Dezumanizarea din Fundeni

As fi putut sa generalizez. Dezumanizarea este extisa la nivelul intregului sistem medical din Romania. O stiu pe pielea mea, insa am ales Fundeniul, deoarece este ultima mea experienta si vreau sa detaliez.

Nu inteleg de ce oamenii se resemneaza atat de usor si accepta sa fie striviti de personalul medical… De unde resemnarea  asta? De ce?

Miercuri am ajuns la Fundeni, la sectia de Gastroenterologie pentru o ecografie. Ma simteam rau; speram sa termin repede si sa plec cu o reteta in brate. Cu o zi inainte fusesem la Medlife unde mi se pusese diagnosticul de colon iritabil.  Am plecat de la ei cu o indicate de consult gastro pentru a mi se prescrie un tratament adecvat si o dieta ce trebuia sa ma ajute la colonul meu iritabil. Ajunsa la Fundeni, in nici 3 minute (comparativ cu cele peste 2 ore petrecute la Medlife) am aflat ca aveam pietre la colecist si ca una dintre ele deja imi blocase si coledoctul; aveam si icter… pe care cei de la Medlife nu il vazusera, iar eu ma vedeam galbejita, dar credeam ca sunt palida.  In cateva ore mi s-a facut un ERCP (interventie endoscopica sub anestezie) pentru inlaturarea blocajului coledocian. In noaptea aceea m-au tinut acolo sub observatie, pentru a se asigura ca nu apar sangerari interne. A doua zi de dimineata am fost transferata la chirurgie. Profesorul care mi-a facut ERCP-ul a hotarat sa fiu transferata la Irinel Popescu, din cauza antecedentelor mele medicale, desi medicul curant deja discutase cu un alt chirurg ce era dispus sa ma opereze.

Am ajuns pe sectie unde am scandalizat personalul de la internari, deoarece veneam prin transfer la maretul Irinel Popescu iar el nu ma vazuse inainte; fusese instiintat prin intermediul unei foste rezidente (am inteles) – doctorita Oana Stanciulea dar la internari (desi eu eram transferata) nimeni nu concepea asa ceva.

Am ajuns pe sectie… intr-un final. Mi s-a repartizat un pat si am fost asigurata ca e schimbat, apoi a venit o asistenta m-a intrebat ceva de analize si a plecat. A revenit si m-a luat pe hol, unde mi-a indicat un scaun pe care sa stau sa o astept pe „sefa” sa ma vada. I-am zis ca pe mine trebuie sa ma vada un medic… Mi s-a raspuns ca trebuie neaparat sa ii spun si sefei ca am venit.. ca „asa e aici”. Mi s-a facut sila, dar i-am spus asistentei sefa ca am venit. Am anuntat-o cu 100 de lei.  Nu a fost deloc multumita, dar macar suta aia mi-a castigat un asternut curat.

Medicul a venit cam dupa 2 ore.. nu maretul Irinel Popescu, ci doctorita Oana Stanciulea. M-a consultat, mi-a studiat fisa si antecedentele si m-a lasat acasa pana duminica seara, dupa ce am promis sa revin la spital la orice semn de inrautatire a straii mele. Duminica am revenit pregatita pentru operatie: nemancata toata ziua, iar cu o zi inainte mancasem numai doua iaurturi degresate, epilata… Am ajuns acolo, si am fost luata in primire de infirmiera sa imi faca clisma. Nu zau! Dar nu am mancat nimic toata ziua. Nu conteaza. Protocolul e protocol. Am refuzat cu indarjire si chiar am dat cu subsemnatul pentru asta. La momentul in care am ajuns pe masa de operatie eram nemancata de peste 36 de ore… de ce necesara clisma??  Cu galagie am scapat. In dimineata operatiei, speram sa apuc sa il vad pe maretul Irinel Popescu.. dar nu si-a aratat fata. A venit un alt medic, doctorul Mihai Eftimie, el m-a consultat si mi-a bagat sub nas un consimtamant, fara sa piarda timpul sa imi explice nimic.

Am inceput postarea ca o poveste, dar m-am prins in paralel intr-o discutie pe facebook legata de AP, nasteri acasa, co-sleeping samd, izvoarata din postarile Simonei Tache din ultima perioada. Nu mai am chef de povesti asa ca trec la liniute:

–  la chirurgie baile sunt infecte; exista o baie si un dus pentru o sectie intreaga (rezervele e posibil sa le aiba pe ale lor). Cand zic infecte, nu exagerez: urina zace in balti. Intr-o noapte (pe la 22:00) o doamna a lesinat in baie si a zacut intr-o balta de urina pana au gasit-o. Ea a fost luata de acolo. Baia nu a fost curatata pana dimineata.

– rezerva se plateste. nu oficial. La maretul Irinel (dar acolo spagile depasesc mia de euro) sau la asistenta sefa.

– de la infirmiera pana la asistenta sefa toata lumea asteapta spaga, si nu se sfiesc sa vorbeasca tare pe holuri despre cat a dat x sau y.

– brancardierii (inclusiv cei de sex masculin) au pretentia ca pacientele de sex feminin sa se dezbrace complet in prezenta lor, in salon, de fata cu toti ceilalti pacienti, pentru a imbraca un halat in care esti dus in sala de operatie. Eu n-am facut-o! Si a iesit cu scandal, dar pana la urma mi-am castigat dreptul la intimitate. Vorbim de brancardier nu de un medic! Era revoltat de pretentiile mele…

– clismele se fac „profilactic” indiferent daca ai mancat ceva sau nu cu 24 de ore inainte. Eu nu am facut-o. Tot cu scandal.

– In caz de dureri, asistentele nu dau pe la tine. Esti salvat numai daca trece medicul prin zona si le baga putin in priza.

– Maretul Irinel Popescu, nici macar nu isi opereaza pacientii care figureaza internati la el. Nici la vizita nu ii intreaba de sanatate.  Noroc ca elevii si-au depasit maestrul si au devenit medici exceptionali. Doctorita Oana Stanciulea si Doctorul Mihai Eftimie chiar sunt niste profesionisti de exceptie!

– Medicii nu cer, dar totusi, te indeamna sa mergi sa „vorbesti” si cu x doctor. Urat…

– Medicii nu ies dupa operatie sa anunte familia ca interventia s-a sfarsit. Eu m-am trezit la scurt timp dupa ce am fost dusa in reanimare si, am rugat infirmierele sa mearga sa imi anunte sotul. Mi s-a spus ca ele nu ies. Sa intre el. Cum? .. daca nimeni nu il anuntase ca am iesit din sala?

– Sorin a asteptat in fata blocului operator (in care se afla si terapia intensiva) cam trei ore si jumatate, timp in care intreba pe oricine care iesea pe acea usa, despre mine. I se raspundea numai „nu stiu”. In timpul acesta au murit 4 persoane pe masa de operatie… familiile lor plangeau, tipau si jeleau langa el, iar disperarea ca nu poate afla nimic despre mine atingea cote maxime.

– Daca ceri o plosca in reanimare ti se raspunde ca „faci cand ajungi pe sectie” … asta in conditiile in care isi primise si infirmiera portia ei de bani. Am cerut cam o ora si jumatate dupa care am ridicat vocea. Abia atunci au dat curs rugamintii mele.

– saloanele de pe sectie au saltele acoperite de musama. Incing ingrozitor.

– Asistentele nu vin nici macar atunci cand sunt chemate de catre ceilati pacienti, in cazurile in care se termina o perfuzie.  E bine sa ai un dram de cunostinte pentru a putea inchide perfuzia cand se termina.

– Apartinatorii (familia) nu au voie pe sectie decat in timpul orelor de vizita.  Daca asistentele si-ar face treaba, asta nu ar fi o tragedie. Dar nu si-o fac.

– Vrei concediu medical? … dureaza. Vrei sa dureze mai putin de 2 ore, marci banul.

– Maretul Irinel astepta bani doar pentru ca am figurat internata la el. Nu i-a primit. Nu m-a intrebat nici macar o data ce ma doare. Nu l-am vazut decat o singura data, la o vizita, dupa operatie…  Sorin era cat pe ce sa ii dea, asa cum fusese indemnat de alt medic (dupa operatie). A stat la usa lui 5 ore (timp in care intrau si ieseau numai pilosi insotiti de catre  un cadru medical) …. dupa care maretul a plecat. Daca m-ar fi intrebat macar de sanatate poate i-ar fi primit… dar asa nu am vrut sa ii dau.  Am fost operata de doi medici ce nu ar fi fost normala sa aiba legatura cu un pacient internat la alt medic… Cam asta e interesul pe care il acorda nepilosilor. Sa-i fie rusine!

– Chirurgii nu recomanda consult gastroenterologic postoperator… nici verbal si nici pe biletul de iesire.

– exista la urologie un rezident ce prescrie pastile la care scrie clar in fisa ca esti alergic. Cu fisa in mana.  Parafa nu avea suficient tus si nu i-am retinut numele, si nu cred ca rezidentii sunt trecuti pe lista personalului … cel putin eu nu l-am identificat. Dar sper sa aflu cum il cheama… asa erori medicale nu sunt admise.

