Trainingul la olita

Am avut pana acum destul de multe incercari esuate de a o invata pe Maria sa faca la olita, insa abia acum, la doi ani si trei luni ai ei, se pare ca suntem, in sfarsit, pe drumul cel bun! 🙂

Am incercat toate metodele posibile … dar pana nu am apelat la metoda chiloteilor cu „pentese” (despre care am citit aici) nu am avut sorti de izbanda. Avem peste o saptamana la activ, in care nu a mai purtat pampersi ziua… ba chiar avem si o noapte la activ fara pampersi. 🙂 Experimenul de noapte s-a soldat, cum era de asteptat cu un pat ud… dar fii-mea a avut grija sa se mute singura din balta si s-a culcat la loc. …  Asta e reversul… la cat ne-am chinuit sa o convingem sa poarte chilotei, acum nu mai vrea sa auda de pamers nici macar noaptea….indiferent cat de mult incercam noi sa ii explicam ca printesele poarta noaptea pampersi.. dar nu-i chip sa te intelegi cu ea.

… Oricum, suntem pe drumul cel bun. Probabil ca va trebui sa cumparam o noua saltea la pat dupa ce trece de etapa asta, dar alta solutie n-am… aleze nu vreau sa ii pun: incing ingrozitor si cred ca mai rau i-as face daca o voi lasa sa doarma intr-o balta de transpiratie.

Avem rabdare si folosim cu incredere baia…. ca, da… nu foloseste olita, ci reductorul… tot e bine. Poate avem noroc si de data aceasta nu mai are nici un regres.

Articole pe aceeasi tema

20 de comentarii

  1. O să-ţi spun ce-am folosit noi, cu riscul de a crede că-mi fac reclamă (în fond produsele respective pot fi cumpărate şi din alte părţi) -am luat asta http://www.mothercare.com/Fitted-Waterproof-Mattress-Protector/LM8385,default,pd.html?cm_sp=ProductFeatures-_-Category%2520landing-_-Fitted%2520Waterproof%2520Mattress%2520Protector dar nu recomand pentru copii foicioşi, aşa cum e şi fiică-mea pentru că e un material gălăgios aşa că mai degrabă ceva în acest gen v-ar ajuta http://www.mothercare.com/Huggies-DryNite-Bedmat/461036,default,pd.html?cm_sp=ProductFeatures-_-Category%2520landing-_-Huggies%2520DryNite%2520Bedmat

    Am găsit ceva mai bun totuşi la Amazon dar nu am încercat personal, însă compoziţia e mai bună decât la Mothercare şi nu cred că produse zgomote http://www.amazon.co.uk/Linens-Limited-Towelling-Waterproof-Protector/dp/B001GIDIZY/ref=pd_sim_by_2

    Mult succes, se va obişnui repede dacă nu mai poartă scutec deloc, ai să vezi!

  2. Hehe a trebuit sa caut sa vad ce-s alea „aleze” (cam banuiam 🙂 ), eu dinastea am folosit la Matei. Din pacate am inceput mult prea devreme cu el, datorita presiunilor externe, acum mai bine de un an.
    Recent nu mai face nici noaptea in pat (nu mai vrea pampersi de nici un fel, ii mai puneam dupa ce adormea dar daca ii simtea plangea).
    Eu m-am trezit sa-l pun la olita, la 00:30 si 4:00 😀 multe luni, pana la urma s-a invatat cu orele astea si nu mai facea, dar mai si gaseam balti sub el, el nimic, lemn! Si acum doarme pe olita, cateodata nu reusesc sa scot nimic din el 🙂
    De cateva ori l-am lasat ud pana dimineata, nu a simtit nimic, il intrebam „ai facut pipi pe tine”, el „nuuu”, si era fleasca :))
    De o vreme il pun doar pe la ora 23, cand ma culc eu, si nu mai face pana dimineata, dar tot am emotii, in orice caz, e pacat sa sacrificati salteaua, merita protejata.

