Despre medicatia copiilor. „Curentul” homeopat?

Nu mi-am dat seama pana zilele trecute ca putem vorbi si despre un „curent homeopat” … dar cam asa este. Medicina homeopata ia amploare, si tot mai multe persoane capata incredere in ea… si cum homeopatia este „un tratament medical care utilizeaza substante naturale din cele trei regnuri: animal, mineral si vegetal cu scopul de a mari capacitatea de autoaparare a organismului impotriva bolii, de a stimula sistemul imun al pacientului care astfel devine capabil sa identifice si sa inlature cauza bolii din interior”, era de asteptat ca din ce in ce mai multi parinti sa apeleze la beneficiile naturii pentru sanatatea copiilor lor.

Nu stiu insa ati dintre cei care apeleaza la homeopatie stiu ca in homeopatie se pot folosi si substante toxice in stare nativa, de exemplu mercur (Mercurius), arsenic (Arsenicum), plumb, (Plumbum), fosfor (Phosphorus), veninuri de serpi (Lachesis) sau paianjeni (Tarentula)… dar si substante inerte, care nu produc nici un fel de reactie atunci cand sunt ingerate de un organism sanatos, cum ar fi carbunele vegetal (Carbo vegetabilis), nisipul (dioxid de siliciu – remediulΒ Silicea), sau cel putin nu in cantitati obisnuite, de exemplu sarea de bucatarie (Natrum muriaticum).

O alta informatie care nu cred ca este cunoscuta de toti cei care apeleaza la homeopatie este faptul ca, granulele sunt facute dintr-un amestec de lactoza si zaharoza. … sau faptul ca principiul de baza al homeopatiei este „cui pe cui se scoate” … ca tot ne oripilam noi atat la vaccinuri si la faptul ca introducem virusi (inactivi) in organismul copiilor. Homeopatia functioneaza pe acelasi principiu ca si vaccinarea…

Nimic din toate cele de mai sus nu mi se pare ingrijorator, insa am ales sa prezint informatiile deoarece mi s-au parut utile si interesante…

Nu este un secret faptul ca am apelat si noi la homeopatie. Β In disperare de cauza, pentru a trata straptococul lui Vladimir si pentru a incerca sa imi ajut eu organismul sa inchida plaga de la operatie. Β In cazul meu, nu a avut mare succes tratamentul pe care l-am incercat, insa in cazul lui Vladimir a functionat perfect. Un stafilococ auriu vindecat cu succes. .. inainte ca unguentul minune ce ne-a fost recomandat de catre medic sa ajunga Β la noi… Of, si cat m-am agitat sa fac rost de el, caci la noi nu se gaseste, si am apelat la diversi pe care ii stiam prin „afara” … M-a ajutat pana la urma Oana, care, dupa ce ca era prinsa cu birocratia noastra, s-a mai pricopsit si cu mine pe cap. πŸ˜› .. Iar cum Murpy si legile lui sunt omniprezente in vietile noastre, am primit rezultatul la doua zile dupa ce am luat unguentul.

Nu am fost la nici un homeopat. Am mers pe mana lui Zoozie si am fost tratati prin FB ( da, FB – nu radeti si nu ma faceti nebuna). Am intalnit virtual un om deosebit, foarte bine documentat si care petrece foarte mult timp ajutand oameni ca noi… fara nici o pretentie fianciara. Rar intalnesti astfel de oameni…

„Vraciul” nostru este o femeie minunata, insa nu vom mai apela curand la ea, din mai multe motive: Β este foarte aglomerata, si pe gratis nu e loc de emis pretentii din partea pacientilor si al doilea motiv este ca piticii mei nu stiu sa exprime starile si durerile lor, facand astfel foarte dificila anameza si urmarirea tratamentului…. caci un remediu homeopat prost administrat poate face ravagii. …. Eu am luat un remediu care nu mi-a priit foarte bine si mi-a fost ingrozitor de rau – aveam ameteli puternice (de trebuia sa ma tin de pereti pentru a sta in picioare) si dureri crunte de cap…. nu imi doresc ca micutii mei sa treaca prin asa ceva pentru ca eu nu am fost in stare sa intrepretez corect anumite semnale ale organismului lor.