Sunt fitoasa daca m-au deranjat toate acestea, nu?

Nu doresc nimanui sa ajunga acolo… dar daca nu aveti incotro, macar sa stiti la ce sa va asteptati. … inca ceva: daca aveti nevoie de o interventie laparoscopica si nu va stiti cu antecedente ce ar putea duce la complicatii, evitati Fundeniul.  De ex: o colecistectomie laparoscopica la Medlife e 3300 de lei, iar la Regina Maria, 4800 lei.  Daca mai sunteti si abonat mai aveti si reduceri, asa ca iesiti si mai ieftin. Daca ajungeti pe mana maretului Irinel Popescu, cheltuiti mai mult pentru un tratament decent.

Articole pe aceeasi tema

99 de comentarii

  1. Am 30 de ani si Sunt farmacist de meserie , de 6 ani am o infectie urinara, de care nu mai scap :)))……..timp in care am fost consultat de peste 8-9 medici, din Focsani , Buzau, Brasov, ………………….m-au tratat cu indiferenta pe sanatatea si banii mei cu toate ca sora mea era colega cu medicii din Brasov……………………Am plecat disperat si ingrozit la AKH Vienna stiind ca acolo sa tratat BASESCU cu mult succes :)) , Am plecat din Buzau doar cu bani de autocar.la mine ……Am ajuns la spital dupa 2 zile …….Spitalul are vreo 13 etaje fiecare etaj cu specializarea lui……………Eu am urcat la etajul 8 pe sectia urologie……………..Am intrat la medicul de garda dupa ce am asteptat doar 10 min. I-am spus ca am venit din Romania ,nu am nici un ban la mine dar vreau sa fiu consultat si tratat . Acesta mi-a cerut 150 euro pt consultatie, analize, si diagnostic………..iar pt tratament 1200 euro / pe zi……………….Am stat 5 zile la Vienna si am dormit draq pe holurile AKH VIenna………………….Fara bani nu am rezolvat nimik la Vienna…….Acum vreau sa ajung la Fundeni nu ma dau batut…….Daca nu rezolv nimik , ma jur ca ma duc la DNA si ma leg cu lanturile de institutie sa vina toate TV si procurorii ………Fac tambalau .

  2. In legatura cu ceea ce am scris mai sus,revin acum sa completez ceva de mare importanta si,anume:
    1) De ce D.le Dr.Ditoiu la cabinetul Dvs particular aveti pe hol Crucea Mantuitorului Domnului ISUS? Sunteti chiar asa de credincios?! Nu s-a vazut,aveti doar „suflet”pt bani nu pt oamenii suferinzi.Ati pus crucea pt ca sa impresionati „prostimea”considerata de Dvs,prin asta aratand bunatatea,credinta?Sunteti f departe de asa ceva si plus de asta CREDINTA SE POARTA IN SUFLET SI NU PE PERETI…AFISATA.Credeti ca atrageti mai mult prin asta??!
    2) Cel mai mediocru medic dupa fata Pamantului nu ar recomanda ceea ce ati recomandat Dvs matusei mele si anume: sa nu consume ciorbe,supe,lichide…Este uimitor…daca se mai poate spune si asa!De cand lumea si pamantul omul este sfatuit sa consume multe lichide pe zi pt hidratarea organismului,ajuta la buna circulatie a sangelui si a tuturor organelor.Nu ati „aflat”pana acum??!
    Din cauza multor medici ca Dvs,oamenii au ajuns chiar sa se „trateze dupa ureche”pt ca au ajuns saracii sa le fie frica sa ajunga la dr,policlinici ,spitale…chiar particulare unde lasa bani gramada si se aleg cu alte boli si cu…banii dati degeaba.Peste tot in tara aceasta sunt spitale,policlinici pline…chiar si cu teama pt ce ar urma,omul se interneaza cu speranta.Farmaciile sunt pline de oameni bolnavi,cand treci pe langa oamenii care sunt pe strada cate 2-3 la un loc…nu se discuta decat despre boli,doctori f dezamagiti.
    Sper sa va „ajute”Dumnezeu…asa cum ii ajutati si Dvs pe cei in suferinta…sfidandu-i.
    Clinica Dvs a ajuns un loc de odihna pt Dvs si un loc de incasat banii degeaba pt ca nu miscati un deget sa ameliorati macar acea suferinta pe care bolnavul nu o mai cerseste ci o …cumpara…cu ochii in lacrimi,dar tot nu sunteti impresionat,macar sa mimati bunavointa.

    1. Doamna Adelina
      Omu tre sa consume lichide ziceti, da si berea e lichid, si tuica, si ciorba creste acidul din stomac…..
      DUpa operatie de fiere aiurea, omul poate sa aiba probleme pana la 7 ani – cititi pe net- indiferent de tratament, doar regimul ami poate impiedica sa apara simptomele… nu stiu cine putea sa-i puna mamei dvs fierea la loc, cred ca trebuia sa fiti suparata pe al de i-a scos fierea, nu pe cel care nu i-o poate pune la loc..

      Orice doctor oriunde, poate ori sa-ti faca un consult si sa-ti dea regim si tratament, ori sa te taie… nu rezulta ca voiati sa va operati mama iar doctorul respectiv a refuzat sa o opereze…

      L-ati intebat pe chirurg de ce o doare pe mama das dupa ce a fot operata – probabil tot pentru dureri?

    2. Doamna Adelina, eu chiar nu inteleg care este marea dvs nemultumire..
      Am inteles ca dvs v-ati programat la consult la un doctor ca asa ati vrut, ca acest consult a durat 20 de minute – deci .. normal (iar dvs spuneti ca a examinat-o superficial), ca in urma consultului s-a recomandat tratament si regim alimentar, asa cum este normal, si ca ati platit consultul pe care dvs l-ati solicitat si stiati ca era cu plata -deci normal. Dupa cum am vazut pe site, dr Ditoiu nu scrie ca face ecografie, deci … n uavea de ce sa faca ceva ce nu zice ca face…
      Am inteles ca sunteti nemultumita ca matusii dvs i s-a spuns sa nu manance ciorba.. iar dvs considerati ca ciorba este esentiala pentru hidratare , mai buna decat apa… cam atat…Iar pe net scrie in multe locuri ca zeama de carne creste aciditatea din stomac… iar tot pe net scrie ca dupa operatia de fiere poti avea probleme. De ce nu il intrebati pe cel care o a operat-o de ce matusa are probele aparute dupa operatie deci posibil din cauza operatiei?
      De unde vine atata vehementa??
      Nu v-ati dus pentru operatie, nu v-ati dus pentru endoscopie, nu v-ati dus pentru colonoscopie, nu v-ati dus pentru … altceva decat pentru un consult, care a fost facut si platit… iar faptul ca bolnavilor care nu pot fi rezolvati la cabinet li se recomanda sa vina la spital – unde daca nu cunosti nu prea poti ajunge- cred ca este chiar un lucru bun…
      Zau nu inteleg nimic, si mi se pare ca blamati un medic excelent fara nici o noima…
      Pe mine doctorul acesta m-a vazut la cabinet, doar consult, mi-a spus la palpare ca am ficatul mare, m-am internat la Fundeni (ca sa nu platesc aiurea analize si ecografii, eu avand asigurare medicala), si mi-a pus diagnosticul, iar acum dupa tratament si regim ma simt foarte bine (ciorba de carne imi dadea dureri groaznice la stomac, deci nu am mancat o luna ciorba si nu am murit de deshidratare).
      Aveti mare dreptate ca la spital doctoru nu are timp nici o secunda, datorita numarului mare de solicitari, intr-adevar nu are timp nici sa respire nici sa zambeasca sau sa „mimeze” ca zambeste cum ati dori dvs, dar decat sa zambeasca fals, eu prefer sa lege varicele fara zambet ca sa nu mai sangereze..Gasiti tot acolo doctori care se plimba linistit pe hol fara sa-i deranjeze nici un pacient, puteti apela oricand la unul dintre ei, ca au timp berechet de stat de vorba…
      Ii urez multasanatate rudei dvs, si linste sufleteasca dvs
      Cu stima

    3. Stimata doamna, cred ca vorbiti fara a gandi cand spuneti

      „Clinica Dvs a ajuns un loc de odihna pt Dvs si un loc de incasat banii degeaba pt ca nu miscati un deget sa ameliorati macar acea suferinta pe care bolnavul nu o mai cerseste ci o …cumpara…cu ochii in lacrimi,dar tot nu sunteti impresionat,macar sa mimati bunavointa.””

      Nu am vazut pe nimeni stand degeaba in acel „loc de odihna”si cu atat mai putin pe dl dr Ditoiu, care vine la spital si cand e bolnav , ca si alti colegi ai sai, de altfel.