    Daca mi-ar fi venit si mie ideea, explicata asa frumos de Catrinutza cu straturi suscesive de aleze si cearceafuri … ce misto ar fi fost 🙂 Oricum retin treaba cu acele de siguranta, imi sunt utile si doar pt cearceafuri,le fac ghem in pat 🙂

    De Luana chiar nu-mi mai amintesc cum a fost 🙂 parca a mers usor, o puneam la olita noaptea pt ca oricum ma trezeam sa-l hranesc pe Matei, nu am avut prea multe accidente in pat, si chiloteii cu printese sunt un mare hit, ii mai poarta si Matei acum :))

    Parerea mea e ca sunteti pe drumul cel bun, felicitari!

    1. @AndreeaG, suntem, suntem! Nici macar in pampers nu mai vrea sa faca. Tine saracuta pana ajungem la o baie. 🙂 … fara sa ii cerem noi asta. Ieri, la cumparaturi fiind, a tinut cam 20 de minute. … desi avea pampers si am asigurat-o ca e ok sa faca pisu ca nu se uda.
      Avem deja 4 zile fara nici un fel de accident pe timp de zi! 😀

  3. Felicitari, sunteti pe drumul cel bun, de fapt fix la un pas de marele moment. Faptul ca nu mai vrea nici noaptea e semnul cel mai bun, chiar daca acum ti se pare greu; e semn ca isi da seama ce bine-i sa nu i se mai coaca fofoloanca in scutec, ca vrea sa fie fetita mare cu chilotei si nu bebe cu scutecel. Chiar ea iti zice ca o arde. Tie ti-ar place sa stai toata ziua in chiloti de plastic ?! :)) Parerea mea, subliniez ca-i parerea mea :), e sa o lasi si noaptea fara, daca asta-i dorinta ei. Chiar daca va insemna nopti faramitate cu sculat din cauze de pipi. Pune-i aleza fara probleme, folosind totodata si o alta paturica de bumbac peste si apoi cearsaful. Daca e mai „plimbareata” prin pat noaptea, poti sa le prinzi cu ace de siguranta dintr-acelea speciale. Si pregateste-ti schimburi si pt pat si pt domnisorica.Oricum daca vin caldurile astea mari peste noi, pentru ea, haine mai putine :). O amica povestea ca punea randuri randuri aleze si cearsafuri si cum facea un pisu, scotea un rand si tot asa pana dimineata. La fete oricum am senzatia ca-i mai greu cu controlul pentru ca si traiectul urinar e muuult mai scurt ca la baieti si vezica mai mica. La Maria am avut mai mult de furca pentru ca la ea totul a fost inainte de doi ani, plus ca avea un somn de valiza-n gara si nu simtea cand facea pe ea. Dormea pe olita. Habar n-avea cand o schimbam pe ea sau patul. Dupa cateva nopti aveam cat de cat un tipar al orelor de pipi si o mai sculam si puneam pe olita. Dar destul de slaba miscarea.Plus ca ea ingurgita kile de lapte. Rares avea varsta Mariei tale cand a zis pas si la scutecul de noapte, fix la o saptamana dupa scoaterea celui de zi. Ne-pipileala noaptea a fost mult mai rapida, desi si el tragea la masea din biberon la greu. Acum suntem in plin proces cu Anastasia care refuza scutecul peste zi (chiar daca il are si-l da jos singurica si ramane in chilotei sau goala) si adora olita, dar nu a cerut inca noaptea fara. O las pana cand va vrea ea. As fi preferat in perioada calda, ca-i mai usor cu schimbatul si spalatul, dar cum io veni ei cheful. Oricum una peste alta, felicitari pentru domnisorica mare si ne-scutecista si iti tin pumnii sa ai cat mai putine nopti „ude”. Pare doar mai greu pt ca-i prima ta experienta.Dar sa vezi la anul cu Vladimir. Experta, neicusorule, experta :))

    1. @catrinutza, chiar ca se vede experienta! 😉
      Maria mea nu are somnul agitat… ci extrem de agitat. In somn, zici ca alearga la maraton. 😛 acesta a fost unul din motivele pentru care am spus pas alezei… inca nu am ajuns la Ikea, insa vreau sa incercam cu paturica aceea impermeabila de care s-a scris mai sus.

