Concurs punctfoto.ro – clasament intermediar

Reamintesc tuturor participantilor ca la concursul organizat de punctfoto.ro sunt puse la bataie trei premii constand in cate o sedinta foto de familie:

– un premiu de popularitate (castiga comentariul cu cele mai multe like-uri), pe care vad ca dna. Ologeanu este decisa sa il castige. 😛

– un premiu care se va oferi prin tragere la sorti cu ajutorul random.org

– un premiu special din partea organizatorilor

In plus, toti participantii beneficiaza de 30% reducere la achizitionarea unei sedinte foto outdoor … adica puteti beneficia de o sedinta foto cu numai 105 ron!!

Bafta tuturor!!

Articole pe aceeasi tema

4 comentarii

  1. Ideea de fotografie color a circulat încă de la apariţia invenţiei. Primele experimente fotografice în culoare nu au avut succes, astfel de exemplu nu s-a putut împiedica decolorarea fotografiilor. Prima fotografie cu culori permanente a fost făcută în 1861 de fizicianul James Clerk Maxwell.

    Primul sistem color, Autochrome Lumière, a apărut pe piaţă la 17 decembrie 1903. Acesta era un sistem de fotografie color transparentă. Fotografierea se făcea pe trei plăci fotografice alb/negru cu substanţe cromatice sensibile numai la culorile roşu, verde şi albastru. Apoi cele trei fotografii transparente rezultante se suprapuneau, dând o fotografie color transparentă.

    Pelicula color de tip Kodachrome a apărut în 1935 şi s-a bazat pe emulsii tricromatice. Majoritatea peliculelor color moderne, cu excepţia „Kodachrome”, se bazează pe o tehnologie dezvoltată de compania germană Agfa în 1936.

    Fotografia instantanee cunoscută sub numele de Polaroid a apărut în anul 1948, fiind pusă la punct de dr. Edwin Land, la început în alb/negru, iar din 1962 în culori.

  2. Cuvântul fotografie are originea de la două cuvinte provenite din limba greacă: fotos care se traduce ca lumină, evident (în cazul nostru se foloseşte termenul de lumină) şi graphy care se traduce ca lumină, desen, scris. Literalmente se poate traduce prin a picta cu lumină. In vorbirea curentă pe scurt se foloseşte termenul de imagine.

  3. 😛 Gabi, încă nu vreau să mă culc pe o ureche, nu de alta, dar sunt păţită la concursurile cu like-uri pe ultima sută de metri… Dar, da, ai dreptate, vreau să câştig unul dintre cele 3 premii puse la bătaie. 😀