De ce Bibi?

Am fost intrebata ce m-a apucat. Am fost felicitata pentru implicare, am fost privita cu zambete sau cu ochi nu prea buni. Am fost refuzata politicos, am avut parte de reactii gen „paraseste conversatia” de la persoane carora le-am scris sa le solicit donatii pentru Bibi, am avut parte de un big- reject atunci cand am solicitat ajutor comunitatii de bloggerite de pe facebook pentru promovarea cauzei, dar am avut parte de propuneri acceptate de catre oameni pe care nu i-am cunoscut nici macar dupa trimiterea produselor, am primit produse fara sa le cer…  🙂

Munca mea pentru Bibi este incomparabila cu cea a Ambasadoarei lui, Bogdana, sau cu cea a Sabinei, sau cu cea a Danei, sau Nicoletei, sau a Luminitei, sau a Oanei, sau a Mihaelei, sau a Dianei sau a oricarei alte persoane care s-a implicat donand sau cumparand pentru Bibi (sa nu fie cu suparare ca nu v-am mentionat pe toti, dar cu siguranta as omite pe cineva, asa ca ma abtin) … dar chiar si putinul pe care il ofer eu conteaza! Pentru Bibi, orice pic de ajutor conteaza.

Ce m-a apucat? Simplu: am fost acolo. De partea cealalta a baricadei. Am invatat sa imi pretuiasc viata si sa fiu recunoscatoare ca micutii mei sunt sanatosi si ca ne au pe amandoi langa ei. De ce Bibi? De ce un baietel pe care nu l-am cunoscut pana in acest moment?  Pentru ca „sufeream” citind zbaterile Bogdanei, cea care a pus bazele proiectului de strangere de fonduri pentru Bibi, si care il conduce cu sacrificii personale, dar cu sprijinul celor dragi. Pentru ca m-a durut neputinta celor ce lupta pentru viata lui. Banii se strangeau incet… nici acum nu se strang cu o viteza naucitoare, insa update-urile periodice facute de mamica lui, ma bucura. Parca se misca putin mai bine lucrurile pentru Bibi. Asta pentru ca v-ati implicat!  L-am ales pe Bibi de ciuda. Da, de ciuda! Pentru ca el nu avea alaturi pe nimeni care sa ii organizeze campanii sau concerte sau aparitii in media…. si daca esti bolnav si nu cunosti pe cine trebuie astfel inact sa devina cazul tau vizibil in online si in media, nu prea ai sanse. Nu ii pot asigura lui Bibi nici vizibilitate in media, nici in online, dar pot sa vand pentru el, pot sa cer si sa primesc donatii pentru vanzare, pot sa ajut la gestionarea paginii de facebook, pot sa cumpar din produsele donate pentru el, in locul celor din magazine. Vine Craciunul si mi-am propus sa cumpar cat mai multe dintre cadouri de la standurile lui Bibi in spatele carora ma veti gasi:  Talciocul Urban ( pe 17 Decembrie) si Absolutely Fabulous (pe 18 Decembrie)

Astazi am citit o veste buna, Printesa ne-a anuntat ca micuta Ioana a primit in dar de la Mos Nicolae, o proteza 🙂 . Sunt bucuroasa pentru ea.  Sper sa reuseasca pana la capat!

Vestea aceasta mi-a dat aripi sa visez. Sa visez la ziua in care Bibi va fi depasit impasul lipsei banilor pentru transplantul de care are nevoie si va fi depasit si perioada de recuperare post-interventie…. Visez la ziua in care ajutorul pe care il dau si pe care il dati, va face diferenta! Pentru Bibi.

Oameni buni, voi sunteti constienti cat de norocosi sunteti ca sunteti sanatosi si ca viata voastra nu depinde de 600.000 lei??? Sunteti constienti ca in locul micutului Bibi putea fi copilul oricaruia dintre noi??? Pretuiti-va viata. Si familia …. si ajutati o alta familie sa faca la fel. Viata lui Bibi depinde de noi, de semenii sai!

Articole pe aceeasi tema

16 comentarii

  1. Gabi chapeau pentru cate si faci si mai ales pentru implicarea in cazul lui Bibi. Dupa ce probleme de sanatate ai avut si tinand faptul ca ai si doi pui care te solicita mult e admirabil…sincer. Asa ca nu e cazul sa te justifici ci sa faci in continuare aceleasi lucruri admirabile pentru Bibi si de ce nu poate si pentru altii….

  2. Cel mai important mi se pare sa inteleaga oamenii ca si putin conteaza, chiar si cei 2 eur prin sms. Multi se gandesc ca nu prea au cum ajuta, ca na, viata e grea si traiesc din putin, dar si putin din putinul ala ajunge sa conteze cand se trage linia.
    Cat despre „de ce Bibi?” eu nu mi-as bate capul. Mereu exista „de ce…. aia/alta/ailalta etc etc?” Am furat zicala unui mare intelectual contemporan si-mi repet: „laconismul este cel mai bun semn al civilizatiei”. Nu raspund si merg mai departe.
    Felicitari!

    PS vroiam sa zic si 2 vorbe la „citatul zilei”, dar nu pot posta…

  3. Si rochia mea de mireasa asteapta sa-i serveasca lui Bibi…

    Putin e mult mai bine decat nimic. Iar atunci cand se aduna putin cu putin cu putin cu putin… simtim cu totii diferenta!

