Total Post si Statul Roman

Statul „are” un serviciu postal – Compania Nationala Posta Romana…. De mult timp planeaza in aer suspiciunea ca se incearca falimentarea acestei companii.

Mi se pare firesc ca institutiile statului sa lucreze cu alte institutii ale statului. Statului, nu. De cateva luni bune, institutiile statului au ales sa lucreze cu Total Post – un serviciu de posta privat. Si nu pentru expedieri externe, sau pentru expedieri „la usa” destinatarului, ci pentru cam acelasi soi de expedieri pe care inainte le faceau prin CNPR: amenzi, instiintari, comunicari. Administratiile fiscale, Justitia lucreaza cu Total Post…. si trimiteri se fac cu miile; lunar. Singurul „avantaj” pe care il are Total Post este ca ridica corespondenta de la sediul institutiei. No, bun… Sunt CONVINSA ca si CNPR ar fi putut oferi acest serviciu daca i s-ar fi solicitat. In rest, nu e nici o diferenta. Destinatarii primesc acasa instiintari (identice ca format cu cele ale CNPR-ului) sa vina sa isi ridice scrisorile de la sediile Total Post; in orasele in care exista aceste sedii. In rest, Total Post, „integreaza” expedierile in circuitul CNPR! 🙂

Culmea este, ca de cand lucreaza cu Total Post, statul nu mai uita sa trimita adrese, fie ele si informative (a se citi inutile – ex. tata a primit un citat din lege, deoarece o anume institutie a statului a dorit sa ii reaminteasca legea,desi nu se afla cu nimic in afara ei). Frumos gest, nu? 🙂 … dar e pe bani. Pe banii statului care au plecat in buzunarele unei firme private.

R.I.P. CNPR!

Articole pe aceeasi tema

8 comentarii

  1. Domnul Slatavi, imi puteti spune ce instiintare era de la BCR? Am intarziat 11 zile cu plata creditului prima casa si am primit o recomandata de la total post, sa fie oare de la BCR? Multumesc

  2. Am primit o înștiințare de la BCR (făcută pe 05.05.a.c.). Pe plic era ștampila TOTAL POST(dar fără locația sediului-oraș) cu data de 11.05.a.c., iar eu am primit plicul azi 20.05.2015….
    Acesta a fost un caz fericit….Acum 2 luni am găsit plicul prins de interfon…Adică pe exteriorul intrării în scară…HALAL POȘTĂ.!!!

  3. lucrez la totaldezastru ,5 curieri distribuie facturi la 30 de comune plus sate,mai bine zis le lasa la barurile din sate,organizare proasta,saptamana trecuta am mers la colegii nostri demisionari din alt judet ca nu mai avea cine sa duca facturile eon.Traiasca spagarii

  4. Factura GDF expediata(conform stampilei) pe data de 29.08.2013 a ajuns la mine pe 20.09.2013 cu trei zile inainte de data scadentei!!

      1. De la o firma al carei patron e in puscarie si care a tot schimbat firmele atat in Romania cat si prin strainatate, la ce va asteptati??? Cu angajati neplatiti cu lunile, fara contracte de munca si care duc direct avizele acasa la oameni punand oamenii pe drumuri sa si ridice corespondenta….

  5. CHINUIT SI PEDEPSIT de INSTITUTIILE STATULUI SI TOTAL POST

    TOTAL POST este cu siguranta o firma de partid infiintata ca sa puna cetatenii pe drumuri si sa falimenteze POSTA ROMANA.
    Apetiutul institutiilor statului pentru colaborarea cu aceasta firma este explicabil prin faptul ca asa s-au primit ordine probabil de sus prin VOINTA POLITICA.
    Daca ai facut o petitie catre o institutie a statului cu siguranta vei primi un raspuns prin intermediul TOTAL POST si asta pentru ca trebuie sa fii PEDEPSIT.Cum ai indraznit sa deranjezi pe lenesii functionari care-si povesteau ce-au mai facut in weekend sau ce actiune a avut filmul din ziua prececenta sau ce prajituri mai gatesc(deh …functionari la stat)?
    Vei primi un raspuns cand se vor plictisi de taifas ,la limita termenului de solutionare a petitiei prin …TOTAL POST si aici incepe chinul si pedeapsa.
    Desi trimiterile nu au caracter de recomandata te vei trezi cu un aviz in cutia de scrisori pretiparit(CEEA CE INDICA PREMEDITAREA DIN PARTEA FIRMEI TOTAL POST IN A NU LIVRA SCRISOAREA),in care esti anuntat ca ai de ridicat o scrisoare de la sediul lor.Cel mai adesea curierul nu se oboseste sa-ti aduca SCRISOAREA la usa cum este normal in cazul trimiterilor RECOMANDATE ci primesti invariabil in cutia de scrisori acelasi aviz pretiparit ,ca sa nu mai consume pix si timp CURIERUL.Ce sa mai vorbim despre reavizarea unei trimiteri postale aceasta fiind inexistenta
    Aici incepe chinul pentru ca unicele locatii in care functioneaza aceasta firma sunt situate „UNDE SI-A INTARCAT DRACUL COPII” ,nu cateva in fiecare oras sau sector cum sunt locatiile POSTEI ROMANE ci in margini de oras .In loc sa mergi pe jos cum mergeai pe vremuri la POSTA ROMANA trebuie sa mergi acum zeci de kilometri PE CHELTUIALA TA ,PE TIMPUL TAU ca sa gasesti la CUCA MACAII sediul TOTAL POST.Bineinteles ca aici gasesti doi angajati hotarati sa-si apere locul de munca si sa aiba „ACTIVITATE „punandu-te sa faci alte drumuri si sa pierzi si mai mult TIMP ! Mai precis daca la aceiasi adresa ,ai mai multe scrisori nerecomandate si persoana careia ii este adresata este sotia ta sau copilul tau minor trebuie sa-i aduci in fata angajatului TOTAL POST cu buletinele in mana ,”pentru ca asa vor muschii lui”. Tu ca TATA avind buletinul tau si al copilului minor sau al sotiei nu poti sa ridici o SCRISOARE NERECOMANDATA adresata copilui sau sotiei de catre institutia statului.DE CE TOATE ASTEA ?Ca sa fii CHINUIT SI PEDEPSIT pentru ca ai facut o petitie la o institutie a STATULUI si ca sa INGRASI O FIRMA de partid ce ofera servicii submediocre
    Aceste lucruri se intampla in minunata noastra capitala in sectorul 3 la sediul TOTAL POST din strada TRAPEZULUI nr 2 in frumoasa zi de 20 aprilie 2013( care intre timp a devenit urata) ,unde angajatii acestei firme de „asa zise servicii postale” se fac ca muncesc ,dar de fapt isi bat joc de TIMPUL SI BANII cetatenilor cu largul concurs al GUVERNANTILOR.