Print si cersetor

Ma amuza felul in care esti tratat in functie de „eticheta” ; mai ales de catre cei care lucreaza in servicii.

Nu sunt o cocheta din fire… si de cand am copii, de multe ori ies din casa in fuga maxima, asa ca nu de multe ori am ajuns la magazinul din colt in trening sau in papuci. Cei mici inca nu au invatat sa aiba rabdare cu mine si sa ma astepte sa ma imbrac si eu. ๐Ÿ˜€

La coafor (in coltuk strazii) nu sunt discriminata daca ajung in trening sau cu copilul atarnat in Manduca cu bretele „balite” din cauza ca iar nu am mai apucat sa iau padurile de la uscat…. La benzinaria din colt nimeni nu se uita ciudat la mine cand apar iar cu masina prafuita, din cauza ca nu am apucat sa ajung cu ea la spalatorie… In general am de ales: spal masina sau ies cu cei mici la joaca. Aleg joaca. Masina o spal la 2 saptamani.. uneori chiar 3… Sunt mana destul de larga atunci cand vine vorba de a ii rasplati pe cei de la care beneficiez de servicii. La coafor spaga minima e 10 lei. La benzinarie nu dau niciodata sub 5… Atentiile mele imi asigura un zambet, o atentie acordata copiilor… o atentie extra acordata mie.

MNa distreaza insa reactiile celor din afara ariei mele uzuale. ๐Ÿ™‚ Ieri, de ex, m-am oprit la o benzinarie la care opresc foarte rar. Suficient de rar incat sa nu fiu catalogata de-a casei. Atentiile mele insa au acelasi cuantum. Nu eram cu masina noastra ci cu Matizul maica-mii… M-a distrat enorm ca domnul care punea benzina, a luat cei 5 lei de la mine, mi-a pus benzina, dar nu s-a sinchisit sa imi spele si mie geamurile. Langa mine, un X5 pe care l-a alimentat, i-a spalat geamurile, iar proprietarul s-a intors de la casa multumindu-i si s-a urcat la volanb si a plecat. Pompagiul nu a vazut un leu de la el sunt sigura deoarece m-am uitat atent si inainte si dupa… si totusi pompagiul zambea. Mie nu mi-a zambit… Matizul nu smulge zambete… Culmea e, ca atunci cand merg cu masina noastra in acel loc, mereu plec cu geamurile spalate… si de dat tot 5 lei dau.

Ma enerveaza oamenii care te eticheteaza dupa „bunurile” afisate si te trateaza in consecinta… Nu mai merita nimic. De la mine nu vor mai vedea in veci nimic!

Tratamente asemanatoare, primesc si la spalatorii… unde am ocazia sa fiu tratata mereu in functie de marca masinii pe care o conduc. ๐Ÿ™ Culmea e ca spaga e aceeasi, indiferent daca merg cu Matizul, Kia, Honda sau BMW… ca deah, cum Mariei ii place sa stea in masina in timp ce aceasta e samponata si spalata, noi doua mergem la spalat cu mai toate masinile familiei. ย Acelasi sofer, acelasi pasager, aceeasi spaga, si totusi, atentia acordata masinii este proportionala cu valoarea de piata a acesteia. ย Ma distreaza si ma intristeaza in egala masura aceste atitudini…

Articole pe aceeasi tema

16 comentarii

  1. Asta-mi aminteste de mama,acum niste ani.Aveam un caine al nostru la o casa care nu mai era a noastra,- a bunicilor,in fine- si ea se ducea mereu cu mancare la catel.Venea doamna avocat de la serviciu, se schimba in haine naspa si se ducea la caine, mai facea si curat pe la el,se mai murdarea de noroi,etc. Deci clar ca lua haine care sa tina la murdarie.
    S-a dus intr-o zi la alimentara sa ia niste mancare pt caine, imbracata asa,nu mai avea vreo cativa bani,i-a zis vanzatoarei ca-i aduce a doua zi.Aia s-a uitat la mama si i-a zis : da’ miยด-i aduci,sa nu umblu dupa tine,etc. (Mama avea pe atunci vreo 55 de ani sau pe aici)- Bine. A doua zi s-a dus mama imbracata de serviciu, in drum spre Tribunal. Poftim, v-am adus datoria. Care datorie?? se uita vanzatoarea la ea si-i vorbea cu „dv.” In fine. Se pare ca haina face pe om, si bunurile materiale.

  2. Pe mine ma distreaza ca pe la 20 si un pic de ani toata lumea ma lua cu dvs. – ca eram imbracata office, machiata, aranjata! Acum la 30 si un pic – ma iau cu tu inclusiv vanzatoarele care abia au trecut de majorat, dar si copii din bloc. Si nu arat mai tanara acum, doar nu mai umblu in costum si nici nu apuc sa ma machiez. In consecinta: in Romania haina face omul ๐Ÿ™

  3. N-as vrea sa fiu acuzata de suficienta, dar cu anumite categorii sociale (spalatori de parbrize, pompangii, femei de serviciu, liftiere, brancardieri etc.) nu am dialog, nici macar in contradictoriu. Pornesc de la premisa (poate falsa) ca daca-i ducea capul la mai mult, aveau alte profesii. Ce sa ceri de la ei!?

  4. Eu cand am patit-o asa cum spui tu, in secunda urmatoare am incetat sa mai dau spaga. Urasc sa fiu discriminata!!! Acchhh!

  5. Eu cred ca spal masina si mai rar de 3 luni :)). Si eu am acc. problema. Si in restaurante. Daca sunt imbracata office numai zambete si atentii. Daca sunt in papuci si rochie, venita din parc, abia daca imi intind meniul. Si e valabil peste tot. Foarte frustrant.

    1. @sleepy, ah, da… de restaurante uitasem. ๐Ÿ™‚ Ceea ce nu inteleg cei care ne supun acestor tratamente este ca indiferent cum suntem imbracati si din ce masina coboram, portofelul pe care il avem in geanta e acelasi.

    1. @maria coman, incerc si eu…. imi iese in 90% din cazuri…
      Tu, daca tot esti plecata, trebuia sa lasi cheile ca Maria ar fi fost incantata de un extra drum la spalatorie. ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€