      Referitor la afirmatia dvs ca „ia dat o reteta cu 2 medicamente…obisnuite si ia spus PPPAAA.”:
      Potenta unui medicament nu este direct proportionala cu pretul si cu cat un medicament este de mai mult timp folosit, cu atat sunt mai bine cunoscute efectele lui terapeutice dar si cele adverse. Personal am ales intotdeauna pt mine si familia mea medicamentele care au trecut proba timpului, daca a fost posibil.

      Mai afirmati ca „2) Cel mai mediocru medic dupa fata Pamantului nu ar recomanda ceea ce ati recomandat Dvs matusei mele si anume: sa nu consume ciorbe,supe,lichide…Este uimitor…daca se mai poate spune si asa!De cand lumea si pamantul omul este sfatuit sa consume multe lichide pe zi pt hidratarea organismului,ajuta la buna circulatie a sangelui si a tuturor organelor.Nu ati “aflat”pana acum??!”

      Pai stimata doamna doctor (presupun ca sunteti cel putin doctor sau dietetician dupa competenta dvs in a judeca), ciorbele si supele de carne contin proteine care stimuleaza secretia gastrica (puteti citi pe internet, daca nu credeti), ceea ce nu face bine in anumite boli. Am si eu un regim de la dl dr si nu numai ca nu scrie sa nu consum lichide, ba chiar recomanda calduros asta. Desigur, exista si alte lichide in afara de ciorbele si supele de carne.

      Icoanele din cabinetul d-lui Dr sunt date de mine si de pacienti, ca sa il protejeze pe el si pe pacientii lui.

      Ma rog….nu trebuie sa ai vaste cunostinte de psihiatrie ca sa iti dai seama ca in dvs s-au adunat diverse frustrari si daca va face bine sa va luati de cineva ca sa va eliberati, macar un om, dvs , va fi mai fericit. Nu e moral, dar ce va pasa, nu???

      1. Informatie utila: am fost la consult la doctorul Ditoiu si am aflat ca se muta la un cabinet ps tradada Vatra Luminoasa 2-24. chiar in statia de autobuz

        1. Asa este, eu chiar m-am programat acolo, se numeste medical Terra Point, si este chiar in spatele statiei Mihai Bravu de la intrarea pe Vatra Luminoasa

          1. Nu stiu daca este o greseala, dar eu am fost ieri la endoscopie la dl dr Ditoiu Endogastrohep vis-a-vis de Bucuresti Mall Vitan. Excelent profesionist ,il recomand cu toata increderea

    4. Am toata compasiunea pentru dvs si suferinta dvs… psihica..
      Ati incercat un consulta la psihiatrie sau macar la psiholog?
      Poate v-ar ajuta sa va calmati…

  3. Am avut mare incredere in dr.Ditoiu si m-am inselat amarnic.Matusa mea a f operata clasic,dupa 2 ani are dureri ingrozitoare in zona operatiei.Am dus-o la cabinetul particular al d-lui dr.ditoiu,am zis ca o sa aiba mai multa rabdare si o sa o bage in seama.A palpat-o superficial,nici macar nu ia facut o ecografie,ia dat o reteta cu 2 medicamente…obisnuite si ia spus PPPAAA.Pai,asa se trateaza D-LE DR.DITOIU un pacient care vine la dvs cu sperante mari,si mai ales la cabinetul dvs particular unde va plateste????? Ati tratat-o ca un dr de duzina si va credeati cel mai tare din…ROMANIA.Daca asa tratati pacienti la cabinetul dvs particular unde va lasa plateste…oare cum i-ati „trata”in spitalul Fundeni.Acolo ii lasati sa zaca in pat…cersind mila.Pacat ca va bateti joc de pacientii care va si platesc.Exista un MARE DUMNEZEU…oare nu va este frica nici macar de acest DUMNEZEU…daca constiinta dvs este …zeroooo?!Poate candva o sa „platiti”si dvs pt „tratamentele”superficiale date pacientilor in cabinetul privat al dvs,poate cat de curand ca sa numai apucati sa-i dezamagiti si sa va bateti joc la modul cel mai murdar fata de pacienti care vin la dvs cu speranta si cu banii in mana ca sa vii ofere in schimbul unui strop de a se simti bine…De ce ne furati banii”tratandu.ne” cu indiferenta?Sper sa „platiti”si Dvs curand in fata lui DUMNEZEU ca noi ne-am saturat sa venim umili cu banii intinsi sa ne platim viata si cu speranta ca o sa ne fie un pic de bine.Cu bani nostri dati si tot indiferent ne priviti in 20 minute cat tine …”consultatia”.De ce ati mai deschis acel cabinet particular,doar pt ca omul suferind doar sa treaca pe acolo sa va lase banii si sa le recomandati spitalul Fundeni si pleaca cu ochii in lacrimi ca nu ati facut nimic in cele 20 minute „rezervate”pacientului?Ce le faceti in acel spital Fundeni?Tot nimic!Le chinuiti sufletul si asa indurerat si ii salutati din mers pt ca sunteti stresat si „ocupat”,nu aveti timp sa va ocupati de acesti pacienti care le este teama sa deschida si gura ca sa nu-i repeziti cu un zambet arogant pe chip.Daca in cabinetul Dvs particular unde se lasa banii degeaba si unde omul se duce cu speranta ca va gaseste mai „liber” si mai cu…suflet…Pacat ca sfidati acesti oameni suferinzi care…poate…acei bani pe care-i au iau strans cu speranta si cu mana tremuranda ii ofera in schimbul”tratamentului”pe care nu-l oferiti.Ii purtati pe drumuri fara mila.Pe net sunt articole intregi care va ridica in slavi…Oare ati suferit si Dvs de vreuna dintre bolile pe care le-ati „tratat” sa simtiti si Dvs macar o zi durerile sfasietoare si continuue a unui om?Ar fi bine sa simtiti macar o zi sau cateva ore pe pielea Dvs poate atunci ati respecta mai mult omul si sufletul lui.

    1. Un medic care vede pacientul 20 de minute demonstreaza ca are suficient timp pentru pacient, iar daca doctorul ar suferi pentru toti pacientii pe care ii vede zilnic, ar muri de inima rea in primii ani de meserie.
      Este firesc ca un medic sa nu fie impresionat vizibilde cineva care are fierea scoasa si are probleme din cauza aceasta , in conditiile in care anterior vazuse – de exemplu – o tanara de 25 de ani cu cancer inoperabil, nu credeti?
      iar sa mimezi ca esti impresionat de o problema ci fierea, este cam… teatral.

  4. Am fost si eu internata la Fundeni cu probleme mult mai grave si pot spune ca nu am intampinat ce spui tu, ba din contra sunt super medici aici iar cu spagile si aici te contrazic. Am stat 9zile internata si ma declar multumita de tratatie si tratament. Ar fi bine sa nu ajungeti acolo si sa fiti sanatosi dar daca aveti o problema nu ezitati, asa am citit eu comentarii ca cel de mai sus si imi era teama de ce-o sa intampin acolo dar recomand acest spital. Cred ca doctorii de acolo sunt cei mai buni.

      1. Nu am ajuns in calitate de pacient la Fundeni dar cunoasc indeaproape ce inseamna viata de medic chirurg in acest spital si suport, indirect, consecintele: un program infernal , imprevizipil, fara libere, cu telefoanele care suna tot timpul ( colegi, apartinatori, asistente, pacienti) Stiu ca au fost cazuri, si nu putine, in care medicul chirurg a platit spaga pentru singele necesar in timpul operatiei sau a platit anestezistul fara sa -si recupereze banii. Rolul unui profesor in clinicile de peste tot in lume nu este sa opereze cap – coada toti pacientii. Daca nu vorbeste cu pacientul repectiv, nu il viziteaza zilnic, nu inseamna ca nu se intereseaza despre soarta lui; stie exact ce se intampla cu el; este informat cand apare o problema de cate medicii care lucreaza cu el. sa fii pacientul dumnealui iti confera garantia ca daca apare o problema se iau deciziile corecte si se actioneaza in acest sens. Dumnealui i se repartizeza pacientii cu risc ridicat. Cat despre ce se intampla la nivel asistente, infirmiere am auzit si lucruri neplacute, chiar grave. in unele cazuri s-au luat si masuri…

  5. Absolut real ce spuneti dle Stanciu, orice drum comunal are mai putine gropi decat in curte la Fundeni, iar curtea este maaare
    Poate pune cineva comentariul dvs pe site-ul unui ziar sa vada si ingrijitorii din curte ca sunt gropi, ca trebuie sa te strecori printre garduri sau pe garduri, ca stai cu bolnavul in masina in soare la rand pana ajungi la camera de garda, ca se parcheaza peste tot, ca nu sunt bariere, ca mori la rand la calculatoare, etc, etc. Probabil altii se lovesc si de altceva…alte probleme decat cele semnalatate
    Sa speram in mai bine..

