Cu rovinieta in gropi, inainte!

Ieri am vorbit despre RCA, azi ma dezlantui pe tema rovinietei, pe care o platim de nevoie fara a avea parte de reale imbunatatiri ale infrastructurii drumurilor pe care circulam…

… din pacate pentru mine nu am intalnit pana acum o compaie care sa te sune in momentul in care imi expira rovinieta, asa ca trebuie sa imi pun gadgeturile la treaba sa memoreze informatia si sa emita alerte. Ceea ce e simplu.. daca nu ajungi sa schimbi 3 telefoane intr-un an sau sa iti pierzi toate datele intr-o clipita din cauza unui click urmat de „padom mami!”.

Rovinieta mi-o cumpar numai din benzinarii… de fapt mi-o cumparam.. Urmeaza sa expire pe 22 Ianuarie, asa ca m-am pus pe cautat alternative. …. si am gasit:

– In primul rand am gasit pe site-ul CNADNR un sistem de interogare a bazei de date care iti permite sa afli daca masina ta are sau nu rovinieta valabila.  Nu iti trebuie decat seria de sasiu si numarul de inmatriculare.

– apoi am gasit doua site-uri care ofereau posibilitatea achizitionarii rovinietelor online: e-roviniete.ro si roviniete.ro.

– si tot explorand am descoperit si o aplicatie pentru smartphone-uri care permite achizitionarea rovinietei direct de pe telefon. Asta mi-a placut maxim; in perspectiva. Aplicatia este dezvoltata de UNTRR si poate fi descarcata gratuit din Google Play … varianta pentru iOs nu stiu daca exista… Minusurile acestei aplicatii sunt: imposibilitatea efectuarii platii prin SMS (trebuie sa te conectezi clasic pentru a achita cu cardul) si faptul ca rovinieta nu intra in vigoare imediat. Ele sunt emise numai de Luni pana Vineri in intervalul orar 8-16. Sper totusi ca aceste mici neajunsuri sa fie remediate. Ar fi o aplicatie pe cinte daca s-ar rezolva si astea; parerea mea.

Pentru achizitia ce urmeaza sa o fac pe 22 Ianuarie, am decis sa aleg varianta plasarii unei comenzi online pe  roviniete.ro; platesc cu cardul iar rovinieta intra in vigoare imediat. Stiu ca varianta achizitionarii rovinietei din benzinarie functioneaza perfect, insa viitorul e in online… in plus asa voi putea stoca digital confirmarile achizitiei care imi vor fi transmise si prin mail si prin SMS, si… de ce, nu… voi pune un graunte de nisip la cimentarea fundatiei unui mare sistem  informatic.. ha! 🙂 … Au si ei nevoie de clienti pentru a exista si, cel mai important, a se dezvolta.

Voi ati trada „benzinaria” in detrimentul achizitiei rovinietei din online?

Articole pe aceeasi tema

4 comentarii

  1. Update: Am verificat si eu pe site-ul CNADNR, cica nu exista rovinieta valabila pt masina mea. Si….. chiar a expirat in 20.10! M-am ars! Acum cumpar una 😀

  2. Foarte bune sfaturile, multumesc.
    Chiar imi voi lua rovinieta online, o pun in Dropbox si uite-asa o am cu mine oriunde, oricand 🙂