Vladimirul la 1 an si 10 luni

Nu i-am mai dedicat o postare in intregime de foarte mult timp. O merita, asa ca scriu acum.

Nu vorbeste. Bajguie ceva pe limba lui. Cunoaste cateva din cuvintele de baza dar reuseste sa se faca inteles. Cel mai des auzim de la el: mama (dah, e mamos), tata, tataiii, ma-ma-ie, tita, a cadut, nu voie bate (asa ne cere sa il lasam jos din brate), a ma (a mea), apu (apa), papa (mancare), dai (da-mi), matete (mickey mouse), pa pa (la revedere).

Are o personalitate puternica si a inceput sa protesteze vehement atunci cand nu primeste ce isi doreste.

Are o energie debordanta si are un stil de viata disciplinat; mananca regulat, nu prea face nazuri la mancare, isi respecta orele de somn cu sfintenie. Ora 22:00 nu il prinde treaz decat in situatii exceptionale (gen eruptii dentare).

Isi iubeste sora dar a inceput sa se impuna violent in fata ei… adica a inceput sa riposteze la violentele ei. Culmea e ca atunci cand riposteaza el, ea inmarmureste si ne cere ajutorul.

Adora masinile. Si la propriu. Nu mai avem una cu roti neroase de el. O masinuta il tine ocupat si jumatate de ora.

Ori de cate ori gaseste o piatra o baga in gura. Face asta de cand avea 8-9 luni.

E pasionat de butonat. Orice are butoane il fascineaza.

Rade mult. Cu gura pana la urechi.

Se catara pe orice. Zici ca-i frate cu Spiderman.

De cand ne-am intors din mini-vacanta de 1 Mai & Pasti doarmen numai in camera cu sor-sa.

Nu stiu ce intaltime are (sa-mi fie rusine). Cantareste ~13 kg.

E „baiatu’ mamii”. Nu ca l-as fi impins eu spre asta dar e alegerea lui. E cam fricos insa bratele mele ii ofera confort si alinare, asa ca atunci cand da de greu intinde mainile sa il iau in brate si se agata de mine precum o maimuta iar daca incearca cineva sa il ia (chiar si ta-su) e in stare sa imi smulga hainele de pe mine numai sa nu se dea dus. Sincer nu imi place ca e asa.. e opusul sora-sii care e independenta intruchipata, insa nu am de ales si trebuie sa il accept asa cum e si sunt disponibila pentru el in acele momente. Nu pot sa ma abtin sa nu il compar cu neinfricata de sor-sa la aceeasi varsta si deseori ma buseste rasul cand il vad cat este de sensibil….

Inca ma mai opreste lumea pe strada sa ma intrebe daca e fata. 😀 😀

Asta-i Vladimirul nostru acum!

Articole pe aceeasi tema

6 comentarii

  1. hehhe…cred ca de mult astepta Vladi momentul asta…it’s payback time:) si de-acum tot o sa fie, mai ales ca am senzatia ca el e mai „harnicut” si la numarul de kg…dar inteleg ca nu e agresivitate ci doar isi impune punctul de vedere cand ii sunt incalcate granitele de catre Maria …deci, ce-ti poti dori mai mult?:)

  2. Ptiu ca mare s a mai facut. Cand a trecut timpul? Parca mai ieri povesteai periperii din maternitate… Doamne ce mai cresc! Sa va traiasca si sa creasca . Cu mamiceala stai linistita, ca nu scapi asa usor :). Dante al meu si acum, la 4 ani jumatate, cand ma stie prin preajma numai stie altceva decat mama mama . Cica asa sunt baietii, mai mamosi :). Ei sa fie sanatosi. Cu drag va transmit numai ganduri de bine. Sunteti neschimbati toti patru.

  3. Sa creasca mare si sa va bucurati de el! Se spune ca baietii sunt „mamosi” din nascare! Pacat ca dupa o anumita varsta le trece! Asta e…. :))

  4. Noi avem aproape 3 ani si cam tot asa e,” baiatu’ mamii” …sper totusi ca la prima intalnire sau la primul suc la care o iesi cu o fata, sa nu vrea sa vin si eu 🙂

  5. Să crească mare şi sănătos. Şi eu ziceam că micuţa mea Cristina e energică … până am văzut ieri un băieţel de 1 an şi 10 luni 🙂