Blogosfera parinteasca conteaza!

Este primul an in care blogurile parintesti au categoria lor la RoBlogFest. O recunoastere tarzie, dar binevenita!

Sunt inscrise 24 de bloguri. Toate merita, in felul lor, sa castige. Partea proasta este ca nu putem da decat un singur vot per categorie.

Votarea a inceput ieri, pe 22 Martie si ia sfarsit pe 27 Martie. Apoi urmeaza inca o etapa de votare intre 29 Martie si 3 Aprilie.

Recunosc ca nu imi sunt cunoscute toate blogurile participante, insa este o ocazie buna pentru a le descoperi. As avea multe voturi de dat… dar nu ma lasa sistemul. πŸ™ Si imi pare rau, pentru ca multe dintre blogurile participante merita sa castige.

UrbanKid-ul l-as vota fara sa clipesc. Dar nu la aceasta categorie. Imi pare mai degraba un portal pentru parinti, decat un blog. Consider ca participarea lor in aceasta categorie este nedreapta fata de ceilalti participanti. Ei sunt categoria grea. Anul trecut au castigat la categoria Blog Colectiv. Cred ca acolo le si este locul. Categoria aceasta este strict pentru blogurile de parinti, nu pentru cele pentru parinti…. Asta e parerea mea. .. in plus, nu sunt convinsa ca acolo scriu numai parinti.

Petreceri pentru copii, e un blog a carui participare o vad ca pe un mod alternativ de a isi face publicitate. Personal nu vad cum un blog care posteaza despre un serviciu poate fi incadrat la categoria blog de parinti… dar, nah, poate sunt eu absurda.

Jocuri pentru copii mari si mici… eu una il vad prea nisat si cam departe de acceptiunea pe care o am eu asupra unui blog de parinte.

Cu regret, bag BB la Bord in aceeasi oala cu Urbankidul… fara sa compar. Tot un portal pentru parinti imi pare. Si-a depasit demult conditia de blog de parinte. Ceea ce a un lucru bun, insa il face sa nu isi gaseasca locul in aceasta categorie.

Tot in oala de care vorbeam mai sus, vad si Am Copil. E un portal pentru parinti pe care l-as incadra mai degraba la categoria Blog Colectiv.. ca tot se mandreste cu 7 autori.

Ta-su, In Joaca, Idei pentru Mamici si Copii, Armonii, Meseria de Parinte, Ozzy, Asa si Asa, Zu, Viata de tata, Jurnal din Burtica… le-as da tuturor votul meu… Celelalte bloguri nu le cunosc, si imi cer scuze, dar promit sa profit de aceasta ocazie si sa le citesc.

… si totusi am un vot de dat! Si vreau sa il dau, tocmai pentru ca blogosferei parintesti i s-a dat o sansa de a se face cunoscuta. Β E pacat sa ratam sansa aceasta. Sa aratam lumii ca nu suntem niste nebuni frustrati, fara viata sociala, care inghitim produse sau servicii de doi lei doar pentru ca au un marketing bine pus la punct, sau ca nu ne multumim cu frimiturile pe care ni le arunca cine stie cine. Parintii sunt o forta si lupta pentru copii lor. Si, indirect, pentru ai vostri si ai nostri.

Din pacate, trebuie sa dau numai un vot… si il dau Jurnalului din Burtica! Am ales acest blog, tocmai pentru ca ilustreaza forta parintilor; felul in care poti muta muntii din loc pentru a ajuta un copil bolnav… atunci cand tu insati ai 3 copii care au nevoie de tine, si totusi reusesti sa gasesti in tine puteri nemarginite, care iti permit sa folosesti online-ul pentru a inspira alti parinti care au ajuns pe blogul tau cautand diverse informatii despre viata de familie si pentru a angrena zeci de mii de parinti (da, ZECI DE MII) intr-un fenomen rar intalnit in zilele noastre, numit IMPLICARE.

Jurnalul din Burtica este primul cel mai puternic blog pe care il stiu! Sper sa mai existe si altele ca el. Daca vreti sa aratam lumii ca parintii sunt o forta, puteti sa votati si voi, dand click aici.

Daca aveti alti favoriti, nu-i bai! Doar sa votati! Sa aratam lumii ca si parintii sunt o forta! Trebuie sa va faceti cont pentru a vota, dar nu dureaza mult! .. si merita!

