Patapoate

Marti am fost sa le facem copiilor pasapoarte… sau patapoate, cum le zice Maria.

Despre actele necesare nu mai povestesc… toate informatiile se gasesc pe site-ul lor. Taxele se platesc la CEC, iar la sediul din Pipera, unde am fost noi, totul merge ca pe roate din punct de vedere al procesarii actelor. A durat 30 de minute cu totul; dura mai putin daca nu aveam parte de o criza a Mariei.

.. Dap, asta e singura bila neagra pe care le-o acord: nu au un sistem care sa le permita celor mici sa stea la pozat intr-o pozitie fireasca.. Iar la 2 ani si 3 luni e greu sa reusesti sa convingi un copil sa stea in genunchi pe scaun… si nemiscat. Ea vroia in picioare cum a stat fra-su… dar era prea inalta si depasea cadrul fundalului; daca statea in fund pe scaun, era prea mica si ii aparea in spate spatarul scaunului, nu fundalul…

…si uite motiv de inca o criza „de manual”. A plans cam o ora si jumatate si nimeni si nimic nu a reusit sa o consoleze…. Si totul pentru ca in ditamai sediul, in care intra zilnic (cel putin pe timp de vara) cateva zeci de copii, nu exista un inaltator care sa poata fi pozitionat pe scaunul existent si care sa permita copiilor sa stea la pozat intr-o pozitie fireasca. ย In cei 276 de lei incasati ca taxe pentru un pasaport, cred ca ar putea achizitiona macar un suport din plastic de la IKEA…. e 9,99 lei … cred ca ar rezista cu brio catorva sute de copii.

…deh, institutie de stat… E drept, ca se putea si mai rau… dar de ce sa nu ne dorim mai bine?

Articole pe aceeasi tema

19 comentarii

  1. Si noi la un an si jumatate am avut niste urlete incredibile, desi acasa statea la fotografiat acolo s-a panicat. Doamna a fost draguta, incerca sa il faca sa rada, topaia in timp ce facea poza, a avut rabdare vreo jumatate de ora cu el si pana la urma are o poza plangand in hohote in pasaport. Vacanta placuta:)

  2. Ce farmec avea povestirea ta fara niste tipete?
    La noi la Pitesti, copilul dupa o ora si ceva de asteptat tipa de plictiseala, asa ca…poate la pasapoarte tipetele sunt inevitabile.

  3. in iorga la mine in brate, la 8 luni, functionara zanganea cu mare succes un sirag de chei. a stat nemiscata. sa vedem la anu cand expira cum va mai sta.

    1. @Cris, la Vladi a mers ca pe roate. Nu a ripostat in nici un fel si nici nu a avut nevoie de jucarii pentru distras atentia… La anul, nu cred ca veti avea probleme… Sper eu ca la peste 3 ani sa fie mai bine. ๐Ÿ™‚

  4. Poate-asa o sa auda vreun manager! Bineinteles ca functionarii care nu pot face poza in conditii decente nu au ridicat problema fiindca nu ii intereseaza, asa cum face armata majoaritatii functionarilor statului sau a institutiilor private daca nu-i supravegheza nimeni. Este o problema grava a constiintei neamului nostru, din pacate!!

  5. noi am fost in iorga, neaglomerat. dar tot nu i-a placut smarandei, tot criza, i-au facut saracele doamnele alea poza la mine in brate si urland:))

    1. @maria coman, noua nu ni s-au dat alternative de gen… a incercat in picioare jos si pe scaun. singura. Noua ni s-a spus sa o tinem de maini!… era o doamna… rece femeie! Sorin s-a abtinut cu greu sa nu le faca scandal… ah si cel mai tare a fost atunci cand ne-a zis ca ea nu poate face poza daca nu sta in genunchi si nici nu are timp sa astepte dupa noi pana o convingem. Acolo am avut si eu probleme in a ma abtine…

  6. cand am fost noi, T avea 6 luni si l-am tinut in brate, eu stand invers pe scaun, a.i. sa nu ies in poza…

  7. La Ploiesti sunt mai destepti, te primesc cu poza facuta acasa sau unde vrei tu, tocmai ca sa nu iasa cu „altercatii” de genul asta. Of, imi pare rau pentru ea, e la o varsta la care chiar nu are cum sa inteleaga de ce adultii sunt tampiti si ii cer chestii absurde. Traiasca autoritatile romane!

  8. Noi am avut peripetii la sediul de pe Iorga – aglomeratie mare, coada imensa, ventilatie absenta, la depunerea actelor dura cam 10-15 minute de persoana. plin de copii care isi pierdusera rabdarea, nu tu scaune pentru ei, nu nimic. norocul nostru a fost ca prietenul cu care eram la pozat copii a descopetit ca tocmai se mai deschisese un ghiseu in alt corp de cladire, asa ca am scapat repede, in 30 de minute (nu eram primii care sa descoperim asta)

    T. fiind micuta a stat in picioare pe scaun, poza a iesit minunat, nu imi vine sa cred ce frumos s-a uitat fix in obiectiv :). Sa vedem peste 3 ani, cand expira pasaportul, ce mai facem ๐Ÿ™‚

    1. @Simona, la 3-4 ani poate sta in picioare pe podea, asa cum zicea si Raluca; Ati scapat de pozitii incomode! ๐Ÿ™‚
      Stiam la ca Iorga e aglomerat… tocmai de aia am si mers la Pipera… si toti, dar toti, cei de la coada aveau copii. ๐Ÿ˜€

  9. Alex in picioare a stat acum, adica in picioare pe podea. A fost putin periculos ca ii venea sa se sprijine cu spatele de panoul din spate, care nu oferea suport :D, dar in rest nu au fost probleme. Imi pare rau ca au suparat-o pe Maria…

    1. @Raluca, in picioare cred ca ar fi stat si ea.. dar tot fundalul bata-l vina nu era suficient de jos…. supararile trec.. dar zau ca mi-a fost mila de ea vazand-o cum plange inconsolabil peste o ora…