Cand vor mai creste, vom cauta un homeopat la care sa apelam in caz de nevoie…. si NU voi inceta sa le dau Nurofen sau alte antitermice atunci cand va fi nevoie, daca efectele vor fi mai rapide decat in cazul alternativelor homeopate.

Chiar daca tratamentele alopate contin compusi chimici sintetici, efectele adverse sunt mai rar intalnite si incidentele se pot sesiza mult mai usor din afara…. Asa ca, pana mai cresc piticii si se vor putea exprima singuri, ne pozitionam „impotriva curentului” ramanem pe alopate.

Articole pe aceeasi tema

41 de comentarii

  1. Buna!
    Imi poti da si smie datele de contact ale dr homeopat cu care ai vb pe FB?
    Mersi mult!

      1. Buna, eu pot sa va dau nr. de tel al unui medic homeopat extrordinar. De fiecare data cand am mers la dansa m-am facut bine. Eu am fost in sarcina pt ca aveam colul intredeschis, am fost pt extrasistole, insomnie,tensiune… Ideea este ca iti da 2-3 pastile si te faci bine. De-a lungul anilor am observat ca trebuie neaparat sa crezi in puterea de vindecare a pastilelor. Nu este vorba despre efectul Placebo ci de faptul ca homeopatia vindeca altfel decat med alopate. Homeopatia vindeca simptomele si nu boala, adica in homeopatie nu exista boala. Dc mergeti la un homeopat si va cere analize sa stiti ca nu este bun. Un medic homeopat bun asculta mult si iti da medicamente putine. In fine, sa revin. Acest medic se numeste Carmen Sturza.Cabinetul este undeva in fata stadionului Dinamo si pretul unei consultatii este de 200 ron. Prima sedinta dureaza 1 ora si costa 300ron. Stiu ca este scump dar ce este bun costa.

        1. Scuze, m-am luat cu vorba si am uitat sa scriu nr. de tel. Acesta este 021.212.46.55.

  2. si uite ca homeopatia nu a reusit sa-i scada febra.
    m-am trezit cu copila cu otita si rosu in gat. din nefericire am dat antibiotic.
    sanatate dragilor. va pup si va imbratisez cu drag

  3. nu stiu ce sa zic, dar eu am tratat-o homeopat pe mariuca de transpiratie excesiva la cap si acum e chiar f bine. am fost si e sceptica, am avut rezervele mele insa pana acum sunt multumita de homeopatie.
    am un pediatru care vad ca nu sare repede cu antibioticul.
    acum o tratez pe mariuca de febra cu antitermice si homeopate si separe ca e mai bine. dar atunci cand homeopatia nu va da rezultate si sanatatea ei e pusa la mijloc, ma lepad de toate cele homeopate.

    1. @veronica, stiu.. si eu l-am tratat cu succes pe Vladimir de Stafilococ auriu, insa imi dau seama ca m-am jucat putin cu focul….. Daca nu as fi citit bine reactiile lui, starile lui?

    1. @ioana, da… dar nu trebuie nici sa ne batem joc de corpul nostru… sa ii testam limitele de cate ori se iveste ocazia, ignorand alternativele naturale si mai putin invazive… zic eu…

  4. Ha,,ha. esti tare. Ai adunat multe informatii aici despre care habar n-aveam. Oricum eu nu am de gand sa ajung pe homeopate asa cum n-am de gand sa ma mai intorc la alopate. Dumnezeu sa ma ajute si sa-mi dea intelepciune in folosirea remediilor naturale care le-am experimentat si le experimentez in continuare. Nici nu vreau sa imi inchipui la o adica,,, de ceva mai grav, ce m-as face. Deocamdata e asa cum mi-am dorit si am prevazut. Nicicand nu ne-o fost mai bine medical vorbind si ma bucur ca am scapat de multimea de medicamente care imi umplea 2 cutii de pantofi.

