Kilogramele; din nou

Nu am mai postat nimic in ultima perioada legat de lupta mea cu kilogramele.. asta pentru ca am fost intr-o etapa in care scapam de ele lent dar sigur. Din Martie si pana acum am mai reusit sa dau jos 10 kilograme… Nu prea se vad… De fapt se vad dar foarte putin.

Acum am ajuns intr-o etapa in care stagnez. Nu ma ingras, desi am avut din ce in ce mai mute abateri de la „dieta sanatoasa” pe care mi-am auto impus-o… Mai am de dat jos inca 15 kilograme, macar… Bine, eu imi doresc sa fie 20, dar nu stiu daca metabolismul meu va rezista sa mai ajunga la 55 de kilograme. Dap, nu-i nici un secret: detin 75 de kilograme.  Tot e mai bine decat cele 85 pe care le aveam in Martie, sau fata de cele 92 pe care le aveam acum un an… sau fata de suta pe care o aveam dupa ce am nascut-o pe Maria…

Nu stiu altii (altele) cum sunt, insa eu cand vad cum scade cifra pe care o indica cantarul si cand vad hainele cu „se largesc” pe mine, incep sa mai simt din ce in ce mai umana. Mai am mult pana sa ma simt din nou feminina… pana nu imi va mai fi rusine sa ma expun pe plaja, sau pana cand nu imi va mai fi rusine sa port o pereche de pantaloni scurti…. cam 15 kilograme si multe ore de sport, mai am pana la toate acestea.

Vestea proasta este ca „imi pleaca piscina” din cartier…. se muta in Floreasca.  Tocmai cand ma hotarasem sa merg de doua ori pe saptamana. Inca nu m-am decis daca merg in continuare la piscina sau nu… Sunt in cautari de optinuni de activitati fizice efectuate pe uscat. Iau in calcul totusi sa incep in forta un program ce implica aqua gym de doua ori pe saptamana si sala de alte doua ori pe saptamana. Daca mai adaug si o dieta ceva mai stricta spre sa reusesc sa imi indeplinesc visul si sa scap si de aceste ultime kiograme care atarna dizgratios pe corpul meu.

Voi cu ce va mai laudati?  Nu stiu daca va mai amintiti mini-seria HSM initiata de Diana … eu una chiar simt nevoia sa o resurscitez. Imi lipsesc postarile saptamanale despre luptele pe care le ducem pentru a scapa de kilogramele in plus (si nu numai)

… daca vreti sa fiti alaturi de o alta mama care lupta cu kilogramele, mai aveti o optiune online:  slabesc dupa nastere. Blogul Antoanetei despre lupta ei cu kilogramele acumulate dupa nastere!

Articole pe aceeasi tema

33 de comentarii

  1. De atata lucru te vaiti? Am eu rezolvarea: iei vreo 7 kg de la tine si le transferi la mine, mai gasim vreo doua fete ca mine si devenim toate Miss Univers. :))
    Cea mai buna reteta de care am auzit pana acum este cea a plimbarilor de dupa masa. Nu da rezultate imediat, dar este absolut sigura, nu te oboseste si nu dauneaza in nici un fel.

  2. sunt o lenesa si o delasatoare. mi-am comandat diverse sa ma ajute sa slabesc, zac in frigider. imi zic mereu ca de luni ma apuc, iar luni mananc ce-mi trece prin mana, sanatos chipurile. eu una te felicit pe cele 15 date jos pana acum. eu nu am reusit nimic. sunt o lenesa si o lenesa imensa. nu am tupeu nesimtit sa refuz anumite mancaruri. nu am curaj si sunt o lasa. si ma urasc nespus pt asta.

    1. @veronica, cu cat amani mai mult cu atat vai fi mai grea lupta! Hai, doamna! Oricine se poate uita in oglinda cu mandrie! E drept ca pentru unele dintre noi e mai greu, dar nu imposibil! 😉

      1. @g.cojocaru, si cand ma gandesc cat de usor m-am lasat de fumat. si ma intreb mereu, de ce ma`sa nu pot sa tin si o dieta asa cum faceam inainte? dar atunci gateam doar pt mine, acum mai am 2 guri de hranit :)))

  3. sa stii ca exact la asta ma gandesc si eu de vreo luna-doua. dar nush cum, nu reusesc deloc sa scriu. mai incerc, poate ne mai facem un pic de sustinere in grup.

    1. @diana, da. se simte lipsa. e dine cand nu suferi singur. ;)… si poate ne organizezi si noua ceva sedinte de aerobic, kangoo jumps, pilates, cu supraveghere pentru copii inclusa in pret. 😉

  4. hei, orice pas mic conteaza. multa bafta in continuare!
    as vrea doar sa iti spun ca NU ar trebui sa iti fie rusine cu corpul tau. a devenit asa dupa ce ai dat nastere la doi copii, nu ddupa ce ai stat acasa si ai mancat numai pizza si fast-food! e corpul tau, e OK sa nu fii multumita, dar rusine nu are de ce sa iti fie. nu toate suntem fotomodele anorexice si viata e cu urcusuri si coborasuri. ideea e sa fii sanatoasa, nu sa ai o anumita greutate. 🙂

    1. @belgianca, dar nici nu am luat 42 de kilograme mancand sanatos. 😉 (dar, sssst!, sa nu spui la nimeni!) Mi-e rusine de felul in care arat… e important si sa fiu sanatoasa, dar e important sa nu imi fie jena sa apar in poze alaturi de familie, sa nu ma feresc de mersul la cumparaturi, sa imi placa ce vad in oglinda. Cred ca ma pot pastra si sanatoasa si ca pot ajunde si cum imi doresc, daca adopt o dieta echilibrata si daca fac multa miscare. Miscarea ajuta foarte mult.

