DYS – unguent pentru ingrijirea tenului

 Nu sunt genul de persoana care sa se cremuiasca prea des … desi ar fi cazul sa acord o mai mare atentie tenului meu. 🙂

Iarna, mai mult ca oricand. Se stie ca iarna tenul are nevoie de o atentie si mai speciala, asa ca m-am inspirat de la un borcan de shea care ma privea imbietor si m-am pus pe treaba:

– 50% unt de shea

– 25 % unt de cocs

– 25% ulei de argan

– 1-2 picaturi de ulei esential de ti-tree (eu am facut ~70g de crema)

E drept ca este foarte grasa, dar asta nu inseamna decat ca trebuie aplicata cu atentie: se curata bine fata inainte de aplicare si se aplica unguentul in strat foarte fin; eu una masez pana intra bine in piele pentru a ma asigura ca nu exista surplus de grasime. In cazul in care ma grabesc si nu am timp sa masez corespunzator, sterg surplusul cu o discheta demachianta.

Ce fac ingredientele acestea pentru fata mea? In primul rand o ingrijesc 100% natural. 🙂  Apoi, shea o hidrateaza intens si o catifeleaza, o ajuta sa lupte impotriva ridurilor prevenind aparitia lor si minimizandu-le pe cele existente; ar ajuta si in lupta cu tenul pigmentat, dar, din fericire, nu am asa ceva. Ajuta si in lupta cu acneea … iar de asta mai am parte din cand in cand.

Untul (uleiul) de cocos asigura si el o hidratare intensa si catifeleaza (mai bine decat shea, zic eu). De asemenea ajuta in vindecarea iritatiilor, previne acneea si previne ridurile.

Uleiul de argan, imbunatateste elasticitatea pielii si reduce semnele de imbatranire cauzate de soare, vant, stres si deshitratare. In plus asigura o hidratare intensa si protejeaza pielea la temperaturi extreme.

Pretul variaza in functie de pretul de achizitie al ingredientelor. Pe mine, 70 g de „crema” m-au costat in jur de 18 lei.

Aveti alte retete pe care vi le preparati singuri?

 

Articole pe aceeasi tema

7 comentarii

  1. Eu ma machiez aproape zilnic. Machiaj inseamna fond de ten, eventual putin kohl si rimel. Plus strugurel
    La ocazii, se lasa cu „de-alea grele”. Imi place sa ma machiez .
    M-am gandit si eu la un moment dar ca nu mi-ar strica un tatuaj cosmetic. Dar n-am vazut decat sprancene tatuate (in real) si nu mi-a placut rezultatul
    Daca ai vreun link cu niste poze cu modele de tatuaj…ca sa-mi dau seama cum iese, te rog , da-mi un indiciu 🙂

  2. Suna bine
    Si probabil ca e eficienta
    Folosesc produse Roche Posay si Avene. Evit parabenii dar atat
    Cremele hand made sau home made pe care le-am incercat nu s-au potrivit cu tenul sau cu machiajul meu…..

    1. @Hapi2233, machiaj??? 😀 😀 😀 cred ca numar pe degetele ocaziile din an in care ma machez 🙂 Noroc ca mi-am trantit un tatuaj cosmetic la pleopa superioara si imi evidentiaza ochii, ca si cum m-as fi dat cu rimel (am noroc de gene lungi, dese si curbe) mai trantesc si un gloss si gata! 😀 😀

      Cred ca atunci cand voi relua munca o sa trebuiasca sa imi reiau ritualul de vopsire a fetei 😀

  3. Singura cremă pe care ştiu să o prepar e cea de vanilie, pentru tort diplomat. Şi, din păcate, în funcţie de numărul de cocoloaşe pe care le face, are darul să sporească şi numărul de riduri:))

  4. Felicitari Gabriela. Tu ai tenul uscat dwe iti merge crema asta asa grasa?
    Eu imi prepar lotiuni bifazice: uleiuri+gel aloe. cremele doar ptr anumite portiuni din corp (buze, ochi, …)
    Tu ti-ai schimbat cumva logo-ul? pe facebook? si ai uitat sa-l schimbi si aici? 🙂

    1. @sakura, da, eu am ten normal spre uscat… insa nu cred ca este o problema pentru nici un tim de ten. Din cate ma duce capul e acelasi lucru ca si utilizarea uleiurilor pt fata… doar ca acestea sunt uleiuri solide. 🙂 … cred! 🙂 🙂 🙂
      Mi-ai dat o idee cu bifazicele tale. 😀 Si daca tot ai facut sa se invarta rotitele, nu imi zici si mie de unde se ia gelul de aloe la un pret ok fara sa se faca insa rabat la calitate? … ca daca folosesti, sunt sigura ca ai studiat problema. 😉

      si, da, am uitat sa refac codul pentru logo. 🙂 o sa il fac zilele acestea. 🙂