Incepand de astazi, copiilor nostri li se recunosc mai multe drepturi. Parintii, tutorii si chiar si personalul didactic, au obligatii pentru nerespectarea carora exista sanctiuni!

Copiii sunt protejati de legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului modificata fi completata de legea 257/2013 (aici puteti consulta forma in care aceasta a fost promulgata astazi).

O palma „parinteasca” poate costa pana la 5000 lei. O palma din partea unui profesor/educator, doar 2500 lei. … si partea buna este ca amenzile nu se aplica numai in cazul pedepselor corporale ci si in cazul altor tratamente degradante aplicate minorilor!

Sper sa vad aceasta lege aplicata cat curand!

Despre g.cojo

Mama imperfecta, sotie iubitoare si gospodina nepriceputa. Cresc alaturi de copiii mei. Pot fi orice dar nu un model pentru altii. Nu caut adulatie, ci schimb de informatii. Imi doresc sa gresesc cat mai putin si sa invat cat mai multe.
This entry was posted in d'ale cojocarilor and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.
Guest
Robert
1 octombrie 2013
Poate cineva sa exemplifice „alte tratamente degradante”, altele decat pedepsele corporale aplicate minorilor de parinti-profesori/educatori? Si cum se pot dovedi acestea?
Guest
Robert
1 octombrie 2013
Legea (sub nr. 257/2013) s-a publicat deja in Monitorul Oficial nr. 607/30 septembrie 2013 si va intra in vigoare dupa 3 zile de la publicare.
Guest
nume
1 octombrie 2013
Avem destui copii prea rasfatati (forate frumos spun englezii… spoiled=stricat) si asa… asta era problema tarii!
Guest
Robert
27 septembrie 2013
Legea a fost promulgata de Presedinte pe data de 26 septembrie 2013. Sa vedem cand se va publica in MO.