Nu vreau sa mor!

… cred ca am rostit de doua ori in viata aceste cuvinte. Din suflet.

M-am numarat printre cei „norocosi” si am ajuns sa imi pot creste copiii. Sunt insa multi romani nu la fel de norocosi. Ei sunt bolnavii de cancer pe care guvernul i-a condamnat la moarte anticipata. Desi reprezentantii Ministerului Sanatatii au promis in repetate randuri ca vor rezolva criza citostaticelor, banii necesari nu se regasesc nici in bugetul pentru 2013.

Nu va bucurati ca sunteti sanatosi! Intristati-va ca unul din semenii vostri moare! Luptati pentru viata! Fie ca e a voasta, fie ca e a altuia.. Luptati! E vorba de 800.000 euro. O suma colosala pentru un individ, dar infima pentru o tara! Cotizam fortat la bugetul asigurarilor sociale, si tara noasta nu ne da nimic in schimbul zecilor de milioane de euro pe care ii incaseaza de la populatie. Ba, chiar ii condamna la moarte pe cei care nu sunt la fel de „norocosi” ca noi.

In Romania anului 2013 este nevoie de o retea a traficantilor de citostatice pentru ca statul roman nu se implica!

In Romania anului 2013 nu exista un mecanism clar pus la punct prin care sa fie supravegheata de catre autoritatile responsabile aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare bolnavilor de cancer. Unifarm – importatorul de produse farmaceutice al statului, refuza sa le  aduca, iar putinele car esunt aduse ajung la preturi triple fata de alte tari europene. din motive birocratice, spitalele nu pot achizitiona putinele medicamente existente in depozitele Unifarm.

In Romania anului 2013 guvernul emite comunicate de presa de toata jena, prin care ne mint ca exista medicamente si ca acestea au fost achizitionate de spitale. La bolnavi nu au ajuns!!

In Romania anului 2013, Victor Ponta va discuta online cu cititorii HotNews. Astazi la ora 13:00. Va rog, nu  ramaneti indiferenti la criza citostaticelor! Intrati pe HotNews si intrebati-va premierul de ce guvernul nostru ne condamna la moarte! Puteti lasa intrebarile chiar si acum.

In Romania anului 2013, daca nu ai bani sa iti platesti singur citostaticele, esti ca si mort! In caz ca nu va puteati explica avalansa de cazuri mediatizate prin care se solicita donatii, sper ca aceste informatii sa va avute sa intelegeti mai bine.

In Romania anului 2013 este timpul ca romanii sa nu mai fie indiferenti!

Azi poate suntem sanatosi… maine…. dar mai bine sa luptam AZI. Luptam pentru demnitatea noasta, pentru dreptul la viata! Scrieti, distribuiti, protestati!!

Articole pe aceeasi tema

8 comentarii

  1. pe mine mă scot din sărite că la dezalcoolizare îi primesc pe indivizi și nu mai comentează că nu au ce le trebuie, în loc să aibă parte de consult psihologic și alte chestii motivatoare, care să-i determine să nu mai dea pe acolo… pentru așa ceva sunt bani, dar pentru citostatice nu.

  2. Ai auzit la stiri? S-a gasit o solutie si se va lua din trezorerie suma de 800.000 de euros pentru a fi data Eurofarmului. Deci, iata ca se poate si in Romania sa se intample lucruri bune cand sunt strigate cu voce tare!

    1. Da. Si m-am bucurat si intristat in acelasi timp. M-am intristat ca e nevoie sa „strigi” pentru un drept fundamental… Oricum mi-e teama sa imi manifest bucuria vreau sa vad solutia implementata si functionand

  3. Da, ai dreptate. Din pacate nu sunt singurele lucruri care ne lipsesc in Romania anului 2013. Nu doar citostaticile lipsesc, intreg sistemul medical lipseste. Ne ducem in jos si prindem din ce in ce mai multa viteza.

    Recomand tuturor evacuarea navei, ACUM !