Nasc?

… sau cand nasc? Intrebarea aceasta cred ca a bantuit gandurile oricarei gravide, mai ales pe final de sarcina.

Acum e randul meu sa fiu bantuita de aceasta intrebare; din nou. Conform planurilor initiale, trebuia sa nasc astazi, insa organismul meu mi-a dat planurile peste cap si acum trebuie sa (mai) astept. Cat? Cat se poate… in speranta ca hemoglobina mea va mai creste putin…

E ciudata asteptarea; si grea. Daca pana acum am avut o sarcina foarte usoara in comparatie cu prima, acum imi este rau; groaznic de rau… cel putin asa resimt eu pregatirea organismului meu pentru nastere. Cel mai tare ma termina durerile de spate, greata si durerile de cap. Practic, cam zac, dar si zacutul doare.

Mai am mult?? … ar fi frumos sa imi poata raspunde cineva. Poate reusesc maine sa aflu raspunsul. Nu mai pot asa… trebuie sa ajung la doctor, macar sa vad ce face piticul, ca nici loc sa se miste nu mai are. … stiu ca pentru mine nu exista decat incurajari… si cezariana de urgenta.

Internetul e plin de metode de inducere a travaliului, insa eu caut metode de amanare; nedureroase. Exista?

Articole pe aceeasi tema

31 de comentarii

  1. Felicitari! Sunteti in perioada de „mare miracol al intalnirii”, sa fie savurata la maxim! Ganduri bune de tot!

  2. Felicitari,mami x2.Refacere rapida.Bun venit pe lume ,Vladimir.Sa cresti sanatos,norocos si frumos.Abia astept impresii,Gabi.Mii de felicitari si un brat imens(chiar daca e numai virtual) de flori.

  3. Uau ce veste mare! Felicitari Gabi, bine ai venit Vladimir! Sa cresti mare sanatos si papacios! Gabi…refacere usoara!

  4. Felicitari!
    Refacere si adaptare usoara! daca te putem ajuta cu ceva, sa zici!
    Si, cand va adunati, vrem poze! 🙂

  5. Din comentarii inteleg ca ai nascut! Felicitari, sa te recuperezi repede si sper ca bebe doar doarme si mananca la san ca sa fii si tu linistita!
    Evident ca ai lapte, nu e asa?
    Pupici de la mami de Iulia. Si de la Iulia un pup pentru Vladimir!

  6. Draga mea,

    Nu stiu daca ai nascut deja sau daca mai astepti 🙂 Oricum, eu iti doresc sa fii sanatoasa, sa fie o nastere asa cum iti doresti, si sa te bucuri de cel mic :). Va tin pumnii si abia astept sa vad o poza cu minunea mica!!!

  7. Heloooo!Ai nascut?!Iti doresc sa ai o asteptare fara probleme si sa nasti usor si sa fiti sanatosi si si si ……..toate cele bune.Pupam cu drag.

  8. Felicitari dragilor, tranzitie usoara la viata in patru, laptic si somn dulce! Imbratisari!!

  9. Multe ,multe ganduri bune si acomodare cat mai usoara! Pfuai ce emotii ma iau 🙂

  10. Felicitări, să fie spnptos, norocos şi somnoros până vă adunaţi şi voi forţele! Vă pup cu drag! Acum chiar s-a întregit neamul Cojocarilor 😀

  11. Intru si eu in galeria de sustinere, sa stea Vladimir atit cit trebuie acolo si sa iti fie ajutor. Imi amintesc de asteptarea asta, eu m-am lasat complet pe „mina” Mihului, cind a vrut el, a iesit… Nastere usoara si bebe sanatos va urez si eu!

  12. Nastere usoara , idiferent cum va fi , mult curaj si optimism. in curand Maria va avea un fratior si veti zambi cu totii fericiti. imbratisari!

  13. Sa te incurajez? 🙂 Eu am ajuns la 42 de saptamani fara o zi cu Anna si am intrat natural in travaliu. Ca am ajuns tot la cezariana de urgenta asta e partea a doua. 😛 Stai linistita, riscul de ruptura uterina e la fel de mare ca esti insarcinata ori ca ai contractii de travaliu, tot aia e. Incearca sa dormi, chiar si zacutul asta e bun.
    Imbratisari si tinem pumnii stransi, sa fiti bine.

  14. Iti tin pumnii sa fie asteptarea mai usoara, sa-si bage hemoglobina ta mintile-n cap 🙂 si sa stea Vladimir cuminte pana cand e invitat politicos sa vina pe lume!

  15. Stiu ca abia astepti, numai ca inainte e asa o liniste fata de iuresul de dupa! Savureaza-ti ultimele clipe de calm, inainte de haosul ce va sa vina. E crunta asteptarea, e crunt raul ala de pe ultima suta de metri, sunt crunte insomniile, dar tot nu se compara cu prima luna acasa! Iti doresc sa te adaptezi usor si totul sa vina lin si firesc!

  16. Inca putina rabdare! Stiu ca e greu, Dinu s-a nascut la aproape 41 de saptamani – mai bine zis a fost extras… 😀 Dar totul va fi bine, o sa vezi 🙂

  17. Imediat scapi de greutatea asta si de senzatiile de greata! Hai ca facem galerie sa stea acolo Vladimir cat trebuie si pana atunci sa iti fie mai usor.

    Pfff ce m-am emotionat cand am vazut titlul :))

    Doamne ajuta!

  18. Cred ca ti-e tare greu, si cu caldurile astea mai ales! Dar…mult a fost, putin a ramas…inca un pic de curaj! Si nastere usoara si fara probleme, oricand va fi sa fie!

  19. Mai ai puţintică răbdare… oricât ţi-ar fi de greu, încă eşti 2-in-1 şi poate ai uitat că e mai simplu aşa! 😀

    1. @Carla, mai simplu… daca nu trebuie sa ingrijesti un alt tanc ce da tarcoale burtii si care are nevoie sa fie hranit, schimbat, spalat… sau care te solicita la joaca. 🙂 Rabdatoare incerc sa fiu, dar nu prea imi iese. 😉

    1. @Adriana Ciobanu, daca nu am surprize sa nasc natural in loc de cezariana, sunt sgura ca va fi usoara! 😛 … asteptarea ma omoara.
      Multumim pentru urari. Sa ne ajute Dumnezeu sa fim bine cu totii!

  20. Eu am nascut urmatoarea zi de la limita DPN-ului, la 40 de saptamani + 1. Iar ziua in care implineam 40 de saptamani mi-a fost foarte agitata, tocmai din pricina asteptarii, stiam ca am ajuns la final si…? Eu iti spun sa stai linistita, desi eu nu am stat, eram in clocot. Relaxeaza-te, vine sigur puiul. Doar ca nu e inca timpul acum, va stii el precis cand.
    Curaj, liniste si ganduri senine!

    1. @moni, la mine targetul e sa ajung la DPN. Prima data am nascut la fix 38 de saptamani (cezariana de urgenta). Acum, deoarece intre nasteri nu va fi decat 1 an si 4 luni, trebuia sa fie o cezariana programata, insa dr a decis sa mai amane programarea din cauza anemiei mele…
      Multumesc frumos pentru incurajari. 🙂