Se cer masuri drastice!

In general, pozele „inainte / dupa” sunt menite sa prezinte o evolutie uimitoare care sa fie ovationata la scara deschisa de multime…. doar ca, in cazul meu psihologia este taman pe dos. πŸ™

Inainte
Inainte

Poza de „inainte” este foarte in ceata deoarece este o poza facuta dupa o alta poza… iar aparatul meu nu este deloc performant…

Oricum, nu conteaza nimic altceva in afara de conturul meu…

Nu vreau sa devin patetica si sa incep sa bat campii despre „ce vremuri” erau atunci… si cat de bine aratam, si cat de ….

Intre atunci si acum sunt 6 ani si doi copii si 25 de kg…. dar copii nu trebuie sa fie o scuza, asa ca trec la treaba.

Mi-e clar ca, in situatia mea, se cer masuri drastice! Din pacate pentru mine, Β nu am voie sa fac sport, asa ca nu ma pot baza decat pe dieta si masaj… poate si ceva „adjuvanti” Β (aka „pastile de slabit”).

Stiu, ca nu e bine si nu e recomandabil insa eu nu mai mai suport asa. O iau razna…. m-am uitat zilele trecute la fotografia Bogdanei de la mare si am simtit ca imi vine sa intru in pamant de rusine. Fara exagerare. Am inghitit in sec si mi s-au umezit ochii. Β E drept, ca nu ma ajuta nici natura… pentru ca, atunci cand aratam precum in imaginea alaturata, faceam sport si masaj si mancam putin, des si sanatos; mai sanatos decat acum.

Gata! Se cer masuri drastice! Sper din suflet ca organismul meu sa ma ierte… sa ma ierte ca l-am adus in aceasta stare si sa ma ierte ca il voi supune unui ultim efort pentru a-l readuce intr-o stare cat de cat normala.

Dupa...
Dupa...

Cel mai putin am cantarit 48 de kg si cel mai mult 102 kg (insarcinata) …. Kilogramele au fost mereu un yo-yo pentru mine. Jonglam cu diferente destul de mari +/- Β 7-10 kg, insa reuseam sa ajung unde imi propuneam atunci cand imi propuneam ceva. Acum ma uit cu disperare la hainele vechi si mici pe care nu am avut sufletul sa le dau in sperant ca intr-o buna zi … Β Dar deja mormanul de haine mici se mareste, iar eu incep sa ma obisnuiesc cu marimile in care alta data as fi inotat. E vremea sa spun stop! Un ultim efort si apoi ma concentrez pe o dieta sanatoasa pentru mentinere… poate si pe sport daca Β ma voi reface suficient…

Nu visez sa ajung iar la 48 de kg… insa visez un 55, 60 cu indulgenta. Stiu ca se poate. Trebuie numai vointa din partea mea….si un pic de nesabuinta, daca vreau rezultate rapide… dar risc! Incerc si voi incerca sa imi ascult cu atentie corpul pentru a nu-mi face rau foarte mult… dar altfel nu mai rezist psihic. Sunt de-a dreptul o balena… si mi-am pierdut de mult placerea de a ma admira in oglinda, de a imi cumpara o haina noua sau de a ma privi prin ochii barbatului meu.

Nu am primit reclamatii, dar m-am autosesizat. πŸ˜› El imi zice ca sunt nebuna ca cer prea multe de la mine… eu ii cer sa ma inteleaga ca nu ma mai suport asa. Pentru mine, aceste kilograme in plus si, mai nou, cicatricile urate care imi brazdeaza burta, au facut sa dispara si cea mai mica farama de feminitate care ar fi existat in mine… Este vorba strict de cum ,ma simt eu in pielea mea… si nu ma simt deloc bine…. Nu ma suport si pace. Mi-e greu pana si cand sunt luata in brate de Sorin… mi-e jena de „stratul” pe care trebuie sa il imbratiseze.

Pentru ca mintea mea sa fie sanatoasa, ii trebuie un corp nu numai sanatos, ci si de dimensiuni reduse.

Am declarat razboi kilogramelor in plus si am pornit deja la atac!!! Trebuie sa ma alatur si eu „clubului HSM” … iar „…. in devenire” sa nu mai reprezinte decat o amintire… si o dovada ca se poate!

Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β 

Articole pe aceeasi tema

28 de comentarii

  1. Stii ceva? Eu te iau la trei pazeste, undoi, asteapta omule sa-ti revii si tu dupa incercarile astea si pe urma slabeste. Ok, adopta o dieta mai atenta, mai sanatoasa, dar nu te infometa si nu recurge la extreme, inca ai nevoie de timp sa iti revii. In plus, faci un copil in 9 luni si vrei sa slabesti in 3? Ce-ti veni?

    Ia lasa asta deocamdata ca zau ca are iz de depresie post partum. Eu te-am vazut inc arne si oane int-una din cele mai obositoare zile ale tale si stii ce? ESTI FRUMOASA SI NU ESTI GRASA. Asa ca ia-o usor, ai timp, ai mult timp sa te faci top modeala. Nu se mai poarta slim. Pupici.

