Bloggaresc si daruiesc – 3 lucruri gratis

Am gasit o leapsa care mi-a placut tare mult pe blogul Florentei si am cerut voie sa o preiau. Premisiunea mi-a fost acordata, asa ca m-am apucat de scris. ๐Ÿ™‚

Leapsa e simpla si pe sufletul meu deja cuprins de atmosfera sarbatorilor: doneaza 3 lucruri celor care au nevoie de ele. ย Iata la ce m-am gandit eu:

1. Apa de parfum „Aigner Too Feminine” – 60 ml

sursa foto: aoro.ro
sursa foto: aoro.ro

 

 

 

 

 

 

 

Daca il vreti, il puteti revendica aici, in termen de doua saptamani de la publicarea postarii.

 

2. Sapun natural Midori, by Luthelo & ย sapun natural Fleur du The, by Luthelo

sursa foto: luthelo.wordpress.comย ย 
sursa foto: luthelo.wordpress.com
sursa foto: luthelo.wordpress.com
sursa foto: luthelo.wordpress.com

Daca le doriti, le puteti revendica aici, in termen de doua saptamani de la publicarea postarii.

 

3. ย Rochie de ocazie, creatie Irina Schrotter. Masura S-M (36-40). ย Rochita, desi batrana (~2008) a fost purtata de doua ori.

ย ย 

Daca o doriti, o puteti revendica aici, in termen de doua saptamani de la publicarea acestei poastari.

 

Sper ca darurile mele sa nu ramana nerevendicate si sa fie de folos cuiva… si mai sper ceva: sa preluati in numar cat mai mare aceasta „leapsa”. O carte, o bijuterie… orice, cat de mic, poate fi un dar pentru cel ce are nevoie de el.

E Decembrie… luna darurilor. Impreuna putem crea bucurii. ๐Ÿ™‚

Sarbatrori fericite!

 

L. E.: intre timp am descoperit si originea acestei lepse, asa ca, pentru a ramane in limitele regulamentului, ย voi numi si 3 persoane carora le dau mai departe aceasta leapsa: Cristina, Roxanaย si Raluca, sper sa dati curs acestei invitatii de a va transforma in mini Mos-Craciuni.

Articole pe aceeasi tema

24 de comentarii

  1. in primul rand, gabriela, lasa-ma sa te felicit pentru blog, plin de ganduri si idei dragute care merg direct in sufletul si mintea cititorilor-familisti. ai un talent real .felicitari si pentru initiativa, si pentru cel care a infintat celalat blog. dincolo de discutii, e clar ca faptul de a darui imbogateste si pe cel care da,si pe cel care primeste. Mai scrie povesti, imi place tare mult !

  2. Salut, ma bag si eu ca musca in lapte ๐Ÿ™‚ Mai inainte am citit comentariile, si as vrea sa fac cateva precizari, ca sa nu ramana lucruri neclare si spirite „incinse”, ca e pacat, mai ales in contextul discutiei:

    – prin proiectul asta mi-am propus sa incurajez oamenii sa ofere lucrurile pe care nu le mai folosesc.
    – nu conteaza cui, verisoarei, vecinei, tiganusului, casei de copii, oamenilor sarmani, oamenilor bogati – care au mintea deschisa si nu sunt deranjati sa foloseasca lucruri uzate, dar in stare de functionare, prietenilor, la biserica, etc.
    – foarte multi oameni evita sa o faca, din diverse cauze: le-au lasat la usa bisericii si mai tarziu le-au gasit rasturnate pe toate pe jos, le-au dat la oameni sarmani si ei in loc sa zica multumesc, au inceput sa le ceara altele, mai importante (bani, o tigara, etc), au incercat sa le ofere la prieteni si s-au trezit ca acestia au interpretat gresit gestul si s-au simtit jigniti, multi nu au la cine sa le ofere (nu interactioneaza cu foarte multa lume, sau nici unul dintre cunoscuti nu are nevoie de lucrurile respective), etc etc. [uite un exemplu perfect pentru ultimul argument: http://bit.ly/9rxeUu . Daca nu stiti ce inseamna colostomie, considerati-va fericiti ๐Ÿ™‚ ]
    – aici intervine site-ul, care creeaza o punte de legatura intre oamenii care au lucruri in plus, si cei care au nevoie de ele.
    – prin intermediul site-ului poti sa gasesti doritori pentru lucrurile tale, atat din localitatea ta cat si din alte localitati, si tu decizi dupa ce criterii si pe cine alegi sa le primeasca.
    – poti sa le trimiti prin colet, iar castigatorul sa achite taxele de transport, sau mult mai simplu, poti sa alegi un doritor din localitatea ta, si sa ii comunici de unde sa vina sa ridice lucrurile.
    – poti sa le dai unui om sarman, poti sa le dai unei familii cu probleme, poti sa le dai unui coleg de scoala sau unui prieten, poti sa le dai unui batran, sa rasplatesti un utilizator foarte darnic al site-ului, etc. Tu decizi.
    – mai mult decat atat, site-ul te ajuta si sa gasesti lucruri de care ai TU nevoie. Este pacat sa dai bani (asta e una) pe un produs nou, pentru producerea caruia s-au consumat resurse naturale pretioase (asta e a 2-a) cand ai putea folosi fara probleme un lucru de la altcineva, care altfel l-ar fi aruncat la gunoi (si ar mai fi ingrosat cantitatea imensa de deseuri din muntii de gunoi – asta e a 3-a).