  6. Fara suparare dar mie i.c fundeni mi sa parut intotdeauna unul dintre cele mai bune spitale din tara…si da intradevar asistentele lasa de dorit ba chiar te scarbesc…dar am avut norocul sa dau peste dr radu zamfir( am nimerit cand era el de garda) si s.a purtat cu mine mai mult decat ok, cu toate k durerea acuta in partea dreapta jos sa dovedit a fii o simpla infectie urinara cauza de nisipul la rinichi,avand in vedere ca am si cate pietre in blestematii mei rinichi,am avut ocazia(dusa de manuta de r.zamfir) sa il cunosc pe sinescu (sef sectie urologie)care m.a consultat personal,care de asemenea s.a purtatvde asemenea exemplar:)…cat despre irinel popescu…nu l.am cunoscut dar pacientii nu il vorbeau de bine..am avut norocul sa dau peste un doctor extraordinar precum radu…si pot spune ca mi.a facut placere sa fiu acolo ,timp de 3 zile in care medicul ma vizita cu fiecare ocazie atat pe mine cat si pe toti pacientii lui…deci totul depinde de doctorul de care dai…

    1. De acord cu calitatea actului medical de la Fundeni, acolo mi-au salvat mama care mai avea – dupa altii- cateva zile de trait, si mai traieste si acum.
      Despre gropile din curtea spitalului Fundeni si alte treburi “gospodaresti” vreu sa vorbesc.
      Am fost de mai multe ori in ultimii ani la Spitalul Fundeni si mi s-a facut lehamite de lipsa de organizare ,parca nu ar avea conducere, iar unele lucruri poate merg de la sine (partea medicala), dar gropile nu se astupa singure

      Lipsa de gospodarire este evidenta inca de la intrare.

      Ca sa intri pe poarta cu masina trebuie sa stai la coada, deoarece pe aceeasi poarta foarte ingusta se si intra se si iese, desi in mod normal ar fi trebuit ca pe poarta din Fundeni doar sa se intre (sau macar dimineata doar sa se intre, ca atunci traficul este mare iar urgenta este sa intri nu sa pleci din spital, iar pe strada Sportului sunt doua porti pe care se poate si intra si iesi – dar, desigur, functioneaza doar una pe care trebuie sa stai iar la coada. Iar asta are o bariera, dar nu are si autotaxare, ci taxare .. manuala
      Dupa ce intri, mai stai la coada pe alee sa lasi niste bani unor baieti in uniforma,care ba dau ba nu dau chitanta, apoi treci prin sutele de gropi din curte pline cu apa sau praf si parchezi; stai in parcare cat vrea muschii tai daca ai platit intrarea doi lei. Doi lei pe luna daca vrei, Iar de parcat se parcheaza peste tot, inclusiv pe alei, nu exista nici un semne de parcare interzisa, si nici o vopsire a locurilor pa parcarea astfel case parcheza peste tot si in orice pozitie, desi curte este plina de body guarzi. Parcarea aiurea, nesistematizata si fara limita de timp face ca curtea sa semne cu un depozit de masini abandonate
      ,
      Rezolvarea este simpla: dimineata pe poarta Fundeni doar sa se intre (cca doua ore),iar taxarea sa se faca ca in orice tara civilizata cu bariere cuautotaxare si cartela magnetica. In acest fel plata parcarii s-ar face cu ora, spitalul ar castiga bani legal, iar parcarile nu ar fi blocate cu zilele pentru doi lei. Iar gropile alea le-ar putea astupa cu pamant, nisip, gunoi… ceva, daca directorul mai merge si pe jos prin curte – poate nu merge pe jos si nu vede gropile. Eu mia-m rupt masina, unele gropi sunt de 10-15cm adancime, iar daca-spline cu apa nu poti sa le estimezi adevarata grozavie.
      .
      Aleile din curte spre soseaua Fundeni sunt atat de inguste incat sau trece o masina pe langa alta la cativa milimetri, iar pietonii se urca pe gardurile partial daramate (de ce or fi trebuie garduri ca sa miscoreze aleile…). Daca pe alee este un brancard si un autoturism, iar te urci pe gard.
      Intrarea la Cardiologie se face pe lateral tot pe o alee ingusta, iar o salvare trebuie sa faca trei-patru manevre ca sa poate intra sau iesi, blocand tot traficul.

      Daca s-ar darama garduletele, s-ar mari aleile dintr-odata cu o jumatate de metru.

      La calculatoarele din cladirea A, am stat la coada doua ore, intr-o caldura groaznica, iar camerele de garda se pare ca nu sunt in retea cu cei de la calculatoarele de la inregistrare, altfel nu-mi explic de ce trebuie sa mergi si acolo si acolo. Directorul o fi trecut in ultimii ani pe la calculatoarele de la parterul cladirii cu chirurgia, urologia, pediatria sa vada cozile de acolo ? Iar la cozi stau oameni bolnavi nu fete tinere.

      ,

  7. In mare parte ai dreptate in articolul tau si ma bucur ca ai spus lucrurile asa cum sunt. Insa fac o mentiune medicala: tubul digestiv se evacueaza complet de toate reziduurile alimentare intr-o zi – daca iei laxative, si in vreo 3-4 zile daca nu iei.
    Daca operatia ta era pe colon, automat se face si clisma, indiferent de cat de nemancat esti. Asta asigura o interventie mai usoara (si, implicit mai rapida – deci stai mai putin sub anestezie) si previne unele complicatii ale taieturii si cusaturii de pe colon.
    Daca operatia era pe caile biliare sau in orice alta parte care nu implica tubul digestiv inferior (colon, rect), atunci clisma nu era neaparat necesara.

    Cat despre musamaua de pe saltele: cred ca mai degraba te incingi in ea decat sa stai pe o saltea obisnuita, imbibata cu sange, fecale, urina si puroi de la pacientii care au stat pe ea inaintea ta.

    1. Si mai este o treaba cu clisma pe care doar cei care au fost intr-o operatie o stiu: cand esti sub anestezie generala, ti se relaxeaza toti muschii, inclusiv sfincterul anal. Daca nu ai tubul digestiv gol, exista o sansa buna sa defechezi pe masa de operatii, desterilizand campul, umpland toata sala de un miros imbietor si chiar murdarindu-i pe medicii care muncesc la tine in acel moment.
      Am fost de fata in mai multe asemenea momente (pacienti operati pentru alte afectiuni abdominale si carora nu li s-a facut clisma, fie ca patologia nu apartinea de tubul digestiv, fie ca au refuzat, fie ca erau in urgenta).
      Nu este deloc placut sa te concentrezi pe ce faci acolo in corpul pacientului si deodata sa simti ceva umed si cald pe sosete si cand prinzi un moment sa te uiti, constati ca in alea 15-20 min cat ai ignorat senzatia, tu de fapt ai stat cu cacat pe picioare…

  8. draga mea, prezenta dr Irinel Popescu este necesara numai in caZURILE CU ADEVARAT GRAVE, EL OCUPANDU-SE MAI DEGRABA DE BOLNAVII TERMINALI SAU DE CEI CARORA LE MAI POATE ACORDA O SANSA LA VIATA. TIMPUL OMULUYI ESTE PRETRIOS SI VALOROS, DE ACEEA ARE PERSONAL SPECIALIZAT PENTRU INTERVENTIILE DE RUTINA, CA CEL DE CARE AI FOST TRATATA. ESTE GREU SA INTELEGI ASTA DACA NU STII CUM DECURGE O ZIMPLA ZI DIN VIATA ACESTUI OM. NU II IAU APARARAREA, CI INTELEGT MULT MAI BINE IMPORTANTA SI VALOAREA LUI. POATE CA DACA SE OCUPA DE TINE ASA CUM DOREAI, IN TIMPUL ALA MUREA UN OM, TE-AI GANDIT? NU-TI DORESC SA AJUNGI ATAT DE „IMPORTANTA” ASTFEL INCAT SA SE OCUPE DE TINE PERSONAL DR IRINEL POPESCU.

    1. 🙂 .. nu ii contest valoarea, dar un profesor doctor in gastroenterologie si un doctorand au considerat ca gravitatea cazului tine de competenta lui si numai a lui. Din moment ce am venit transferata ca pacienta a lui putea macar sa ma consulte. Sau sa refuze din start sa ma internez la dansul si sa la „aloce” unui medic.. dar nu a facut asta. Asta ar fi fost un minim de decenta.

      1. Cojo faci o confuzie destul de grava:Irinel Popescu NU este gastroenterolog, adica un medic internist care se ocupa de bolile tubului digestiv si ficatului, el este chirurg, adica un medica care opereaza cazurile pe care mai inainte le lamureste un gastroenterolog – ce are bolnavul, care este diagnosticul care este stadiul bolii si dacaeste cazul sau nu sa il trimita la chirurg. La chirurg trebuie sa ajunga pacientul care are deja diagnosticul stabilit de un itnernis sau gastroenterolog- in cazul de fata-, iar chirurgul doar sa spuna daca trebuie sa fie operat, daca suporta operatie si daca el il poate opera. Nu ai ce sa cauti la un chirurg daca te doare burta sau ai lichid in burta, daca nu esti cu diagnosticul deja bine stabilit anterior, si nu esti de operat, chirurgul nu are ce sa-ti faca..

