Parintii – doar niste buzunare bune de golit

Cam pe asta se bazeaza toti cei care conduc afaceri child-oriented. Facem ateliere, organizam spectacole, facem emisiuni in care prezentam produse… totul menit sa faca parintele sa scoata bani din buzunar. Si parintele scoate, ca doar totul e menit sa asigure o dezvoltare armonioasa si echilibrata pentru copilul sau!

Se fac ateliere de citit povesti unde trebuie sa plateasca si parintele bilet, se fac ateliere destinate unei grupe de varsta, dupa care se revine asupra varstei minime, pentru ca respectivii organizatori, isi dau seama ca acei micuti sunt greu de gestionat si oricum, nu mai sunt la inceput sa aiba nevoie de bani si de popularizare ca de aer.

Cu cat copilul este mai mic, cu atat pretul platit pentru ca el sa aiba acces la activitati destinate copiilor este mai mare.

Te declari locatie prietenoasa cu copiii, dar rogi parintii sa nu vina cu ei in ceainaria ta, deoarece micutii sunt DERANJANTI (aici e vorba de Libraria Bastilia), iar despre atitudinea lor „proetenoasa’ puteti citi pe larg aici.

Ai pretentia ca esti cea mai cea emisiune pentru parinti si prezinti pe site-ul tau un continut lipsit de calitate, nedocumentat, speculativ, uneori incoerent, dar ambalat frumos sub un titlu menit sa te induca in eroare si sa iti aduca traficul mult-dorit. ย Acum m-am referit la Totul despre Mame; asta e parerea mea. L.E. : ca sa nu existe neintelegeri: cu exceptia catorva (adica 2) autori (de fapt, autoare) nu merita nimic citit din site-ul lor.. tot parerea mea!

Conduci un loc in care organizezi petreceri pentru copii, dar ai pretentia de la parinte sa achite un pret MULT mai mare decat media pietei, si pe deasupra creezi un concept pentru realizarea caruia parintele trebuie sa achite recuzita. Da recuzita, nu consumabile!!!! .. De parca e vinovat parintele ca tu nu esti in stare sa iti sustii financiar afacerea si sa faci investitii, care se recupereaza in timp. Oare cum o fi sa ma duc la un loc de joaca si pe langa taxa de intrare (in care sunt incluse utilizarea spatiului, a jucariilor si supravegherea copilului de catre personalul angajat) sa ma mai puna sa achit si pretul (sau parte din el) ย jucariilor pe care le utilizeaza copiii???????!!!! E problema mea ca tu nu ai investitia amortizata??? Baga ce vrei in taxa de intrare, dar nu avea pretentia de la un parinte sa achite recuzita pe care, generos, il anunti ca o poate lua acasa. Si eu ce fac cu ea???

Mi-e lehamite de toti afaceristii astia care nu vor decat sa exploateze buzunarele parintilor! Ne arunca niste resturi si nu inteleg de ce nu le suntem profund si etern recunoscatori pentru asta! Oare de ce nu le suntem???

Articole pe aceeasi tema

26 de comentarii

  1. imi pare rau pentru experienta de la Libraria Bastilia. eu abia azi am aflat, am fost on and off zilele astea. de PR-ul lor, nu mai comentez, eu as fi dat-o afara in secunda doi. dar pun pariu ca nu are de suportat consecintele actiunilor sale…
    ma bucur ca ai spus si tu lucrurilor pe nume, am citit azi si la R., poate cineva invata ceva din asta.

    1. @Luminita, mai mult ca sigur ca nu pateste nimic. … ๐Ÿ™ cat despre invataminte, m-as mira sa gaseasca ceva de retinut. Daca ar fi realizat ca au gresit, ar fi iesit deja cu scuze publice…

  2. Buna seara,
    Din nefericire si eu m-am lovit de „o ceainarie” mai bine spus o terasa din Mamaia vara trecuta, unde ospatarul de acolo a venit si ne-a aruncat tractorasul copilului in brate pt ca se juca putin mai incolo de masa noastra, si ne-a replicat ca deranjeaza clientii … Am fost fff revoltate si le-am spus angajatilor de acolo sa puna un semn la intrare :” Interzis mamelor cu copii” Era o terasa pe nisip, genul la care te duci in slip sa bei o bere … sau la pranz sa mananci o ciorba … nu imi aduc aminte concret numele, dar il pot afla de la celelalte mamici cu care eram …
    Legat de hainele si activitatile copiilor : Nu de multe ori mi s-a intamplat sa ma simt jefuita, la propiu atunci cand trebuia sa intru intr-un magazin de hainute romanesti. Dar, nici in Olanda, tara in care locuim acum lucrurile nu sunt mai roze. O pereche de ghetute pt baieti costa intre 80-100 euro . Copilul meu are 2 ani !! Singurul lucru bun pe care „afara” il are este demnitatea ! si poate reducerile :)) asta asa ca o gluma, dar adevarata .

