Acvatic Bebe Club. Numai pentru copiii vaccinati

Nu ma numar printre mamele ce au ales sa nu isi vaccineze copiii, dar nici nu am nimic impotriva celor care nu imi impartasesc convingerea. Ba chiar cunosc destule mame dragi mie care nu si-au vaccinat copii. Iar copiii mei s-au jucat cu cei nevaccinati si nici macar pentru o secunda nu mi-a trecut prin cap sa ii privesc diferit pe acei copilasi din aceasta cauza. Ei bine, se pare ca m-am inselat. In viziunea celor de la Acvatic Bebe Club , copiii nevaccinati par a fi niste paria carora nu le este permis accesul in bazinul lor. Prezentarea carnetului de vaccinare, impreuna cu un aviz epidemiologic  este o conditie la care clubul nu face concesii.
Draga mea Cristina, m-a recomandat celor de la Acvatic Bebe Club pentru a merge la o sedinta gratuita impreuna cu piticii mei. Sunt sigura ca a avut cele mai bune intentii din lume, dar, desi impartim aceeasi zodie, se pare ca eu sunt mai fixista decat ea, iar „piticii” mei sunt tare incapatanati. Cristina stia ca Maria a mers la inot anul trecut si s-a gandit ca as fi interesata…. Nu am zis nu… desi Ana Maria, instructoarea Mariei, iz za best. … dar din pacate, piscina s-a mutat din cartier, Maria a avut o otita recurenta, iar Vladi nu sta in apa decat cu mine… Totusi mi-am zis sa incerc. Intre momentul la care Cristina m-a sunat sa ma anunte ca m-a recomandat si ca voi fi sunata pentru programarea sedintei de inot si cel in care am fost sunata efectiv (Vineri, 24 Mai dupa ora 19:00) au trecut cam 3 saptamani… imi luasem gandul…

Conversatia cu domnisoara care a sunat s-a derulat tare cordial pana in momentul in care am fost informata ca trebuie sa prezint avize epidemiologice pentru copii si carnetele de vaccinare in copie (?!?!). Am intrebat care este rostul acestora, din moment ce avizul epidemiologic certifica faptul ca cei mici nu sunt purtatori de virusi transmisibili si din moment ce vaccinarea nu este obligatorie. Raspunsul a fost ceva gen „asta e politica firmei” , „va va suna maine o colega de-a mea sa va explice”, „ma voi interesa daca se poate renunta la aceasta conditie”… Nici pana in acest moment nu m-a mai sunat nimeni, desi eu am spus foarte clar ca nu pot da curs invitatiei lor in aceste conditii…

Repet, copiii mei SUNT vaccinati, dar nu pot fi de acord cu aceasta politica a celor de la Acvatic Bebe Club. Din moment ce pana si statul accepta faptul ca vaccinarea nu e obligatorie, din moment ce exista certificate epidemiologice valabile, de ce mai este nevoie de prezentarea certificatului de vaccinare? De ce se cere doar pentru copii si nu si pentru parinti? … Ah, chiar, mie nu mi-au cerut avizul epidemiologic, desi m-au anuntat ca trebuie sa intru in piscina cu Vladi….

Well,  principiile mele nu m-au lasat sa dau curs invitatiei de a participa la o sedinta gratuita de inot. Nu imi plac companiile care isi trateaza discriminatoriu clientii! Deloc!

Voi cum ati fi reactionat la asemenea conditii impuse? V-ar fi pasat ca au o politica discriminatorie nejustificata? Am exagerat?

Articole pe aceeasi tema

24 de comentarii

  1. Ma numar printre acele persoane care au ales sa-si vaccineze copii. Am doi bebelusi perfect sanatosi, si asta pentru ca mi-am ales cu grija asistenta:) Pentru tinerele mamici puteti vizita si site-ul http://www.forbaby.ro pe mine m-a ajutat in alegerea accesoriilor si jucariilor potrivite.

  2. Mie politica lor mi s-a parut aberanta inca de cand am aflat de avize epidemiologice si de toate cele. In primul rand, e un serviciu pe care il platesti cu bani grei si nu cred ca se duce vreo locuitoare din ferentari, scuipatoare de seminte cu copilul bolnav acolo sa mai dea si 30 de euro sedinta, sa fim seriosi. Pe mine ma dispera alergatul pe la medici dupa tot felul de avize, in general, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca poti lua avizul luni si vineri cand te duci tu cu copilul la inot, el sa fie deja bolnav. Daca tot sunt asa stricti, si au investit atat, ar putea angaja o asistenta care sa se uite putin la copil inainte sa-l bagi in apa si gata. Nu-mi convine pe banii mei (si nu putini) sa fac n-spe mii de drumuri dupa hartoage.

