Dragoste de mama si nu numai…

… Si nu sunt eu mama care face sacrificii din iubire pentru copilul ei, ci mama mea.

Problemele pe care le-am intampinat in ultima perioada m-au adus foarte aproape de familie, care s-a vazut nevoita sa isi asume cresterea a doi copii mici, cel putin pentru 6-8 luni (zic doctorii). Β Planul initial, rezultat in urma unui consiliu format din familia mea, medicii care ma ingrijesc si neonatoloaga lui Vladimir, este ca Vladimir sa ramana internat atata timp cat stau si eu, pentru a le da lor posibilitatea de a se ocupa de Maria, de mine si de serviciile lor. La externare se intentioneaza o rocada de concedii – cate doua saptamani fiecare (mama, tata si Sorin), astfel incat sa Β facem 6 saptamani in care sa nu fiu doar eu, bunica si copii, deoarece eu nu voi avea voie sa fac mai nimic.

Pentru perioada urmatoare discutasem cu Sorin sa cautam pe cineva care sa ma ajute in timpul zilei, insa salvarea a venit din partea mamei mele, care isi va depune Luni dosarul de pensionare anticipata, pentru a putea sa ramana acasa sa ingrijeasca cei trei copii – pe Maria, pe Vladimir si pe mine….

Mama….

Articole pe aceeasi tema

28 de comentarii

  1. Emotionant.
    si mai curg alte lacrimi…
    cred ca si mama din octombrie isi va baga dosar de pensionare pe caz de boala sa ma ajute cu Mariuca. dar sa vedem cum va evolua boala ei

    1. @veronica, eu am program de plans zilnic… Imi pare rau ca mama ta are probleme. Frumos din partea ei ca vrea sa te ajute. Va tin pumnii ca boala sa evolueze spre bine si sa va poata ajuta cu Mariuca.

  2. mama tot mama ramane, orice s-ar intampla. cred ca fiecare la un moment dat a ramas uimit(a) de cat de multe poate face mama pentru tine. dar chestia cea mai ciudata e ca de abia dupa ce am avut bebelusa am inceput sa intuiesc cate pot face si eu ca mama.
    of, gabi, ai grija de mama! sa o tii si sa o ai cat mai mult langa tine! si transmite-i toate gandurile bune ale celor care ti-au scris pe blog πŸ™‚

    1. @magda, asa-i … dar vazandu-ma in fata unui asemenea sacrificiu, nu am putut sa nu ma las impresionata… Oare eu voi putea sa fiu o mama buna pentru copii mei?

  3. O femeie deosebita, mama ta! Cel mai bine ne dam seama de daruirea unei mame atunci cand suntem intr-un impas si se dau peste cap ca sa ne ajute!

  4. Mamele tot mame! Felicitari mamei tale si chia sunteti norocosi cu o familie asa unita, langa voi si copiii vostri! Bun venit lui Vladimir si abia asteptam sa facem cunostiinta cu el. Multa sanatate Gabriela.
    Povestea ta cu peripetiile la nasterea lui Vladimir si inca una aflata la job m-au pus pe ganduril zilele astea…….

    1. @ceska777, abia astept eu sa fac cunostinte pe indelete cu el. πŸ™‚ Multumim pentru urari! Tie cum iti e cu jobul? … ca vad ca treci din ce in ce mai rar pe blog, sau combinatia „job+vreme frumoasa” dauneaza blogului? πŸ™‚

      1. @g.cojocaru, Gabriela, jobul s-a mai prelungit cu doua luni pana in octombrie, vremea nu e cine stie ce adica a plouat mult in ultima vreme si avem usor peste 22C. Mie insa imi e bine asa. Chestii memorabile parca nu se mai intampla, am pus si pe FB din replicile gazei……… Am bolit cu el o zi si o nopate si fiindca lucrez si sambetele, duminicile abia am putere sa gatesc….

  5. Foarte frumos! Ma bucur pt tine, ai o familie minunata care te iubeste si iti intelege nevoile. Sanatate multa iti doresc, si bun venit lui Vladimir! Pupici la toti

  6. Ma tot gandesc la voi de vreo doua zile si parca nu-mi vine sa cred prin ce treceti.
    iti doresc multa sanatate, iar celor din familia ta putere sa te sprijine. In momente din astea, o familie unita e o adevarata binecuvantare. jos palaria!
    Pupici puiutilor.

  7. Un mare buchet de flori mamei tale… Stiam eu ca ai o mama deosebita daca te-a crescut atat de frumos si acum doar imi e intarita impresia aceasta. Sa va dea Dumnezeu sanatate si putere sa puteti trece peste toate greutatile. E fantastic cum s-au mobilizat toti si completat reciproc. Recuperare rapida, Gabitza, sper sa citesc in curand vesti bune de refacere.

    1. @Ana, desi stiam ca familia mea este unita, tot am ramas uimita in fata desfasurarii de forte si a felului in care au actionat in toate aceste zile. Sper din tot sufletul sa reusesc sa imi cresc si eu copii in acelasi spirit.
      Te pup si multumesc frumos pentru cuvintele calde! πŸ™‚

  8. Of Gabi…de doua zile vreau sa scriu si nu ma lasa internet explorerul meu.
    in primul rand felicitari pentru cel mai nou membru al familei voastre. sa creasca mare si sa va bucure vietile! Apoi pupicei Mariei!
    Iar tie…mi se rupe inima doar cand ma gandesc prin ce treci…nu neaparat durerile fizice (ca sunt si alea groaznice dar sunt convinsa ca vor trece toate) ci ca sunt puiutii departe…Sanatate multa si refacere rapida!
    Si doar ganduri bune de aici din Ardeal!

  9. of, Gabi, eu acum citesc de tine, n-am stiut de complicatii! πŸ™
    te imbratisez cu mare drag si multa, multa sanatate!
    o sa fie bine, o sa vezi!
    saru-mana mamei tale care a stiut exact ce sa faca sa isi ajute copilul!

  10. abia astept sa-l vad pe puiul mic in poze. cred ca-i la fel de scump ca surioara lui.
    ce greutate a avut la nastere?

    1. @aki, 3230g, iar acum doua zile avea 3160g si era in crestere. Luni o sa mearga mama sa discute cu neonatoloaga sa aflam mai multe detalii, ca asistentele nu dau informatii de gen.

  11. multa sanatate si multa rabdare! o sa fie bine.
    pana la urma de la ce au fost complicatiile?
    si cum e Vladimir?

    1. @aki, multumesc pentru urari. πŸ™‚
      Vladimir e bine. πŸ™‚ Incepe incet-incet sa ia in greutate si e mancacios tare – nu plange decat de foame. πŸ™‚
      … iar complicatiile mele, inca sunt un mister. πŸ™ Sper doar sa se fi rezolvat si sa nu mai am parte de asa ceva in viata mea.