        1. ?? nu inteleg confuzia… e exact asa am ajuns acolo : gastroenterologie si apoi transfer la chirurgie la „maretul” dezinteresat

  9. Oare cati bani sa pregatesc pentru o operatie de ocluzie intestinala si rezolvarea problemelor generate de aderente (de la multimea de operatii anterioare)?

  10. am si eu o intrebare. cat costa o operatie de chist hidatic la prof irinel popescu(sau cineva din echipa sa)?

  11. Profesorul Sinescu de la Fundeni nu asteapta bani si isi face meseria cum trebuie si sectia este curata datorita investitiilor facute de dansu (sponsorizari), in scimb :asistente, infirmiere -jale.

  12. Domnule Samuel poate ai dreptate.
    Eu nu am mai avut sansa asta si sa nu ai nevoie de anumiti medici.
    Sa-ti dea Dumnezeu sanatate pe lumea asta.
    Cu mine timpul nu a mai avut rabdare.
    Eu deja va astept dicolo si pe voi care credeti ca sistemul si Fundeniul sunt OK dar si pe ceilalti care impart viata si moartea dupa grosimea pungii sau dupa bunul plac.
    Ai dreptate, se rezolva intai „urgentele” si apoi ce mai ramane pentru ca boala, complicatiile si infectiile nu se lasa chemate. Vin cu repeziciune.
    La mine nu a fost vorba de nici un medical (eram pensionata de ani buni). Stiu ca dl. dr. Irinel Popescu nu se ocupa de un banal colicist decat daca il solicita un cetatean colorat cu punga doldora. Mergi pe la terapie intensiva si acolo sa afli adevaratele drame asa cum sunt. Dl. dr. Irinel POPESCU nici macar nu primeste un pacient in cabinetul sau decat DOAR cu medicul curant sau cu recomandare.

  13. @Samuel, sa nu exageram. Daca nu reuseasca sa vada toti bolnavii, sa renunte la anumite functii care-i ocupa timpul, bolnavul trebuie sa primeze, o colecistectomie nu mi se pare un abces, dar si pentru abces ar trebui sa multumeasca bunului Dumnezeu si dv. impreuna cu d-l Irinel , ca luati bani de la o institutie in care NOI PACIENTII depunem , pentru fiecare operatie dv primiti bani domnilor . sa nu uitati niciodata , dar niciodata.

    1. Problema asta cu „banii romanilor” .. este valabila in orice tara. Medicii englezi primesc banii pacientilor englezi, medicii francezi primesc banii pacientilor francezi, medicii americani primesc banii pacientilor americani.. etc. Faptul ca nu primesc banii direct de la pacienti (asa zisa „spaga”) ci prin intermediul sistemului de asigurari de sanatate, pe card, este un lucru care ii avantajeaza evident – comparativ cu doctorii romani: in primul rand sunt bani „albi”, in al doile rand este o suma pe care au negociat-o si stiu cati bani vor lua pe urmatoarea perioada de timp, iar cand le creste valoarea renegociaza contactul si primesc alti bani, in al treilea rand banii fiind impozitati se pun la fondul de pensie, deci cand ies la pensie au cateva mii de euro pe luna, apoi nu se omoara cu munca (sa rezolve cat mai multi pacienti) pentru ca salariul este fix – in majoritatea cazurilor.
      Medicul romana munceste de se speteste (ca sa aiba multi pacienti, deci posibilitatea de a castiga mai mult), i se poate reprosa oricand ca a luat bani neimpozitati (dar – atentie- nu bani nemunciti, ca nimeni nu vine sa-i ofere o suma de bani ca e el simpatic, ci pentru ca a facut ceva pentru el), nu stie daca va castiga ceva de la un pacient (exceptie rare;e cazuri de medici care pretind bani), iar pensia este calculata pe baza salariului de 2000 de lei (maximum).. Si asta in conditiile in care orice medic roman are valoare sa poate munci fara probleme in strainatate- dovada zecilor de mii de doctori care au fugit de „spaga” din tara (ce tampiti!!) si de stampila de mita si hotie, pentru a lucra de a doua zi pe mii de euro luati legal pe statul de plata.
      Cine pierde din treaba asta? Toti!. Noi ca dam bani din buzunar (pe care ar trebui sa ii dea statul), noi pentru ca medicii tineri si fara clientela pleaca, iar peste 10-15 ani cand se vor pensiona actualii… o se ne tratam la Viena – cu mii de eoru dar pe chitanta, medicii ca sunt catalogati .. cum sunt si ca ies la pensie cu sume de rahat sau daca sunt tineri parasesc tara si pleaca aiurea muncind pentru altii, statul roman pentru ca baga zeci de mii de euro in pregatirea tinerilor medici care apoi pleaca gratis in strainatate si trateaza acolo pacienti romani pe banii lor sau ai statului roman (cunosc astfel de situatii).

      1. Confundati lucrurile…una este bugetul asigurarilor sociale de sanatate si alta este bugetul asigurarilor pentru somaj..sunt doua entitati diferite (se aproba separat). E o greseala care arata un nivel de cunostinte de clasa a 2-a.

  14. Nu te voi schimba cu mesajul meu dar iti place sa te certi si sa vezi raul. Ti au pus diagnosticul s au ocupat de tine f bine poti sa mai scrii si sa te certi in continuare atunci e bine. Irinel Popescu nu are timp sa se ocupe de chestii banale cum sunt colecistitele si in acelasi timp sa faca si transplante haptice. Colecistitle le fac si rezidentii . Bine daca ati fi fost presedintele Romaniei poate va opera dumnealui . Nu sunteti … Nu v a cerut nimeni bani pentru concediu medical si dumneavoastra i ati dat. De obicei se asteapta pana se rezolva urgentele si apoi urmeaza si restul actelor. Ar trebui sa vedeti sistemul medical din anglia spania italia si apoi veti fi foarte multmumita cu sistemul romanesc unde sunteti luata in ingrijire imediat.

    1. Aici ai dreptate cu sistemul de sanatate din vest. Am o prietena care in Irlanda a asteptat 3 saptamani pana sa o vada medicul de familie(avea anemie), acesta a trimis-o la specialist unde a fost programata peste doua luni, iar specialistul i-a zis sa faca endoscopie si colonoscopie, iar programarea dura 6 luni (era asigurata), sau se facea a doua zi daca platea 2ooo de lire. Medicii boiereau.
      Pana la urma le-a facut in Romania cu plata si a costat-o de 10 ori mai putin si a fost uimita sa vada ca medicii de aici nu stateau deloc.
      Stii ce regeta? Ca in Irlanda nu exista spaga sau pile ca in Romania ca sa se poate rezolva problema mai repede. Daca sistemul din Irlanda plateste medicul cu o suma fixa, evident ca nu este interesat sa se omoare cu munca mai ales suplimentara. Daca sistemul din Romania plateste prost medicii, ei au interes sa munceasca suplimentar si repede pentru a castiga de la pacienti, dar evident cu tot efortul nu ajung la 8000 de euro lunar ca in Franta de exemplu…

  15. D-le. Banciu sa-ti dea Dumnezeu sanatate si mai ales zile. Doar la el poti spera.
    Ai dreptate, cei de la Medicala sunt mai omenosi (mai ales de cand nu mai este Voiculescu sef de tarla). Dr. Ditoiu si dr. Ismail Gener sunt medici responsabili si cu respect fata de semenii lor.
    Daca ai nesansa sa ajungi la Gastroentrtologie te toaca toti de la doctori la infirmiere (mai ales). Lipsa de profesionalism si indiferenta fata de pacient este la ea acasa. Sa fugi de Gastroenterologie. In privinta ciubucului s-ar putea sa te uite daca este cazul de transplant sau sa te lase pana cand alte complicatii isi gasesc locul intr-un organism slabit si cu sistem imunitar scazut, pentru ca… nu reprezinti o urgenta. Astept sa ne mai intalnim pe aici si sa-mi spui cum este cu ciubucul la Gastroenterologie, dar poate ai noroc si nu mai dai pe acolo.
    Sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate!