    1. Ce treaba au banii cu starea de sanatate. Cum poate diagnostica o asistenta care se uita putin o infectie virala in stare de incubatie? Nepasarea si superficialitatea asta s-ar putea intoarce impotriva ta la un moment dat. Sa inteleg ca locuitotii din ferentari nu au dreptul la un astfel de serviciu in perceptia ta?! Pai asta ar fi discriminare

      1. O infectie virala in stare de incubatie nu poate fi diagonsticata nici de medic daca se duce copilul luni si n-are niciun simptom. Iar vineri poate fi deja bolnav cand ma duc eu cu avizul la piscina. Daca n-am bunul simt sa mi-l tin acasa, atunci poate intra bine mersi cu viroza in plina desfasurare. Iar locuitoarea din Ferentari care isi spala copilul o data pe an la cismeaua din spatele blocului nu cred ca da 30 de euro pe sedinta de inot. N-ar strica sa ne ambalam un pic mai putin si sa nu mai aruncam asa aleatori cu termeni gen „discriminare”. Iar banii au de-a face, in caz ca n-ai remarcat (din pacate), parintii cu bani sunt cei mai ipohondri cand vine vorba de copil, la primul stranut, il tin in casa, pe cand ceilalti ii dau drumul la joaca si cu mucii curgandu-i la nas.

        1. Cred ca ideea era cam asa: nu trebuie sa fii sarac ca sa fii bolnav. Un copil dintr-o familie saraca poate fi vaccinat sau nevaccinat la fel ca un copil dintr-o familie cu bani. Intr-adevar, multe boli care pot fi prevenite prin vaccinare au o perioada de incubatie mare. Dar e evident ca riscul de a lua acea boala este cu mult mai mic daca te vaccinezi decat daca nu te vaccinezi. Iar mucii sunt, in contextul asta, problema cea mai mica in caz de boala care n-ar mai trebui sa existe pe fata pamantului, tocmai pentru ca avem posibiltatea vaccinarii.

          Oricum, pe mine ma bucura sa vad ca e spatiu de discutie, atata timp cat suntem toleranti unii cu ceilalti. 🙂

  3. Aici, in Australia, unde locuiesc, se discuta chiar interzicerea acceptarii copiilor nevaccinati in gradinite. Personal, mi se pare o idee buna. Sunt doar cateva motive serioase pentru care copiii nu trebuie vaccinati. In rest, cred ca ei sunt un potential pericol pentru toti ceilalalti copii sau adulti.
    Va recomand sa cautati un documentar recent pe tema (ne)vaccinarii. Se numeste Jabbed si e facut de britanici. Cred ca il puteti gasi pe site-ul SBS (www.sbs.com.au).

    Numai bine si…sanatate! 🙂

    1. Copiii mei sunt vaccinati, dar asta nu inseamna ca nu au interactionat cu cei nevaccinati. Culmea, cei nevaccinati nu au fost bombe epidemiologice, iar copiii mei nu au luat nici o boala transmisnu vad relevanta carnetului de vaccinari in asociere cu un aviz epidemiologic…
      Interesanta informatia pe care mi-ai oferit-o legata de interzicerea acceptarii copiilor nevaccinati in gradinitele Austarliene…

    2. Romanii nostri nu isi mai doresc civilizatie cand afla ca aceasta se cladeste prin efort si prin reguli

    3. Ar fi o lege care incalca drepturile pacientului pentru ca fiecare pacient (respectiv parintii in cazul copiilor) are dreptul sa accepte sau sa respinga orice procedura, interventie medicala, inclusiv vaccinurile.

      Iar sa spui ca acei copii nevaccinati reprezinta un pericol pentru cei vaccinati este ilogic pentru ca daca ai copiii vaccinati inseamna ca esti sigura ca nu vor lua rujeola sau nu stiu ce altceva de la al meu nevaccinat. Adica ori au efect vaccinurile, ori n-au.

      Mai bine informata fiind, am decis ca pe al doilea copil sa nu il vaccinez. Chiar asa, ce faci in cazurile in care ai prieteni cu copii atat vaccinati cat si nevaccinati?

