Micul dirijor

Avem noroc ca locuim aproape de  unul dintre cele doua parcuri in care se desfasoara proiectul Promenada, si astfel, Duminica am reusit si am ajuns cu Maria si Vladimir sa ascultam orchestra La Musica … si, bineinteles cu mama, in calitate de adult responsabil de cei doi copii.

Vladimir a ascultat atent reprezentatia orchestrei, iar pe sfarsit a motait un pic… dar varsta ii scuza acest mic incident. 😛

Maria, in schimb a fost tare incantata de spactacolul la care a asistat. Nu ma asteptam sa se implice prea tare in activitatile pe care  Micul Dirijor le presupune, iar ea nu mi-a inselat asteptarile. 😛 A alergat fericita in jurul foisorului, ba chiar a si avut cateva tentative de a se apropia de orchestra, insa se speria cand muzicantii incepeau sa cante si fugea repede la mama; o prefera pe mama deoarece ea putea sa o ia in brate. 🙁 Trecea repede peste sperietura.

Una peste alta, a fost tare in elementul ei: s-a jucat cu alti copii, a alergat, a dansat, spre sfarsit chiar  a si dirijat putin… dar de la departare.

Poate data viitoare isi va face mai mult curaj si va urca sa dirijeze impreuna cu ceilalti copii.

Mi-a placut tare mult si sunt incantata ca proiectul Promenada va continua… In afara de muzica am apreciat enorm lipsa cojilor de seminte din imprejurimi. 😉

Articole pe aceeasi tema

20 de comentarii

  1. Ma bucur pentru voi si pentru duminica frumoasa petrecuta in parc! imi imaginez ca pentru cei mici e f impresionanta fanfara, si mai ales cea „live”… eu din pacate nu am reusit sa gasesc asa ceva pe aici :(……imi amintesc ca acum cativa ani buni am prins un concert in Cismigiu si a fost f frumos 🙂

      1. @g.cojocaru, Da Disneylandul e „pe zona” cum s-ar zice, dar tot sunt vreo 90 de km de la mine pana acolo…plus ca de cand sunt aici am fost o singura data si sincer mi se pare abuzat biletul pe o zi la 70€/pers…oricum nu ai timp sa faci tot, e atat de multa lume ca simti ca nici nu poti respira…ma rog…o sa mai mergem, dar cand se face R. mai mare sa inteleaga si el ce si cum. Eu ziceam ca nu am gasit ceva de genu fanfara intr-un parc, ca e tare draguta ideea….
        Ah, si sa nu uit : ce maaaare s-a facut Vladimir!!!

  2. Foarte faina initiativa!

    Ma bucur de iesirea voastra 🙂

    Deci, sâmbătă de la ora 11:00 la 13:00 în Parcul Kiseleff, şi în fiecare duminică de la ora 11:00 la 13:00 în Parcul Bazilescu, pana pe 11 septembrie, inclusiv?
    (uraaa, o sa prinda si Mutunau, actualmente deportat provincial, o portie de dirijat!)

    1. @Mamiţuni, chiar ca e faina. Este o „calatorie” prin mai toate genurile muzicale, astfel incat cei mai marisori chiar pot ramane cu ceva in urma acestui spectacol. 🙂

    1. @maria coman, in fiecare sambata in parcul kiseleff si duminica in bazilescu, de la 11 la 13, pana pe 11 sept inclusiv.

      daca mai ai nevoie de alte detalii iti trimit mesaj cu adresa de e-mail a celor de la orchestra.

  3. Buna ziua,
    Ne bucura enorm faptul ca am putut sa va umplem timpul intr-un mod placut. Cat despre Maria, va veni sa dirijeze singura la fel ca ceilalti copii, fara indoiala. Asa incep toti, mai timid iar apoi se implica si nu lipsesc duminica de duminica. Va multumim pentru cuvintele frumoase si va asteptam cu mare drag in fiecare duminica de la 11.00 pana pe 11 Septembrie. Daca sambata va face placere sa ne ascultati, ne gasiti de la aceeasi ora in Parcul Kiseleff.
    Toate cele bune. La Musica Orchestra