  4. Exista la Ikea un fel de paturica cauciucata, speciala pentru acoperit patul in perioada pampersless. Noi am avut asa ceva si am reusit sa salvam salteaua, desi a facut si ea pisu in somn de cateva ori. E o paturica subtire, nu se incinge pe ea deloc.

  5. Eu l-am lasat pur si simplu fara pampers pe timpul verii, in schimb seara si cand ieseam in oras i-l puneam. Era atat de smecher incat se abtinea sa faca pana seara sau pana la iesirea in oras. Asa ca, am hotarat sa-l las fara pampers si in oras si a facut pe el, i-a fost atat de rusine (desi nu l-am certat), incat de atunci a inceput sa faca la olita…O saptamana a fost mai greu, in a doua nu vroia sa faca decat din picioare (pana si caca facea in picioare), iar in a treia a vazut ca e mai usor daca se aseaza pe ea…Multa rabdare iti urez!

        1. stiu.., dar zau de ma incadrez.. 😛 .. plus nu prea am noroc la concursurile cu random… asa ca nu ma prea bag… si chiar si atunci cand incerc, tot nu castig. 🙂

  6. si noi am scapat ca prin vis. de 2 saptamani face exlcusiv la toaleta. la 2 ani si 6 luni. de cand asteptam…

      1. @g.cojocaru, eu zic ca tine de reflex. cu cat e mai mic copilul cand e pus cu atat sansele de reusita sunt mai mari. eu recunosc ca nu am pus-o la varste fragede, am pus-o dupa 2 ani cand deja clar nu vroia. apoi s-a produs declicul cu toaleta… si acum e fascinata. adica doar noaptea cu pampers e ok, pana la 3 ani se va dezobisnui si noaptea. plus ca in septembrie incepe gradi si va vedea toti copiii la toaleta..

  7. noi am scapat de 2 saptamani, ca prin vis. nici nu mai speram. ne chinuiam inutil de vreo 2 luni, pe olita nu se aseza, facea exclusiv pe ea, pe gresie, pe parchet oriunde. pana acum 2 saptamani cand a venit nepotica mea de 3 ani in vizita si a folosit toaleta. si atunci a zis mami vreau si eu sa fac ca bianca. si asa a ramas de atunci vine si ma ia de mana sa o duc la baie. face si nr 1 si nr 2 exclusiv la toaleta, in 2 saptamani nu am avut accidente in conditiile in care plecam fara pampers peste tot. noaptea inca mai folosim pampersul, dar cred ca din comoditate sa nu ne trezim sa o ducem la baie.

    1. @Cris, comentariul asta l-am recuperat din spam…
      sincer si eu as vrea ca pampersul sa ramana „de noapte” … dar nu ma inteleg cu ea si pace… zici ca o arde cand incerc sa i-l pun… si totul se lasa cu o criza de zile mari…

  8. felicitari! sunteti pe drumul cel bun:) noaptea e ceva mai greu dar se-bisnuiesc copiii, fiecare in ritmul lui. si da, printesele nu poarta pampersi noaptea, ci chilotei:P

  9. Pai, dupa ce adoarme, ii puneti pampersul, la noi Ilinca e asa obosita ca nu simte manevra 🙂 De aia am zis ca obosita fiind, n-ar mai simti ca-i vine si sa ne mai si spuna ca face!
    Dupa 2 saptamani de purtat coţi (chiloti) si de neudat pampersul, zilele trecute mi-a facut o minunatie de pipi pe canapea la somnul de amiaza.
    Am scris si eu aici despre subiect: http://ladacuminuni.blogspot.ro/2012/06/se-poate-si-altfel.html