Sange. Urgent, din nou. 0 – negativ

Din pacate sistemul nostru sanitar nu conteneste in a-si arata mereu fata cea rea… 🙁

Nu cu mult timp in urma v-am cerut ajutorul pentru a gasi donatori pentru un tanar din Ploiesti. Va multumesc din suflet pentru fiecare share si pentru fiecare preluare a mesajului pe blogurile voastre. Alex acum este in afara oricarui pericol. Desi departe de vindecarea completa…. macar sangele donat a reusit sa il ajute sa treaca peste perioada critica.

Astazi va rog, din nou sa ajutam: doamna Eugenia Constantiniu din Iasi, are nevoie urgenta de 6 unitati de sange. Nu e mult… dar de data aceasta este nevoie de o grupa sanguina rara: O, cu RH  NEGATIV.

Doamna Constantiniu are nevoie de o operatie pe cord deschis – operatie de bypass; diagnosticul: infarct miocardic anteroseptal subacut, angina pectorala precoce postinfarct, leziuni coronariene.

Operatia ar trebui sa aiba loc in data de 10 Decembrie 2012… daca se vor gasi donatori de sange.

Puteti dona la centrele de transfuzii din Iasi si Bucuresti, DAR TREBUIE SPECIFICAT ca este o donare targetata si trebuie prezentate urmatoarele detalii:

Spitalul: Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iasi
Medic: Prof. dr. Grigore TINICĂ
Nume pacient: Eugenia Constantiniu

E nevoie de bonul / chitanta pe care o primeste donatorul pentru a demonstra ca s-a facut donatia catre cei din Iasi.  Va rog sa trimiteti bonurile prin e-mail, scanate, la adresa gena@cojocarii.ro ; le voi redirectiona eu catre Diana, o apropiata a familiei, cea de la care am si aflat despre aceasta situatie.

Centru donare Bucuresti:

Institutul Național de Hematologie Transfuzională prof. Dr. C. T. Nicolau

Str. Dr. C-tin Caracas 2-8, sector 1 

Tel : 031/425 12 41
Fax : 021/319 31 62
Mobil :0753 318 524
Persoana contact: Dr. Gosa Doina

 

Centru donare Iasi:

Centrul de Transfuzie Sanguina Iasi

str. Nicolae Balcescu, nr. 21

tel: 0332 800 749

 

Va rog, dati mai departe acest mesaj. Undeva in tara asta trebuie sa gasim 6 unitati de sange O Negativ!!!!

Multumesc.

Articole pe aceeasi tema

7 comentarii

  1. Eu donez destul de des sange! Anul acesta am donat de 5 ori ( odata la doua luni)! Am grupa O dar pana in ianuarie nu mai pot dona ( ultima donare a fost la inceputul lunii noiembrie). Orice poate dona indiferent de grupa si de loc numai sa precizeze pentru cine si la ce spital se afla iar cu documentul respectiv spitalul va primi sangele. DONATI, OAMENI BUNI! Macar odata pe an!

    1. da… am inteles ca iar este criza de sange la nivel de intreaga tara… 🙁 … dar, chiar si asa, doamna Constantiniu are ghinionul sa aiba o grupa tare rara… e greu sa gasesti donatori cu grupa 0 rh negativ si fara sa fie criza de sange…

      Merci tare mult pentru preluarea mesajului