    Cred ca m-am lungit prea mult cu comentariul asta, am vrut doar sa va arat ca este vorba de mult mai mult, ca lucrurile nu se ofera unei comunitati virtuale ci unor oameni reali, care iti multumesc cu zambetul pe fata, uneori cu lacrimi in ochi, cu care de multe ori ajungi sa te imprietenesti.

    Eu ma bucur foarte mult ca ati preluat leapsa, si va multumesc pentru ca prin gestul vostru au aflat si alti oameni despre proiectul LucruriGratis. Intr-o nota optimista, speranta mea e ca vom avea atat de multi utilizatori pe site, incat oricine va putea sa obtina aproape toate lucrurile de care are nevoie fara sa plateasca pentru ele. Si nu e un scop imposibil de atins, doar unul cu probabilitate mai mica. Probabilitate la care se poate lucra, si pe care am crescut-o destul de mult in ultimii 2 ani ๐Ÿ™‚

  3. O initiativa de suflet , mai ales cand ceea ce daruiesti e super fain. In site sunt multe categorii de lucruri daruite, nu numai cosmetice si haine, ci si carti,animalute, jucarii ( anul trecut,de craciun, au adunat sute ..si le-au donat casei de copii..)si chiar si mobilier..De…decat sa le arunci, mai bine le daruiesti. Happy, cred ca nu ti-ai dat seama pe deplin cum functioneaza schimbul, poti sa dai lucrurile celui pe care il alegi ca si castigator in fata blocului, sau a usii tale,nu numai prin posta. Daca tu nu esti in tara, si nu pricepi spiritul blogului ( prelungirea vietii obiectelor/lucrurilor pe care nu le mai folosesti, atunci cand sunt inca functionale), nu taia aripile celorlalti. Stai acolo unde esti ,singurel sau singurica,si inconjoara-te de chestii , sperand ca iti tin de cald la suflet. Eu dau mai departe toate lucrusoarele copiilor mei(sunt aproape noi, cresc prea repede sa le mai poarte, pana vor fi in stare sa mearga si sa le consume, mai e un pic) Ma bucur cand vad in ochii altor copii licariri de bucurie. Si ma simt muuuuuuult mai bine. Le aduc un pic de Craciun.

    1. @florentina, sper ca acest comentariu nu a fost tintit spre nimieni. ๐Ÿ™‚ … cu toate ca nu pare asa, dar chiar nu inteleg cui l-ai adresat. Sper ca nu a fost indreptat spre nici una dintre cititoarele acestei postari care nu imbratisaza „spiritul” campaniei 3 lucruri gratis. Aici acceptam, fara sa judecam, orice opinie. Cel putin, asta mi-am propus eu sa fac cu acest blog. Nu ma deranjeaza daca exista oameni care nu imi impartasesc convingerile, lumea e mare si exista loc si pentru opinii diferite de ale mele… dar nimeni nu merita judecat pentru ca nu gandeste in asentimentul meu si nu actioneaza ca atare. ๐Ÿ™‚

  4. Cred ca trebuie sa fii un om deosebit, ca sa ai puterea sa te desparti de lucruri dragi, la care tii. Iar daca ele ajung la oameni mai putin avuti, cu atat mai bine. Felicitari pentru initiativa (celei care a avut-o) si pentru bucuria ta (se simte asta) de a o prelua! Mos Craciun exista! ๐Ÿ™‚

