Timp

Era un timp in care pierdusem orice speranta de a redeveni stapana asupra timpului meu personal. Nu abunda, dar era al meu. Au venit copiii si am pierdut controlul asupra lui; asupra mea. Credeam ca nu voi mai putea sa imi redobandesc timpul personal … Nu era mult, am mai zis, dar ma facea sa ma simt bine.

De doua saptamani experimentez controlul asupra timpului meu. Am iesit din toate, dar din toate grupurile, in care eram inscrisa cu, sau fara voia mea, pe facebook. Mi-am facut curatenie in lista de prieteni, si nu, nu m-am rezumat la a pastra numai cunostintele reale. Au ramas in lista si cunostinte virtuale care in timp mi-au devenit tare dragi. Unica, „conditie” a fost interactiunea. Au ramas numai persoanele cu care interactionez. … si am un „perete” care se updateaza mai greu, dar imi place; astfel pot urmari toate actualizarile celor cu care chiar interactionez.

Merg la Aqua Bike, petrec mai mult timp cu Sorin si m-am intors la job.  Ba chiar reusesc sa mai strecor in program si cate o iesire la cafea sa la cumparaturi…. doar pentru sufletul meu.

Ironic, dar reintoarcerea la job, m-a facut sa pot avea mai mult timp pentru mine. … si copii sunt fericiti si bine ingrijiti in tot acest timp. Si iubesc sa fiu luata „de buna” imediat ce intru pe usa. Iubesc sa ii vad bucurandu-se cand ma revad, dar totusi, astept cu nerabdare week-end-urile pentru a putea petrece mai mult timp cu ei. 😉

Articole pe aceeasi tema

28 de comentarii

  1. Super super pentru tine si pentru copii. Felicitari pentru decizia ta si mult succes in toate. Sanatosi sa fiti ca va descurcati voi cu toate.

  2. Ai dreptate, dupa ce te intorci la munca prioritatile se schimba, eu de o luna si ceva chiar nu am mai avut timp de bloguiala, dar am avut timp de Iulia mea, si adevar graiesti, e bine la munca, mai faci si altceva, mai auzi lucruri noi.

    1. @sofia, 🙂 mie imi pare incredibil cum am reusit sa ma organizez de fac mai multe decat inainte… poate ca ajuta si mintea care a incepit sa gandeasca si altceva decat chestii legate de copii. 😛

  3. Nu stiam ca te-ai intors la serviciu. Ma bucur ca te-ai acomodat rapid si ca sunt si copiii OK . Si mai ales ca si tu ii stii in siguranta, ingrijiti si iubiti.
    Eu am facut acum un timp curatenie in grupuri si prieteni pe facebook, la fel si printre blogurile urmarite, dar planuiesc o noua runda in curand, probabil alta in prag de incepere a serviciului.

  4. WOW! Te-ai întors la job??? Păi, în cazul ăsta, să ai spor, energie şi… ce vrei tu! Acum înţeleg de ce te „prind” mai rar online. Oricum, să fiţi sănătoşi cu toţii şi poate ne-om vedea şi noi într-un we cu picii prin parc. Anul ăsta, următorul… următorul… Ştii că eu am răbdare. Pup şi îmbrăţişez cu drag

  5. Îmi aduc aminte și eu de prima zi de munca după statul acasă, in concediu! Mamaa ce fericită eram, ma simțeam din nou ca o persoana cu cap și nu numai cu ţâţe!

  6. vad ca esti pusa pe fapte mari: „croaziera”, job, timp personal…Felicitari!!!

    eu nu stiu cum e cu FB-ul dar pot sa spun ca cea mai buna decizie pe care am luat-o acum cativa ani a fost sa nu ma mai uit la televizor. Pe langa timp – am castigat confort psihic pentru ca nu mai „ingurgitam” zilnic stiri despre morti, raniti si violatori. Bine, exista si parti mai putin bune de genul: „ai auzit draga, a cazut guvernul!” ….”da, cand?” dar overall e de bine:)

  7. O noua etapa: mama de copii mari! Daca asta-ti doresti(ma refer la back to job) atunci urmeaza-ti dorinta si te vei simti mult mai bine! Si sa crezi in TOTUL VA FI BINE!

    1. @Maria, 🙂 ca nu mi-a fost frica sa recunosc ca nu pot sa las jobul cativa ani, in care sa ma dedic integral copiilor si sa traiesc din confectionarea hand made-urilor? 🙂

  8. Eeehh. te inteleg. la faza cu asteptarea weekwndurilor..
    in rest…
    la mine e exact invers. cand eram cu copiii acasa aveam timpul la discretie. acum, de cand m-am angajat, sunt ca stransa de gat. ce timp? care timp?
    ca plec la 7 dimineata si mai ajung acasa la 6 seara. cu copiii dupa mine da, da’ rupta de oboseala.
    vreau timpul meu inapoooiii!!!!

    1. @sakura, 🙂 iti doresc ca macar sa iti gasesti un job mai putin solicitant… ca ma gandesc ca timpul tau inapoi e greu sa il obtii si sa iti si pastrezi aceleasi avantaje financiare…

  9. Super, bravo.
    Cand ai copii mici, tentatia grupurilor de FB e f mare, pare sa inlocuiasca nevoia de socializare, dar nu prea e asa pana la urma. Abia dupa ce iesi din toate devine clar ca e in foarte mare masura o sursa de consum imens de energie.

    1. @degetica, nu eram prea activa pe baricade, dar de cand nu mai vizualizez postarile din cadrul grupurilor, activitatea de pe wall-ul meu s-a redus drastic. 🙂 Asa ma pot „concentra” doar la discutiile libere, fara a participa la cele din grupurile mai mult sau mai putin restranse.