 

Articole pe aceeasi tema

19 comentarii

  1. Cu multumirile de rigoare pentru compliment, atrag atentia tuturor ca categoriile sunt unele populare = votul publicului dicteaza 100% castigatorul – asa ca va castiga cine se va organiza mai bine :))

  2. Impresia de categorie grea este data doar de seriozitatea care ii caracterizeaza pe cei din spatele proiectului (medie de 3 articole pe zi timp de peste 2 ani) si experienta in online. In rest, este un blog de parinti la fel ca celelalte. Nu ne-am laudat niciodata ca ne pricepem la parenting mai tare ca toata lumea, ba dimpotriva – am invitat si gazduit multe mamici talentate pe blog.

    1. @Mihai Dragomirescu, in cazul acesta, cred ca toti ceilalti ar trebui sa se retraga din competitie… ca nu exista sanse reale sa fiti depasiti de vre-un blog neprofesionist de parinte. πŸ™‚ .. Si asta e un compliment. πŸ™‚

  3. Hello, hello – salut si eu aparitia categoriei „Blog de parinti” si indraznesc cu toata modestia sa cred ca o mica „vina” pentru aparitia ei ii apartine si lui UrbanKid.ro.

    As vrea sa nu dezinformam cititorii tai – UrbanKid.ro nu a castigat nimic anul trecut la RoBlogFest si este un „Blog de parinti” – chiar daca nu facem fata cu volumul de articole si ne ajuta si Roxana care nu este inca parinte. Crezi ca pe un „Blog de muzica” scriu numai muzicanti sau artisti? πŸ™‚

    1. @Mihai Dragomirescu, merci de corectura. … nu stiu de ce imi ramasese in mine ca vestitul discurs la care te-ai emotionat a fost la RoBlogFest… si ca ati fost premiati cu acea ocazie.. πŸ™‚ My bad!
      Blogul de muzica e DE Muzica nu DE Muzicieni… dar asta nu e bai..
      Eu tot la categoria grea va incadrez, si tot cred ca este putin nedreapta participarea voastra in competitie alaturi de parintii care pasesc timid si neprofesionist in blogosfera. Este o lupta pierduta din start pentru parintii cu blog….
      Eu v-am votat. Dar nu la categoria aceasta ci la Personal & Infotainment – Cel mai popular blog. V-as fi votat si la site-uri si la colectiv daca va gaseam pe acolo. πŸ˜‰ Bafta!
      … Si chiar imi cer scuze pentru dezinformare! πŸ™‚

  4. Eu abi astazi, cand toata lumea vorbea despre voturi, am aflat de eveniment. Asa cum ai spus, sunt foarte multe bloguri valoroase, care merita in egala masura si asta cred eu ca e un mare castig.

    1. @Loredana, castigul e recunoasterea! Iar multitudinea de voturi care speram sa vina e dovada ca nu s-au inselat. Speram sa fie un pas mare pentru blogosfera parinteasca.

  5. Foarte frumos ai scris! Si eu m-am inscris pentru a onora categoria, pentru ca anul viitor sa fie si mai recunoscuta, nu pentru a castiga. Oricum nu exista premii sau ceva de genul, poate doar un badge pentru amorul propriu cum zicea cineva pe fb πŸ™‚ Daca vad pe cineva castigand, atunci Bogdana e aceea, asa ca ai directionat votul tau persoanei ideale πŸ™‚

  6. Eu am putut vota mai multe bloguri la aceeasi categorie πŸ™‚ . Am votat Jurnal din burtica si In joaca .

  7. Articolul tau de bun simt, pertinent si obiectiv mi-a atras atentia asupra acestui clasament si am sa votez si eu pe unul dintre primii clasati. Imi place Urbankid, dar, cum bine spui nu se incadreaza in categoria respectiva, ma mai documentez putin si apoi vote!
    Mie nu-mi prea pasa de clasamente, tendinte, categorii si aprecieri de genul participati la concurs si cine are cele mai multe voturi castiga! Dar am vazut printre nominalizati cativa pe care-i citesc cu placere asa ca voi purcede la vot!
    Multumim pentru informare!

  8. Frumos articol. Voi trece si eu pe acolo sa vad despre e vorba. Ai mare dreptate cu acele portaluri si bloguri colective. Am observat si eu la alte categorii. Sotul meu, care este nominalizat la bloguri de sport chiar a scris ca este un blog/site care s-a inscris la blog de sport si la site-uri. Pai ori este blog, ori site.
    Cred ca vom da si noi voturile, ca avem fiecare cont, pentru Jurnal din burtica. Imi place si titlul. πŸ™‚

    1. @Doina, pe tine te-am gasit si ti-am acordat si in acest an votul meu. Blogul sotului tau care e?
      Multumim pentru voturile acordate Blogosferei parintesti! πŸ™‚