  16. Voiculescu ciubucarul mai vine zilnic pe la spital. Noroc ca au ramas in locul lui medici competenti si mai constiinciosi decat el.
    Multumesc g.cojo pentru parerea de rau.
    Experienta noastra este cu mult mai rea. Eu sunt sotul Mariei. Ea a obosit in acest spital si s-a dus sa se odihneasca putin. Am ramas doar eu, fetita noastra si … amintirea Mariei. Mi-e foarte greu sa vorbesc despre asta.
    Superficialitatea, nepasarea, aparenta grija fata de bolnavi dar mai ales grosimea plicurilor fac diferenta intre cine traieste si cine moare. Nu exista o analiza corecta si impartiala a bolnavilor in functie de gradul afectiunii.
    Pe ici pe colo mai afli ca se fac si operatii (transplant hepatic) peste rand asa, pe plic si pe relatii. Pentru a avea sansa unui transplant atunci cand nu e prea tarziu trebuie sa ai relatii sustinute neaparat financiar la toti „greii” direct responsabili. Altfel mori cu zile. Nu-i greu sa-i numesti dar noi cei ce ramanem cu suferinta mai avem un dram de omenie si nu o facem.
    Dar sa va spun ce cumplit este si la ATI I si III. Degeaba medicii tineri se straduiesc sa tina pacientii in viata daca personalul din subordine nu este constiincios. Asistentele care nu sunt multumite de ciubuc dau medicamentele bolnavilor cum le vine lor (azi mai multe, maine mai putine sau diluate din grija fata de pacient sau inghesuite pe gat din repezeala si nepasare chiar daca acesta a avut de curand o ligaturare) sau infirmierele in varsta si cu „multa experienta” traumatizeaza efectiv bolnavii. Acestea pun paturici peste bolnavii dezbracati complet si uzi de urina pana la plamani si apoi pun cearceaf curat pentru a arata ca bolnavul este schimbat. Se rastesc la ei sau nu-i aud ca au nevoie de o plosca (cei care se pot exprima). Plostile le golesc si le aduc inapoi fara a le dezinfecta sau a le pune punga de protectie. Dar la orele de vizita vin ca ciorile la patul bolnavilor, sunt numai lapte si miere si spun ca numai ele ingrijesc de acestia. Dupa ce iau ciubucul dispar si apar altele cu aceiasi lozinca. Sunt prefacute si cand vine dr. Scarlatescu se prefac a avea treaba sau dispar din fata dansei.
    Dr. Droc este „marele absent” sau plapumioara sub care-si fac de cap infirmierele si asistentele de la ATI.
    Clostridium, candida si infectia pulmonara sunt la loc de cinste. Numai cine nu trece pe la ATI nu se imbolnaveste.
    Cam asta este realitatea de la Fundeni.

    1. Chestia cu transplantul de ficat pe bani nu e chiar asa dupa cate am vazut eu la Fundeni.
      Eram internat acolo la Medicala la dr Ditoiu unde merg la controale (am ciroza) si anul asta am vazut doua fete pe care el le-a trimis la transplant, amandoua de la tara cu parinti amarati (am vorbit cu ei). Amandoua erau in stare grava, galbene-galbene, una s-a transplantat de la cadavru iar alta de la sora ei, amandoua sunt bine. Saracii parinti nici nu credeau ca or sa vorbeasca despre transplant, dar si sa-l si faca. M-am bucurat pentru bietele fete…

      1. Si dupa parerea mea, nu se compara comportamentul celor de la Medicala Fundeni (majoritatea oameni normali si omenosi – Dr Motoi, Dr Gener, Dr Ditoiu) cu ingamfarea celor de la Gastroenterologie. Din nefericire a fost nevoie sa merg in ambele clinici, si pot spune ca diferenta este enorma….

    2. N-am vazut om mai nefericit si mai arogant ca acest Voiculescu, nu stiu daca are ceva in cap in afara de imgamfare, pe asta o afiseaza cu brio, in rest…. n-as merge la el decat mort

  17. Va spun si parerea mea despre acest spital al mortii. Am fost internata la sectia Gastro IV (sef sectie Liana GHEORGHE), medic curant dr. Iulia SIMIONOV. D-na. doctor Simionov este de gasit doar la workshop-uri, simpozioane si conferinte internationale si cand da pe la serviciu face cate o ecografie pacientilor sai si cate o masa pe banii ei (din spagi evident) pentru colege si asistente.
    Cata marinimie!
    Nici cu vizita in saloane nu se omoara.
    Simionov are ochi sa te vada la usa ei in functie de suma cu care ai cotizat. Cerberul ei de baza: Amalia care da impresia ca este sefa asistentelor si ea este de fapt sefa peste paturi si echipamente.
    Sa mai vedeti si ce trafic de albumina si hepatamina se mai face. Asistentele si chiar infirmierele vand la greu medicamentele costisitoare. Parca le-ar creste in balcon flacoanele cu solutiile perfuzabile.
    Spaga este la ea acasa. Nu doresc nimanui sa ajunga pe mana doctirilor, asistentelor sau infirmierelor de pe sectie.
    Luni de zile sefa sectiei intra in salonul unde eram internata si vedea prin mine (nu cotizasem inca la ea). Apoi lucrurile s-au mai schimbat. Dar atentie: pentru a te baga in seama d-na. conf. Liana GHEORGHE trebuie sa treci de d-na Mia (numele spune si suma necesara pentru a nu te uita pana data viitoare).

      1. Sa fi vazut circ la Clinica Medicala, cand era sef unu Voiculescu – care de vre-o doi ani s-a pensionat Slava Domnului. Stateai la usa lui cu orele, iar el povestea cum era el mic (acum este mare de tot – la fizic). Refuza internarea la doctorii peste care era sef – da la el nu- iar saloanele erau goale.
        Acum am vazut ca mai bantuie degeaba.
        Pacat dedoctorii de acolo de pe sectia de boli interne, ca sunt oameni tare de treaba

  18. Doctorul Ditoiu este un medic exceptional, sef de promotie cu nota zece!!
    Am fost la endoscopie la el si ii multumesc pentru ajutor(mi-a scos doi polipi)

    1. Buna Alin, stii cumva daca doctorul Ditoiu face si legatura varicelor de esofag? Am nevoie de un hepatolog foarte bun si vreu sa apelez la el, este cel de pe hepatite.ro?
      Mersi

      1. Face ligatura de varice, am un prieten caruia i-a facut si acum este bine. Da, este cel de pe hepatite.ro si despreboli.ro.
        Succes

  19. De acord cu dvs referitor la dr Ditoiu de la Fundeni, m-a tratat de hepatita C, foarte bun hepatolog, foarte corect si muncitor

    1. Datorita acestui topic, si a ultimelor pareri am fost la doctorul Ditoiu de la Fundeni pentru un consult si m-am ales cu o colonoscopie, in urma careia doctorul mi-a scos complet prin colonoscopie o tumora de vre-o 2cm. Ma bucur ca am ajuns la el doar in urma citirii acestei pagini. MUltumesc

  20. Eu am avut o experienta favorabila la Fundeni, nu la chirurgie ci la boli interne, unde doctorul Ditoiu mi-a salvat sora cu hemoragie din varice – are ciroza. Nici gand sa ceara sau sa astepte ceva, un profesionist desavarsit cu o caruta de muncasi alergatura non-stop. Tot respectul pentru un astfel de medic

