Tinutul de mana

O facem sa le oferim siguranta sau sa ii tinem sub control…. Insa trebuie sa fim constienti de raul pe care li-l putem face fara voia noastra:

sursa foto: facebook.com
sursa foto: facebook.com

Si nu doar tinutul de mana poate face rau, ci si banalul leganat al copilului in timp ce un adult il tine de o mana si altul de cealalta, sau „avionul”.. sau orice alta joca care presupune smucituri sau manevrarea brusca a membrelor celui mic.

Sunt sigura ca cei ce aveti deja copii mai marisori si nu ati avut parte de astfel de probleme, veti mustaci in barba gandindu-va ca exagerez. Ei bine, nu o fac. Sau cel putin eu asta cred. Stiu cazuri de copii cu membre dizlocate in joaca… Pura joaca. Si, spre rusinea mea, nu le-am refuzat copiilor mei aceasta joaca pana acum… M-am jucat cu ei cu grija si cu teama deopotriva. Cunosc riscurile, dar totusi sper sa nu ma numar printre „ghinonistii” ce ajung de la o astfel de joaca direct la camera de garda.

Am cautat statistici medicale din tara noastra… n-am gasit. 🙂 Chiar eram curioasa care este   procentul de pacienti – copii ce ajung anual la camerele de garda ale spitatelor din Romania cu membre dizlocate… Dar cum e vorba de Romania, nu ma mir ca nu exista statistici… Oricum cauzele reale nu cred ca sunt declarate de parinti… zic si eu.

Articole pe aceeasi tema

Un comentariu

  1. L-am tinut si eu de mana pe Ionut. In parte pentru a nu-l vedea fugind in strada, in parte pentru ca aveam impresia ca asa suntem mai apropiati unul de celalalt, in parte pentru ca si el isi dorea sa fie tinut de manuta. Nu a patit niciodata nimic, dar recunosc ca se poate intampla, mai ales cand copilul este agitat.