  5. noi bifam cu succes teribil oscilococcinum – la indicatia pediatrului de la cresa i-am dat si anul trecut (Sep-Apr) si am inceput si toamna asta cate 1 tubulet pe saptamana, am luat si noi doi la fel, nu s-a lipit nici o raceala de noi de atunci πŸ™‚ insa, una e preventiv si alta e sa vindeci… si eu ma bazez tot pe medicamente cand e vorba de situatii serioase…
    remediile homeopate le pastrez doar ca alternativa

  6. salmi πŸ™‚ , nici macar nu am insinuat ca ar fi remedii homeopate, ci am impartasit alternativa noastra -una mai aproape de zona fitoterapiei- la orice alt gen de tratament (alopat sau homeopat).

  7. Produsele naturale(naturiste) sunt produse de care organismul are nevoie dar din diferite motive(foarte complexe si greu de explicat…pot fi stres, nastere, alaptare, mancat la regim sau fara carne, oboseala acumulata din somn putin, etc) nu le poate primi/procesa in cantitate suficienta. Atunci se suplimenteaza cu aceste produse naturale care au tot felul: proteine, enzime, excitanti sai inhibitori de tot felul.

    Din cate scrieti voi aici(eu recunosc ca nu am studiat aceste produse, refractara fiind la dilutiile infinitezimale pe care le comercializeaza) substantele din produsele homeopate sunt de cu totul alta natura.

    Ma bucur insa ca sunt de folos, sper sa nu aiba reactii adverse pe termen lung, mai ales ca nu pot fi recomandate generalizat ci numai personalizat…

  8. Eu am mai scris ca faceti confuzii :). Nici polenul, nici echinaceea, nici spirulina sau omega 3 NU SUNT produse homeopate. Sunt cu totul alta mancare de peste πŸ™‚ adica de plante :).
    Din astea folosesc si eu cand e cazul, siropuri si ceaiuri…fetelor de ex. le trece tusea numai cu un sirop amestec de plante, e extraordinar.

    Homeopatia e una, plantele si extractele de plante naturale(multe folosite si in medicina alopata, nu toata e de sinteza) sunt cu totul altceva.

  9. iar pt ‘toti boii acasa’, dar si pt energie suficienta de a face fata la 2 (copii, nu altceva!), cu omega 3 si spirulina, cate un flacon o data la 3 luni, ma simt minunat. chiar de alaptez de 3 ani, aproape fara intrerupere.

  10. gabi, le exprima, dar nu suficient cat sa-mi dau eu seama exact sau cat sa poata fi supusi unui control amanuntit, dpdv homepat. si noi suntem in urma si la capitolul limbaj, asadar… mai stam, mai crestem, mai invatam.

  11. ai pus punctul pe i excelent pt mine! neavand cunostinte aprofundate in niciunul dintre domenii, chiar ma intrebam pana la urma care e diferenta dintre vaccinuri si remediile homeopatice. cu psorinum in mana (obΕ£inut din lizatele serozi-tafilor leziunilor de scabie), cu tuberculinum (din sange pur de iepure) si cu oscilo (extract de ficat de rata salbatica) si inca ceva ce-mi scapa mie in sec asta :), dar in mod sigur cu extract din nu mai stiu eu ce organ de maimuta.. ajung sa cred ca diferenta este sta in faptul ca vaccinurile contin mai multe ‘dracii’ deodata.
    in orice caz, in ambele variante compusii sunt introdusi in cantitati infinitezimale.
    personal prefer sa ma focusez pe prevenire si pe imunizarea copilului prin chestiute de provenienta de alta natura… dar tot naturale; spre ex, fetei ii lecuiesc cu succes si cea mai grea raceala cu lamaie si miere, in toate combinatiile posibile (ceaiuri, limonade cat de concentrate, etc). daca e nevoie o dam si pe echinaceea si polen. nurofen, doar la febra si disconfort acut.

    1. @gratioasa, nu cred ca e vre-un parinte ce nu se focuseaza pe imunizare, insa sunt cazuri in care apar alte afectiuni, nu neaparat virale, sau urgente… si atunci musai trebuie sa te concentrezi pe tratare.
      Nici eu nu am cunostinte in domeniu, informatiile acestea am reusit sa le strang de pe mai multe site-uri de specialitate – sper sa fie utile cuiva…

  12. eu la fel ca tine. sunt, sa zicem, ‘pro’, dar pana hunii nu-mi pot spune clar ce si cum, zic ‘pas’. si cred ca medicina alopata are rolul ei, cateodata e nevoie, ce sa-i faci…. si da, zoozie rules! πŸ™‚

  13. Nu am citit inca toate comentariile postate dar eu iti recomand un medic homeopat, Dr Carmen Maria Sturza. Eu si multe cunostinte ale mele au fost foarte multumite. Are cabinetul pe Aurel Vlaicu. Am intalnit chiar si actori celebri la dansa la usa . Singurul inconvenient e pretul sedintelor, da cred ca peste tot homeopatia costa mai mult.

