Salut „legea picnic-urilor”

Sursa foto: blog.letsdoitromania.ro

Legea 54/2012 este cea care ar trebui sa ne ajute sa avem parte de iesiri in natura in timpul carora sa nu fim deranjati de manelele concetatenilor sau in care sa nu calcam prin mormanele de gunoaie pe care acestia le lasa in urma.

O lege care trebuia sa vina cu mult timp in urma, si care sper sa oblige autoritatile sa amenajeze mai multe locuri de picnic. Nu ma dau in vant dupa picnicuri…. avem avantajul ca locuim la curte si ne-am amenajat singuri un cotisor de „picnic”, insa sunt multi cei care, locuind in apartamente, asteapta cu nerabdare anotimpul cald pentru a putea evada in natura.

In prezent, bucurestenii pot iesi la picnic numai in Parcul Tineretului si in Parcul Crangasi. Insa cei care beneficiaza de mijloace de transport proprii au acces si la locurile amenajate in zonele limitrofe: Padurea Comana, Parcul Mogosoaia,  Parcul Constantin Stere ( Bucov), Complexul Astoria (Snagov), Complexul Pacea (Snagov), Strandul Snagov… si cam atat stiu eu. Insa Mai toate sunt cu plata.. cel putin cele din jurul Bucurestiului.

In afara de cele de la Snagov, la care am fost cu mai multi ani in urma, nu am mai fost decat la Mogosoaia, anul trecut. Restul nu stiu cum sunt… dar ma bucur ca exista o lege ne obliga sa ne respectam aproapele atunci cand iesim in natura!

Articole pe aceeasi tema

11 comentarii

  1. Pe bune? Tu vorbesti serios, s-a dat legea asta? Wooow!
    Eu inca mai sufar cu capu’ dupa ultimul 1 mai la Cernica, acum vreo 6 ani… :)))

    1. @Maria, da!!! Eu nu am ajuns ever la Cernica iar ultima data cand am fost la Snagov se intampla cu vre-o 5-6 ani in urma… de atunci nici ca am mai avut ganduri.

  2. din pacate, trebuie sa se dea legi ca unii sa poata avea bun simt…e trist! eu ma duceam in multe locuri la picnic si nu lasam nimic in urma mea, iar acum nu mai putem merge in acele frumoase locuri din cauza unor oameni lipsiti de bun simt…

  3. Eu la picnic in jurul Bucurestiului nu am mai fost de foarte mult. Am avantajul ca am socrii foarte aproape si parintii un pic mai departe si cand avem un weekend liber, plecam la tara. Chiar sambata abia asteptam sa stam precum gandaceii la soare, in curte la tara. Mi-ar placea insa sa vad ca nu mai bubuie manelele in fiecare padure din jurul Bucurestiului si ca oamenii sunt mai atenti cu curatenia. Am cam lipsit, cum mai stam cu minunata cura? Pupici la toti 🙂

  4. eu sunt nelamurita:d. picnic inseamna doar daca faci gratar? Si atunci da, trebuie loc amenajat.
    Dar daca imi iau 2 sandvisuri de acasa si ma pun pe iarba in parc e picnic? Am voie?

    1. @roxana, si eu am folosit ghilimelele tot din aceasta cauza. „picnic-ul” pentru care se primeste amenda sunt de fapt o suma de lucruri interzise. Statul pe iarba nu e interzis din cate stiu eu… si nici mancatul in locuri publice. Nu cred ca picnicurile la care mergi cu paturica si cosuletul cu mancare sunt sanctionate in vre-un fel…

  5. si eu am fost anul trecut la Mogosoaia si dupa ce ne-am asezat pe iarba si copii incepusera sa se joace, ne-am dat seama ca ceva e „in neregula” : nu era fum de gratar si nu se auzeau manele. M-am gandit ia uite ce oameni cu bun simt, dar citind postul tau am senzatia ca bunul simt era mai mult sub amenintarea amenzii. Oricum ar fi, e de bine:)

    1. @Daniela, sincer nu cred. La Mogosoaia, platesti o taxa de cativa lei (parca 4 erau anul trecut) si ti se da acces la un gratar pozitionat langa sere si saci pentru gunoi. Nu cred ca cei care merg acolo fac ceva sub amenintare… mai ales ca sunt 1-2 paznici.. Tine de calitatea oamenilor si de buna lor crestere.