Un strop de bucurie la 14 lei

Cremsnitul este una dintre prajiturile preferate ale sotului meu… dar cum eu sunt tare nepriceputa in ale bucataritului, nu m-am incumetat sa increrc sa prepar acasa cremsnit… pana intr-o zi.

La cumparaturi fiind, imi rasarira sub nas toate cele necesare prepararii unui cremsnit… si mi-am zis ca nu am ce pierde daca incerc. In cel mai rau caz, puteam adauga inca un esec culinar pe lista. Nimic iesit din comun. 😀

Am luat un pachet de „Crema pentru Cremsnit„, 1 litru de lapte, si un pachet de foi pentru cremsnit. Modul de preparare este extrem de simplu, pana si pentru mine: se mixeaza continutul pachetului „crema pentru cremsnit” cu 750 ml de lapte rece, iar crema astfel obtinuta se aseaza intre cele doua foi. Prepararea a durat 5 minute; fara pic de exagerare. Se lasa la frigider minim 3 ore, dupa care se poate consuma.  🙂

A iestit tare buna. Zic si eu dar si cei care au mancat.

Sot bucuros ca a mancat pe saturate din prajitura preferata, dar si pentru ca a mancat ceva facut de nevasta! 2-0 pentru mine! 😉

La cat de mult i-a placut si la cat de simplu se face, sunt sigura ca acest desert va fi intodus pe lista celor foarte des preparate la noi in casa!

Costul? 14 lei.  Poza n-am apucat sa ii fac inainte… iar acum nu mai am ce poza. 🙂

Imi pare rau ca a durat mai mult de 3 ani pana mi-am facut curaj sa prepar aceasta prajitura pentru sotul meu.

Ce alte retete (simple) imi recomandati? .. trebuie musai sa fie fara cacao/ciocolata si musai cu crema.

Articole pe aceeasi tema

35 de comentarii

  1. nu este greu de facut prajitura inteligenta, dar mie mi se apleaca daca mananc mult din ea, cu toate ca imi place foarte mult. Dar mereu am preferat praji cu cacao sau ciocolata. 😛

  2. eu pot sa-ti recomand un tort delicios pentru toata familia: cumperi 2-3 rulade din supermarchet din acelea umplute cu crema de capsuni/smeura/vanilie etc. Le tai bucatele/rondele si le asezi intr-un bol cu diametru mai maricel-un gen bol de servire din sticla IKEA :). apoi torni o sarlota prepara dupa instructiunile de pe plic. In sarlota poti adauga bucati de fructe. Dupa il dai la frigider 2-3 ore. Dupa racire, rastorni ”tortul” pe un platou!!! o sa-ti transmit poze, Maine il pregatesc ptr Mariile mele!!! apropo: La multi ani pentru Maria si restul din preajma! Toate cele bune!!!

    1. cu mii de scuze pentru greseli, am dat sa scriu repede sa nu ma prinda Boss-ul ca stau pe net :D. PUp

  3. Gabi , sa sti ca si eu sunt adepta bunataturilor rapide si cat mai usor de realizat.Avand in vedere crema cremsnitului tau ti-as sugera acea tarta cu blat de biscuiti sfaramati si omogenizati cu unt topit , turtiti si indesati in tava , peste ei budinca la plic , de cacao , ciocolata…whatever iti pofteste inima , la frigider si peste 3 ore…halita.In budinca poti pune ce vrei , bucatele de ciocolata sau chiar de fructe si pe deasupra , la servire , frisca….si e gata in 15 minute! 😀

  4. Pfuai, că aici m-ai încuiat!
    Nu știu decât rețete complicate de prăjituri; atâtde complicate că nu mai am nici eu răbdare să le fac, darmite să le mai și recomand celorlați. 🙂

    1. stiu, stiu.. doar ca la noi in casa nu pre se mananca dulciuri raw. inca. Sper sa reusesc totusi sa le educ cumva placerile celor mici…

  5. Ce pofta mi-ai facut de o felie de tort sau de o prajitura. 🙁
    Nu pot sa ma ating de dulciuri pana dupa nastere, din cauza nivelului de glucoza ridicat. Of…
    As recomanda o reteta pentru un tort fenomenal, dar nu e asa de simplu de facut (cel putin nu mi se pare mie simplu) si problema e ca nu gasesc reteta in romaneste. E un tort nemtesc pe care numai in Germania l-am pomenit, nicaieri altundeva, si se numeste Käsesahne Torte (Cheese & Cream Cake) cu bucatele de piersici sau nectarine prin el. Iti las link-ul unde am gasit reteta in engleza si are si poza.
    http://www.germanfoodguide.com/recipes.cfm?recipe_number=41
    Daca ai timp si rabdare sa faci acest tort, iti garantez ca va merita fiecare secunda pierduta la prepararea lui. Daca te afli vreodata in Germania, intra la o cafenea si comanda-ti o felie. Mori mancand. 🙂

      1. Nici macar fructe nu mai pot manca acum. Ieri am mancat literalmente 20 cde boabe mici de stuguri si mi s-a urcat glucoza la ceruri. Dar e ok, ca nu mai am mult, cam o luna si jumate si gata. 🙂

  6. A… stai ca mi-am adus aminte una 🙂 Papanasii va plac? 😀
    Numai ca trebuie sa o intrebi pe forfecutza pe la ce post i-am debitat „reteta” aia cu „papanasii falsi”, ca eu nu mai stiu 😀

    Si pe aceasta cale, ader si eu la titlurile de „blonda deghizata in bruneta naturala” (mortala a fost! 😀 ), „anti-bucatareasa … deceniului”(inca sunt tanara, imi pastrez speranta de mai bine, pe viitor 🙂 ) si … „incercari (din fericire comestibile) de raw” 🙂

    Insa nici cu chimicalele nu „ma dau”, mai bine fara deloc, n-am mai luat de ani de zile prafuri la punga … fructe si atat, daca nu e altceva!