  14. Eu sunt ffff multumita de homeopatie. Ioana ia tratament homeopat din decembrie si tot de atunci „cea mai mare problema” a ei de sanatate au fost mucii. Noi ne-am dus pt vegetatii adenoide si amigdalita ambele de grad 3-4 si de astea nu scapi fara bisturiu. Amigdalita a trecut de tot si vegetatii mai are doar putine.

    1. @Catalina, stiu de experienta voastra cu medicul de la Anima (parca), insa el e MEDIC si o VEDE fizic pe Ioana, care era oricum capabila macar sa arate ce o doare atunci cand ati inceput tratamentul, nu? Frica mea este ca nu voi fi capabila sa interpretez bine semnalele lor…

  15. Hai ca pana am scris eu ditamai povestea mi-ati luat-o inainte.
    Homeopatul la mergem noi este medic si are studii post universitare cu competente in Homeopatie, Apiterapie, Fitoterapie, Aromaterapie si Medicina Ayurvedica. Am mai multa incredere in ea decat in orice medic de familie, specialist sau pediatru cu care am avut de-a face.
    Nu contest importanta medicinei alopate dar cred ca este mai degraba utila in cazurile de urgenta sau pentru investigatii.
    Si nici eu nu am renuntat la Nurofen sau Panadol pentru ca la 40 de grade febra intru in panica si nu am nici timp nici nervi sa experimentez tratamente naturiste.

    1. @Ana M, deci nici tu nu mori pe altarul homeopatiei. πŸ˜€ In orice, mi se pare ca moderatia este o alegere buna, dar nu am nimic cu cei care merg exclusiv pe mana homeopatiei – asa cum am mai zis, aceasta optiune este o alegere personala. πŸ™‚ … poate gresim noi ca nu avem incredere in remedii atunci cand termometrul se incapataneaza sa nu scada sub 39-40.
      Din cate povestesti,medicul tau pare „vindecatorul” ideal: alopat si totusi specializat in homeopatie si medicina ayurvedica. πŸ™‚ me like! Cand va veni momentul vom cauta si noi pe cineva la fel…

  16. Ceaiurile si tincturile naturale nu sunt homeopate! Nu confundati termenii! Acestea sunt produse naturale care sunt total diferite de cele homeopate.

    1. @salmi, πŸ™‚ stiu…. insa la noi, sunt oarecum asimilate homeopatiei. Medicii nu prea le recomanda iar homeopatii le folosesc in completarea tratamentului cu remedii…

  17. Cei care au studii in homeopatie nu sunt doctori, bu fac studii de medeicina…stiu ca in Ro sunt DOCTORI multi dintre cei care prescriu SI produse homeopate.
    Legea suedeza nu interzice numai ca medicii(alopati adica) sa nu prescrie produse homeopate ci interzice ca acestia sa faca studii homeopate. Cele doua ramuri sunt total necompatibile si le dau dreptate. Ori esti alopat ori homeopat, in cea de-a doua situatie nu ai studii medicale, deci nu esti MEDIC. Vorbesc de situatia din Suedia. Pentru ca produsele homeopate nu sunt medicamente, asta e explicatia.

    Pozitia Suediei fata de aceste produse nu o fi intamplatoare, sunt produse acceptate cum spuneam, depinde de dilutia produsului ca sa fie acceptat. Nu stiu exact ce si cum, cum spuneam nu m-a interesat.

