I’m no fun

… no fun at all! πŸ™

Noroc ca sor-mea e pe aproape si, desi nu are experienta in ale parentingului, imi da lectii de crestere a copiilor. Si bine face!

Inainte sa am copii imi imaginam cum o sa ma dau cot la cot cu ei in leagane, pe topogane, cum o sa sarim impreuna pe trambuline, cum o sa ne cataram impreuna in copaci sau cum o sa patinam impreuna.

De cand am devenit parinte, m-am responsabilizat – inainte eram …. rau; fara exagerare si pe toate planurile. Pe mine maternitatea chiar m-a „pocnit” mai ceva ca o revelatie. πŸ˜› Astazi nu mai am foarte multe in comun cu cea care eram acum 3 ani. In mare parte e de bine, dar au ramas in urma si visele mele … iar pe cele legate de copii mei e cazul sa leΒ sterg de praf si sa le dau viata. πŸ˜‰

Acum e un moment prost, caci nu ma ajuta prea tare cochilia mea, dar vreau sa inavt de la ei sa imi regasesc acea latura copilaroasa, care visa sa isi petreaca concedii in Disneyland. πŸ˜‰ Am zis! Si ma pun pe treaba! O sa fac alaturi de copii mei tot ce visam si chiar mai mult!

Maria este in plina perioada a tantrumurilor si cred ca i-ar prinde bine o mama mai fun… ca zen inca este.

Articole pe aceeasi tema

25 de comentarii

  1. Si eu ma consider cam rigida si serioasa, oricum eu eram mai cuminte si mai conservatoare de felul meu si inainte de a-l avea pe Costin, dar sa stii ca in leagane si topogane ma dau!:)

    1. @Cristina, eu inainte duceam lipsa de multe tigle pe casa, dar acum parca m-am babit in gandire rau (adica, conservatorismul)… trebuie musai sa ma schimb! Am surprins-o pe Maria in compania surorii mele, intr-in moment de maimutareala. … vreau si eu sa ii aduc asemenea zambete pe fata! Si o voi face! πŸ˜‰

  2. intai te faci bine, da? si apoi pui in aplicare tot ce ai visat tu ca ai face cu cupii tai.
    imi lipseste atat de mult sotul meu. el era mereu in mintea Mariucai si era o atmosfera super in casa. insa imi prinde super bine „despartirea” asta de el, asa invat si eu multe lucruri sa le fac pt si cu Mariuca

    1. @veronica, imi pare rau ca sunteti „despartiti” … sper sa nu dureze mult aceasta distanta; pentru tine, pentru Mariuca…. eu am crescut cu tatal departe si e greu. Te pup!

  3. Eu nu te cred nici o secunda ca nu esti distractiva sau macar amuzanta. din tot ce scrii, din felul in care stii sa faci haz si de cele mai urate aspecte ale vietii nu am cum sa vad in tine decat un om cu foarte mult simt al umorului. Cred ca orice copil si-ar dori asa o mamica. Probabil ca uneori toate ale vietii ne coplesesc, dar in starea ta de acum nici sa te cateri in copaci nu te vede nimeni in stare. va reveni si acel timp, cum era atunci cand te jucai nonsalanta cu Maria la groapa cu nisip.
    Imi dau seama ca nu e usor cu un bebe mic si un bebe mare care mai face si tumbe fel de fel (usor nu afost nici la noi cu tantrumurile – daca vrei gasesti pe blog ce am scris despre Crizele emotionale ) dar le veti depasi de parca nu au fost.
    Multa putere si mai ales multa sanatate iti doresc!

  4. E grea mamicia, ce-i drept, implica multe griji si responsabilitati si uneori uitam sa mai fim si ”fun”…dar e pacat, nu trebuie sa fie asa. Uite, eu de exemplu nu am amintiri legate de jocuri cu mama, ea mereu avea treaba, era ocupata, imi cumpara chestii, gatea, facea curatenie, serviciu-casa-serviciu etc. Amintirile jucause sunt legate de tata. Iar pe mine chestia asta ma motiveaza sa fiu altfel. Vreau ca ai mei copii sa se uite in urma si sa-si aduca aminte ca se jucau si cu mama, chiar daca doar uneori…

  5. No , bree…meseria asta ii ce’ mai gre’ de pi lume! πŸ˜€ Se invata cu pasi mici si rabdare multa!
    Insa n-ar fi rau sa iti amintesti de perioada cu papusile (sau masinutele? πŸ˜› , ca eu pe asta am avut-o pe la 3-4 ani ai mei ) si invata pe Mariuca un sotron ceva , colea…..sau ca sa nu solicitam cochilia matale…poate faceti amandou ceva haine la papusa preferata?Poate participa si Vladimir , of course! πŸ˜€
    Las’ ca iti revii incetisor….si te face ea Maria sa revii la ceea ce iti doreai….Eu una zic ca nici nu ai renuntat la ce ai scris , ci doar ai luat o pauza….
    Arata fain sora ta! πŸ˜‰

    1. @Ana-Maria, si eu tot cu masinutele m-am jucat.. ma mai jucam uneori si cu papusile sora-mii – le operam taindu-le cu foarfeca sau cu cutitul (depinde ce reuseam sa sterpelesc in momentele de neatentie ale bunicilor) πŸ™‚ Maria este mult prea energica si nu are rabdare sa facem ceva impreuna – se plictiseste repede. Tot ceea ce pot face cu ea este sa construim castele de nisip (acum nu pot), sa dansam, sa alergam, sa ne bagam sub masa sau sub pat… chestii pe care eu nu le pot face, bunica nu are putere sa le faca iar mama e prea grinch sa faca asa ceva.
      Sper sa treaca repede „pauza” asta.
      Merci, in numele sora-mii, pentru compliment. πŸ™‚ Ea a fost intotdeauna Frumoasa iar eu… nu chiar Bestia, dar oaia neagra. πŸ˜‰

  6. Ca realizezi asta e primul pas catre transformare, sau mai bine zis revenire la forma initiala; stii tu, ce nu te omoara te face mai puternic si mai fun! Ha! Va fi bine!…

    1. @Camelia, .. nu-s nici grinch. πŸ˜‰ Doar ca am realizat ca eram mai serioasa decat imi propusesem. πŸ˜‰ Munca pentru a ma transforma intr-o fun-mum e mai de durata… ca doar implica modificari permanente.

  7. Foarte bine GAbi:). Nu e rau nici sa fii responsabil si sa stii cand sa pui punct glumelor, caci e treaba serioasa. Dar lasa-te purtata macar o data pe zi de joc, de prosteli, pune-te la mintea lor. E bine si pentru ei si pentru tine:).
    Eu de exemplu am redescoperit sotronul cu fi-mea si e al naibii de fun, mai ales cand sunt in hainele de la munca si topai ca o capra prin parc:d….

    1. @Roxana, a fost sfarsitul de sarcina, apoi toate problemele medicale din ultima perioada… si mi mi-am dat seama ca Maria a suferit si sufera tare mult; ea nu intelege. Trebuie sa incerc sa ma implic mai mult in activitatile ei… asa simt eu ca s-ar suda mai bine legatura dintre noi.