Corabia piticilor

Dupa ce ne-am incapatanat sa nu tundem copila timp de doi ani si patru luni, ieri ne-am facut curaj si am facut o vizita unui salon care, desi pare destinat copiilor, este mai degraba un salon de familie. Au servicii atat pentru doamne cat si pentru domni, dar si pentru cei mici. Ceea ce foarte bine. Cei mici prind incredere in personal, vazandu-si parintii beneficiind de serviciile salonului.

Locul de joaca al salonului

Asa a fost la noi. Maria a fost cu noi acolo si, asteptandu-ne, ย se juca in coltul amenajat pentru cei mici. Ii placea atat de mult, incat ne era greu sa o luam de acolo… sau sa o tinem sa nu intre in salon, ori de cate ori treceam prin zona; si trecem des pe acolo, fiind in galeria comerciala a Carrefourului pe care il frecventam.

Cu greu ne-am lasat convinsi sa tundem carliontii… argumentul deciziv, a fost recenta ei pasiune pentru rahat. … Nu se omoara cu mancatul, dar ii place sa se joace cu el… si si-l intindea in par. ๐Ÿ˜€

Decizia fiind luata, am intrebat-o daca vrea sa mergem la coafor sa se tunda. Si a vrut. N-am mai stat pe ganduri si am plecat „a cacol” (la coafor).

„Balenta” (balena) a atras-o, asa ca nu a avut nimic de comentat atunci cand am asezat-o pe ea… s-a speriat putin atunci cand Dragos, stilisul familiei, a incercat sa ii puna pelerina… insa i-am explicat ca e o mantie de printesa, asa ca a acceptat-o cu mandrie. ๐Ÿ™‚

Nu a stat locului. Misca non-stop… dar experienta si pasiunea lui Dragos, si-au spus cuvantul. ๐Ÿ™‚ A tuns in miscare, fara sa fie deranjat.. ca si cum acesta este unicul mod in care tunde. ๐Ÿ™‚

Dragos in exercitiul functiunii

L-a chinut ceva… dar nu s-a aratat deranjat nici macar o secunda… ba chiar i-a raspuns cu un zambet atunci cand Maria incepuse sa se strambe in oglinda.

Maimuta in fata oglinzii
Carliontii carora le-am spus adio...

Operatiunea tuns a durat ceva… dar a stiut sa o faca pe Maria sa nu isi piarda rabdarea. Eu o mai incurajam de pe margineย tinandu-i isonul cu printesele…. asta pentru ca vedeam ca nu prea suferea pelerina, dar atat. Data viitoare merge singura! ๐Ÿ˜‰ ย Am rasuflat usurata vazand ca nu a fost nici pe departe o experienta traumatizanta pentru ea. Aveam ceva emotii…. dar Corabia piticilor a fost la inaltime! ๐Ÿ™‚ … si pentru Maria a contat mult si faptul ca la final a fost invitata sa isi aleaga o jucarie. ๐Ÿ™‚ … normal ca mandra mea si-a ale o oglinjoara de care nu se mai desparte.

Ajunsa acasa s-a laudat tuturor cu tunsoarea ei facuta de „Gagos„. Si acum, se priveste in oglinda aranjandu-si parul, si complimentandu-se singura: „eganta, cocheta” ย (eganta = eleganta). ๐Ÿ™‚

A fost o prima experienta reusita, care ne facem sa ii ramanem fideli lui Dragos si Corabiei lui. ย ๐Ÿ™‚

Ma ย bucur ca exista un asemenea loc in marginea noastra de Bucuresti! ๐Ÿ™‚

Inainte si dupa:

Imi pare rau de carliontii ei… dar o chinuiam. Si cu pieptanatul si cu spalatul… Mi-era drag de parul ei lung … dar acum chiar e fericita. Nu exagerez. Chiar se vede.

Articole pe aceeasi tema

28 de comentarii

  1. Am si eu o printesa de un an si vocile mai experimentate din familie tot insista s-o tund. Voi ce ziceti, asta cu „tunsul/rasul indeseste parul” e adevarata?

    1. @Gloria, eu nu o cred. Parul Mariei s-a ingrosat singur, fara sa fi fost tuns… dar genetic ea nu a mostenit aceleasi gene ca fra-su care are un par de invidiat. ๐Ÿ™‚ … dar podoabele lor capilare seamana cu a mea (Maria) si a sora-mii (Vladimir).