    E foarte bine ca pentru unii au efect aceste produse (desi eu ma intreb care o fi explicatia stiintifica, nedovedita inca), nu vreau sa conving pe nimeni sa nu le foloseasca, nu am niciun interes. Voiam doar sa imi afirm cunostintele si parerea vis-a-vis de acest subiect. πŸ™‚ Fara alte interese…

    1. @salmi, in Ro, Oscilo… se ia/ prescrie precum se dadea siropul de muguri de brad pentru tuse, pe vremuri. πŸ™‚
      E chiar interesanta pozitia Suedezilor …. da de gandit, dar daca o compari cu a unor tari precum Canada sau SUA, unde remediile se consuma precum bomboanele este foarte radicala. Nici nu m-am gandit ca ai incerca sa militezi contra… nu prea te stiu genul radical, dar iti multumesc pentru impartasirea stilului suedez. Este interesanta si o alta viziune. πŸ™‚

      1. @g.cojocaru, G, oscillo nu e remediu combinat, e anda barbariae 200ch branduit de boiron si vandut de 4 ori mai scump si e o prostie sa fie administrat dupa ureche. Oscillococcinum era denumirea uzuala in homeopatie pt anas barbariae si de cand au inregistrat ei marca nu se mai poate folosi de catre nimeni.

        Pe mine ma amuza o chestie, semiscepticii (ca tine acum) se tren de efecte secundare ale unor non-substante, le numesc prin figura asta de stil pentru ca fizic vorbind au o concentratie infinitezimala, dar ar da mai usor ibuprofen (sau altii novocalnin!) substanta pe picior de interzicere in alte tari exact din cauza efectelor adverse, exact sub pavaza lui ii dau rar sau doar la nevoie.

        Legat de cum a mers sau nu remediul la tine, parerea mea neavizata dar cunoscand lucrurile mai indeaproape este ca nu ai mentinut contactul ci persoana care te trata, tu au dat extern de putine detalii despre evolutia ta, nu ai avut mereu acces la un mediu de comunicare, plus ca era o situatie in care si medicii ti-au spus ca e greu sa te vindeci. πŸ™‚

        A, in Romania toata lumea care practica homeopatia are studii medicale plus un modul de homeopatie, inca spune asa legea. Deci poti merge cu incredere la un cabinet. Numai ca si acolo comunicarea e esentiala

        1. @zoozie, e greu sa mentii contactul pe FB.. plus ca simteam cum Lidia isi oferea tot timpul liber, noua, celor care ii ceream ajutorul, in detrimentul familiei ei… si atunci imi era greu sa o trag de maneca ori de cate ori transpiram excesiv sau ameteam…. plus ca la mine erau simptome deloc straine si la inceput le-am asimilat starii normale postoperatorii. Nu sunt semisceptica, am spus doar ca vom apela la cineva cu care vom avea si contact vizual (pentru psihicul meu e important sa stiu pe mainile cui ma las), atunci cand cei mici vor fi capabili sa isi exprime simptomele. Vladimir in timpul tratamentului care l-a vindecat a avut zile in care era somnolent – manca si dormea, insa nu stiam sa pun asta pe seama efectelor adverse sau pe seama puseului de crestere… De aici teama mea in a mai folosi homeopatele pentru ei… iar pentru mine…. recunosc ca nu ma urnesc decat daca arde! πŸ˜›

  18. Vad ca n-a comentat nimeni. Sa incep eu? Ok, dar ma opresti daca vezi ca singura nu am nicio sansa :))
    Eu sunt fan homeopatie. Am avut o poveste urata cu Alexandra intre 2,5 – 3 ani: 6 luni a avut otite si pneumonii alternativ sau simultan, in final ii curgea sange din ureche si nu mai auzea deloc. Am batut toti ORL-istii din Bucuresti, i-am dat nu mai stiu cate ture de antibiotic dar fara rezultat si am zis stop cand mi s-a recomandat antibiotic pentru adulti (de catre sefa sectiei ORL de la Alexandrescu). E poveste lunga, am scris pe blog la un moment dat. Cert e ca m-am dus la homeopat fara nicio speranta, doar ca sa nu zic ca n-am incercat, am considerat ca ceva mai rau decat antibiotic pentru adulti, netestat si cu contraindicatii de ti se zbarlea parul, nu are ce sa fie. In doua saptamani a pus-o pe picioare numai cu ceaiuri, tincturi naturale si remedii homeopate. Am fost si cu Andreea de cand avea aprox. 5 luni (deci evident nu putea sa vorbeasca sau se exprime πŸ™‚ ). Am fost si eu, ultima data in vara cand simteam ca nu mai pot, eram la capatul puterilor, nu aveam energie sa fac nimic nimic, imi venea doar sa zac dar nici atunci nu-mi era bine (cam ce citesc in ultimul timp pe toate blogurile de mamici πŸ™‚ ). Ce sa zic, sunt din nou pe pozitii sa mut muntii din loc πŸ™‚ . Homeopatia inseamna sanatate fizica, mentala si spirituala, cred ca nici la psiholog nu-mi era asa bine πŸ™‚
    Pot sa spun ca de aproximativ 3 ani de cand merg la homeopat mi s-au deschis noi orizonturi, pana la urma e un alt stil de viata, sanatos si inclinat spre natura. De trei luni nu mai mananc carne (si nu le mai dau nici celor mici decat in cazuri extreme gen gradinita sau concedii) si am slabit vazand cu ochii :-P.

