Slanicul din Bucuresti

Asa am putea numi Salinele Roman, locul unde gasesti sare neprelucrata adusa tocmai de la salina Slanic Prahova; vre-o 20 de tone de sare, intr-o camaruta de marimea unui living (mai mare). Concentratia de aerosoli salini este in jur de 20 de miligrame pe metru cub, adica mult mai mult decat intr-o salina naturala. De aici si timpul redus de tratament.

Daca am fi avut posibilitatea, am fi mers cu Maria la salina in aceasta vara, insa cum gravidelor in ultimul trimestru si nou-nascutilor le este contraindicata salinoterapia, ne-am orientrat spre salinele de suprafata din Bucuresti. La o cautare simpla am gasit 4 astfel de centre insa am ales Salinele Roman deoarece am gasit o oferta pe care nu am putut s-o refuz: 12 sedinte cu numai 82 de lei. Oferta a picat la fix, inaintea sezonului de raceli si alte complicatii respiratorii.

Cum sa refuz o oferta ce tinteste fara a rata boli respiratorii cronice, amigdalita cronica, astm bronsic, bronsita astmatiforma, traheobronsita cronica, sinuzita maxilara/cronica, polipoza nazala/faringiana, emfizem pulmonar, infectii respiratorii,  inflamatie cronica a nasului, gatului si faringelui,  rinoadenoidite,  bronsiectazie (fara hemoptizie), laringite, faringite, otite, rinite,  insuficienta respiratorie restrictiva,  pneumonii non-acute,  tabagism,  apnee,  alergii la poluanti industriali sau domestici,  sensibilitate crescuta la substante chimice,  vegetatii adenoide (polipi), afectiuni dermatologice (eczeme, psoriazis, dermatita atopica, acnee), potential crescut la infectii O.R.L. de natura virotica si microbiana si multe altele?

De saptamana viitoare, Maria merge la salina! Sper ca aceasta cura sa ii prinda bine si sa reziste cu bine cate 50 de minute la terapie. 🙂

Articole pe aceeasi tema

17 comentarii

  1. Ati ajuns la salina? Care e, cea din Domenii? Eu tocmai m-am certat cu ei, mi se par niste nesimtiti fara pereche. Sunt curioasa sa aflu parerea ta, inainte sa ma dezlantui.

    1. @Laura Frunza, da, din pacate am ajuns. La doua sedinte si am pus punct. Ne-am imbolnavit amandoua. Eu chiar ma gandeam serios sa le fac o reclamatie… dar mai intai as vrea sa le fac o solicitare scrisa sa imi puna la dispozitie analizele din care reies parametrii salini prezentati pe site si sa imi returneze banii daca acestia nu corespund….. daca nu imi vor returna banii, voi apela la OPC. E inadmisibil sa fie discrepante atat de mari intre realitate si reclama. Tu ce probleme ai avut cu ei?

    1. @cristina, din experientele altora stiu ca ajuta. Sper sa se dovedeasca utila si in cazul nostru aceasta cura.. mai ales ca in primavara trecuta Maria a fost diagnosticata cu polipi si rinoadenita. Poate anul acesta scapam de calvarul racelilor repetate.

  2. ioi, eu as vrea tare, dar trecem printr-o perioada tare proasta… sotul are ceva probleme de sanatate care-l cam imobilizeaza la pat, orice miscare pentru el e durere… nu ma pot baza decat pe socru pentru deplasari, iar relatia noastra e cam cu nabadai si nu vreau sa fortez nota. plus ca nici cu finantele nu stam prea bine, apropos, cat e sedinta?
    poate in primavara, desi mi-e ciuda ca pierd acum o perioada prielnica 🙁

    1. @Luminita, imi pare tare rau ca treceti printr-o perioada mai dificila, insa va fi bine! 🙂 Nici la anul nu e rau daca faceti cura de salina. Multa sanatate tuturor, dar in special sotului tau!

  3. Multumesc de idee, ma tenteaza, asa ca poate vin si eu :-). Sa ma dumiresc intai ce si cum (ti-am dat mesaj pe Fb…).

  4. wow, super, chiar aveam nevoie de o recomandare pentru salinele de suprafata, ma bate si pe mine gandul serios. sa ne mai spui ce face Maria in cele 50 de min. mie mi se pare mult ptr nazdravanii mei, in lipsa de entertainment 50 de min nush daca rezista.

    1. @Luminita, revin cu impresii dupa primele sedinte, insa din cate am inteles au ceva jucarii pentru copii, cu ce ii mai aduc si eu de acasa, cred ca o se ne descurcam. Nu vreti sa veniti si voi de acum? … poate jucandu-se impreuna va trece timpul mai usor. 😀

    1. @Alexandra, nu-i departe pentru o excursie de week-end, insa o cura necesita mai multre zile consecutiv, iar pentru asta salina de suprafata imi pare tare utila si cum au program pana la 21:00 sigur nu va va fi greu sa ajungeti . 🙂 .. plus ca nici oferta nu-i de neglijat. 😉