La balon

Β I-a placut enorm, desi s-a jucat mai mult pe langa jucariile gonflabile decat pe ele.

Poate data viitoare va fi mai curajoasa. πŸ™‚

In rest, Β a dansat, a alergat printre mese, a „stat in picioarele” copiilor mai mari care se jucau la jocurile cu fise, a furat jucarii de la alti copii… adica a facut ce stie mai bine. πŸ™‚

Sunt fericita ca nu a imbrancit pe nimeni. πŸ™‚

E fenomenala. Se serveste de pe mesele altora de zici ca e la ea acasa… Cu asemenea comportament risipeste si orice urma de calm din mine, si „nu e voie” e la putere. In 80% din cazuri nu are nici macar rabdare sa imi asculte explicatia. Se reorienteaza repede spre alt si alt lucru „interzis”.

Macar nu se mai tavaleste pe jos plangand..

La balon am fost ieri, si deoarece sunt tare aiurita am plecat de acasa fara apa si mancare. Cu apa am rezolvat-o repede, cumparand o sticla de la bar.. cu mancarea am avut noroc ca ne-a salvat Monica. πŸ™‚ Β Tot ea ne-a salvat si zilele friguroase… lansand invitatia la balon. πŸ™‚ Β De acum inainte vom merge mai des.

Am descoperit acolo cateva mamici pe care le stiam din online, dar nu am avut timp prea mult de interactiune… Maria ba era, ba nu era, iar balonul e maaare si independenta mea se comporta ca si cum nu ar fi fost nici un bai daca eu eram sau nu eram acolo. Priveam cu jind la ceilalti copii si ma incurajam ca nu mai e mult pana acolo… va creste si Maria mea si se va mai domoli. πŸ™‚

Un lucru ciudat care mi s-a confirmat ieri: daca o duc la locuri de joaca dimineata, nu mai doarme la pranz. πŸ™ Nu stiu de ce, ca obosita era cu siguranta. Β … dar macar a adormit mai repede sera: la 20.30 era deja pe taramul viselor si a dormit neintoarsa.

Acum eu bolesc.. am un fel de raceala – ma doare numai gatul; dar doare … si eu nu am amigdale…

Vladi doarme, Sorin mestereste ceva la masina iar Maria a plecat cu bunicii sa hraneasca veveritele in Herastrau. Si-a luat de acasa nuci si popcorn si a plecat entuziasmata. πŸ™‚

Duminica placuta tuturor! πŸ™‚

Articole pe aceeasi tema

16 comentarii

  1. Ma bucur ca se distreaza Mariuca pe acolo. Sa aveti grija, insa, spun si eu din experienta mamicilor cu copilasi mai mari – minunile astea gonflabile colecteaza tot felul de virusi, care se imprastie numai bine pe vremea asta dubioasa, care numai iarna nu e!
    Asta o data.
    Apoi, intrebare: de cand nu se mai trezeste Maria peste noapte? Asta ca sa imi fauresc si eu vise cu privire la viitorul mai mult sau mai putin indepartat cand imi voi recapata somnul integral de noapte:)
    Pupici

    1. @Felicitass, totul colecteaza virusi…. πŸ™ Nu pot controla mediul in care creste, decat daca o bag intr-un glob de sticla…. Si nu imi doresc sa fac asta. Noi am incercat sa nu ne panicam decat in cazurile serioase. Nu o duc, constienta de un pericol real, intr-un focar de infectie, dar locul de joaca este lumea ei, iar virusii pe care ii gaseste acolo ii poate gasi si in parc, si la cresa/gradinita. Potentiali virusi sunt peste tot…….. Stiu ca nu e bine sa fiu nici chiar asa relaxata, dar nu vreau nici sa ma stresez exagerat pe o tema care la noi nu s-a dovedit a fi reala. Am incercat, nu am patit nimic am continuat… probabil ca daca nu ar fi fost asa, deveneam mai precauti…

      Maria se mai trezeste noaptea si acum, dar nu sta mult…. fie are vre-un vis urat si se trezeste plangand, fie vine din patul ei in al nostru (sau invers) … dar acum totul dureaza pret de cateva mangaieri care pot fi prestate intr-o stare de semi-trezire… pe care nu o simt ca nesomn.

  2. sigur ca o sa fie mai bine, si-o sa va intelegeti ca oamenii:), dar n-as baga mana in foc ca asta se va intampla curand. asta asa cum imi pot da seama, din ce povestesti tu despre ea si din ce am eu acasa, aka doi ca ea, de fapt si mai si, cred… eu am ajuns cumva sa-mi para ca nu e chiar asa rau, pur si simplu unii sunt mai nazdravani, mai energici si gata. s-a nimerit sa fie ai mei, ma adaptez eu, ce sa fac, asta e normalitatea noastra.
    sanatate multa!

  3. da, intreb si eu, unde e „La balon”?!!??
    E bine ca e indrazneata, dar nu imbranceste, cu Costin trec printr-o faza destul de urata cu asta: imbranceste copiii pe topogan, din leagan, totul i se cuvin…:(

  4. duminica placuta si tie draga mea
    si eu ma uit cu jiind la Maria ta si abia astept sa creasca si a mea sa ma pot intelege cu ea, insa realizez ca ne vom intelege, poate o idee mai bine si nu asa cum sper eu. o ador pe Maria ta, eun copil atomix, plin de energie. sa-i dai o ploaie de pupi de la mine.
    si tot o ploaie de pupi si pt Vladi.
    pt amigdale da cu albastru de metil, trece mai repede decat orice. sau suge :))) decasept, e cu albastru d emetil. daca nu cartofi cu spirt la gat. babeste draga mea, fara medicamente sau antibiotice :))

    1. @veronica, pai NU am amigdale… sunt scoase demult…

      O sa creasca si Mariuta ta.. si poate va fi mai bine… cred ca e foarte important „factorul”parinte, insa mie imi zboara tot calmul dupa cateva zile „atomice”, dar stiu parinti ce nu pot fi perturbati asa usor. πŸ˜‰

      Va pupacim si noi!