vazut ca vin noaptea pe tevile de la baie. este incredibil, dar de-a dreptul insuportabila situatia. si eu as vrea o solutie care sa nu afecteze copilul.

    1. @Cris, eu incep sa fiu obsedata de ele…. am incercat cam tot ce am gasit pe net…. Bombitele mele cu borax par a fi destul de eficient, insa nu asa cum ma asteptam… sunt destul de lente si nu rezista prea mult ca se cam topesc de la caldura… 🙁
      pana la urma tot la chimicale am apelat, si am tinut copilul si cainele departe 2 zile dupa care am spalat bine de tot curtea… nu au disparut toate, insa s-au imputinat considerabil.
      Scarile exterioare si podelele interoare le spal de un an si ceva numai cu Sano K-2000 si Ritzpaz Plus îndepărtează gândacii (http://www.sanoromania.ro/catalog.asp?catalog_id=5&page=1&d=0). Ambele sunt promovate ca nefiind periculoase pt copii.

  2. Succes in operatiunea de eradicare!
    Habar n-am de remedii, din pacate stam la bloc, nu urca furnicile asa sus..:)

    1. @Cristina, norocoas-o! 🙂 anul acesta e invazie de furnici!!! … mai toate persoanele care locuiesc la curti si cu care am discutat in ultima vreme s-au plans de acest aspect. 🙁

  3. Eu am auzit de solutie de nuci de sapun…chiar vroiam sa incerc. La mine au aparut in balcon. Sa comparam rezultatele :).

    1. @Gabi, abia astept sa ne spui ce rezultate ai obtinut. 🙂 despre solutia cu nuci de sapun nu am auzit nimic pana acu, insa ma atrage mai tare decat boraxul meu, fiind mai putin periculoasa.