Brandul personal

… exagerez. Β E vorba strict despre numele meu. Nume, care in dulcele stil romanesc nu prea are legatura cu ceea ce scrie in buletin.

Pana pe la 20 de ani nu am sesizat nici un inconveniet in faptul ca eram strigata de toata lumea si in toate mediile in care ma invarteam dupa un nume care nu aparea nicaieri in buletinul meu. Pentru familie, prieteni, colegi, profesori… am fost si sunt Gena. Pentru autoritatile statului am fost si sunt Eugenia – Gabriela.

Pe masura ce am crescut si am inceput sa lucrez mi-a fost din ce in ce mai greu sa ma recomand asa cum ma stiam de o viata si am inceput sa folosesc in mod aleatoriu prenumele din buletin. Aleatoriu, deoarece, din lipsa obisnuintei, il spuneam pe primul care imi venea in mine, asa ca pentru unii am fost Eugenia, pentru altii Gabriela, dar pentru familie si prieteni, am ramas tot Gena. Β Inca imi este greu sa ma recomand cu numele din buletin, dar fac eforturi. πŸ™‚ De semnat, ma semnez, g. cojocaru… mi-e mai simplu asa. πŸ˜›

„g”-ul acela inseamna atat Gena, pentru cei care ma cunosc din copilarie sau tinerete (auch, cum suna!) dar si Gabriela pentru cei pe care i-am cunoscut in ultima perioada.

Nu, nu am o criza de identitate, insa realizez ca este penibil sa ma recomand cu un nume care nu exista in nici un act. Mi s-a inamplat sa fiu trecuta pe diverse documente job-related drept Gena…. iar asta nu se face.

Am treizeci de ani si nu stiu cum ma cheama! … sau cam asa ceva…. πŸ™ mi-e tare greu sa ma adaptez la nou si sa renunt la vechi, mai ales ca in jurul meu inca sunt folosite atat prenumele oficiale cat si cel neoficial.

Sa nu radeti, dar situatia asta sucks! πŸ™ Β … mai ales ca nici eu nu stiu ce vreau…. prenumele oficiale imi par straine si inca nu percutez intotdeauna la ele, iar varsta deja nu imi permite sa folosesc nume neoficiale… si uite asa e un cerc vicios din care nu prea ma vad iesind curand….

Cu drag,

g.cojocaru. πŸ˜€

Articole pe aceeasi tema

12 comentarii

  1. Imi place Gena …cu restul actelor oficiale eu cred ca vei rezolva. Cu sau fara confuzii e mai important cum vrei sa-ti spuna prietenii.Poti sa crezi ca eu sunt Pic …la 40 de ani?

  2. πŸ™‚ asa vor pati si ai mei copii! πŸ˜€
    Dar mie mi se pare dragut! Deci pot sa-ti zic Gena de acum? πŸ™‚

    1. @Nicol, … probabil ca ii vor spune catev a”de bine” cand vor fi mari, daca se vor lovi de asemenea „probleme” πŸ˜›
      Cu mare drag. Macar asa nu o sa mai fac eforturi sa par ca sunt obisnuita cu prenumele meu. πŸ˜€

      1. @g.cojocaru, Si apropo de nume eu sunt peste tot pe net Trandafir si pe cartea de vizita la fel desi de vreo 8 ani in acte sunt Ionescu! πŸ˜‰

  3. Am o prietena pe care toti o strigam Mirela. Ea se recomanda Mirela. Dar numele asta nu-i apare in crtificatul de nastere. dar nu-i bai! daca o striga cineva pe nume (Mihaela), raspunde cu greu. asa ca nu esti singura si nu e nici o pb. cd vorbesc cu tine si cunostintele comune din online, zic Gabi sau cojocareasa. cd vorbesc cu bogdan-punctfoto, daca ii zic de gabi face o pauza, dar cd ii spun gena, i se aprinde beculetul. dar m-am obisnuit deja sa iti zic pe toate numele fara sa mi se para ceva aiurea… deci,esti acelasi om indiferent de prenumele folosit. asta e important, pana la urma! Tu esti TU, fie gabi, eugenia, gena, cojocaru sau mai stiu eu cum… Pup!

  4. ehe, stai bine, macar Gena vine de la numele tau. Pe sotul meu il cheama Valentin Dorin si toata lumea ii zice Mugur. L-a cautat candva un coleg, eu am deschis usa si i-am zis ca nu sta niciun Valentin aici, a gresit adresa. Intoarsa in casa, m-a intrebat M cine era, si i-am zis ca il cauta pe unu’ Valentin. Abia dupa vreo cateva minute ne-am dat seama ca pe el il cauta, noroc ca omul adaugase „Valentin cu coada”:))

    1. @adra_bell, πŸ˜€ foarte tare. Stiu ca sunt destul de dese cazurile in care „te cheama” intr-un fel si „te striga” in altul… dar dupa 30 de ani nu imi pare chiar atat de „cool” chestia asta….

  5. Cunosc foarte multe persoana cu aceeasi problema. Eu zic ca e ok si asa poti sa te bucuri ca ai mai multe nume, mai diversifici. In familie numele care iti e aproape si drag iar in alte medii numele oficial care din ele iti place mai mult la un moment dat:)

    1. @Roxana, partea proasta este ca se mai intersecteaza mediile in care ma invart si sa vezi atunci fete nedumerite, cand unii ma striga Gena, altii Eugenia si altii Gabi. Asta e distractie. πŸ˜€