„Inmultirea” – varianta trista

In zilele noastre familiile monoparentale nu sunt deloc iesite din comun. Personal consider ca este o potiune mult mai decenta decat constrangerile societatii din trecut: faci copil = te casatoresti sau ai divortat= esti o rusine pentru familie. Nu toti oamenii se inteleg si imi pare inuman sa fi constrans prin diverse metode sa iti petreci tot restul vietii langa un om pe care nu il iubesti si care nu te iubeste, sau e violent. Mai mult condamn oamenii care aleg sa ramana in familii disfunctionale decat pe cei care „asigura” disfunctionalitatea familiilor. Parerea mea strict personala.

… oricum m-am indepartat de la subiectul pe care mi-am propus sa il adordez, adica cel legat de procreare, asa ca revin.

Azi mi-am propus sa scriu despre decizia de a procrea. Cui apartine ea? Femeii? Barbatului? Amandurora? Logic ar fi ca amandurora, insa atunci cand partenerii, fie ei casatoriti sau nu, au opinii contrare, ies scantei. Oricum, nu cred ca acele cupluri care nu gandesc in asentiment pe acest subiect sa aiba un viitor stralucit impreuna. La un moment dat tot sar scantei. Se aduna frustrari si relatia se degradeaza.  E nedrept ca oricare dintre parteneri sa ii ceara celuilalt sa renunte la a  procrea.  E nedrept sa ceri celui ce te iubeste sa aleaga intre tine si intre copilul/copiii pe care l/i-ar putea avea.  Ambele decizii se iau cu inima si e nedrept sa strivesti in asa fel omul care te iubeste… In cazurile acestea, de multe ori, deciziile luate dor si sunt regretate pe viata….  Si totusi se intampla in multe situatii.

Exista insa si reversul medaliei: atunci cand (din varii motive) apare o sarcina neasteptata si unul dintre parteneri ii solicita celuilalt renuntarea la ea. Ma refer la situatiile in care se stie ca sarcina nu este dorita in cuplu.  In cazul acestora, inevitabil, unul dintre parteneri va suferi. E inevitabil. In general sufera cel care iubeste mai intens… deoarece numai acela are taria de a renunta la propria-i vointa…  M-am referit desigur la cuplurile nascute din iubire, nu din interes….

…caci mai exista si o astfel de categorie: categoria acelora care privesc copilul ca pe un mijloc de a obtine ceva. De exemplu, un simplu mostenitor cum a fost in cazul columbenilor, sau obtinerea accesului la o avere considerabila cum pare a fi  in cazul celei de a doua sotii a lui Puiu Popoviciu.

Cam astea sunt situatiile triste.. si, din pacate, destul de des intalnite in lumea in care traim….

Fericiti cei care se iubesc si procreaza din iubirea ce si-o poarta!

Articole pe aceeasi tema