    Cu cioco&co ce aveti, nu va place voua sau sa nu vada cei mici?
    Daca probl e de copii, se poate folosi pudra de roscove ca inlocuitor, e geniala, eu sunt fan, imi place mult mai mult decat cacao, si pt copiii e chiar benefica.

  7. Singura mea incercare de a prepara aceasta prajitura dateaza din timpuri imemoriale… si nu pot spune ca a iesit asa cum trbeuia. numai ca pe atunci nu aveam nici experienta de acum si nici nu se inventasera semipreparatele prajituri :).
    de recomandat nu iti pot recomanda decat variantele fara foc si fara fum, din fructe si seminte si alte ingrediente raw … nu , nu am devenit raw dau am gustat si am ramas fascinata de cat de bun poate fi un tort preparat astfel. asa ca, mi am umplut carnetelul cu notite si retete ce asteapta sa fie incercate … in secolul asta sper :)).
    spor la bucatareala si alte cele!

  8. si eu am descoperit cu bucurie lumea prajiturilor „semi-preparate” si am ajuns sa fac chestii la care inainte nu m-as fi incumetat:) insa din cand in cand ma mustra constiinta ca sunt facute cu „prafuri” aka multe chimicale ca sa iasa la consistenta perfecta si asta ma face sa-mi mai temperez elanul…

    o reteta 100% home made este crema de zahar ars: nu are cacao/ciocolata, timp de preparare 6 minute si are crema, de fapt este ea insasi cu totul o crema :))

    1. @Daniela, din cauze de constiinta, nu am servit-o celor mici. 😀 … mai constienta de atat nu am putut fi. 😀
      Crema de zahar ars, spre fericirea mea, nu ii place… si zic spre fericirea mea, pt ca eu nu o suport si pace.

      1. nici eu nu pot consuma mai mult de o cescuta mica de crema de zahar ars, dar sotului ii place la nebunie. nu il invat insa cu narav si o prepar odata la un cincinal. cum avem doar 7 ani de cand ne stim… mai am timp sa o fac si pe a doua :))

  9. Inseamna ca pana si eu, care nu fac nimic in bucatarie, pot s-o fac! Dar n-am s-o fac, pentru ca asa ma cunoaste lumea, drept Gabi care nu face nimic in bucatarie (in afara de curatenie, evident), si nu vreau sa ma dezic! Ca urmare, n-am nici ce sa-ti recomand! 🙂 🙂 🙂

  10. ŞI eu îţi recomand tiramisu, e foarte uşor de făcut. Mi-a ieşit şi mie care nu mă pricep la dulciuri…
    Data viitoare poate încerci să faci tu crema-şarlota, se face foarte repede cu amidon praf, esenţă vanilie, galbenuş ou, lapte. Ai să fi uimită ce gust are!

      1. @Hapi, Ş) 600ml lapte, 1 păastaie vanilie( eu folosesc esenţa vanilie), 80g amidon, 100g zahăr, 6 gălbenuşuri, 3 linguri unt. Se toarnă laptele într-o oală cu fund dublu, se adaugă vanilia, se amesetecă amidonul cu zahar şi se presară în lapte. Se dă în clocot la foc moale, amestecând. Se bat gălbenuşurile, apoi se înglobează laptele fierbinte cu amidon, se mai dă o dă o dată în fiert toată compoziţia. se mai lasă câteva minute să fiarbă. Se ia de pe foc şi se înglobează untul, amestecând continuu, pentru a nu se forma pojghiţă la suprafaţă.
        Eu o folosesc când am nevoie de o şarlotă-cremă la diverse deserturi.)

        Ana

        1. @babymanager, LOl, multumesc, dar ma refeream la Tiramisu, sunt o fana inraita. N-as vrea sa te pun s-o scrii de 2 ori…poti sa-mi dai un link sau ceva dar sa fie reteta care-ti iese tie!
          Sunt innebunita dupa Tiramisu!
          Dar mereu cumpar , n-am facut niciodata
          Si e destul de scumpa

  11. Pai n-are rost sa-ti recomand Tiramisu , nu? Ca aia e cu cacao pe deasupra si cu rom sau crema de cafea in piscoturi. Da-n rest, am auzit ca-i usor de facut
    S-au inmuiat repede foile, ai putut-o taia dupa 3 ore?

    1. @Hapi, tiramisu imi place mie… dar aia nu mi-a iesit. 🙂 am incercat si varianta „la plic” si varianta traditionala cu mascarpone, cafea… si nici una nu a iesit comestibila. 😛

    1. @Monis,
      Am dat si eu un ochi pe reteta, ca mi-a placut recomandarea 🙂 Si cred ca e aceasi reteta careia soacra-mea ii spune „prajitura lenesului” 😀 (ea fiind mare experta in bucatareli si chestii complicate 🙂 )
      Am facut-o si eu de cateva ori, acum cativa ani, este extrem de simplu de facut si foarte buna. Uite chiar caut reteta si aprofundez, erau cateva smecherii simple care ajutau sa-ti iasa de nota 10 🙂