Vaccinul la 4 luni si jumatate reloaded.

Reloaded pentru noi, parintii, ca pentru Vladimir a fost si punct. ๐Ÿ™‚

Viteazul mamii nu si-a pierdut zambetul de pe buze nici macar atunci cand era vaccinat. Am scapat usor. ๐Ÿ˜‰

Am fost doar cu el, ca nu m-as fi descurcat si cu Maria, in schimb am plecat in ‘sacosa’ si cu o trimitere pentru a-i face analize Mariei. Vineri dimineata tre’ sa ma duc cu ea la recoltare, dar inca nu stiu unde: Synevo sau Medlife-ul pentru copii? … Mai investighez problema. Un lucru stiu sigur. La Medlife Grivitei nu mai merg cu ea.

Astazi, dupa ce voinicul meu a fost masurat si cantarit, nu m-am putut abtine sa caut in arhiva sa vad cum era Maria la aceeasi varsta.

Vladimir are 65 de cm si 7200 g; Maria avea 66 cm si 6700 g. ย La Maria incepusem diversificarea, la Vladimir am invatat ca plansetele unui copil nu sunt intotdeauna de foame, asa ca mai asteptam. ๐Ÿ™‚

Un punct comun: venerabila varsta de 4 luni i-a gasit pe amandoi la prima dragoste.

ย 

Acum, Maria ii citeste povesti lui Vladimir. Ea frunzareste cartea si trancane, pe limba ei, vrute si nevrute, iar el e cu gura pana la urechi. Oare o intelege?

Incerc sa nu ii compar, dar nu prea imi iese… De fapt imi iese, ca nu merg prea adanc la comparatii, insa mi-e greu sa nu o fac deloc. Maria e etalonul meu in multe. Stiu ce am facut si cat de rau sau cat de bine. Stiu ce greseli nu trebuie sa mai repet si ce pot pune in practica cu brio, dar mai stiu si ca micutii mei sunt diferiti, asa ca am invatat sa cedez repede si sa ma adaptez din mers…. ๐Ÿ™‚ Ii iubesc enorm pe amandoi, asa diferiti cum sunt ei. Se completeaza minunat unul pe celalalt si sper sa o faca in continuare, pana la adanci batraneti. ๐Ÿ˜‰

Articole pe aceeasi tema

25 de comentarii

  1. cum sa nu priceapa Vladimri ce-i spune Maria. Pisiceasca asta vorbita de ei, DOAR si NUMAI EI o inteleg. Noi suntem depasiti :)))

  2. gabi, erau si sunt, n-au renuntat complet la limbajul lor codat, doar ca acum mai introduc si cuvinte de-ale noastre ๐Ÿ™‚
    sunt f scumpi (si) cand fac asta, indeed.

  3. Mai, sunt superbi, cu „marile lor iubiri” in brate. Ma uit la ei si parca am imaginea primilor doi ai mei de acum 3 ani. Este ca ti se umple inima de sta sa dea pe langa?!?!
    Cat despre treaba cu comparatul, incep sa am ceva dubii. Incep sa cred ca uneori e sanatos sa compari. Si pana la urma de ce sa nu apelezi la experinta din urma?!?! Pentru ce ai acumulat-o, nu?! Nu-i sanatos sa pici in extreme de genul „ala-i mai destept sau mai frumos ca celalalt”, dar in rest eu cred ca-i in regula. Este ca nu mai esti asa stresata ca la Maria?!? :))

  4. Gabi sa iti traiasca copilasii ca tare frumosi mai sunt!!!! Sunt asa de dulci…Cred ca nu te mai saturi sa te uiti la ei….

    1. @Cecilia, ๐Ÿ™‚ multumim. ๐Ÿ™‚ sunt dulci, dar nu prea avem timp sa ii privim. momentele in care stau cuminti unul langa celalalt sunt de ordinul secundelor ๐Ÿ˜€ in rest, trebuie sa ii pazim sa nu se incaiere (a se citi sa il pazim pe Vladimir sa nu fie strivit/lovit/hranit de Maria)

  5. Cat de scumpi sunt amandoi in patut! Ma tot gandesc si eu la al doilea copil dar parca nu am curaj. Si a mea are 2 ani ๐Ÿ˜€ . Dar cand ii vad pe ei asa frumosi….

  6. Au si trecut 4,5 luni…! Se spune ca la al doilea copil esti mai relaxat, stii la ce sa te astepti. Asa e? Haioasa rau poza cu prichindeii! Acum vad cat de mult seamana la aceeasi varsta!

    1. @cati, dap, au trecut. Nici eu nu stiu cand… totul s-a petrecut pe repede-inainte. .. si da, totul e muuuullt mai relaxat. ๐Ÿ™‚ Rad cand imi amintesc cat de stresata eram la Maria. ๐Ÿ˜€

  7. Superbi sunt amรขndoi!
    ศ˜i seamฤƒnฤƒ foarte mult รฎntre ei.
    Fii sigurฤƒ cฤƒ se รฎnศ›eleg unul pe altul, doar cฤƒ la un nivel nedecelabil de cฤƒtre noi adulศ›ii.
    Baftฤƒ la analize! ๐Ÿ™‚

  8. Doi bondoci frumosi foc. Imi plac mult juniorii tai si sper sa fie bune si analizele Mariei ๐Ÿ™‚

  9. Ce pitic frumos aveti! sa va traiasca amandoi, sunt asa de dragalasi acolo in patut, in lumea lor. Felicitari lui Vladimir ca a fost un voinic curajos si ii uram succes si Mariei vineri.
    Acum despre analize, sa stii ca eu am fost la Synevo cu bebe de 5 luni si s-au purtat foarte frumos. Cand am sunat sa vad daca imi trebuie vreo programare(nu imi trebuia), mi-au recomandat sa merg la laboratorul de pe Dr Grozovici, langa spitalul Colentina. Acolo asistentele sunt pregatite special pentru intalnirea cu pitici. Si au fost foarte draguti, ne-au dat bon de urgenta pentru ca eram cu un copil, ne-au trimis rezultatele pe email si pe telefon , prin sms. Iar pitica a primit un creion cu o papusica in cap, de care s-a bucurat mama, nu ea, pentru ca nu prea stie cum e cu astea. La Medlife nu am fost, am fost la Regina Maria, insa la Synevo mi-a placut mai mult. Prin urmare, aduna-ti tot curajul pentru vineri si asteptam vesti!

    1. @Steli, multumim tare frumos. ๐Ÿ™‚
      La synevo am mai fost si eu si am fost tare incantata de experienta, insa ma gandeam ca Medlieful pentru copii ne este mai aproape…. de asta am zis ca o sa investighez.
      Merci pentru urari. ๐Ÿ™‚ Sper sa fie cooperanta la recoltare.

  10. cu siguranta o intelege cel mic! astia de facura seria filmelor „Uite cine cu cine vorbeste” n-au exagerat prea tare. zic asa pen’ ca: ai mei au inceput sa vorbeasca asa cum stim cu totii sa vorbim, abia acum vreo 8 luni. in rest, doar cateva cuvinte de-ale noastre pana ceva dupa 2 ani. dar sa-i fi vazut cum vorbeau intre ei, ceva de speriat: din bla-bla-urile lui Robi, fratica Edi intelegea si se ducea din sufragerie in dormitor sa-i aduca nush ce jucarie, de exemplu, si muuulte altele. deci, da, astia mici au un limbaa al lor, io-s convinsa de asta.