      1. Legea asta cauta sa constranga parintii sa-si vaccineze copiii pentru ca trebuie sa existe un anumit procent (cred ca 92%) de vaccinati pentru ca riscul unei epidemii sa fie minim.intr-o comunitate. Sunt copii/adulti care nu pot fi vaccinati impotriva unei anumite boli pentru ca au astm, de exemplu. Dar acel copil/adult care nu poate fi vaccinat are sanse mult mai mici sa ia boala respectiva daca e inconjurat de copii imuni la virusul respectiv.

  4. Se poate vorbi de discriminare daca ai fost singura careia i s-ar fi cerut treaba asta. Din moment ce o regula este aplicata tuturor clientilor nu vad unde este discriminarea. Personal mi se pare firesc sa imi fie cerute niste analize pentru a beneficia de un astfel de serviciu. Nu mi-ar conveni sa-mi expun copilul la cine stie ce virusi…si aici nu vorbim de o simpla raceala. Sincer imi pare bine sa aud ca sunt atat de stricti in problema analizelor medicale(si ca ii intereseaza si sanatatea copiilor nostri nu doar profitul). Inca nu i-am vizitat dar aceasta strictete m-ar determina sa merg cu baietelul meu la o sedinta. O sa revin cu impresii.

    1. Carnetul de vaccinari nu „spune” nimic. Azivul epidemiologic este cel care certifica faptul ca esti clinic sanatos, iar acestea sunt cerute la multe dintre locatiile care organizeaza cursuri de inot. Vaccinarea nu este obligatorie, drept pentru care nu inteleg de ce clubul impune aceasta conditie. Nici macar in interventia facuta mai sus nu reusesc sa justifice aceasta solicitare…

      1. Interesati-va va rog frumos de virusul care provoaca poliomelita si de riscurile acestuia odata ce acceseaza sistemul nervos. Ca va expuneti copii gratuit la riscuri inutile prin nevaccinare este problema voastra ;ca un club PRIVAT nu doreste sa va primeasca copii nevaccinati este fix problema lor. Si nu vad de cand trebuie o companie privata sa isi justifice politicile si conditiile. Iti convin termenii colaborezi cu ei, nu iti convine du-te la concurenta…cam la asta se rezuma economia de piata la care am tanjit cu totii pana in 89. Ei erau cu adevarat de condamnat daca faceau rabat de la aceasta politica. Sa nu uitam ca seranta de viata a crescut datorita medicinei moderne(si in buna masura datorita vaccinurilor) si sa nu uitam de pandemiile de la inceputul secolului trecut care au fost combatute cu aceste vaccinuri. Astazi i-am vizitat asa cum am promis si va pot spune ca sunt cu mult peste ce ofera piata in acest domeniu. Sedinte gratuite se ofera tuturor, trebuie doar sa sunati…ati asteptat inutil 3 saptamani. Echipa este mult mai oerativa decat ati descris dumneavoastra…asta bineinteles daca nu aveti cereri absurde. Sunt altii de 10 ani in acest domeniu care nu au reusit sa ma lamureasca nici o zecime din cat au reusit cei de la acvatic bebe.
        Toti ar trebui sa respectam un serviciu de calitate oferit prin prisma unor investitii substantiale si sa facem un mic efort de a ne deplasa putin inainte de a face remarci cel putin tendentioase sa nu zic rau intentionate pe un forum. Un doctor celebru mi-a spus ca medicina nu se face citind pe net…extrapoland putin as spune ca nu iti poti face o parere pertinenta despre ceva atat de complex precum acest domeniu citind pe un forum fara sa te misti la locatie pentru a trage o concluzie informata

  5. Nu ai exagerat cu nimic. Este o atitudine discriminatorie din partea lor si eu vad aceasta situatie de domeniul protectiei consumatorului.

    1. Aveti macar o vaga idee de ce este aceea o atitudine discriminatorie si cand se poate vorbi de discriminare? Consultati Dex-ul si legislatia va rog