  2. Sa va fie de bine! La multe tunsori fericite si inspirate!:)
    Noi inca n-am scapat de urlete la tuns, dar cum lui Costin ii transpira rau parul, il spalam la 2 zile pe cap si nu se suporta uscat cu foenul, n-avem ce-i face, ca nu vreau sa-l tin cu par mare si ud.
    N-au efect nici jucariile, nici desenele si nici jucaria-cadou de la sfarsit, el urla cum se poreste masina de tuns, iar de foarfeca nici nu poate fi vorba, el chiar se zbate.

      1. @g.cojocaru, Pai si aici au incercat sa-l tunda asa, la masuta de joaca, in timp ce era prins de cuburi si alte cele. Cum aude sunetul masinii de tuns in apropiere, cum urla. Si scaunul de tuns e cu volan si butoane, dar degeaba.:(
        Poate cand o mai creste va fi mai bine!

          1. @g.cojocaru, Normal ca n-are, ca de urlat urla oricum si acum, asa ca la domnu’ Dragos cat poate sa urle?!?:) Sa vedem daca ne-om nimeri prin zona la urmatorul tuns.

  3. Pe mine ma teroriza mama cand eram copil, facea scoala pe capul meu. toata copilaria am fost tunsa baieteste. :((
    Este foarte important ca frizerul sa nu sperie copilul. SI sa il pacalesti asa cum ai facut tu.

    1. @vienela, eu „sufeream” deoarece imi doream par lung, dar ei ma tundeau mereu. Nu baieteste, dar la baza gatului.. suficient de scurt cat sa nu imi pot purta coditele mult dorite. La capitolul tunsul copiilor, am cam invatat din greselile parintilor. ๐Ÿ™‚

  4. Te cred
    Nepoata mea nu statea la tuns pe la doi anisori ii era frica….pana am gasit o tipa competenta

    Iar eu aveam o frica nejustificata de „taiat parul”. Niciodata nu mi s-a explicat clar ce-i aia si de ce trebuie facuta :)))

  5. Excelente servicii are coaforul respectiv!
    Asa se merge pe profit in ziua de azi cu…rabdare si pasiune. Altfel….greu

    1. @Hapi, le are! pentru mine sunt super zei! eu mi-as fi ciopartit copilul mai rau ca in bancurile cu Alinuta, la cat s-a fatait pe scaun… ei nici macar nu au zgariat-o. plus ca au inteles ca nu au cu cine, si nici macar nu au insistat sa stea locului pentru a se lasa tunsa. Si-au meritat banii din plin!

  6. BUn, balet, tuns, gradinita deja sunt invidioasa, eu o tund pe Iulia acasa cu foarfeca si nu zice nimic. Sper sa se acomodeze la gradinita pentru ca e cam egoista si nu da jucarii.

    1. @sofia, tu ai mana. ๐Ÿ™‚ eu nici macar un breton nu sunt in stare sa tai drept. ๐Ÿ˜€ … iar a mea e neastamparata tare. … cat despre emotii legate de gradinita, le avem si noi. Suntem in plin regres la capitolul renuntat la pampers ๐Ÿ™ … iar egoismul e si el in floare in 50% din cazuri… dar nu ma stresez prea tare. Cel mult, poate sa gaseasca unul mai ambitios ca ea si sa vina batuta acasa… ๐Ÿ™‚ Nu ca m-as bucura… dar i-am explicat in toate felurile in care m-am priceput, si degeaba. Are momente in care zici ca e posedata. Asteptam sa treaca. La capotolul socializare, se va da ea pe brazda… ca si la nivelul lor e tot un fel de lege a junglei.
      .. si baletul nu mai e.. nu a reusit sa se supuna.. plus ca programul ii taia din orele de somn si era tare irascibila… merge numai la inot de doua ori pe saptamana. Deja exerseaza saritul in cap. ๐Ÿ™‚ … si acasa ne exemplifica incercand sa sarca in cap de pe trepte. ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ E distractie maxima la noi in casa. ๐Ÿ™‚

      1. @g.cojocaru,
        Aaaaaaa … aia cu saritul in cap e mortala ๐Ÿ™‚ chiar ma gandeam la sarit in cap in alt context decat cel potrivit, cand am citit de sarit in cap la piscina, apoi ai venit tu cu completarea, la fix ๐Ÿ™‚

        SI eu sunt antitalent la foarfeci si bretoane, mai mereu e ciumpavita, dar nici ea nu sta … tremura, strange din ochi, se incrunta toata indiferent cum abordez problema, normal ca nu iese drept deloc.