    1. @Loredana S.V., copii mei au marte de multe haine „second” de la verisorul lor olandez care e cu 6 luni mai mare decat Maria. Nu se compara calitatea. Am haine primite de la el si care arata decat unele purtate o singura data sau de doaua ori din C&A sau H&M de la noi….. Iar reducerile la voi, sunt chiar reduceri!!! ๐Ÿ™‚
      .. cat despre terasa din Mamaia… ๐Ÿ™ trebuia sa le ziceti cat mai mult de bine in online atunici… poate ii lecuiati!

      1. @g.cojocaru, Asa este, aveti dreptate. Dar acum cred ca este prea tarziu (pt terasa …) . Legat de hainute : aveti dreptate !! si eu am luat, dat, reciclat, second hand hainute cand eram in tara, din Olanda. Intradevar nu se compara calitatea. Am avut un soc cand am intrat prima oara in Hema ( doar un ex. … asa mi s-a intamplat si cu H&M) , si am vazut 5 body = 2 euro. In Romania 1 body = 5 euro ! De ce? este Romania o tara mai bogata sau mai dezvoltata? Au romanii mai multi bani? alocatiile copiilor, oare? Nu inteleg … De ce la ei se poate si la noi nu ? asta e intrebarea mea durerosa care m-a facut sa plec din tara…

  3. Lasand la o parte povestea ta particulara care observ ca incinge spiritele, titlul postarii in general e valabil. Aproape toti producatorii si comerciantii incearca sa fraiereasca parintii. Pentru ei suntem doar niste vaci bune de muls.
    Toate produsele pentru copii, de la medicamente, haine, hrana, carti, au preturi de cateva ori mai mari decat cele pentru adulti. Pentru ca stiu ca faci un efort pentru binele copilullui tau, desi nici mie nu mi se pare firesc ca o pereche de pantofiori pentru o fetita de doi ani sa fie mai scumpi decat o pereche pentru mama.

    1. @Loredana, e una din povestile particulare. din pacate un exemplu dintr-o multitudine… ๐Ÿ™ e trist, si paraca preturile produselor si serviciilor destinate copiilor nu fac altceva decat sa creasca si sa creasca si sa creasca! ๐Ÿ™

  4. asa or merge, dar pana se ajunge acolo, as prefera sa aflu lucruri despre doctori, analizele din sarcina si cat de relevante sunt, etc. site-ul e pt toate mamele, nu? sau doar pe cele care doresc inchiderea spitalelor

  5. ah, ok, ioana, suna asa, nu stiu cum….e vina voastra ca nu duceti copiii in parc :))
    roxana- pai la carturesti de ex poti face intalniri cu copii

    1. Maria, se paote, n-am fsot. Pe asta am ratat-o:d. Ideea e ca nu stim exact cum au fost lucrurile, nu? Poate copiii au facut un pic mai multa galagie decat te astepti sa auzi intr-un astfel de loc, lucru absolut normal pentru niste copii. De aia zic ca poate o librarie nu e neaparat cel mai bun loc pentru intalniri cu 6 copii. Ca daca te duci tu cu Smaranda sau cu inca un copil, poate gestionezi situatia. Dar 6 copii sunt pusi pe joaca, pe fugarit pe topait, pe galagie. poate asta deranjat.Habar n-am. Ce m-a deranjat pe mine a fost ca nu li s-a spus asta in timpul intalnirii, ci la final. Era mai corect sa li se atraga atentia pe parcurs, nu dupa ce au consumat, platit. Dar eu zic ca sunt locuri in care merge sa te duci cu copii si locuri unde ar trebui mers fara ei.