  6. Buna ziua, tuturor! Numele meu este Carmen Dumitru si sunt Director General al clubului Acvatic Bebe Club. Am citit cu interes opiniile dumneavoastra si tin sa multumesc celor care constientizeaza ca pe langa drepturile individuale sunt si drepturile comunitatii, iar faptul ca un sistem privat, construit cu eforturi si resurse proprii decide sa opteze pentru un mediu social securizat si creeaza o regula in acest sens, consider ca trebuie respectat la fel de mult cum se respecta si decizia unui parinte de a nu-si vaccina copilul.
    Sigur ca aveti dreptul la opinie, dar parerile pro si contra vaccinarii necesita o abordare profunda de catre specialisti calificati din mai multe segmente ale medicinei, care pot argumenta cu exemple reale si date concrete ceea ce afirma, nu de catre orice persoana.
    Din pacate, multe informatii prezentate pe blog de catre dvs nu mai sunt de actualitate sau sunt incorecte. In momentul de fata toate cererile venite din partea celor care au copii nevaccinati si care si-au manifestat intentia clara de a incepe programul cu noi, au fost discutate in particular si li s-a oferit o alternativa in acest sens, iar avizul epidemiologic se cere atat parintelui cat si copilului.
    Pe de alta parte ne cerem scuze, daca intarzierea de 3 saptamani vi s-a parut un timp lung de asteptare, daca ati fi vizitat site-ul nostru http://www.acvaticbebeclub.ro ati fi vazut ca orice parinte cu un copil intre 4-36 de luni poate beneficia de o sedinta GRATUITA demo in baza unei programari anterioare, pe care ati fi putut sa o realizati chiar dvs (a prezentarii avizelor medicale si in limita locurilor disponibile).
    V-am fi fost si mai recunoscatori daca intrebarile de la sfarsitul postarii dvs ar fi avut o orientarea constructiva cu intentia de a gasi o solutie viabila in astfel de cazuri, acceptata de ambele “tabere” , poate la urmatoarea postare aveti acest lucru in vedere.
    Va multumim!

    1. Buna ziua. Stimata doamna, asa cum am raspuns si pe facebook ( https://www.facebook.com/cojocariipunctro/posts/626569304039488?comment_id=113643298&reply_comment_id=113643349&offset=0&total_comments=8 ), relatarile din aceasta postare se bazeaza exclusiv pe informatiile oferite de reprezentanta dvs, careia i-am comunicat toate „problemele” pe care le aveam legate de politica dvs si care mi-a comunicat ca politica NU poate fi modificata, dar ca voi fi contactata a doua zi de cineva de la receptie pentru a mi se explica exact de ce. Orientare mai constructiva de atat, chiar nu cred ca puteam avea, mai ales ca am avut cu reprezentanta dvs o lunga discutie pe tema faptului ca vaccinarea nu exclude prezenta unor boli transmisibile (acesta e rolul avizului epidemiologic) si ca aceasta nu este obligatorie nici macar din punctul de vedere al statului roman. Totodata, mi-am anuntat si intentia de a scrie despre aceasta politica pe care am declarat ca nu o pot accepta, chiar in cursul acelei discutii telefonice…
      Multumesc.

  7. Nu stiu ce sa zic acum ca am citit articolul. Cred ca au ei o problema mare….poate chiar cu igiena bazinului?!?!

  8. Draga colega de crescut copii ;-)…ca nu sunt si eu mamica, ci tatic… Daca politica firmei este asta…atunci aia e! Faptul ca statul nu spune intr-un fel sau altul nu inseamna ca eu, in casa mea, nu am voie sa fac regulile mele. Nu sunt contrare legii, ci complementare in sensul ca pentru a-si asigura o anumita clientela mai sperioasa (ca s anu zic fitzoasa) au al4es sa adauge aceste reguli.
    Nimeni nu ne obliga…
    iar daca motivul ales de firma nu este cel de mai sus… sunt dusi cu capul…dar este alegerea lor in final…

    1. Clar. Fiecare face regulile in casa sa, dar e frumos din partea lor ca regulile sa fie unitare iar standardul sa fie acelasi pentru toti. … si daca ele ar avea si o justificare reala, ar fi ideal. 🙂
      Nu am zis ca am ceva cu ei.. dar nu pot accepta sa merg acolo in aceste conditii nici macar pentru o sedinta gratuita. Cum ei au dreptul de a aplica discriminatoriu „politica firmei” si de a solicita analize exagerate incepand de la a doua sedinta (daaaa, pe asta am aflat-o pe FB https://www.facebook.com/cojocariipunctro/posts/626569304039488?comment_id=113643126&offset=0&total_comments=1), asa am si eu dreptul de a selecta furnizorii de servicii la care apelez. 🙂
      Am mai fost cu Maria la bazin, dar de asa ceva eu nu am mai auzit inca…. Am adus aviz epidemiologic pentru mine si pentru Maria, inainte mi-am recoltat si analize ginecologice (asta pentru ca o fac periodic) si atat…. Nu vad rostul carnetului de vaccinari. Nu vad rostul in a anunta un potential client ca „va va suna o colega de a mea maine” si acel maine sa nu mai vina niciodata…