        Cu gradinita … singurul sfat e sa va adaptati pe parcurs, nu are rost sa va faceti griji de pe acum.
        Iar treaba cu egoimul … majoritatea vor fi cel putin la fel de egoisti ๐Ÿ™‚

  7. pe-a mea tocmai am tuns-o un pic acasa, desi e mare… am negociat la greu sa ii tai varfurile, caci ea vrea sa aiba parul ca rapunzel. asta pentru ca nu am tuns-o niciodata… am avut mereu o fetita cu codite. si in cele 2 cazuri de foarfeca, doar varfurile.

    1. @Cristina, si eu as fi vrut-o cu par lung.. dar chiar ii era greu… si parul ei e ca al meu: subtire si „incurcacios” asa ca mai mereu trebuia sa descurcam noduri de par. Serios, acum chiar e fericita. Plus ca nu ma „pampila” (transpira).
      Oricum, de acum inainte o las pe ea sa decida. Nici acum nu o tundeam daca spunea ca nu vrea.

      1. @g.cojocaru,
        Faza asta cu Rapunzel cred ca o au mai toate fetitele de o anumita varsta ๐Ÿ™‚

        Mie mi-a trecut prin cap sa-i cumpar o mesa ๐Ÿ™‚ si chiar am cautat, numai ca singura gasita era vreo 50 de lei si am zis ca mai cercetez prin sat …

        Altfel … aceeasi obsesie cu parul lung, are deja un an de cand nu am mai tuns-o (era scurt pana atunci) si i-a trecut doar putin de umeri, mereu se admira si-si face planuri pt cand il va avea lung ๐Ÿ™‚ probl era ca nu=l vroia nici prins si de cand au inceput caldurile m-am cam ratoit la ea, am zis ca daca nu sta la facut codite/peptanat/spalat atunci tundem si gata, nu a mai comentat, chiar au inceput sa-i placa cu coditele ๐Ÿ™‚
        E adevarat ca nu si-a pus niciodata mancare in par si are si un par extraordinar de frumos, din acela „lins” dar frumos, si cu volum si cu greutate, si firul neted si lucios, exact cum mi l-am dorit eu sa-l am toata viata :))

        Altfel … am avut cam circ la tuns, sigur nici nu am gasit oameni atat de devotati ca voi, felicitari,s a va tineti de ei, experientele de genul asta mi se pare ca sunt foarte importante pt a crea o baza frumoasa de dezvoltare.

        E frumoasa tare Maria, si carliontata dam mai ales „eganta si cocheta”! ๐Ÿ™‚

        1. @AndreeaG, tare asta cu mesa! e de retinut. ๐Ÿ˜‰
          .. cat despre dorinte proprii, inca respir usurata. … dar vine ea vremea in care imi vor manca ficatii cu dorinte care mai de care mai greu de realizat. ๐Ÿ™‚

  8. E frumoasa oricum , Maria voastra! Si am si eu senzatia ca se simte bine si fara carlionti! ๐Ÿ™‚

    1. chiar se simte. .. desi mie una imi placeau … insa nu pot sa o las sa se chinuie doar a-mi satisface eu dorintele… ๐Ÿ™

  9. Eu nu รฎmi aduc aminte sa o fi tuns pe fiimea vreodata…. Adica asa scurt. Bretonul si varfurile le รฎntretineam dar de tuns sa tuns ea cand sa facut mare…. doar varfurile si bretonul !!!! Si acum are parul lung.
    Fetita ta e un mic รฎngeras, sa รฎti traiasca si sa te bucuri de ea.

    1. @Minnie, multumesc, asemenea. E frumos parul lung, dar e si greu de intretinut cu mancare in el la fiecare masa. ๐Ÿ™‚
      Oricum ea decide daca se lasa tunsa sau nu. Daca nu vroia, nu o tundeam nici acum.