    1. @zoozie, πŸ™‚ uite cine vorbea… Pe tine si gravida te sufla vantul…. πŸ˜›
      poate o fi si un iz de depresie, insa sunt convinsa ca niste rezulate rapide ma vor face sa trec pe langa izul acela si sa il las in urma.

  2. I hear you, si io-s cu musca pe caciula. Am inceput sa fac demersuri spre slabire de acum un an si ceva, am dat in prima faza vreo 12 kilograme si am ajuns pe la 70. Dupa care aproape un an am lasat-o moale, sa se obisnuiasca corpul cu noua greutate si sa n-o ia din nou la deal. Atunci am reusit destul de simplu, doar cu reducerea portiilor (cam generoase…), cu stopatul rontaielilor intre mese si cu mers vreo 3 luni la sport organizat.
    Acum am luat-o de la capat, tinta mea e 55 (dar sincer m-as multumi si cu un 58-60). Acuma-s undeva pe la 68, vad ca nu tare trage acul in jos. Mi-ar trebui din nou sport, cumva poate ma motivez. Iti tin pumnii, stiu cum e si cum te simti si cat de tare-ti doresti sa te simti TU bine cu tine.

  3. Te inteleg perfect, stiu cum e sa te uiti la pozele (ma rog, hainele in cazul meu πŸ™‚ ) de pe vremuri, dar serios… pastile de slabit?
    Ziceai ca mergi la homeopat, poate il intrebi de o cura de dezintoxicare cu remedii naturiste. Eu imi aduc aminte doar de triphala, stiu ca am slabit foarte frumos dar e adevarat ca dureaza. Dar gandeste-te ca la fel a durat si ingrasatul :).
    Orice ai alege iti doresc succes si astept pozele de dupa – dupa.

    1. @cristi, cam de atunci a inceput „exclusivitatea digitala” la poze…si, in ciuda criticilor pe care le primeam de la cei din jur, chiar ma placeam cu aratam in acele poze. πŸ™‚ Digitale dinainte de perioada in care au fost facute cele postate, nu prea am…

  4. daca tu nu te simti bine in pielea ta, atunci clar trebuie sa faci ceva.uite eu, si cand m-am ingrasat acum cativa ani si acum am tinut dieta cu o nutritionista care e suuuper ok. daca vrei iti dau contactele ei si ii si spun despre tine. si acum, pentru ca m-am ingrasat linistita si relaxata vreo 6 kilograme asa, din mancat aiurea. poza bogdanei taaare m-a mai suparat si pe mine :))

    1. @maria coman, in momentul de fata, cred ca un nutritionist m-ar lua la bataie. πŸ˜› Daca nu te deranjeaza, te voi ruga putin mai spre sfarsit sa vorbesti cu ea, sa imi faca un regim de stabilizare. Sunt constineta ca ceea ce fac /vreau nu este bine, asa ca prefer sa nu apelez inca la un nutritionist, desi sunt constienta de riscurile pe care mi le asum… Daca nu e cu banat, te trag eu de maneca mai pe la sfarsitul curei mele de infometare. πŸ˜‰

      Din cate am zarit atunci cand te-am zarit la posta, chiar nu inteleg de ce sa te fi suparat pe tine poza Bogdanei. πŸ˜‰

  5. O-ho, cum ma regasesc in cele scrise (mai ales partea referitoare la fotografiile Bogdanei de la mare!)! Dar eu tot am fost delasatoare, fara nicio scuze, deci iti doresc tie muult mai muulta tarie!
    Spor la dat kg jos!

    1. @Cristina, merci. Iti doresc asemenea, daca asta iti doresti si tu. .. asa cum au zis si fetele in comentariile de mai sus, important este sa te simti bine in pielea ta. πŸ˜‰
      Ne auzim maine sa stabilim unde ne vedem sa inapoiez Manduca. πŸ™‚ Multumesc!

    1. @Luminita, poate gresesc, insa nu ma vad reusind pe calea „usoara”. .. ca fire sunt destul de radicala si nerabdatoare. O dieta indelungata nu m-ar ‘prinde’… nu am rabdare pentru asa ceva. πŸ™

  6. Gabi, eu sunt sigura ca atunci cand tu iti pui ceva in cap, reusesti. Mie mi se pare ca arati minunat si acum, nu te-as considera grasuta.

    Cred ca mai mult te-ar ajuta si pentru sanatatea psihica sa elimini doar mancarea nesanatoasa, fara alte restrictii. Si sa te asiguri ca ai nutrientii necesari, mai ales acum toamna/iarna.

    Pupici si mult succes!

    1. @Raluca, multumesc tare mult, dar prin ochii mei ma vad un … monstrulet (nu monstru, ca stiu ca se poate si mai rau)… Sper sa ai gura aurita si sa reusesc si de aceasta data sa ajung in punctul in care sa ma privesc multumita de mine.
      Pupam si noi!