  5. E frumos din partea ta
    Insa a darui cadouri pe blog nu este pe placul meu ๐Ÿ™‚ In primul rand pentru ca nu locuiesc in tara . Trebuie sa mergi la posta, sa gasesti putin timp, sa achiti coletul
    Sigur, poate ca-ti par o egoista dar nu sunt :)Gandesc si eu ca Raluca . Vreau ca lucrurile mele sa ajunga la oameni care chiar au nevoie. Mama mea se ocupa cu aceasta distributie. Ultima chestie la care am renuntat chiar inainte sa ma intorc aici a fost o pereche de bocanci albastrii de la Benvenuti.
    Uite, daca as revendica eu parfumul si ar ajunge langa cele 7-8 pe care le am deja…….nu stiu cata bucurie mi-ar produce mie dar stiu ca in mainile unei fete care n-are nici un venit ar fi o adevarata minune!
    Iarta-ma te rog si nu o lua ca pe o critica. Repet- e frumos ce faci dar daca altii nu preiau leapsa o sa intelegi de ce……..:)

    1. @Hapi2233, ai dreptate… dar si tiganca ce cerseste la semafor cu puradelu’ in brate desi se vede clar ca are nevoie s-a strambat de ziceai ca ii miroase a ceva atunci cand i-am intins un combinezon de iarna pentru copilul pe care il tinea in brate, pe un ger cumplit, invelit numai intr-o paturica…. ea vroia bani…. costumul acela nu i-a produs mare bucurie, desi copilului i-a prins tare bine….
      mie imi place sa daruiesc. ๐Ÿ™‚

  6. Gabi, multumesc mult ca te-ai gandit la mine si ca ai avut rabdare sa-mi explici ce e cu site-ul asta :)), ca nu pricepeam nimic.

    O sa ma gandesc zilele astea. Eu nu am nici rochii de designer :D, nici parfumuri. Nu imi amintesc sa am ceva nou in casa. Lucrurile folosite de care nu mai am nevoie, ori ale mele, ori ale lui Alex, imi place mult sa le dau la oameni din jurul meu care au nevoie de ele. De la oameni din familie, la Biserica din cartier, si pana la tigancusa cu puradelul la san de langa container. Si mai am un tiganus abonat la noi :)), vine regulat, si pentru mancare, si pentru haine si incaltaminte. Nu stiu de ce imi place mai mult sa dau asa direct oamenilor, asa m-am obisnuit poate. Parca experienta directa e mai puternica. Intr-un fel mi s-ar parea bizar sa trimit pana in Bucuresti un pachet, cand poate cineva de langa mine ar avea nevoie de acel obiect.

    Poate simt asta si pentru ca blogul mi l-am deschis destul de tarziu si pana luna trecuta cand am inceput cu traducerea articolelor, il foloseam numai sa (ma plang) povestesc despre Alex. Poate simt asta si pentru ca in garderoba proprie in general imi cumparam putine lucruri si mai clasice, si le foloseam pana la uzare :D. Si deci nu prea am lucruri frumoase si (aproape) noi. Bijuterii am putine, si fiecare are o poveste pentru sufletul meu :D.

    Dar zilele trecute chiar imi storceam memoria sa imi dau seama daca as putea dona ceva pentru Bibi, altceva in afara de bani. Asa ca daca gasesc ceva, stiu sigur ca tu nu te vei supara daca in loc sa iau leapsa, voi pune pe pagina lui Bibi.

    Te pup!

    1. @Raluca, si eu dau celor din jur… dar acum, am simtit sa fac ceva si pentru cei pe care ii cunosc virtual, iar daca printre cei ce ma citesc se vor gasi persoane care chiar au nevoie de cele trei lucruri pe care le ofer cu drag, nu pot decat sa ma bucur. ๐Ÿ™‚

      Te pup si eu!

  7. Da, da, da, chiar acum ma gandeam ce pot sa inscriu.:)
    Hai ca eu sunt cu sesizarile astazi…nu merge link-ul cu originea lepsei, cel putin nu la mine.:)

    1. @Cristina, gata. acum merg. ๐Ÿ™‚ trebuiau e sa le aprobe… dar eu nu am gasit nicaieri acest lucru asa ca nu stiam de acest pas… Acum hai sa iti faci curat prin casa… asta daca vrei sa dai curs invitatiei mele. ๐Ÿ™‚