Scufita Rosie – bona de urgenta

Cine e Scufita Rosie?
Este serviciul de babysitting in regim de urgenta infiintat de Crucea Rosie – filiala sectorului 6. 😀

Scufita Rosie vine in ajutorul parintilor pentru cazuri de urgenta, atunci cand copilul este bolnav si nu poate merge la cresa sau gradinita sau daca sistemul obisnuit de ingrijire nu este disponibil (vacanta scolara, indisponibilitatea membrilor familiei sau a bonei).

Suna bine, nu-i asa? Suna si mai bine atunci cand stii ca Scufitele sunt persoane formate profesional pentru ocupatia de baby sitter in urma parcurgerii unui curs de calificare de 360 de ore, acreditat de CNFPA (Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor), ale caror competente sunt garantate de Crucea Rosie Romana.

Si acum urmeaza partea cea mai buna…. tarifele:

  • Tarif orar 1 copil – 15 RON

  • Majorare tarif orar 2+ copii – 5 RON

Perioada minima pentru care poti solicita o Scufita este de 3 ore pe zi, iar cea maxima de 10 ore pe zi, dar partea cea mai buna este ca poti achizitiona serviciile unei Scufite pentru 4 ore pe zi si ajuti o familie monoparetala cu venituri mici ale caror nevoi au fost evaluate de Crucea Rosie. La  8 servicii a cate 4 ore vandute (bonuri Respiro), Crucea Rosie ofera un astfel de bon gratuit pentru una dintre familiile monoparentale evaluate de ei. Te relaxezi, sau iti rezolvi urgentele in deplina siguranta si ai si oportunitatea de a a ajuta o familie fara posibilitati materiale!

E de retinut acest serviciu! 🙂

Articole pe aceeasi tema

18 comentarii

  1. Trăiesc într-o sărăcie de nedescris ma numesc luscan izabela din judetu ias doresc să supun atenţiei dvs. cazul unei familii din judetu bistrita nasaud din comuna rodna vece str principala bl 78 sc b ap39 aflate într-o situaţie disperată, de care am aflat în mod întâmplător şi pe care am încercat într-o oarecare măsură, atât eu, cât şi unele colege, să o ajutăm. Însă ar avea nevoie de mai mult sprijin…. ieste vorba despre muresan nicoleta si muresan sorin si au 5 copilasi cel mai mic are 1 an si cel mare are 11 ani Mama copiilor nu este încadrată în muncă, iar tatăl a lucrat până anul trecut în construcţii, unde şi-a accidentat anbele piciore şi în prezent se află imobilizat la pat, familia trăind doar din alocaţiile de stat pentru copii, într-o sărăcie de nedescris sincuru sprijin de la care la avut ieste preotul paroh care i-a sprijinit cât a putut, actul medical din care rezultă afecţiunea de care suferă Mureşan sorin şi care pentru vindecare are nevoie de o interventie chirurgicală ale cărei costuri se ridică la aprox. 3000 euro. Chiar în condiţiile în care această sumă este foarte mare pentru situaţia actuală de criză economică, orice fel de ajutor în bani, alimente, haine pentru cei 5 copii, sau rechizite , care trebuie să meargă la şcoală, sunt binevenite. În acest sens, vă indicăm şi un număr de cont, pentru eventuale donaţii: RO64RNCB0283125980330001 IN lei, titular MURESAN NICOLETA (.TEL 0758851442. prin intermediul dvs. Vă mulţumim

  2. Interesant …desi eu nu stiu daca as avea curaj sa imi las copilul,chiar si pentru cateva ore,cu o necunoscuta.Sau poate se aplica mai usor la copiii mai mari,peste 6 ani.

  3. I-am vazut si noi la Baby Expo.
    Pentru urgente sunt tare buni. Ma gandesc ca, in caz de urgenta (nici nu vreau sa ma gandesc ce ar inseman asta) e bine sa stii ca ai la cine apela.
    Altfel, cred ca acomodarea copilului este foarte dificila. Dara avand in vedere ca modelul functioneaza prin alte parti, ma gandesc ca poate reprezenta si la noi o alternativa.
    Iar daca pe viitor ar avea si un sediu (unde sa duci copilul in caz de urgenta) ma gandesc ca ar fi si mai usor pentru parinti.

    1. @Miri, cred ca merg pe varianta bonei la domiciliu, tocmai pentru ca acomodarea ar fi tare grea pentru copil – si bona straina si loc strain ar fi prea mult pentru un copilas…

  4. Ce sa zic, suna bine, eu sunt mai crizata cu increderea in alte persoane, dar in caz de urgenta vreau si eu un serviciu din asta in Pitesti.

  5. ar fi interesant de aflat daca, o data aleasa o Scufita, poti apela la aceeasi Scufita pe viitor, in eventualitatea in care mai ai nevoie. Adica, aleg un strain, dar care poate e chiar ok si copilului ii place, dar pe viitor, daca mai am nevoie, as vrea sa fie acelasi ‘strain’. eu sunt usor sceptica:(.

    1. @Luminita, sceptici cred ca sunt oricare dintre parintii ce intra in contact cu acest serviciu… cel putin prima data. E normal sa iti fie teama sa iti lasi copilul cu un strain, insa in situatiile de urgenta, cred ca este pe deplin justificabil.

  6. este genial!!! noi facem parte din categoria care nu are cu cine lasa copilul nici macar o ora, il caram dupa noi peste tot (sau il lasam la cresa pana aproape de 8, cand se incheie programul, daca avem ceva stringent)… tareee bine suna pachetul ala Respiro 🙂

  7. am primit si eu pliant la babyexpo, chiar ma gandeam la varianta asta……mi se pare cam ciudat totusi, nu stiu cum se acomodeaza copilul cu un strain….

    1. @maria coman, e ciudat, insa sunt multi parinti care nu au cu cine lasa copii. … sunt urgente… Eu stiu parinti care nu pot face nici un pas singuri deoarece nu au cu cine lasa copiii. Lor cred ca le este util acest serviciu….
      E drept ca este ciudat sa iti lasi copilul cu un strain…. dar sunt situatii in care nu ai alternativa…