      1. πŸ™‚ apropo de monstrulet , fiica mea de 3 ani jumatate mi-a zis intr-o seara: ” cand o sa fiu si eu asa uriasa ca tine , ca un monstru o sa….. (crede-ma ca nu am mai auzit ce a urmat)
        of,kg astea . Raportez si eu 48 in vremurile bune si demuuuult apuse , acum ma sufoc cu 68 si ma regasesc asa de bine in ce spui tu . Aproape ca nu imi mai aduc aminte cum eram „normala
        ” πŸ™‚
        Si eu vreau sa fac ceva, inca nu stiu ce , dar ceva o sa fac πŸ™‚

  7. hehe, cel mai bine este cand esti din start mai rotunda- atunci nu iti mai faci atatea probleme -eu am trecut de prefixul cu 50 kg, din liceu, ca nu eram genul slab- si m-am mentinut pana in 63 cu ceva variatii- acum sa vedem cu sarcina ce se intampla- de sapt asta ma apuc de gym! Vreau sa incerc si aqua gym- iti spun cum este, poate cand ti se inchide operatia, ai voie. te pup! zi cu cafeneaua, poate ne vedem la o duda cum ziceam la targ.

    1. @ana-maria, sper din suflet sa reusesti ce ti-ai propus. πŸ™‚ La mine a fost un complot al naturii impotriva mea. πŸ˜› In ziua in care trebuia sa incep gimnastica pentru gravide, m-am internat cu decolare de placenta, dupa care mi-am petrecut aproape 6 luni mai mult in pat… nemiscare+ vitamine+ indopat in exces (de catre ceilalti) + bombe calorice – fres de portocale+ sarcina = un plus de 42 de kg…. restul sper sa devina curand istorie. πŸ˜‰
      despre cafeneaua cea noua, sper sa aflu curand cate ceva… si revin. Daca s-a deschis, poate ne vedem acolo spre sfarsitul saptamanii, sau saptamana viitoare… daca nu s-a deschis, alegem altceva… πŸ™‚

  8. si iti mai scriu o data sa ma scuz pt odiseea de mai sus πŸ™‚ m-a luat valul, voiam doar sa-ti spun ca te sustin

    1. @Diana, oh, Doamne.. Multumesc pentru ca ti-ai impartasit experienta. E important si incurajator sa stiu ca se poate. … si conteaza mult sa stiu ca sunt inteleasa. πŸ™‚ Multumesc!
      Si eu urasc grapefruit-ul… insa am auzit multe ‘de bine’ despre el, asa ca o sa incerc si eu sa vad daca rezist macar cateva zile sa il consum.
      O sa caut mai multe info despre Scarsdale… poate mi se va potrivi…
      In ceea ce priveste mesele de seara si eu mi-am propus sa le elimin… ma gandeam, in disperare de cauza, sa le inlocuiesc cu cate un mar, daca chiar nu mai rezist….

      1. @g.cojocaru, pt mine a fost crunta eliminarea meselor de seara si mai mancam cate o supa instant, o salata de varza, insa cand rezistam se vedea instantaneu a doua zi pe acul cantarului, si era incurajator; tb sa ai rabdare cu tine si sa te bucuri de progrese… mie mi-a luat cam 3 luni sa ajung de la 90+(bine, dupa nastere aveam deja cam 84) la 68, unde ma simteam oarecum in zona de confort, inca 3 luni sa ajung la 60 kg si acum la 56 kg au trecut deja 1 an si 2 luni de la nastere

  9. te inteleg perfect, am trecut si eu prin asa ceva… si inainte si in sarcina m-am balenit maxim, de la 52 kg de ‘candva, in vremurile slabe’ ajunsesem peste 92 kg cu o saptamana inainte sa nasc (dupa care nu m-am mai cantarit)… acum am 56, dar am ajuns asa cu niste eforturi groaznice… ca ma deprimasem tare
    sa nu iei pastile, incearca din alimentatie… eu am slabit spectaculos cu Scarsdale, dar tinut la litera, desi urasc grapefruit-ul… am slabit cred vreo 12 kg prima oara (de la 82 la 70 sau cam asa ceva)
    tot spectaculos, dar dureros, e infometarea- mancam 3 mese pe zi, dar inainte de ora 15-16, dupa aia nimic (doar supa la plic sau pufuleti)- si acum daca fac asta dau juma de kil in doua zile

  10. Iti tin pumnii si iti doresc sa ai rabdare si sa fii indulgenta cu tine. Totusi nu e un lucru simplu si faptul ca ai doi copii minunati e cel mai important. Am tinut si eu dieta si spuneam si la mine pe blog nu conteaza cate kg ai, important este sa te simti bine in pielea ta si asta iti doresc din tot sufletul, sunt sigura ca vei reusi sa ajungi asa cum iti doresti tu si sa te simti bine.
    Te imbratisez.

  11. ce oase aveai:))…Eu zic sa te opresti inainte sa apara din nou:d. Bafta si sa ajungi unde vrei tu ca sa te simti multumita:) Pupici

    1. @Dana, din cate am citit/vazut tu ai ales calea cea sanatoasa si am vazut ca rezultatele nu au intarziat sa apara. Oricum, m-ai facut curioasa si am inceput sa adopt si eu retele Monti… nu multe, nu mereu…
      Bafta in continuare! πŸ™‚