  21. Traiesc sau am trait in ultima perioda o poveste similara cu unul din parintii mei. Scriu povestea ca poate va fi utila altora in aceeasi situatie. e bine ca fiecar esa stie la ce sa se astepte. Am vazut si un raspuns la povestea de mai sus dar probabil ca acea persoana nu stie ca ar trebui sa primeasca un minim respect intr-un spital pe care il sustinem cu toti din banii nostri. Ce pot confirma- irinel ia banii dar nu are nici bunul simt sa stea in sala pe parcursul operatiei pe care pretinde ca o face. daca intrebi daca s-a terminat operatia ca doar il vezi pe chirurg afara ti se spune ca domnul profesor si-a terminat partea lui – nu ca ar fi spus cineva inainte ca el opereaza numai partial si restul va fi facut de altcineva. Adevarul trist e altul pe care l-am aflat ceva mai tarziu – nu opereaza el ci Oana Stanciulea impreuna cu rezidentul Mihai Eftimie (acest lucru e real si 100% trist dar adevarat). Dupa operatie nu afli nimic, trebuie sa te programezi la domnul profesor care iti va spune ce „a facut”. Pun ghilimele pt ca efectiv el nu face nimic…Eu am fost putin mai „norocoasa” ca am putut afla detalii de la ei inainte de marea intalnire cu domnul profesor…am ceva cunostinte care au intrat si au aflat in ce stadiu e operatia, cine opereaza mai exact, daca totul e ok etc. detalii nesemnificative pt ei foarte importante pt noi. Referitor la statul in fata usii la ATI – nu e posibila exista un paznic care nu te lasa sa stai acolo si in plus tot el face oordinea la intrarea in timpul orelor de vizita la ATI. E ok in principiu ca e o ordine problema e ca acest baiat in ziua in care am vrut eu sa intru vorbea aiurea, spunea lucruri total aberante unor oameni care aveau pariniti, soti, copii la ATI. I s-a spus politicos sa taca de catre o doamna dar era mai bine sa nu i se spuna. Explicatia lui – vreau sa nu va mai vad ca pe niste gaini plouate:) exact ce trebuia sa spuna….In fine asta e un amanunt minor. Partea cu spaga – da e foarte reala dai spaga de cand intri pe poarta spitalului pana pleci. Vrei medicamentele prescrise in foaie – raspuns: nu avem trebuie sa le luati de la farmacie, vreti sa va schimbam pansamentele – raspuns: nu avem se gasesc la farmacie, etc. La ATI nu au nici macar Aspenter …am fost trimisa sa cumpar. Nu pretul e problema ci faptul in sine. Am cuparat o folie, pt pacient a fost nevoie de o pastila, inapoi am primit mai putin de jumatate de folie. Repet nu pretul ci faptul ca nu spune nimeni – stiti am mai avut nevoie si pt alti pacienti si am luat de la dumneavoastra.
    rezerve sunt contra cost (nu oficial bineinteles). cele de sus de la etajul 3 sunt de o persoana dar cu baia pe culoar cele de la etajul 1 sunt de doua persoane dar cu baie proprie. Cum arata nu conteaza …eu una nu as sta pe acolo nici macar o noapte si nu pentru ca sunt eu pretentioasa ci pentru ca e totul mizerabil si nu exagerez cand spun asta.
    Nu exista nici un fel de ordine sau comunicare intre ATi si sectie. Pacientul a fost adus pe sectie si nimeni nu a fost aparent anuntat. A trebuit sa ajung eu ca sa afle si asistentele si infirmierele de pe sectie ca pacientul din salonul X a fost adus de la ATI. Bineinteles lasat in pat dezbracat, fara lenjerie fara perna etc raspunsul brancardierei de la ATI – nu va pot lasa cearceaf pt ca e de la ATI, tu poti sa stai asa pana vine cineva. ce sa le faci, sa le cauti si sa le strangi de gat ca te trateaza ca pe un animal? nu, le ignori si incerci ca data viitoare sa stai 24 din 24 in spital ca nu se stie niciodata de ce are nevoie pacientul. Oricum nu poti stii niciodata cand il transfera dela o sectie la alta, cand il vor externa, ce ar mai trebui cumparat ca spitalul nu mai are…totul e un haos si o bataie continua de joc.
    As fi evitat acest spital as fi ales unul privat dar nu s-a putut – maretul irinel e doar aici si robotul folosit la operatie e doar aici si la floreasca si am fost la pomul laudat se pare…recomandarea mea e un spital privat costurile sunt exact aceleasi numai ca la un spital privat ai cum sa ceri un anumit standard aici dai bani continuu dar nu poti cere nimic oficial. Oare suntem noi de vina ca dam? Dar oare ai de ales ? Cu ce te alegi la acest spital pentru suma de aproximativ 100 ron pe zi spaga si in aceasta suma nu sunt incluse spagile date medicilor si asinstentei initial – mancare de acasa, medicamente de acasa, ajutor pentru bolnav dat de rude. Toaleta operatiei e facuta cu ajutorul apartinatorului ca altfel e greu si bineinteles e mereu contra cost (5-10 Ron), lenjerie curata pentru pat – si asta costa (5 ron) si multe alte mici sume pentru mici „favoruri” ca de exemplu sa vina sa schimbe perfuzia…
    Totul costa dar nu oficial. Oare se va schimba asta in viitor? Acum 10 ani cu aceeasi problema acelasi spital am avut aceleasi intrebari. singura schimbare – acum 10 ani maretul profesor care e un medic de exceptie in principiu, macar statea in sala pe parcursul operatiei (nu stiu daca opera el dar nu iesea pe culoar dupa o jumatate de ora). Pacat ca profesorul irinel popescu inca accepta operatii care pt el nu mai prezinta interes, nu face altceva de cat sa te faca sa il desconsideri ceeace nu e cazul. E un chirurg foarte bun dar a vazut ca se poate si altfel si asta e rau. Nu cred ca in alta parte i s-ar fi permis sa spuna ca opereaza si de fapt sa nu o faca.
    Sper sa se termine si aceasta epopee cu acest spital curand in ce ma priveste ca stresul nu e numai in legatura cu sanatatea parintelui meu ci si mai mult legat de cine cand se duce sa stea acolo cu el, cine cumpara ce are nevoie, cine face mancare , cine ii duce mancare etc…probabil amanunte dar asa importante in acest caz…

    Si inca un amanunt – prof irinel popescu si-a vazut pana acum pacientul operat o singura data inainte de operatie, dupa nu a mai trecut pe acolo.
    sper sa nu aiba nimeni nevoie de acest spital iar daca va avea sper ca ce am sris sa ajute cumva macar la pregatirea psihica prealabila.
    Ca un motto pentru acest spital „lasati afara toate sperantele ca veti fi tratat ca un om !”

    1. Fundeni este un spital horror. Pacientii stau smeriti in fata usilor si marcheaza banii. . Auzi, numai „200,300,400,1000!!!!
      Consultati incepe de la 200 lei. Daca Doamne fereste ajungi la operatie, scoti si 3000 de euro.
      Fugiti cat mai puteti din tara asta ca muriti cu zile in Ro. Numai gasti, numai spagi, numai combinatii. Cei batrani s-au resemnat dar ca tanar trebuie sa fugi si sa nu te mai uiti inapoi.
      Sunt socata stand la coada la Fundeni ca o doctorita umflata, boita si zornaind de aur se preteaza sa ia bani pana si de la niste batrenele venite de la tara, care saracele de abia stiu cum arata 100 lei.
      Dar,medicii nu se uita ca sunt amarati, se bucura la orice spaga.Si de la spagi venite de la copii de 20 de ani, care sunt studenti si isi traiesc traiul ed azi pe maine. Ca doar or avea si ei parinti, bunici care sa aibe bani….. Orice ban este binevenit, ti se face scarba.

  22. Gena,asta nu e tot….eu m-am ales si cu alte complicatii….nu am ce zice de profesor,cu mine a fost super..ai dreptate in tot ce ai zis,ca doar am fost „colege de camera”…te pup!sanatate!

    1. mie mi-e scarba si ma simt jefuita ori de cate ori mi se opresc fortat bin salariu banii pentru asa – zisele asigurari de sanatate… 🙁

  23. Vaaaai, Gabi, ma minunez prin ce ai trecut. mai ca imi vine sa plang. si eu care credeam ca la pediatrie la noi e top of the top.  dar nu-i asa.
    si eu cat am stat prin spitale cu copiii am invatat sa fac pe asistenta si pt copiii mei si pt ai altora.
    chestia cu igiena si cu nesimtirea ma ingrozeste. Auzi tu. doctor care nici macar nu isi face treaba sa astepte sa fie premiat!! ptiu.
    de unde ii aduna mai pe toti astia cand sunt atatia altii care asteapta sa profeseze si n-au loc de primii…?

  24. Ce sa mai zic…:( Bine ca ai scapat de acolo cu bine. Sanatate inca o data!

  25. Felicitari pentru atitudine!
    Cat timp exista persoane care spun NU si care ridica tonul in fata acestor comportamente , eu cred ca putem spera ca vom imbunatati ceva!
    Nu ma deranjeaza sa dau, am mai spus. Dar urasc sa mi se ceara, sa mi se insinueze, sa dau si apoi sa fiu tratata cu raceala  
    Nu pricep rostul clismei.Eu pentru anestezii nu mancam de seara de la 9 pana a doua zi la noua. Si nu au avut nici un fel de probleme. Ba chiar mi-a spus medicul ca pot inghiti cate-o gura de apa peste noapte daca mi se usuca tare gura.Cred ca cei de la gastroenterologie aveau cam mult elan in directia asta!
    Iar daca ai fi mancat si cavitatile trebuiau „musai” curatate , datoria lor era sa-ti comunica acest lucru si sa-ti ofere posibilitatea sa bei acea solutie care te „curata” acasa. Nusa te urce obligatoriu pe masa , la clisma
    Inca odata, Bravo !

    1. @hapi2233 poate.. dar ritmul schimbarii e mult prea lent; din pacate. Ah, nu stiu despre ce vorbesti, masa, clisma.. draga mea Romania e primitiva… eu nu am auzit de asa ceva.

  26. Insanatosire grabnica iti doresc si sincer, imi pare foarte rau de ceea ce tu si altii trebuie sa suportati acolo. Pur si simplu m-a revolat relatarea ta. Nu pot concepe astfel de tratament, atmosfera, conditii, atitudine. Mai mare rusinea. Trist si tragic. Astora le trebuie un expoze intr-un documentar care sa fie lansat in occident ca sa-i faca de rahat in toata lumea. Poate atunci se vor simti putin sa se comporte ca oamenii. Am vazut in documentare spitale sarace amenajate in cladiri ruina in Africa, unde personalul era mai amabil si civilizat decat ciumegii aia din Romania.

    1. @Annarkali ma uitam la pozele tale din spital… nu cred ca era privat, nu? … la cum arata, la noi nu gasesti asa decat la private. Problemele din sistemul medical sunt asa de ani de zile, si nu fac altceva decat sa se inrautateasca. La nivel inalt sunt musamalizate toate astea… iar documentare, te rog.. cine-i fraier sa faca asa in fata camerei… poate numai daca ii filmezi cu camera ascunsa…

      1. @cojocarii 
        Aici nu exista spitale de stat. Toate sunt private, dar sistemul de sanatate este de stat, universal, gratis. Totul este platit de stat, inafara de ambulanta. Pe aia daca o chemi o platesti tu din buzunar. Iti trimite factura acasa dupa aceea. Serviciul de ambulanta este si el privat si separat financiar de spitale.