    1. @Carla, astept dimensiunile exacte si o trimit la postat impreuna cu descriere pe care deja mi-ai trimis-o. 🙂

      Multumim pentru aceasta donatie minunata! … chiar am in gand sa starngem mai multe si poate reusim sa obtinem un stand la un targ de nunti la inceputul anului… doar o idee. tre sa o discut si cu fetele

  4. As putea spune ca si pe mine m-a atras cazul, de prima data cand l am descoperit. Sunt si eu mamica de anul acesta si ma pun in locul parintilor. In limita posibilitatilor incerc sa ajut cum pot. Am incercat sa fac prezentat cazul in media, de fapt am apelat la sot, insa nu il vor….ma nedumireste de ce nu? este un caz special, este un copil care are nevoie sa traiasca, nu stiu care ar fi diferenta…de fapt , si sa nu aruncati cu pietre in mine, insa diferenta intre cazul lui Bibi si cel al lui Laurentiu, bebelul care are nevoie de proteze, este ca la cel din urma lumea se sensibilizeaza mai repede,va imaginati de ce…. Am donat rochia de mireasa pe blogul Anei, sper sa si aiba un cumparator, vreau sa aflu nr de telefon al Andrei, inca mai caut, sa o rog sa fie ajutat si Bibi la campania Daruieste si Castigi pe care o are PRO… sa vedem daca iese….Mam inscris la un concurs, la care premiul este de 200euro, si aici o sa va rog si pe voi sa ma ajutati, cu voturi, se voteaza in fiecare zi pana pe 20 decembrie, si daca va puteti la randul ruga prietenii sa voteze si sa dea mai departe, ar fi minunat, pt ca avem mare diferenta fata de primul loc….vreo 300voturi de recuperat, si doar pt ca se fac si in astfel de concursuri magarii…dar ma gandeam ca daca ne-am unii am putea invinge….

    Apropo de donarea de rochii de mireasa pe blogul Anei, acum fiindca este si Dana Nalbaru implicata, eu cred ca ar putea vorbi de la un alt nivel, cu toate vedetele , sa si doneze rochiile de mireasa, si sa se poata organiza un targ cu aceste…cred ca ar avea succes….

    Va rog sa ma scuzati daca am vorbit prea mult si poate si fara rost….

    linkul concursului la care as avea nevoie de ajutor pt a l ajuta la randu mi pe Bibi ….

    http://www.isistv.ro/concursuri/bebe-in-bucatarie/participanti-bebe-in-bucatarie/participant-concurs-bebe-in-bucatarie-liviu-octavian/

    1. @Monica, noi te-am votat, dar din experienta iti spun, e greu, tare greu, sa castigi un concurs cu like-uri… eu am avut o experienta similara si am respirat numai FB 4 zile… nu stiam nimic altceva decat promovare 😀 😀

      Cat despre „impresionabilitatea” cazurilor …. ma abtin. Soarta e atat de nedreapta uneori….si „pilele” si prietenii chiar conteaza! Putine cazuri ajung in media … putine personalitati se implica… asta pentru ca sunt si foarte multe cazuri speciale de oameni care au nevoie de ajutor pentru a castiga lupta cu viata, iar daca o faci o data, apoi esti asaltat de cereri similare. Asta e realitatea….

  5. si eu l-am ales pe Bibi cam din acelasi motiv: pentru ca stiu ce inseamna sa fii bolnav, nu eu personal, nici copiii, Doamne fereste!, dar oricum, am fost acolo, n-am iesit de acolo inca, si e tare greu…. nici nu-mi pot imagina ce e in sufletul parintilor lui, m-am conversat pe mail zilele trecute cu Loredana si tocmai imi spunea c-au venti de la spital… e cumplit, mai ales sa stii ca ai gasit solutia, dar ca nu poti s-o pui in practica….
    merci de mentiune, cred ca despre mine era vorba, nu e link, dar nici nu conteaza, anyway, merci!

  6. da, e cel mai bine sa te canalizezi pe lucruri pozitive. Repet, daca cumva aveti nevoie de ajutor, poate ma cooptati si pe mine. Salutari

    1. @roxana, astept si eu sa traseze Bogdana sarcinile pentru organizarea targurilor, dar cred ca o va face dupa ce organizeaza transportul la Glodeanu…. Cum se iveste ocazia, strigam dupa ajutoare! 🙂

  7. Buna, mi se pare penibil sa dai explicatii. E firesc sa ajuti, e in firea omului. Mai e nevoie de justificari pentru ajutorul unui copil bolnav? Frate, e inuman! Vreau sa cred ca sunt tot mai multi oameni ca Bogdana si ca voi toti care fac ceva pentru cineva care are nevoie de ajutor! Asa e normal. Am donat pt Bibi si pt alti copii bolnaviori sume infime de bani. Citesc pe blogurile voastre de zile intregi ce chestii frumoase faceti si imi sparg mintea cum sa fac sa ajut si eu. Nu mai am ce pune la vanzare, toate lucrurile baiatului meu le-am donat deja unor copii nevoiasi. Sper din inima sa gasesc o solutie sa ma implic intr-un fel! Va felicit pentru tot si sunt alaturi de voi! Bravo!

    1. @roxana, chiar nu am vrut sa fie o explicatie…. e o scriitura din impuls… iar despre „firea omului” ma abtin de la comentarii si ma rezum la a adresa multumiri pe toate caile celor care ajuta!

  8. Nu cred ca trebuia sa te justifici,e suficient ca asta ai simtit,vrut si putut.Nu conteaza ce cred altii,ci doar ce-ti doresti tu sa faci.Din pacate ar putea fi oricine in aceasta cumplita situatie si probabil atunci ar intelege mai bine.Sanatate pentru Bibi si trag nadejde ca totul se va termina cu bine.Iar tie felicitari,desi nu asta vrei,dar le meriti la fel ca celelalte doamne implicate!Jos palaria fata de voi!

    1. @Beatrice, nu e o justificare…. sau cel putin nu asta mi-a fost intentia. Am simtit sa scriu si am scris. 🙂
      Jos palaria, in fata voastra, a celor care donati produse! 🙂