      1. @g.cojocaru, faptul ca iti doresti te ajuta mult. eu ti-am mai zis, nu tre sa tii Dukan 100%, dar renuntand la fainoase, zahar, paste, grasimi si orez ai sanse f mari sa dai repede si frumos jos. iar atat timp cat aportul de proteine este proportional cu legumele, ai sanse f mari sa scapi si de celulita.

  5. Felicitari pentru ambitie.
    Daca ai reusit sa scazi asa mult pana acum, gasesti cu siguranta determinarea sa ajungi unde iti doresti.
    Eu am incercat Dukan si nu mi-a priit, desi slabisem frumos in prima saptamana. Plus ca sunt inconjurata din tentatii, iar orice abatere, cat de mica, e, totusi, o abatere.
    Tot sala e salvarea si sper sa reusesc macar in cele 2 zile cand merg la sala, sa ma abtin de la tentatii.
    Eu tot la 55 as vrea sa ajung. Am jumatate din drumul tau pana acolo, dar tot e greu cu determinarea 🙂

    1. @madimih, si eu am avut parte de esecul meu cu Dukan. … Dar mi-a facut fizic rau… asa ca m-am vazut nevoita sa renunt. Culmea e ca reuseam sa ma tin de restrictii.
      Sper din suflet sa reusesti sa ajungi unde ti-ai propus.
      Tu la sala ce faci?? … cardio, aerobic?

      1. @g.cojocaru, Eu merg la step aerobic de 2 ori pe saptamana. Am mai sarit cate o saptamana din varii motive. Sper sa nu mai sar. A, si am 1.57 m, deci 55 kg ar fi cumva un maxim pe care ar trebui sa-l am (de fapt, cand le aveam eram plinuta, dar aratam bine. Cel mai fain aratam la 51, dar parca nu indraznesc sa ma mai gandesc acolo). Dupa sarcina, insa, n-am reusit sa scad sub 63 si pace. de un an tot oscilez intre 63-65

  6. Da ce inaltime ai?
    uite, eu am reusit sa scad sub 70 si am 1.61. Nimeni nu ma crede ca am atat de multe kg, pt ca m-am dezumflat la fata aproape complet, dar eu le simt….
    deci, cu curaj inainte 🙂 le dovedim noi. Eu nu am voi decat plimbari inca o perioada, dar am sa le valorific la munte cat mai intens. Cat de intens pot, adica.

    1. @degetica, am 174 de cm.. dar structura mea osoasa este mult mai usoara decat normalul… ex : daca voi ajunge candva pe langa kilogramele Bogdanei, garantez ca voi parea cu minim 10 kg mai grasa decat ea. De multe ori am intalnit persoane care cantareau mai mult dar pareau ,muuuult mai slabe decat mine.

      1. @g.cojocaru, same problem here. am niste oase f mici, eu la 50 nu arat slaba deloc. am o colega doar cu 4 cm mai inalta decat mine si cu 8 kg in plus si parca pare mai slaba decat mine. desi in amanunt se vede, plus ca poarta o marime mai mare. ori am eu o problema la creieras, ideea e ca in mod clar vreau sa mai dau ceva jos. si cand ma gandesc ce linistita eram anul trecut la 68 de kg, cat un mic butoias..

  7. Nu stiu daca ptr tine este o idee buna, dar aici face ravagii un program pe care îl poti copia sub forma de mp3 si care te stimuleaza sa alergi. Iti fixeaza sub forma de „antrenament” ptr fiecare zi un anumit kilometraj. Se numeste „Evy”.

    1. @Minnie, din pacate alergatul nu ma prea „coafeaza” … am doar 5 operatii la picioare. 🙂 Mizilic. Oricum ma voi interesa de program … sa vad daca se poate adapta bicicletei eliptice.. singura forma de alergare pe care o pot practica.

  8. eu dupa cum stii mi-am atins targetul cu Dukan, am terminat toate etapele si ma mentin la 50. imi cam doresc acum sa imi fortez norocul sa incerc sa cobor pe la 46 kg, desi n-am mai avut de la 23 de ani aceasta greutate. adica acum 11 ani. nu stiu daca mai pot, dar astept un imbold ca parca m-a lasat vointa.

    1. @Cris, 50, 46.. ce vise. 🙂 Sper sa reusesti sa ajungi unde iti propui. Oricum esti fenomenala si ma bucur tare mult pentru reusita ta cu Dukan. Ma oftic tare ca la mine nu merge…