        1. @Annarkali dap.. macar la voi functioneaza sistemul. La noi privatele sunt scumpe si nu acopera toata aria medicala… deocamdata statul e cel mai bine pregatit pentru cazuri complexe…

        2. @cojocarii 
          Din cate am inteles eu, in Romania decontezi bani grupa mare oriunde ai merge, deci care ar fi diferenta intre un spital privat si unul de stat ? Din moment ce nu exista sistem de asigurare medical gratis care sa acopere absolut tot fara a mai fi necesar de a plati pentru servicii si de dat spaga, atunci diferenta ar consta in sumele de bani. Presupun ca la un spital privat platesti ceva mai mult nu ?
          In ce sens spitalele private de acolo nu acopera toata aria medicala ?

        3. @Annarkali nu sunt autorizate pentru toate specialitatile, iar in cazurile in care apar complicatii te urca in salvare si te transfera la stat.. asta daca ajungi pana la salvare. Nefiind autorizati pentru toate tipurile de interventii, nu au nici specialisti pentru ele…. asta e marele minus al privatilor la noi

        4. @Annarkali nu sunt autorizate pentru toate specialitatile, iar in cazurile in care apar complicatii te urca in salvare si te transfera la stat.. asta daca ajungi pana la salvare. Nefiind autorizati pentru toate tipurile de interventii, nu au nici specialisti pentru ele…. asta e marele minus al privatilor la noi

        5. @cojocarii 
           
          Ceea ce nu inteleg eu este conceptul „spital de stat”. Romania nu mai este o tara comunista, deci institutiile astea de stat ar trebui sa dispara. In unele chestii statul nu-si mai are locul.

          1. Cind cineva din conducerea tarii a propus privatizarea tuturor spitalelor si ne-a explicat ca spitalele respective vor primi bani de la asigurari pt servicii ,,atunci un maret om din ministerul sanatatii s,a opus si a instigat la un feld e revolta ,,,spitalele private ar fi gestionat mult mai bine banii primiti ,asta era ideea ….dar la noi tot gindirea comunista sta pe prim plan

        6. @Annarkali dap.. dar se zice ca nu ar avea fonduri sa acopere in intregime cheltuielile pt populatie numai din contributiile noastre… desi eu una dau cateva milioane bune pe luna … in plus, sistemul privat la noi e foarte slab dezvoltat… spitalele private inca se mai numara pe degete… la 20 de ani de la revolutie..

  27. eu recomand ca spital de stat Floreasca; in ultimii doi ani s-au operat la chirurgie et.2 trei membrii ai familiei mele, printre care si eu; tot personalul medical (de la chirurgi la infirmiere) isi fac bine treaba si nu pretind spaga (dar nici nu esti refuzat daca oferi ceva ca multumire dupa ce iti rezolva problema); eu personal am vazut cum aveau foarte bine grija de pacienti adusi de pe strada sau batrani senili care nu aveau familie care sa vina si sa „unga”); conditiile sunt bune ( si in saloanele cu 10 paturi si in rezervele cu 3 paturi), bineinteles ca intotdeauna se poate si mai bine, dar exista si rezerve cu plata care costa cateva milioane pe zi
    un detaliu f. important e ca nu exista tarife fixe la operatii, fiecare da cat are, iar din cat am vazut eu medicii acorda aceeasi grija bolnavilor operati, fara sa tina cont de „plic”; chirurgul meu a fost dr. Bogdan Martian (care e si un bun specialist in chirurgia laparoscopica), dar am vazut ca la fel lucreaza si prof. dr. Beuran, care chiar daca are un renume si e destul de cautat nu are deloc comportament de chirurg „vedeta” cum ai descris mai sus

    1. @cristina32 e bine de stiut… desi nu imi doresc sa mai ajung prin spitale. 🙂 Sunt sigura ca recomandarea ta va fi utila cuiva. Multumesc

    2. @cristina32 e bine de stiut… desi nu imi doresc sa mai ajung prin spitale. 🙂 Sunt sigura ca recomandarea ta va fi utila cuiva. Multumesc

  28. vai de capu meu. scoruri de scoruri, pretentii de la infirmiere pana la dr cresc insutit, inmiit.
    prea urat.
    sper ca esti bine. te imbratisez cu drag

  29. vai de capu meu. scoruri de scoruri, pretentii de la infirmiere pana la dr cresc insutit, inmiit.
    prea urat.
    sper ca esti bine. te imbratisez cu drag

    1. @VeronicaMaxim sunt. am ceva dureri, si sunt slabita de la mancat mai nimic… ma consolez cu gandul ca face bine la silueta. 😉

  30. de aia am facut eu tot posibilul sa ma operez in strainatatae. Nu ca n-am avea chirurgi, sau nu as as cunoaste eu pe unul exceptional aici, ci de groaza spitalului romanesc.
    Hemtologia e exact langa gastro la fundeni. acolo s-au mai facut niste renvari,
    dar paturile tot cu gaura la mijloc sunt, schimbatul asternuturilor tot contra cost si nu mai zic mai departe pt ca iar ma ia cu transpiratii reci….
     
     Te imbratisez si iti doresc sa nu mai ai niciodata nevoie de spitale!
     :*:*

    1. @degetica culmea e ca la gastro e ceva mai bine… acolo fiecare salon are baia lui… nu straluceste de curatenie, dar macar nu pute si nu te face sa calci cu sila pe podeaua ei. Sper sa reusesti sa ajungi stai departe de spitale. 4good!

        1. @degetica dap.. din pacate, la chirurgie, exact unde e nevoie mai mare de curatenie… Plagi si mizerie nu cred ca au ce cauta in aceeasi propozitie. In plus, dupa operatie, ai nevoie mai mare de o toaleta accesibila si utilizabila, fara sa fie nevoie sa apelezi la elemente de echilibristica pentru a o folosi

        2. @cojocarii da:((
          am uitat sa spun ca nici eu nu am auzit cuvantul clisma la splenecotmie.asa ca ai fost complet in regula, daca aveai vreun pui de dubiu.

    2. @degetica culmea e ca la gastro e ceva mai bine… acolo fiecare salon are baia lui… nu straluceste de curatenie, dar macar nu pute si nu te face sa calci cu sila pe podeaua ei. Sper sa reusesti sa ajungi stai departe de spitale. 4good!

  31. Draga mea draga! Cu lacrimi în ochi îti scriu.. ceea ce ai scris tu aici este poveste de groaza din epoca de piatra! Doamne bun, cat a putut sa decada grija fata de om în Romania! Nu pot sa îti doresc decat multa sanatate si sa nu mai ai nevoie de spitale si de doctori niciodata! Te îmbratisez draga mea!

    1. @minnieme1922 culmea e ca nu e unul dintre cele mai rele locuri. Din pacate, in Romania se poate muuult mai rau. fara exagerare. 🙁 Esti o fericita ca ai lasat toate astea in urma! Iti multumesc pentru cuvintele calde… mai – mai ca imi vine sa ma fac mica la pieptul tau lasandu-ma prada imbratisarii.

    2. @minnieme1922 Fundeni este unul dintre spitalele cu faima buna in tara. Asteapta, ca iti povestesc eu in ce spital a fost internat sotul meu cand era banuit de toate tampeniile alea.
      Scumpa mea bolnavioara, ne complacem in aceasta situatie pentru ca este aproape imposibil sa schimbam ceva. Lucrurile au mers prea departe pentru a putea fi reparate cu o lege sau o manifestatie. Nu stiu ce s-ar putea face, nu sunt deloc optimista in legatura cu sistemul medical din Romania.

        1. pe vilele decedatilor guvernanti, scuze decentilor , pe avioane si mitraliere, vapoare, si mai noi insule.

  32. Aceeasi intrebare mi-am pus-o si eu, intr-o situatie similara. Poate daca ar fi mai multi, care ar face putina galagie. Din pacate, in spitalele de copii, am intalnit parinti multumiti ca pot da o punga de cafea si intra fara programare…pe langa alte nereguli.

  33. Da, cei mai multi sunt ocupati cu stiri de 2 lei… dar ma uitam azi la antena 3 (nush ce emisiune era) si vorbea Arafat. Sistemul e corupt din cauza ca noi nu facem plangeri. Consiliul medical e condus de maretul Irinel… ce crezi ca se va intampla cu plangerea mea daca o depun?

  34. De ce ne complacem oare cu asa ceva? Am intalnit si eu situatii similare in spitale. Se pare ca presa e ocupata rau cu DD si alte personaje, in loc sa vada si asa ceva.

    1. Nicol Trandafir am mai primit urarea asta si anul trecut. 🙂 Sper ca vocea ta sa fie mai rasunatoare acum si sa fie auzita. 🙂 Tu esti mai bine?