    Despre abordarea ta… virtuala… a homeopatiei… nu sunt in masura sa comentez sau sa dau sfaturi dar s-ar putea sa nu fie cea mai potrivita. Homeopatia trateaza persoana si nu boala, deci e putin cam dificil sa tratezi pe cineva pe care nu-l cunosti. Nici remediile nu se dau la fel, pentru doua persoane diferite chiar daca au aceleasi simptome. Se da ceva specific pentru fiecare individ in conformitate cu personalitatea, anamneza si caracteristicile personale. Rezultatele pe care le-ai avut ar trebui sa spuna mai mult decat spun eu.
    Gata, ma opresc aici πŸ™‚
    Orice ai alege iti doresc multa sanatate!

    1. @Ana M, am mai auzit si alte persoane vorbind la fel despre efectele homeopatiei, inclusiv cele asupra psihicului. Nu le contest, dar nici nu cred pana nu vad pe pielea mea ca functioneaza. πŸ˜€
      … si da, stiu ca nu am facut o alegerea tocmai inteleapta insa atunci chiar nu aveam alternativa. Important este ca piciul este bine si ca nu mai avem nevoie de tratament.
      Te adimir pentru curajul de a trata pitica homeopat, insa mie mi-e teama de anameza si de efectele adverse… poate daca nu le-as fi experimentat pe pielea mea nu as fi fost atat de hotarata sa reduc intreactiunile cu homeopatia pana ce vor fie cei mici in stare sa se exprime…

  19. In Suedia majoritatea produselor homeopate sunt interzise, nu exista medici homeopati si „medicamentele” homeopate sunt aduse si comercializate numai cu aprobarea Ministerului Sanatatii. Cei care le prescriu nu sunt medici, au studii in domeniul homeopatiei, cursuri care dureaza un an sau doi. Medicii alopati nu au voie(prin lege) sa prescrie substante homeopate ca si tratament.

    Eu nu am apelat niciodata la substante homeopate. Nu cred in beneficiile lor, dar asta nu inseamna ca ii judec pe cei care le folosesc. Fiecare e liber sa faca cu viata lui ce doreste…

    1. @salmi, „curentul homeopat” este o alegere persoanala.. stiu ca marea majoritate a celor care prescriu remedii homeopate nu au studii medicale, sau daca au, au studii minime. Din aceasta cauza vreau sa caut un DOCTOR ce cursuri de homeopatie…. dar nu pentru a exclude medicina alopata din vietile noastre. Pana acum am testat, pe pielea copiilor mei trei remedii homeopate combinate: Camilia (impotriva durerilor cauzate de eruptiile dentare), Oscillococinum si Coryzalia (ambele pentru raceli). Ultimele doua sunt folosite la scara larga si nu cred ca toti cei care le folosesc stiu ca sunt homeopate….
      Imi pare destul de drastica pozitia suedezilor – interzicerea majoratitatii remedilor homeopate. … cat despre aprobarea si avizarea lor de catre Ministerul Sanatatii – am impresia ca si la noi e la fel… si din cate stiu, nici alopatii nostri nu au voie se prescrie nimic neavizat de minister , iar la remediile avizate nu cred ca se baga deoarece nu cunosc dilutiile. Imi pare fireasca aceasta interdictie de prescriere a homeopatelor de catre alopatii fara studii in homeopatie…