      1. @Roxana, sigur ca da, eu n-o iau niciodata in club :)) acum, lasand gluma la o parte, eu n-as sta 3 ore decat daca copilul se simte ok. inseamna ca au fost ok acolo, presupun. si da, urat sa le zici soptit la plecare

  6. Gabi, situatia a fsot urata si finalul la fel, dar poate nu stim chair toata povestea…Adica, poate copiii au facut galagie, poate mamicile nu le-au explicat ca totusi nu sunt in parc ci intr-o cafenea, unde mai sunt si alti oameni, etc. Eu nu m-as duce cu Andreea intr-un loc care prin definitie se vrea calm, linsitit, meditativ,etc. Nu mi se pare chiar corect fata de ceilalti care poate vor sa citeasca sau sa citeasca in linsite. SUnt locuri in care este ok sa te duci cu cei mici si locuri inc are nu mi se pare potrivit. O librarie nu e totusi un loc pentru o intalnire cu multi copii. Eu asa zic..

    1. @roxana, tare te-as invita sa ii explici asa ceva Mariei! ๐Ÿ˜€ .. plus ca, din moment ce te auto-declari locatie pietenoasa cu copiii, nu vad cum de nu te astepti ca acestia sa isi croiasca drum pe la tine… Eu una sunt indignata de atitudinea PR-ului respectivei locatii. Cred ca cea mai proasta decizie pe care a luat-o in viata ei a fost aceea de a lasa acel comentariu pe blogul Ralucai. Proasta dpdv profesional…

  7. Stil romanesc…toti vor sa se imbogateasca in cel mai scurt timp cu investitia cat mai mica!!! Nu se gandesc deloc „long term”. Adica daca de la inceput imi mentin o oarecare demnitate si il fac pe om sa simta ca nu a dat banii degeaba si nu a fost „furat” pe fata atunci business-ul va dura mai mult timp, dar ei vor sa se imbogateasca cat mai repede.

    1. @Adina, partea proasta e ca sunt multi cei care scot banul din buzunar iar asta ii face sa creada ca au tot dreptul sa functioneze dupa acelasi principiu in continuare.

  8. Adevarta si dezgustator! Eu o simt in toti porii si in toate buzunarele caci am o fiica de aproape 7 ani si o alta de aproape 4. Nu le pot duce la atelierele preferate caci ba e prea scump(fac reduceri de 5%, ha), ba una e prea mica, ba e prea departe samd. De vreun an de zile caut si calculez cele mai bune variante, insa majoritatea covarsitoare sunt profitori si corespunde descrierii tale

  9. hai, ca totul despre mame e un fel de site de promovare a moaselor :)) eu as fi preferat niste prezentari de doctori ginecologi, dar deh, de gustibus….

    1. @maria coman, :)) demodato!! Moasa e la putere acum! ๐Ÿ˜‰ … personal nu am nimic impotriva acestei mode… lucrurile par sa mearga spre sistemul cu urmarirea sarcinii la un centru de moase si implicarea medicului numai ca supervizare.

  10. Adica cum sa platesti recuzita? Ti-o da acasa dupa?
    Stii, eu traiesc in targ mic in care e doar o incercare de mall, in care e si un spatiu de joaca pt copii. Am pus eu poze cu Miru cand am dus-o. Dar nu cred ca mai vreau sa o mai duc acolo. Intai de toate vine miros de tigara de la barurile de pe langa, desi au asa zise sistere de aerisire, dar nu fac fata. Si ce m-a deranjat enorm, am plecat cu un miros intepator de mancare in haine. Da mai bine stau in bucataria mea si gata. Si fetiscana de acolo NU AVEA GRIJA copiilor, ci doar a celor ai caror parinti ii cunostea.
    Am observat ca tuturor le e lehamite de ceea ce fac. Nefiind atat de motivati financiar, fac totul in sila. Si ce vina am eu? Sau copilul meu?

    1. @veronica, da. O iau acasa ca doar am platit-o.. ce conteza ca imi e inutila??? Urmatorul beneficiar de petrecere va cumpara si el aceleasi chestii inutile…
      La faza cu atentia angajatilor e urat ce ti s-a intamplat si cred ca ar trebui sa faci o reclataie… dar pe de alta parte e bine ca ti-a primit-o. In bucuresti numeri pe degete locurile care accepta copii sub 3 ani iar cand le accepta o fac numai daca sunt insotiti de parinti…. adica sa nu aiba ele grija lor.